Цитат
Забележително! l)
Добре, че си ги прибрала, защото можеше наистина да измръзнат. Само че може би би било по-добре да ги прибереш в гаража, вместо в банята, където разликата с темепературите навън сигурно е драстична.
Аз винаги съм искала да взема патици, имаме малко езерце (микронно) в двора, но ме е страх от котките - ти как се справи с този проблем!?
Гаража ни е тъмен и няма място за къпане, а това се оказа най-ценното за тях!
И аз се сетх, че не трябва да свикват на топло, затова прозореца на банята е леко отворен. Точно, колкото да е студено за нас, но за тях да е ок.
За котките - опасни са, докато патетата порастнат. Аз ги взех рано пролетта (когато на пазара излизат първите люпила) и до август живяха в хола, в една големичка клетка. Когато и те станаха толкова големички, че стояха само наведени в клетката - ги изведох на двора. Вече бяха по-едри от котка и ми казаха, че вече не биха ги нападнали. Нападат ги нощем разни белки, и други такива "подлички" същества, но за това имат къща, която се затваря задраво, щом се мръкне. Единствения ми проблем е, че докато бяха малки ги хранех с котешка, гранулирана храна, макарони и разни глезории и сега, като им дадеш жито или царевица са готови да умрат от глад, но не и да се държат като патки. Искат си котешката храна и това е! l)
А да, езерото е с ограда, заради кучетата. Обаче, когато дойде на хотел един дакел, разбрах, че оградата ми не струва... За секунди издълба дупка под нея в желанието си да ги докопа. Една седмица след това копаех изкопи и изливах бетон (сам - сама! b) ) и бетонирах цялата ограда отдолу и около 10 см. в земята. Когато същия дакел дойде пак у нас го пуснах и с наслада гледах, колко добре съм си свършила работата! Не можа да прокопае от никъде! l)
п.п. Най-редовно виждам котки, които нагло си хапват от храната им, патките само разтревожено крякат. После котака си отива.