Ежедневни приказки Говорилня :)
Публикувано: 15 January 2013 - 11:24 PM

Когато я има опцията транспорт, трябва да си много спокоен, за да се занимаваш с пощата. Случва се и да е скъпо. Когато изобщо няма такъв вариант, тези симпатяги са чудесни, защото не трябва да тормозиш приятели да ти получават нещата и да ги мъкнат, когато се прибират в България.
А пък аз съвсем скоро ще пробвам този вариант, та ще кажа.
Много симпатични неща намерих.

Жил был щенок с весёлой глупой мордой, один из тысяч городских дворняг.
Был вчера щенок обычный, а сегодня рок-звезда
Жизнь исправил на "отлично" как и ты, он навсегда!
Публикувано: 19 January 2013 - 12:03 PM

Публикувано: 19 January 2013 - 12:54 PM

Публикувано: 19 January 2013 - 01:17 PM
И докато пиша това, пак започна да кърви. Сега ще го промия.

Публикувано: 19 January 2013 - 01:17 PM
Публикувано: 19 January 2013 - 01:43 PM
Публикувано: 21 January 2013 - 10:42 PM
Иначе, когато му тече много кръв, бях му направила превръзка, която завързах с бинт. Така остана през нощта. На сутринта намерих свалена превръзката, но не намерих бинта. Чистих и отново не го намерих. Имам съмнения, че може да го е глътнал. Сега му следим акото и ако до няколко дни не се появи нищо, ще му направя рентгенова снимка. Дори и ветеринарите да ме разубеждават, аз ще ги накарам да му направим. Разбира се, може и да не го е глътнал, а просто да го е скрил някъде и то доста успешно.

Публикувано: 21 January 2013 - 11:11 PM
При друг случай на рана, която пък упорито не заздравяваше, защото хубостницата ми я ближеше и чешеше, се наложи да й надяна медицинска яка - много неприятно, но нямаше друг начин. Така че и това е вариант - превръзка на крака и яка на кучето, за да не може да я свали - за няколко дни, докато заздравее.
Това, разбира се, са само някакви идеи - нищо повече, не съм спец, а препатила стопанка на палаво куче.
Стискам палци за бързо оздравяване!
Публикувано: 22 February 2013 - 04:28 PM

Потресена съм.

Публикувано: 22 February 2013 - 05:40 PM

На мен синини ми е правил само по краката, още като бебе, когато хапеше насам натам без спирки. Беше лято, ходех с къси гащи и с изподрани крака. Спомени...

С главата си един път ме удари в коляното и не си усещах крака цял ден, а на него нищо му нямаше.
Идиотчета са

Публикувано: 23 February 2013 - 03:15 PM

Случва се така, че обикновено се прибирам от работа първа и аз отнасям вълненията. Пък той така свикна и дори и да се е радвал вече на шефа, после скача както обикновено и върху мен. По принцип не се оплаквам, защото аз го научих така - ако бях забранявала в началото, щеше да се научи. Ама вместо това аз, като се радвам повече и от него, се търкалям заедно с него по земята. Освен това го научих и да хапе, защото хапе на игра, не стиска и рядко боли, аз се забавлявам много, той също. Освен това всичко е под контрол, защото никога не го прави с жени, хора, които не познава добре или които са му казали "Не.", мачка само мен и приятелите ми, които обаче са здрави и не изглежда така, както когато мачка мен.
Пак казвам, не се оплаквам, обаче това онази вечер беше посегателство над единственото ми правило - "Не по лицето."

И наистина, още не вярвам, че главите им са ТОЛКОВА ТВЪРДИ!

Публикувано: 23 February 2013 - 03:30 PM

Публикувано: 23 February 2013 - 03:43 PM

Аз бях живяла цял живот само с котки, преди да дойде песчето и си спомням как в началото бях потресена, буквално не можех да повярвам как се движи, как се храни, как спи - шумно, тежко, недодялано.

И сега продължавам да ги гледам, когато си играят - котките скачат, въртят се, внимателно, леко, бързо, този нашия е като слон. Най-удобният контакт за зарядното на компютъра ми е срещу масата, на която го слагам, кабелът минава опънат през цялата стая. Е, ставам по минимум 20 пъти на ден да го включа обратно, защото когато кучето лежи на дивана и някоя котка изтича през стаята той се хвърля да я лови и помита всичко по пътя си - и кабел, и маса, и и све на свету.

Тъкмо днес си говорехме с приятели, когато Мърфи за пореден път падна по гръб от дивана, дали кучетата осъзнават колко са смешни.

Публикувано: 04 March 2013 - 12:43 PM
Този освен че е красив, е и на слоу моушън. Направо е убийствен!

Трябва да ви кажа нещо. Предадох се. От днес кучето официално спи в леглото. Не знам защо държах да го науча да спи само в неговото кошче - защото хиляди хора казват, че това е възпитателно, защото по принцип сме четирима в леглото и пети 20 и няколко килограмов щеше да дойде в повече, защото не знам и аз. Сега знам, че е било грешка.

И така, забраните ми паднаха. Твърде много ми е гушлив и пуфкав.