Dog.bg Форуми : Кучето само у дома

Към съдържанието

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето само у дома Оцени темата: ***** 2 Гласове

#181 Потребителят е офлайн   icecool Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 26 September 2008 - 02:16 PM

lonesome и с моето кученце беше така в началото но после свикна, само не го учи да спи при теб защото после няма да можеш да го свалиш от леглото. Сега като я ставя сама и сваля одеалата от "Трона" ми и от леглото

#182 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 September 2008 - 07:52 PM

Ами аз пробвах няколко неща; да го игнорирам, да му се карам, да му пускам радио и в началото всички бяха еднакво неуспешни. Сега се старая да го изморя преди оставянето в бокса за спане или поне да му дам да яде, че да се кротне. Квиченето вече продължава до 5 мин и после се изморява и си се гушва в плюшката и заспива.
User's Signature

Качена снимка

#183 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2008 - 10:51 AM

Здравейте,мойта лудетина когато я оставяхме сама в къщи за по 3-4 часа заварвахме стаята нагоре с краката,отваряше си гардероба и ми разхвърляше дрехите навсякъде,а може и да ги е дъвкала.Напоследък нямаше такъв проблем защото взехме мерки за гардероба,но приятелят ми му се наложи да замине и от седмица сме си двете.Налага се през деня да съм на работа и Кара /кокерката ми/ да остава сама близо 10 часа.Когато се прибирах в къщи намирах стаята в по-лощо състояние и от преди.Твърдите предмети които беше намирала няма издялкани,а меките /дрехи,хартия и т.н/ разкъсани.Изчистих цялата ста и я оставих на голо легло и нейното одялце + 2-3 нейни играчки.Когато се прибрах всичко изглеждаше наред ама не...беше изгризала алуминиевата щора на прозореца / 2 лентички/ .Незнам как да се справя.Явно скучае но как да се справя....
User's Signature

Качена снимка

#184 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 29 September 2008 - 10:59 AM

10 часа са много за малко кученце да стои само.Опитаите да ограничите достъпа и до такива места.Ако не потърсете помощ от приятели.Ако сте от София ще ви дам координати на момиче,което иска да помага в такива случаи.
User's Signature

Качена снимка

#185 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2008 - 01:31 PM

Ами не съм от София,Във Варна живеем.Това с 10-те дена ще е до 10-ти октомври,но се притеснявам че до тогава ще се побърка и аз покрай нея  :blink: .Някакви играчки или нещо което мога да купя от зоомагазина?Иначе й оставям отворена терасата и тя седи там като кукувица,много обича да ходи на терасата даже се притеснявам че може да настине когато е по-студено.
User's Signature

Качена снимка

#186 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 29 September 2008 - 03:05 PM

Едва ли играчки ще запълнят 10ч самота.Потърсете помощ от приятели.
User's Signature

Качена снимка

#187 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2008 - 09:27 PM

Понеже аз съм на училище през деня, а брат ми работи и Спайк трябва да остава за известно време сам решихме да му направим бокс т.е. негов кът. За мен е по - удобно от клетката, защото има място за спане, за тоалетна, за играчки, че може и да направи един чекрък из вътре ако му доскучее. Доволна съм, че щети досега нямам никакви (освен когато се е изаквал извън бокса). Единственият недостатък е, че квичи като остане само, но пък няма гаранция, че като е извън бокса няма да квичи като е сам, а другото ми притеснение беше да не си разруши инстинкта, че не се ака в леглото.
User's Signature

Качена снимка

#188 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 30 September 2008 - 03:45 PM

Цитат

Здравейте,мойта лудетина когато я оставяхме сама в къщи за по 3-4 часа заварвахме стаята нагоре с краката,отваряше си гардероба и ми разхвърляше дрехите навсякъде,а може и да ги е дъвкала.Напоследък нямаше такъв проблем защото взехме мерки за гардероба,но приятелят ми му се наложи да замине и от седмица сме си двете.Налага се през деня да съм на работа и Кара /кокерката ми/ да остава сама близо 10 часа.Когато се прибирах в къщи намирах стаята в по-лощо състояние и от преди.Твърдите предмети които беше намирала няма издялкани,а меките /дрехи,хартия и т.н/ разкъсани.Изчистих цялата ста и я оставих на голо легло и нейното одялце + 2-3 нейни играчки.Когато се прибрах всичко изглеждаше наред ама не...беше изгризала алуминиевата щора на прозореца / 2 лентички/ .Незнам как да се справя.Явно скучае но как да се справя....

Второ куче за компания би облекчило положението. Намерете и някой, който да ги извежда по обяд. Аз лично плащам на един съсед да ми разхожда кучето по обед
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#189 Потребителят е офлайн   veronika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2008 - 09:22 PM

аз реших проблема с киара който ми създаваше около една седмица и който представляваше сцена от 2-рата световна война винаго щом останеше сама!!получи се даже по-добре отколкото очаквах почнах да я затварям когато ме няма в коридораи отворена баня!!увеличух броя на играчките и занимавките а също така и приложих това като се прибираш да не обръщаш внимание на кучето определено време после да му дадеш награда и да го похвалих сега почнах да и отварям и моята стая и замое облекчение и радост няма нищо пипнато :->) направо нз как да изкажа благодарността си за тази адски полезна тема :blink: :blink: :yahoo: :yahoo:

#190 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 October 2008 - 10:30 PM

Имам питане. Днес бяхме на ветеринар със Спайк за втора ваксина и търпях сериозна критика от доктора за това, че го държа в бокса когато е сам, вместо да го уча да си върши работите в банята и да щъка навсякъде. Не, че се съмнявам във ветеринаря или във компетентността му, но какво мислите вие, треньорите (а и не само, като цяло по - опитните от мен). Кое е по - добрият вариант? Да работим за ходене в банята или за отучване от недоволството от стоенето сам в заграденото за кучето място?
User's Signature

Качена снимка

#191 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 07 October 2008 - 06:48 AM

Мнения разни по въпроса.Ти си избираш вариант.Лично аз познавам в Пловдив вет,които ще ти даде съвет ,когато е само да е в бокса.Той самият държи неговото в преносвачка.Така,че ще се повторя.На никой мнението не е миродавно.Въпроса е кой вариант е най-удачен за теб.
User's Signature

Качена снимка

#192 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 07:55 AM

Цитат

Цитат

Засега 2-ро куче неможе да вземем,пък и нямам познат на който мога да се доверя да я изведжа,свободен по това време.От 2-3 дена я оставям в коридира с нейните играчки и одеалце и мога да кажа че няма никакви бели.Дори се стиска и чака разходката след като се прибера.Първия ден когато я оставих и видях че няма направяна беля много й се зарадвах и й дадох лакомство.Може би затова и на следващите дни не е правила поразии.Незнам но се надявам да сме решили проблема.  :blink:

Второ куче за компания би облекчило положението. Намерете и някой, който да ги извежда по обяд. Аз лично плащам на един съсед да ми разхожда кучето по обед

User's Signature

Качена снимка

#193 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 01:28 PM

А удачно ли е да слагам лакомсва във въпросното място за да преборя квиченето и да го направя по - приятно място за него? Защото за момента играчките не го радват особено...
User's Signature

Качена снимка

#194 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 07 October 2008 - 01:36 PM

Играчките оставени при кучето ,бързо стават безинтересни.Храни го вътре и оставяи от онези пресованите лакомства.Само едно ме притеснява,че прави тоалетна вътре.Целта на боксчето е предимно куч да свикне да не прави тоалетна на мястото за хранене и спане.Не съм сигурна ,но някъде из форума пишеше за тази практика.Мисля,че предимно американци я ползват.
User's Signature

Качена снимка

#195 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 01:49 PM

Да ама при мен проблемното е това, че живеем извън града, брат ми работи на две места, а аз трябва да излизам и да се прибирам по - късно, защото самото пътуване ми отнема от времето или с други думи прекарва повечко време сам (около 5 - 6 чАса). През деня няма кой да стои при него за повече от час в най - добрият случай. Може би ще е по - добре да наблегнем на ходенето в банята в този случай. Дали ако махна оградата на бокса му така, че да щъка свободно из стаята няма да е по - добре или пък трябва да си върши работите в друго помещение? Ако е пуснат из стаята със сигурно няма да ходи на мястото, което му е определено и ще цапа повече, но ако е по - добре ще го пусна венага щом се прибера.
User's Signature

Качена снимка

#196 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 07 October 2008 - 01:57 PM

Определено ще цапа повече,но постепенно с преместване на постелките към банята,ще се научи по-бързо да не пикае на други места.Иначе се държи в преносвачка,на тясно ще е принудено да пази чисто,но времето ,в което отсъстваш е много.
User's Signature

Качена снимка

#197 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 06:08 PM

Ами ако му изместим малко обедното хранене и се извади веднъж докато ме няма на три часа, примерно? Майка ми така или иначе го храни наобяд. Или пък да го оставям напълно пуснат в стаята.... незнам вече и аз. Ама с това загражденийце повече няма да го бъде, сигурна съм, пищи като заклан и аз изобщо не разбирам защо. В момента му се спи, защото яде и след това бяга - уморен е и само ме търси и иска да го държа на ръце за да спи в мен. Ама като го оставих в леглото му и побесня. И не е като да е страх от самота, защото ме вижда, чува ме и пак.
User's Signature

Качена снимка

#198 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 07 October 2008 - 07:13 PM

Ако за в бъдеще нямаш намерение да спи в леглото ти,трябва да си упорита и да устоиш на писъците му.Иначе приготви се да си спите заедно. ;D
User's Signature

Качена снимка

#199 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 October 2008 - 08:35 PM

Аз му разтурих заграждението и даже го оставих насаме със себе си за малко в моята стая. Очаквах голяма свинщина, защото след акане първата му работа е да се обърне, да го пробва и после да стъпи вътре и да нацапа колкото се може повече. Обаче той ме изненада. Беше си пишкал дори на същото място където беше бокса. Целият бокс се състоеше в едни две плоскости за изолация и оградка. Оградката се махна, но плоскостите с постелките му и вестника си остават. Малко забягвам към темата с хигиенните навици де, но беше ми направил едно голямо леке пишкано точно на постелката, където си го правеше и като беше затворен. Направил е и няколко мини локви на килима, но аз го смятам за допустимо. Относно упоритостта: няма ли някакъв начин да го подкупя да мълчи? Защото имам предчувствието, че тази нощ ще се квичи отново. Когато се скрия от него на леглото така, че да не ме вижда той намира стола, на бюрото ми и започва да квичи, изправен на крака му, защото явно мисли, че съм там и ще го взема на ръце.
User's Signature

Качена снимка

#200 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 07 October 2008 - 08:39 PM

Поне аз незнам такъв.Ще пищи една вечер,най-много две,но после ще свикне.Прочети отново темата отначало.
User's Signature

Качена снимка

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема