Dog.bg Форуми : Странен казус

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Странен казус

#1 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 December 2009 - 10:46 AM

Много се надявам някой да е наблюдавал същото странно поведение при куче, надявам се и да знае причината.
Кучето изведнъж започва да ближе пода - ближе всеки сантиметър, търси ъгли и се пъха под леглата в търсене на голяма концентрация на косми. Преглъща тежко гадориите и не може да бъде спряно. Реших, че му е зле на стомаха и търси начин да стимулира повръщане по този начин, поради липса на растения, които да помогнат. Пуснах го навън, намери единственото място, където няма сняг и започна да ближе пръстта като в транс. След около 40 мин явно погълна достатъчно гнус - повърна, успокои се, заспа. До тук - нормално, мисля си. Куче със стомашно неразположение търси начин да повърне. На кучето му няма нищичко - здраво,право, с апетит. На другия ден сякаш нищо не е било.
Обаче...вечерта друго куче прави абсолютно същото! Ближе пода, дави се, плюе, ближе пръстта. После дори без повръщане спира и толкова.
На третата вечер - ТРЕТО куче - същото поведение ud_009.gif Тук вече изгубих всякаква логика и се налага да питам. Недоумявам.
Две от кучетата ядат една храна, третото - друг вид, т.е. няма връзка с храната.
Някой да има идея относно тази безумна ситуация?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#2 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 December 2009 - 11:33 AM

Моите патки също понякога ближат мощно пода като съответно се налапват и с косми и драйфат после. Забелязала съм, че обикновено ближат там, където например са седяли и може би е имало някакъв секрет или лиги.

PS При теб е възможно по тия места да е минала кучка пред или след разгонване, която още сее феромони.
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 12:32 PM

Това става в къщи - няма разгонено куче, както и на двора. Две от кучетата правили това са женски.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#4 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 23 December 2009 - 01:05 PM

Не знам преди и мойта фабела имаше периоди дето замислено и любовно лижеше я килима, я балатума, я нещо друго.. без видима причина, п осле не е повръщала и тн- куча му работа
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#5 Потребителят е офлайн   drjeliazkov Икона

• drZH
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Ветеринарен лекар
  • Interests:Плуване, бойни изкуства, музика( свиря на ударни инструменти), кино, политика....

Публикувано: 23 December 2009 - 01:48 PM

По-важното в случая е дали се наблюдават освен това и изяждане на изпражнения; повишено сълзотечение; опадане на косъма; смущения в цикъла при женските (лъжлива бременност); подпухналост; увеличена ушна секреция и др. признаци. Тогава нещата придобиват посока.
User's Signature

д-р Живко Д. Желязков, двм, специалист хирург
Център PROVIA ветеринарна хирургия
СТАРА ЗАГОРА

Лична страница

#6 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 02:23 PM

Никакви други симптоми няма, кучетата преди и след случката са в идеална кондиция.

п.п. Странното в случая е, че три го правят едно след друго.
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   gngpaint Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Рисуване
Публикувано: 23 December 2009 - 02:34 PM

И Рита както си лежи изведнъж става и обикаля стаята,лижейки пода.Главно облизва по ъглите на шкафовете и под бюрото.После не повръща.Не знам защо го прави cd_045.gif
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 06:39 PM

Възможно ли е да са хапнали нещо развалено? Преди време спасих едно бебе. Беше отровено и на пръв поглед устата му беше в кал. Лекарката ми обясни, че когато кучетата са изяли нещо отровно или развалено започват да ближат пръст и по този начин се опитват да предизвикат повръщане. Спомена нещо за минерали, ближат минерали или нещо такова. При него след като го накарахме да повърне изката много кал и големи сухи листа (шума) и тогава предположихме, че може тоя дето го е малтретирал да му е тъпкал насила шума и кал в устата.

#9 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 23 December 2009 - 07:01 PM

Можех да мисля нещо подобно, но храната им е различна, а на вън няма какво да ядат.

User's Signature

#10 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 December 2009 - 07:15 PM

bush,
Общия им фактор е обстановката.
Или има нещо у вас, примерно препарат за чистене, обачв това не обяснява близането и навън.
Или по-скоро е минало някое по-такова куче - знаеш, имаше и тема за такива, дето и кастрирани пак привличат по по-особен начин. Това обяснява и пръстта.
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 23 December 2009 - 07:22 PM

Не е същото, но имам сходен случай, който забелязвам от години при моето куче.
Ближе се по тялото и по някое време изведнъж скача и ме води към вратата, за да я разходя. Навън търси трева и пасе. Има случаи, когато не повръща след това. От скоро забелязвам, че смени сценария ... облизва се, с език по муцуната, появява се едно силно слюнкоотделяне, доста продължително мляскане и пак ме води към вратата. Точно преди 3 дни го направи това. От това, което наблюдавам, стигам до извода, че това го прави когато сменя козината. Почиства попадналите в тялото косми. smile.gif Не твърдя, че е истина. И аз като bushkata търся отговори.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#12 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2010 - 10:26 PM

Здравейте

съвсем случайно попаднах на тази тема търсейки в гугъл информация със симптомите на моето кученце.
Учудих се че прочетох за същите симптоми , която има и Бубка

Какво се случва
Това тя го прави от много време, но рядко и за кратко, понякога яде трева, понякога започва да ближе повърхности , най често пода , чаршафи възглавници мога само да предположа - където има косми.
Понеже го правеше много рядко и аз го отдавах на преходни стомашни проблеми.

Но преди седмица започна да "кашля" странно, стана и започна да облизва пода много интензивно, не можех да я спра
Излязохме веднага навън където се "закова" за градинката с тревата и започна да яде. Не искаше да помръдва от там. Малко след това повърна.
Не можахме да спим цяла вечер защото бе неспокойна. Допуснах че е погълнала чуждо тяло и е заседнало. Периодично кашляше и преглъщаше интензивно все едно има нещо в гърлото
Сутринта рано отидохме на лекар.
Ние от известно време живеем в Чехия , и ни бе доста трудно да обясним точно симптомите. От там казаха че ще и изследват стомахчето и и ще потърсят чуждо тяло
Оставих я , направиха и едноскоп и разполагам с филмче на стомахчето и, както и рентгенова снимка.
Не намериха чуждо тяло освен много трева и много космив стомахчето и .
Споменаха за някаква промяна в стените на стомахчето като препоръчаха да се вземе проба от стените на по късен етап.
Изписаха и Famosan и диетична храна Eukanuba Intestinal на която е вече една седмица.
Вече една седмица е на тази диета, но понякога пак посяга да яде трева, понякога пак ближе рядко. По време на диетата забелязам че пие по малко вода. въпреки че е горещо
Освен тези симптоми няма никакъв друг проблем. Храни се с апетит , игрива е.

Ако някой е открил проблема моля да го сподели тук или в скайп с ник highway_bs

Ако някой от лекарите се интересува от филмчето бих могъл да го пратя

Благодаря
User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 July 2010 - 11:09 PM

Тъй като съм виждала подобно поведение, но не съвсем, искам да изкажа едно предположение - възможно ли е причината да е повишено слюноотделяне, т.е., това, което кучето се опитва да ближе не е точно пода, а отделящата се слюнка, което по принцип се случва, когато кучето иска да повърне, но не може, и по този начин да се опитва да улесни повръщането? При стомашни проблеми или твърде мазна храна има такава реакция и при хората (е без близането на пода)
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#14 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 July 2010 - 11:28 PM

Благодаря за отговора

не, няма слюноотделяне. по вероятно е да се опитва да предизвика повръщане макар да не го прави.
повръща много рядко и то само ако я оставя да яде трева. но от клиниката ми казаха да не я оставям да го прави
надявам се след диетата да има подобрение,но все пак за момента като че ли проблема не е отстранен. само е намален
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   JL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 July 2010 - 12:10 AM

Показване на мнениетоHighWay, в 01 July 2010 - 09:33 PM, написа:

Благодаря за отговора

не, няма слюноотделяне. по вероятно е да се опитва да предизвика повръщане макар да не го прави.
повръща много рядко и то само ако я оставя да яде трева. но от клиниката ми казаха да не я оставям да го прави
надявам се след диетата да има подобрение,но все пак за момента като че ли проблема не е отстранен. само е намален

Моля да ме извините. Това беше отговор от лаик. Аз не съм ветеринарен лекар и изказах по-скоро предположение относно темата като цяло, отколкото отговор към вашия проблем. Надявам се да получите компетентен отговор от лекарите тук. Поздрави и лека нощ.
User's Signature

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?

#16 Потребителят е офлайн   HighWay Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 July 2010 - 10:06 AM

Цитат

Моля да ме извините. Това беше отговор от лаик. Аз не съм ветеринарен лекар и изказах по-скоро предположение относно темата като цяло, отколкото отговор към вашия проблем. Надявам се да получите компетентен отговор от лекарите тук. Поздрави и лека нощ.

Няма проблем. Мисля че всяко мнение би било добре дошло в този случай, и се радвам че хората споделят тези неща тук.
Надявам се доктор Желязков да сподели мнението си също. Преди около 2 години бях много притеснен и го помолих за съвет. Той ме успокои и каза че всичко ще е наред.
Така и стана, за което още веднъж бих искал да благодаря.

поздрави
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Антония Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 August 2010 - 04:09 PM

Моят кучо също от 2 дни покашля странно, пасе трева в транс и снощи повърна. Има еднократно разстройство, но не тежко. Прави и друго странно нещо - примлясква с език в продължение на дълго време. Всичките тези симптоми не са му за пръв път, преди около година правеше същото. Предполагам, че има стомашни проблеми, защото на 2 пъти взима големи дози антибиотик по 1 месец, а като малък пи и едно лекарство за паностеит, което също е вредно за стомаха. Тия дни ще го водя на лекар.

#18 Потребителят е офлайн   Bobka Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2010 - 12:24 PM

Хммммм май и ние сме за странната тема, няма да отварям нова и тук искам да попитам ....Дали на някой с кучето се е слувало следното ... Нашия красавец дъвче чаршафите, като казвам дъвче-не поглъща нищо, просто с предните зъбки захапва и се чува едно тихичко пукане, явно много му харесва ..., за да не закача нашите му подарих лично чаршафче и си пука на воля...Идея нямам на какво се дължи и ако някой има вероятен отговор ще съм благодарна да го сподели :ae_085:

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни