Dog.bg Форуми : Кучето само у дома

Към съдържанието

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето само у дома Оцени темата: ***** 2 Гласове

#201 Потребителят е офлайн   lonesome Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 October 2008 - 04:51 PM

Аз да се похваля. Махнахме заграждението, направих едно импровизирано легло и нещата се оправиха точно за два дни както ми казахте. Щом спре да вижда крака, стъпили на земята, по които да се катери и да мрънка за гушкане веднага си намира легото. И дори с хигиената отбелязахме напредък. Не винаги стига до мястото или въобще тръгва за натам, но повечето пъти ходи на едно и също място - където му беше загражденийцето. Благодаря за съветите!
User's Signature

Качена снимка

#202 Потребителят е офлайн   MiragE Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 October 2008 - 01:27 PM

Сигурно за 2ри път пиша за моя проблем, но...иска ми се да се оправим.
Линда, като цяло е послушно куче, не е проблемна. Гледаме я на двора. Излизаме по 2-4 пъти на разходка(извън къщи) и я пускаме в двора по-често. Тя си има клетка, в която прекарва вечерта и част от деня си, докато не е на разходка или няма с нея, някой на двора. Сама, пусната свободно не стой. Пробвал съм няколко пъти да я оставям сама, но винаги, като излезна отвън да я видя какво прави, винаги има някаква беля. Най-често и най-големия ни проблем е изкуствената ни трева и риенето в цветята. Тревата е на чимове и тя я вади много лесно, а баща ми това най-много го дразни. Пари са все пак. За мен, ако е - нека я вади, но не аз съм давал парите и не аз съм се грижил за да е хубаво в къщи  :rolleyes:
Дайте идея, моля ви. Двора ни е голям, има мноого място и ми е мъчно да стой в клетката, но ако е сама - ПРАВИ БЕЛИ! А баща ми това не може да го проумее, че тя белите ще ги прави временно(предполагам)и после ще свикне с това, че може вместо да щурува 3-4 часа до като ни няма, да си спи спокойно и после, като дойдем, не да сме намусени, че има бели, а да се радваме на игри.
МОЛЯ ВИ да измислим нещо,
да измислим нещо за нея>
Качена снимка

...така го написах, че все едно Линда е нещастна с това, което има, но не е така  ;D Просто е малко глупаво(според мен) да разполагаме с голямо пространство, а тя да стой в "клетка", заради това, че не мога да се справя с това, да не прави бели....
User's Signature

Качена снимка

#203 Потребителят е офлайн   Zvezdichka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 06:08 PM

Аз имам един проблем.По принцип като оставям кучето само вкъщи не прави бели и се държи послушно.Но в един ден от седмицата ме няма вкъщи повече време от обичайното и тя направо полудява и всеки път прави едно и също-яде от вратата и я драска.Вече е заприличала на нищо,други пакости не прави.Но не знам как да се справя с този проблем..Обмислях варианта да и взема  голяма клетка,в която да стои само в този ден,но ми е мъчно да седи затворена,сигурно няма да се чувства добре,а и ще опищи целия блок..Помагайте с идеи..

#204 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2008 - 07:29 PM

здраваейте аз съм нова в този сайт и от 6 дена си имаме ку4енце и имам един сериозен проблем и вси4ки твърдят 4е проблема не е в ку4ето а в мен..... страх ме е да е оставя сама ама много ме е страх за6тото аз докато сам с нея прави бели и ве4е 3 пъти е истървам и се задавя с разни не6та а какво остава ако ме няма... а както на всеки не ми се иска да се слу4и не6то с нея и за сега само веднъж е била сама и е бях вързала за каи6ката но ми е извесно 4е това не е ре6ение занапред........ вие как се справяте с това????

#205 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 December 2008 - 09:40 PM

Цитат

вие как се справяте с това????
Отговор.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#206 Потребителят е офлайн   chezara85 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2008 - 12:57 PM

след като про4етох  писаното до тук по темата стигнах до един извод...... ВИНАТА МАИ Е САМО МОЯ  :o 4езара е ве4е седмица и половина в нас и 5-6 пъти е била напълно сама за по няколко пъти както ве4е каЗАх вързана и обикновео като отклю4вам в нас тя ве4е скимти а като ме види се напи6ква и скимти като пла4(не6то такова) а аз по4вам да я целувам милвам и я разнасям постоянно на ръце за6тото испитвам вина за това 4е съм е оставила сама а в4ера маика ми каза (понеже няколко пъти е оставям с някого в нас) 4е първия 1-2 4аса е спокоина след което отива до вратата и по4ва да дере и скимти и никои не е в състояние да е разсее....... за което излиза 4е АЗ съм виновна дано само да не е късно да е оту4а  и дано не се окаже 4е прекалено ми е жал да не и се радвам толкова и да не и обръ6там толкова внимание...... :-

#207 Потребителят е офлайн   Атина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 January 2009 - 09:53 AM

Здравейте!
и аз имам същия проблем. Живеем в къща, имам доберманка на 8 месеца, в гаража сме й устроили леговище, храна и вода и има  вратичка, през която излиза свободно в двора по всяко време. Извеждаме я 3 пъти на ден извън двора, вечер когато се прибера от работа я качвам с мене в къщата и стоим заедно докато си легнем, а много често остава да спи и в хола. През ноща не прави никакви бели, но денем ... просто ужас -двора заприлича на клетката на лъвовете в зоопарка - тревата и храстите са нагазени, клоните на дърветата са изгризани до където достига, външната врата е цялата в кал - непрекъснато се опитва да отвори вратата, въпреки че не се получава... :'(
има играчки - някой изкарват 1 седмица, други по един ден...
Иска непрекъснато да играе и да е навън, но това не е възможно. Другите кучета на съседите си стоят спокойно, а тя е като луда..
Моля Ви някой да помогне със съвет или поне да кажете дали като порасне малко ще се успокои или пък е въпрос на характер :sos: :sos: :sos:
User's Signature

tmilka@abv.bg

#208 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2009 - 01:51 AM

Възможно е кучето да е с по-енергично и да не успява да разходва достатъчно енергия в разходки и игри. Тогава остават други видове дейности, като гризане, ровене и т.н. Колко време й се събира на вашата доберманка движение на ден?

Ние имаме бордър коли, което е с подобен проблем. Гризането не ме притеснява, защото си има играчки, които гризе. Навън дъвче клони и дървета, ама да е жив и здрав... Само камъни се старая да не му разрешавам да дъвче, ама... ТОку намирам по някой на килима  :rolleyes:  Така и не разбрахме кога си е сменил зъбите - ветката каза, че може и да ги е изял млечните  ;D

Обаче с ровенето ми е много трудно. Имаме трева, която съсипа, въпреки че му е разрешено да рови отзад зад бараката, там е само пръст и засега няма нищо ценно посадено. Уж се караме, като рови на тревата, но на практика се получава, че когато е на двора, все някой трябва да го наблюдава непрекъснато, защото както си играе с играчките, мята ги и ги гони или препуска и бори голямата си топка, така и изведнъж почва да рови тревата и докато се усетиш, вече е намацал някоя голяма дупка...  :( Питам се, не греша ли, като му даваме да рови отзад, а не му даваме на тревата? По моята логика, би трябвало да прави разлика между тревата, на която му е забранено и пръстта зад бараката, на която е разрешено, ама рекох да се допитам до по-знаещи. Предварително благодаря за помощта.
User's Signature

"Консумацията на положителности е задължителна."
Качена снимка

#209 Потребителят е офлайн   Siss Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 08:48 PM

Аз имам долу-горе същия проблем като с ващо коли, само че аз имам йорки на 9 месеца и като остане сам прекопава саксиите в нас, маха каквото може от там или ако това не го удовлетвори подхваща кабели един кабел на печка изгриза, беше подхванал и на едната ютия....Направо не знам какво да правя, не ми се иска с бой и скандали, но не се отказва от тези саксии?! Наистина ви моля, ако някой може да даде адекватен съвет.

#210 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 23 January 2009 - 09:07 PM

Цитат

аз имам йорки на 9 месеца
По колко пъти на ден, за колко време тича и пускате ли го да се натича, играе ли с други кучета, търчи ли след топки?

Цитат

Възможно е кучето да е с по-енергично и да не успява да разходва достатъчно енергия в разходки и игри.
Ние имаме бордър коли
Това май обяснява нещата. Те са кучета, пълни, преливащи с енергия. Кучета, които трябва да работят нещо, да са заети, да се изразходват, като при тях изразводването изисква много повече, отколкото при други породи. Колкото и да ми харесва породата, точно за това няма да си взема такова куче никога. Защото не мога да му дам, това от което има нужда. Вие вече имате бордър и ще трябва да помислите в какви дейности да насочите енергията и мисълта му, за да спре да се изразходва в пакости.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#211 Потребителят е офлайн   Siss Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 12:49 AM

Поне сигурни 4 разходки на ден има, като включим че аз изляза ли от нас, ако не съм на работа той е навсякъде с мен. В нас са постоянни игри, бяганици и т.н. Където и да отидем все някой от познатите ми си играе с него. Имаме кожени кокали, топки малки, играчки и ей такива занимавки.

#212 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 01:30 AM

Щом толкова много тича, то остава да спасявате саксиите. Или да ги вдигате на високо, или ако са големи да се поставят кръгове от някакъв материал върху пръстта, както се прави, когато котката ви реши да копае или да ползва саксията за тоалетна.
А с елуредите внимавайте, освен поражението по тях, по-опасно е, че може да го хване ток. Ограничавайте достъпа му до опасни стаи и предмети.

Все пак е в дивата възраст, би трябвало да кротне, като порастне.
User's Signature

#213 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2009 - 01:33 AM

грешка ;)
User's Signature

Качена снимка

#214 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2009 - 01:36 AM

Цитат

Цитат

Ние имаме бордър коли
Това май обяснява нещата. Те са кучета, пълни, преливащи с енергия. Кучета, които трябва да работят нещо, да са заети, да се изразходват, като при тях изразводването изисква много повече, отколкото при други породи. Колкото и да ми харесва породата, точно за това няма да си взема такова куче никога. Защото не мога да му дам, това от което има нужда. Вие вече имате бордър и ще трябва да помислите в какви дейности да насочите енергията и мисълта му, за да спре да се изразходва в пакости.

Абсолютно си прав, работата е, че кучето живее при нас вече 5 месеца и така ще бъде. Изборът да е бордър коли не е изцяло наш, някакси така се получи, смятам, че това куче ни е дадено. Ние правим каквото можем по силите си - две дълги разходки, отделно доста търчане по брега на морето, игра с други кучета и т.н., в които той изразходва доста енергия, но тогава се получава друго- ляга и спи като заклан. Като се събуди, ни ръчка да си играем - с топка, на дърпане (което ние не правим, но той продължава да пристига с играчката и да те бута, или да ти я пуска в скута, докато не го пратиш на мястото му).

Напоследък почнахме да го разхождаме с велосипед - така човекът изразходва по-малко енергия, а той- повече. Периодически "забягва" да гони в несвяст чайките и другите птици покрай брега и търчи с километри, забравя и стопанин, и всичко... по някое време се опомня и почва да те търси. Абсолютно е невъзможно да му привлечеш вниманието, ако си го изпуснал - нещо прещраква в инстинкта му да "събира овцете", че ти някакси изчезваш от полезрението му.

Обмисляме вариант да го запишем на аджилити курс, ама трябва да ходи някой с него, а ние и двамата работим на смени, няма събота, няма неделя, така че идеята някакси не се получава на практика...

Надяваме се с времето нещата малко да поулегнат, защото иначе е доста добър, слуша, изпълнява командите, които сме намерили време да го научим. Обаче това с градината ме притеснява, защото има дни, в които просто е невъзможно да бъде изведен на много дълги разходки неколкократно - тук времето често е лошо, много често има бури, при които вятърът е бурен, просто те бута и не ти дава да вървиш, отделно, че ако не си облечен със специални дрехи, с каквито сме се снабдили, прогизваш буквално за минута. Та в такива дни просто е невъзможно да му се осигури много движение по метеорологични причини, затова го пускаме в градината да търчи и да си играе с неговите топки и играчки, да ги бори и да ги гони. Обаче, почва да рови тревата - тя не е много, но все пак я има засега. Питам се, дали е възможно да го научим, че точно там не може да се рови, както и в цветята - но той не налита на тях, налита на празните места, където е само почва и на тревата. И я яде...

Колкото до гризането на кабели, отдавна не посяга на тях, но има достатъчно играчки за гризане, които му са по-вкусни, явно. В началото се опита на кабелите, но с много внимаване и веднага заместване с играчка, се научи.

Но за ровенето в градината ще съм благодарна за всякакви съвети.
User's Signature

Качена снимка

#215 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2009 - 01:46 AM

http://dog.bg/forum/index.php/topic,17447.0.html  ;)
User's Signature

#216 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2009 - 01:09 PM

bushkata, благодаря за линка и за " Наказателния кодекс", най-сетне го открих из форума. Много храна за размисъл.  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#217 Потребителят е офлайн   Vesi_i_Hera Икона

Публикувано: 01 February 2009 - 04:28 PM

Когато взехме Хера тя стоеше вкъщи и ако я оставим дори и 1 час сама тя чупеше всичко до което се докопа, а беше толкова малка, представям си какво щеше да е като порасне. Сега обмислям след като я заплодим ,ако всичко е наред, да си оставим едното кученце вкъщи, но не знам дали ще се справя, мислите ли ,че може да се гледа боксер в апартамент?Има къде да се разхожда, това не е проблем, но не знам когато е сам как ще е.

#218 Потребителят е офлайн   Джоко Икона

Публикувано: 26 March 2009 - 10:55 PM

здравейте, изчетох всичко написано по темата и поработихме с моето куче миналия уикенд и бих казала, че има напредък. но при нас сякаш проблемът е комплексен. той лае, когато съседите минават по стълбите, пази ми къщата. само че ние сме наематели и никак не ни се радват с това лаене, така че доста съм притеснена. Тази вечер се върнах и лаят се чува от 1-вия етаж, ние живеем на 5-ия. гледам да се прибирам веднага от работа, и не смея да закъснявам, за да няма лай и после конфликти, но така ставам жертва на кучето, което много ама много ме притеснява и ми натежава. моля дайте съвет, какво да правим с лаенето. кучето ми е голямо вече на 3 години, но е живял в къща. Голдън ретривър е. благодаря ви

#219 Потребителят е офлайн   Мил@ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 March 2009 - 05:36 PM

Показване на мнениетоДжоко, в Mar 26 2009, 09:55 PM, написа:

той лае, когато съседите минават по стълбите, пази ми къщата. само че ние сме наематели и никак не ни се радват с това лаене, така че доста съм притеснена.
Ако кучето признава теб за лидер, работиш чрез тренировка на въпросната ситуация - намираш приятел, който да приближава отвън вратата, а ти с кучето си отвътре. Добре е кучето да е на повод. Приятелят ти наближава вратата, кучето почва да лае - ти правиш корекция -дръпваш повода рязко, казваш строго "Не!" или както го правиш по принцип. И така - докато спре да лае. И после - пак, и пак и пак. Така кучето ще свикне с реакцията, която ти одобряваш, и минаващите хора отвън ще се превърнат за него в нещо обикновено, на което не е необходимо да обръща внимание.

Възрастта няма значение, има значение дали кучето ви приема за водачите на глутницата, т.е. по принцип изпълнява, както и да бъде тренирано в подобна ситуация - първо под контрол.
User's Signature

Качена снимка

#220 Потребителят е офлайн   hwarang Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 18 April 2009 - 08:19 PM

Моята Чара е на 3месеца 2 седмици - сибирско хъски е.
Незнам дали има страх от раздяла, но прави следното:

Като стана да ходя на някъде тя тръгва след мене.Ако аз си седя и тръгне брат ми примерно до кухнята тя тръгва след него.Ако се прибират наще от работа тя ги посреща на врата и аз ако я викам не ми обръща внимание трябва да и се скарам или да викна по силно: Чара ела тук , за да дойде(това се случва само когато някой се прибира в къщи и тя му се радва)
Общо взето ходи по всичко движещо се и го следва неуморно и непрестанно.
Понякога я затварям на балкона докато се изпишка и изака и аз седя в стаята и тя ме вижда през прозореца и явно усеща и почва да скача по дограмата и да пищи.
Не съм забелязал обаче да има някакви проблеми , като остава само в къщи.По-скоро като е сама и няма кво да прави си лежи или спи.

Какво мислите?
User's Signature

Качена снимка

• (23 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема