Как оцеляват моите питомци...
Публикувано: 17 May 2011 - 09:06 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 17 May 2011 - 09:21 PM
Имаха мн лоша слава , на отровни при опр. условия така, че по- добре ги фърляй ,и не ги яж .
Те имат и по- висока температура на излюпване , и на обмяна( от кокошките ) , отделно и принципно различно
двутактово сърце , и друга схема на кр. система , по- форсирана от нашта .
Публикувано: 17 May 2011 - 09:47 PM
Може би защото си представях малките патета и едва ли не очаквах в тия яйца да има готови пуфкави патенца... Идиотщина, но е факт.
Цялата тая работа ми дойде малко в повече, защото ме отвърна от яйцата като цяло, макар да правя компромис с кокошите.
За първи път възприемам яйцата като истински зародиши, а не като черупка, пълна със специфична течност. Когато ставаш свидетел на раждането на живота е трудно да си го опържиш тоя същия живот.
Иначе ми е интересно от къде идва това за отровните яйца. В подобни митове винаги има някаква основателна причина, която с времето се е загубила в точността си и се е размила.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 18 May 2011 - 12:19 PM
Женската психика и инстинкти са различни , и ти не можеш да разбереш мъжката .
Даже в Сев.България имаше неписан закон жената никога не коли, кокошка , останало от Римско време .
Доколкото помня някакъв закон , че който дава живот , не трябва да отнема . Не знам .
Докато на мен не ми е проблем и ги пия и сурови яйцата през дупчица ... немити естеств

( малко прочистване

Или пр.......10кг чук м/у рогата .
Иска се мн силна/точна ръка и студено в момента сърце ,
иначе хайванчето избушва кочината , и цепи мрака ссс скоростта на Софийска хиена

Публикувано: 18 May 2011 - 03:53 PM

Както и да го чета и препрочитам, все повече ми се наслагва усещането за липса на всякакво уважение и такт

Не можa да избягаш от себе си и този път?!...Жалко...

А опитите ти да развалиш тази прекрасна тема, бих ги нарекла с точни,кратки и ясни имена(тъй като спадат към групата на нежелателни в публичното пространство

P.s...По въпроса за патешките яйца, лично си признавам , че не бях чувала теорията за отровните патешки яйца, напротив точно обратното...

Когато бях малка имахме патици и помня , даже имаше мнение , че яйцата им са още по силни и хранителни(Аз лично с години съм ги яла и нищо...Ся или отрова не лови отрова или не знам

Тъй като не съм много наясно и говоря еиии така водена от някакви късометражни спомени...Моля, ще ми бъде много интересно и на мен да разбера повече по въпроса...Дали се отнася до всички или може би до някои видове?!

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 18 May 2011 - 04:19 PM
bushkata, в 17 May 2011 - 08:47 PM, написа:
Може би защото си представях малките патета и едва ли не очаквах в тия яйца да има готови пуфкави патенца... Идиотщина, но е факт.
Цялата тая работа ми дойде малко в повече, защото ме отвърна от яйцата като цяло, макар да правя компромис с кокошите.
За първи път възприемам яйцата като истински зародиши, а не като черупка, пълна със специфична течност. Когато ставаш свидетел на раждането на живота е трудно да си го опържиш тоя същия живот.
Иначе ми е интересно от къде идва това за отровните яйца. В подобни митове винаги има някаква основателна причина, която с времето се е загубила в точността си и се е размила.
Ееее Бушка тук направо ми разби психиката...Как можa така образно да обясниш вижданията си?!...
Ти ядеш ли риба и в специалност обичаш ли омари?
Преди известно време една позната ми обясни най услужливо каква е технологията и въобще начина на приготвяне на въпросните(а да ти призная много ги обичах, ядливо имам в предвид

Шегувам се...Опитвам се да замажа и залича глупостите на Емил по горе и темичката да си остане все така слънчева и прекрасна...

Успелият е винаги част от разрешението.
Губещият е винаги част от проблема.
Успелият сравнява постиженията с целите си.
Губещият сравнява постиженията си, с тези на другите.
Публикувано: 18 May 2011 - 07:30 PM
П.С. И без караници, колкото и да е свободна нашата зона на общуване сдържайте се от крайни исказвания :)

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 18 May 2011 - 09:15 PM
grigo009, в 18 May 2011 - 04:19 PM, написа:
Никога не съм яла омари. И изобщо се опитвам отново да не ям месо напоследък. 10 години не ядох преди време. Остава да си преборя лакомията и пак да спра, защото не ми се връзва с усещането за нещата.
Арагоен, това с нематодите се връзва като обяснение

Публикувано: 24 May 2011 - 12:19 PM

Цитат
Арменски форум. - Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум - Задаваш въпрос, после в 50 поста ти разказват какъв си тъпак, че си попитал.
.gif)
Публикувано: 30 June 2011 - 06:12 PM
Ужасно е за мен. Трябва да ги върна там, от където ги купих, там ще ги изядат.
Пиша където се сетя, че може да има... надежда.
Ако има канидати - моля, пишете ми на лични.

Публикувано: 01 July 2011 - 04:47 PM

Публикувано: 01 July 2011 - 04:55 PM
Снощи съм ги сънувал , а и днес към обяд прегладнях , ...
и сетих се за тях

( стил-У.Шекспир

Публикувано: 01 July 2011 - 11:10 PM

Публикувано: 01 July 2011 - 11:16 PM
Краката му са на петел, но главата изцяло кокоша. Случвало ми се е преди време кокошка (снасяла известно време) почти да си смени пола - най-вече като поведение (вкл. качване върху кокошките и бой с наличното младо петле), спиране на снасянето, разрастване на гребена...
Това твоето е като турска русалка...

- Докторе, кучето ми постоянно гони колите...
- Нормално е, всяко куче го прави.
- Да, но моето ги хваща и ги заравя в градината...
Пише се ПОМИЯР - идва от помия. Не пумияр, нито пумяр...
Публикувано: 02 July 2011 - 01:31 AM
Всичките пилета са на една възраст - на 4-5 месеца някъде. Никоя от кокошките (колкото и малко да са те

Публикувано: 02 July 2011 - 10:15 PM

Публикувано: 11 July 2011 - 11:09 PM

Публикувано: 12 July 2011 - 06:31 AM