Dog.bg Форуми : Ежедневни приказки

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (15 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ежедневни приказки Говорилня :)

#261 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 January 2013 - 11:15 PM

Интересно. Трябва и аз да започна да се интересувам от купуване и транспорт на неща от острова. Понеже там има доста интересни неща, които тук няма.:smile:
User's Signature

Качена снимка

#262 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 January 2013 - 11:24 PM

Ами, с транспортът е просто - или го има, или го няма. :ab_041:
Когато я има опцията транспорт, трябва да си много спокоен, за да се занимаваш с пощата. Случва се и да е скъпо. Когато изобщо няма такъв вариант, тези симпатяги са чудесни, защото не трябва да тормозиш приятели да ти получават нещата и да ги мъкнат, когато се прибират в България.
А пък аз съвсем скоро ще пробвам този вариант, та ще кажа.
Много симпатични неща намерих. :wub: А аз по принцип имам проблеми с пазаруването, тоест, аз си се чувствам чудесно, но вкъщи имат проблеми с моето пазаруване. :ab_041:
User's Signature

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!

#263 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2013 - 12:03 PM

На сутрешната ни разходка Бари си поряза лапата. И друг път се е порязвал, но сега ми се струва по-сериозно. Или поне много кръв тече. Дава ми да я видя, но от кръвта нищо не виждам, а когато се опитам да я изчистя тича да ме хапе и бяга. По-късно ще се опитам да видя и да направя снимка. Нямам възможност да го заведа на ветеринар сега. Какво мога да направя, да я промия с нещо ли?
User's Signature

Качена снимка

#264 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2013 - 12:54 PM

Изобщо не знам дали е добра идея, ще се радвам някой след мен да потвърди или да даде по-добра идея, но мисля, че можеш да опиташ да измиеш лапата хубаво с вода и да я намажеш с йод. Струва ми се, че не може да навреди. И най-добре след това го остави така, не го превързвай, докато не го види лекар, за да не се окаже, че не трябва и да направиш проблем така.
User's Signature

#265 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2013 - 01:17 PM

Една жена, която ми дава много хубави съвети, когато имам проблеми с него, ми писа. Каза ми, че мога да го промия с реванол. Измих го с вода още като се прибрахме от разходка(винаги му ги мия след разходка). Той се лиза и спря да тече. Сега чакам да се успокои малко или да заспи и ще го огледам по-добре.
И докато пиша това, пак започна да кърви. Сега ще го промия.
User's Signature

Качена снимка

#266 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 January 2013 - 01:17 PM

Само кислородна вода!!!

#267 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2013 - 01:39 PM

Ще сложа една снимка. Не се вижда хубаво, защото не ми дава да я разтворя. Дълбока ми се вижда и нещо като месо виждам, когато я разтворя. В горния ляв ъгъл на снимката се вижда малко.
User's Signature

Качена снимка

#268 Потребителят е офлайн   Tali Икона

• EVERLASTING
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 19 January 2013 - 01:43 PM

Облей я с кислородна вода само за да се изчисти и промие. Заведи кучето на доктор.

#269 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2013 - 09:30 PM

Помагайте! Пак кърви, много обилно този път. Търся помощ отвсякъде. Направих импровизирана превръзка и марлята се напои само за 1 минута. Как да спра кървенето. Възможност да отидем при ветеринар няма. Ще отидем утре.
User's Signature

Качена снимка

#270 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2013 - 04:24 PM

Какво стана с крачето?
User's Signature

#271 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2013 - 10:42 PM

Раната си стои отворена, но не кърви. Само сълзи прозрачна течност. Заведох го на ветеринар, даде ми крем да го мажа. Ако не започне да зараства до няколко дни, пак ще го заведа. Но би трябвало да зарасте, силно се надявам на това. Ако не стане, ще трябва да го упояват и не ми се иска да става така. Затова ни стискайте палци. Единствения ни проблем в момента е, че като е отворена раната, вътре влизат песъчинки и кал от вън. Как мога да му предпазвам този крак, да не влиза нищо в нея, когато се разхождаме? Дайте някакви идеи.
Иначе, когато му тече много кръв, бях му направила превръзка, която завързах с бинт. Така остана през нощта. На сутринта намерих свалена превръзката, но не намерих бинта. Чистих и отново не го намерих. Имам съмнения, че може да го е глътнал. Сега му следим акото и ако до няколко дни не се появи нищо, ще му направя рентгенова снимка. Дори и ветеринарите да ме разубеждават, аз ще ги накарам да му направим. Разбира се, може и да не го е глътнал, а просто да го е скрил някъде и то доста успешно.
User's Signature

Качена снимка

#272 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 January 2013 - 11:11 PM

При аналогичен случай нашия вет напръска раната с някакъв спрей, който образува бяла коричка и запечата раната - така се предпази от замърсяване и заздравя, а бялата коричка сама си падна след няколко дни. За съжаление не помня как се казваше спрея, но бях го виждала и по ветеринарни аптеки - ако някой се сети да подскаже...
При друг случай на рана, която пък упорито не заздравяваше, защото хубостницата ми я ближеше и чешеше, се наложи да й надяна медицинска яка - много неприятно, но нямаше друг начин. Така че и това е вариант - превръзка на крака и яка на кучето, за да не може да я свали - за няколко дни, докато заздравее.
Това, разбира се, са само някакви идеи - нищо повече, не съм спец, а препатила стопанка на палаво куче.
Стискам палци за бързо оздравяване!

#273 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2013 - 11:38 PM

Този спрей ме заинтересува. Ще се радвам, ако някой се сети за име.:smile:
User's Signature

Качена снимка

#274 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2013 - 04:28 PM

Дясното ми око днес е синьо под веждата, защото докато се борехме с Мърфи снощи, той ми наби такава дебела, здрава, кучешка глава в лицето, че видях звездички, ама честно. И цял ден обяснявам. И най-вероятно и утре. Мъжът в къщата също. :ab_041:
Потресена съм. :ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

#275 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 February 2013 - 05:40 PM

Съчувствам ти.:ab_041:Като знам какви са им твърди главите...:ab_041:
На мен синини ми е правил само по краката, още като бебе, когато хапеше насам натам без спирки. Беше лято, ходех с къси гащи и с изподрани крака. Спомени...:ab_041:
С главата си един път ме удари в коляното и не си усещах крака цял ден, а на него нищо му нямаше.
Идиотчета са:ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#276 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2013 - 03:15 PM

Ми то и краката са ми сини. :ab_041:
Случва се така, че обикновено се прибирам от работа първа и аз отнасям вълненията. Пък той така свикна и дори и да се е радвал вече на шефа, после скача както обикновено и върху мен. По принцип не се оплаквам, защото аз го научих така - ако бях забранявала в началото, щеше да се научи. Ама вместо това аз, като се радвам повече и от него, се търкалям заедно с него по земята. Освен това го научих и да хапе, защото хапе на игра, не стиска и рядко боли, аз се забавлявам много, той също. Освен това всичко е под контрол, защото никога не го прави с жени, хора, които не познава добре или които са му казали "Не.", мачка само мен и приятелите ми, които обаче са здрави и не изглежда така, както когато мачка мен.
Пак казвам, не се оплаквам, обаче това онази вечер беше посегателство над единственото ми правило - "Не по лицето." :ab_041: :ab_041:
И наистина, още не вярвам, че главите им са ТОЛКОВА ТВЪРДИ!
User's Signature

#277 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 23 February 2013 - 03:30 PM

хаха това ми напомня моя как ми пръсна устната и сцепи ниската дървена холова масичка.Беше легнал да спи,някой звънна на вратата и нашия стана барабар с масата и лаптопа.Лаптопа оцеля ,но масата е с цепнатина по дъжина.Мога да я снимам :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#278 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2013 - 03:43 PM

Ооо, и ТРОМАВИ! Това го пропуснах някак. Щото, добре, това със звъненето на вратата е разбираемо - тогава винаги бързат, винаги много рязко скачат, ама то пък бива, бива... :ab_041:
Аз бях живяла цял живот само с котки, преди да дойде песчето и си спомням как в началото бях потресена, буквално не можех да повярвам как се движи, как се храни, как спи - шумно, тежко, недодялано. :ab_041:
И сега продължавам да ги гледам, когато си играят - котките скачат, въртят се, внимателно, леко, бързо, този нашия е като слон. Най-удобният контакт за зарядното на компютъра ми е срещу масата, на която го слагам, кабелът минава опънат през цялата стая. Е, ставам по минимум 20 пъти на ден да го включа обратно, защото когато кучето лежи на дивана и някоя котка изтича през стаята той се хвърля да я лови и помита всичко по пътя си - и кабел, и маса, и и све на свету. :ab_041:
Тъкмо днес си говорехме с приятели, когато Мърфи за пореден път падна по гръб от дивана, дали кучетата осъзнават колко са смешни. :ab_041: И най-лошото е, че те май си мислят, че са много готини и важни. :ab_041:
User's Signature

#279 Потребителят е офлайн   simona623 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 February 2013 - 08:30 PM

Днес си сложих на пръста малко фъстъчено масло и дадох на Бари да го ближе. Голям е смешник.:ab_041: Трябва да го снимам на видео, голям език вади.:ab_041:Има много клипове на кучета с фъстъчено масло в интернет, от там взех идеята.
User's Signature

Качена снимка

#280 Потребителят е офлайн   Flashback Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2013 - 12:43 PM

Не бях гледала, потърсих и се смях много.
Този освен че е красив, е и на слоу моушън. Направо е убийствен! :ab_041: И изглежда засрамен. :ab_041:

Трябва да ви кажа нещо. Предадох се. От днес кучето официално спи в леглото. Не знам защо държах да го науча да спи само в неговото кошче - защото хиляди хора казват, че това е възпитателно, защото по принцип сме четирима в леглото и пети 20 и няколко килограмов щеше да дойде в повече, защото не знам и аз. Сега знам, че е било грешка. :ab_041: Карам приятеля ми да го качва на леглото при нас от известно време насам и ми е мнооооого добре да го гушкам, после заспивам, а той става и си заминава в кошчето. Явно има значение, че беше научен добре и месеци наред слушаше много, явно е свикнал и затова се чудеше. Но не и днес. Днес се събудих и имах кравай в краката. :wub:
И така, забраните ми паднаха. Твърде много ми е гушлив и пуфкав. :ab_041:
User's Signature

• (15 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни