- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
16 и 17 Януари 2010 - 2 CACIB изложби в гр. София
Публикувано: 21 December 2009 - 03:25 PM
На 16 и 17 Януари 2010 г. БРФК организира международни киноложки изложби с ранг CACIB.
Срок за записване 11.01.2010
Място на провеждане: зала Локомотив
(на стадион Локомотив, бул. Рожен 23)
Начало : 10.00.ч.
Заявка за участие можете да изгтеглите от сайта на брфк www.brfk.org
Заявките се изпращат попълнени на латиница!
Всички заявки се подават:
- на място в офиса на БРФК гр.София, улБългарска Морава 99
- факс: 02 / 422 41 34
- или по електронна поща на адрес: brfcynology@gmail.com dogshows@brfk.org
Tакса за участие с предварително заплащане:
за първо куче 35 лева
за второ куче на един и същ собственик 30 лева
за класовете бебе, подрастваще и ветерани 25 лева.
Сумата за участие се заплаща предварително:
- на място в офиса на БРФК
- с пощенски запис на адрес: гр.София-1303, ул.Българска Морава № 99, офис 1 за Марина Райчева Григорова
- по банков път - банкова сметка:
Unicredit Bulbank AD Sofia
в лева : BG 61 UNCR 76301038191015
в евро : BG 76 UNCR 76 301408858203
swift: UNCR BG SF XXX
При заплащане на място, таксата за участие е с 5 лева по-висока.
Съдии:
Boris Spoljaric /CRO/
Catherine Lebret /BG/
Plamen Cholakov /BG/
Antoan Hlebarov /BG/
Публикувано: 21 December 2009 - 05:07 PM
Публикувано: 21 December 2009 - 08:44 PM
Това пък от къде го измисли? Всяко куче над три месеца може да участва, като кучетата са разпределени в класове по възрасти.
Публикувано: 21 December 2009 - 09:04 PM
Това пък от къде го измисли? Всяко куче над три месеца може да участва, като кучетата са разпределени в класове по възрасти.
Явно е имал предвид, че като е в клас бебе и подрастващи - резултатите нямам особена ценност, като оценки.. Чак след 15 мес. се получават цац-ове
Публикувано: 21 December 2009 - 09:39 PM
Публикувано: 21 December 2009 - 09:40 PM
Публикувано: 21 December 2009 - 10:44 PM
Ако искаш да направиш кучето уравновeсено и с отворен характер, лесно управляемо, слабо заинтересовано от игра с други кучета, адекватно реагиращо на промени в средата, и т.н., воденето на изложби от ранна бебешка възраст е идеален инструмент, който можеш да използваш.
Оценките не са толкова важни преди 9 месечна възраст, но това е времето, което е най-важно за изграждането на психиката на кучето, и което време няма да се върне, затова трябва да се използва пълноценно... хубава къща без стабилни основи не става.
П.П. А иначе кой ли ще съди втора група?
Публикувано: 22 December 2009 - 10:23 AM
Няма такова нещо. Едно куче или е клубно или не и не зависи от това каква оценка има, а дали вие членувате в киноложки клуб и куче да има родословие.
Така че ако кучето ви има валидно педигри и вие членувате в киноложки клуб - заповядайте на киноложка изложба. Ако имате само родословие на кучето, а вие не сте член на киноложки клуб по порода към БРФК, може би ще трябва да платите двойна такса за участие.
Ако куче няма родословие, то не може да участва на изложба въпреки приликата си с дадена порода.
Публикувано: 22 December 2009 - 11:26 AM
Това да не е новостта от тази година - досега ако кучето имаше РК номер не се плащаше двойна такса, независимо от това дали човека е член на клуб, респективно БРФК и обратно ако беше член но кучето нямаше РК номер, плащаше двойно.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 22 December 2009 - 11:38 AM
Просто от новата година с членските карти, номера няма да минава.
Публикувано: 22 December 2009 - 11:41 AM
Това да не е новостта от тази година - досега ако кучето имаше РК номер не се плащаше двойна такса, независимо от това дали човека е член на клуб, респективно БРФК и обратно ако беше член но кучето нямаше РК номер, плащаше двойно.
В случая става дума за експортните педигрита. Не зная как стои въпрос с ПК номерата, зная за случаи когато хора с ПК номер, но нечленуващи в клуб по порода плащат двойни такси. Това, което зная е ще е възможно да има членски карти към БРФК от тази година и хора с членски карти ще заплащат нормалната цена за изложба, а хора, които нямат такива карти - по висока такса за участие. Но така съм чул, не зная дали е истина и дали и кога ще се издадат тези карти, ако не се лъжа има съобщение на сайта на БРФК за това.
Публикувано: 22 December 2009 - 02:12 PM
Ами ако членувам в един клуб, а представям куче от друга порода, каква такса ще плащам. Нещо май пак не е доизмислено. А има и друго, ако аз съм член на клуба, а кучето ми няма РК номер - по коя тарифа минава.
Трети вариант, аз съм член на куб, плащам за първо куче с РК номер, и за второ без - второто колко ще струва?
А и не ли редно точно и ясно да се публикува на сайта на БРФК - какво точно ще се промени с издаването на тея карти - до първата изложба за годината останаха 3 седмици, а яснота няма.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 22 December 2009 - 02:32 PM
Най-вероятно нищо няма да се промени.
Засега инфорнацията е, че ще се издадат членски карти за членовете на БРФК и клубовете към нея. Нормално е за членство в дадена организация да се издава и членска карта.
А за да се издаде РК номер на куче с експортно родословие, е необходимо да бъде собственост на член на клуба на породата, а ако няма клуб на породата на друго киноложко дружество. Ако е с родословие от БРФК то тогава пък е произведено от български развъдник и не е задължително собственика му да е член на клуба на породата. И в двата случая е нормално на изложбите организирани от БРФК за кучето да се плаща като за българско. И няма значение кой го записва за изложбата и кой го представя в ринга.
Публикувано: 22 December 2009 - 02:50 PM
Считам, че това не е така. В регламентите на ФСИ няма такова изискване. Вписването на експортно родословие и съответното даване на нов ПК номер е право и задължение директно на федерацията на държавата, в която кучето отива - в случая БРФК.
Публикувано: 22 December 2009 - 03:00 PM
Отделно е съвсем нормално, когато един човек има интерес към дадена порода, изложби и прочее, да се постарае да стане член и на съответния породен клуб, но ние все по български хем да не плащаме членски внос, хем по тънките цени...
Публикувано: 22 December 2009 - 03:04 PM
Ами ако членувам в един клуб, а представям куче от друга порода, каква такса ще плащам. Нещо май пак не е доизмислено. А има и друго, ако аз съм член на клуба, а кучето ми няма РК номер - по коя тарифа минава.
Трети вариант, аз съм член на куб, плащам за първо куче с РК номер, и за второ без - второто колко ще струва?
А и не ли редно точно и ясно да се публикува на сайта на БРФК - какво точно ще се промени с издаването на тея карти - до първата изложба за годината останаха 3 седмици, а яснота няма.
Ако членуваш в клуб за бигъл, а представяш самоед и не си член на клуб "Северни кучета", дори и кучето ти да е с наше педигри, би трябвало да платиш двойно за участие. Ако си член на клуба, а представяш куче с експортно педигри - двойно. В третия случай - за второто куче би трябвало да платиш двойно.
Нормално се плаща тогава, когато и човека и кучето са членове на съотвентия клуб. Ако имаш две, три или повече породи и всички те са вписани в нашата племенна книга, би трябвало да членуваш съответно в съответните клубове по породи, не може да се запишеш в един и да си мислиш, че си минал метър.
Членство в БРФК НЯМА за физически лица, каквито са собствениците на кучета. Членството е в съответния клуб по порода.
Друг е въпроса защо трябва да има двойна такса - примерно аз това не харесвам, не е логично за българи една цена, за "чужденци" - друга. Би трябвало да е една таксата за изложба, но това си е лично мое мнение.
Публикувано: 22 December 2009 - 03:07 PM
Считам, че това не е така. В регламентите на ФСИ няма такова изискване. Вписването на експортно родословие и съответното даване на нов ПК номер е право и задължение директно на федерацията на държавата, в която кучето отива - в случая БРФК.
Грешиш - на съответния клуб, а не на федерацията. За вписването на експортното родословие се подават документи в клуба и от клуба по служебен път отиват в федерацията за ПК номер, а не първо в федерацията, после в клуба. Ако няма клуб за порода, се ползва някое от киноложките дружества.
- (6 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »

Вход

Горе
Цитиране +