Dog.bg Форуми : Най-добрата суха храна. Качествена и евтина

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Най-добрата суха храна. Качествена и евтина Оцени темата: -----

#61 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 February 2010 - 12:02 PM

Фех, какъв е този интерес аз с какво храня? Това ли е целта на темата!? Погледни поста на paloma_blanka и виж дали пишеш по темата изобщо.

И храня с Пурина ПроПлан, която никой тук не споменава. Доволен? Мисля, че на всички ни стана ясно ти с коя храна храниш и май въпросната храна си има тема, където може спокойно да си пишеш.

alexy, никак не ми се иска да заключвам темата, но същата полемика я има в няколко подобни теми. Нужно ли е едно и също да четем?

Bobolin, преместих ти поста в друга тема, тъй като не му е мястото тук.

#62 Потребителят е офлайн   likuku Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 February 2010 - 12:04 PM

paloma - имаш много интересен краен начин на изказване. Ако наричаш яростна защита това, че неприех писаното от APSO в Коментар #47 за плъхове, костенурки и такива Градивни за темата Писаници - да така е. Щом това е системата - излага се състава на храната APSO го удобрява или не и се спира с писането ОК. Пак казвам не съм разбрал смисъла на темата - извиних се и спрях. "всяко куче е уникално и за всяко е различна НАЙ-добрата храна!" - но това не е много в унисон с останалото.

#63 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2010 - 12:16 PM

Маркетинга е голяма работа! Отдавна умишлено гледам да не му обръщам внимание и дори избягвам марките, които прекаляват с него.... А сайтчетата за сравняване и анализ на храни пък въобще не могат да ми бъдат критерий в избора... Като знам как работят в други сфери тези така наречени "независими" сайтове... Има марки, които като цвъкнат нещо ново като възгледи относно съдържанието на кучешката храна и вече сякаш са открили топлата вода..... и видите ли хора, добре, че са се появили те на пазара, че да покажат на всички как се прави...
За мен много важно е качеството на използваните продукти, а това е нещо, което трудно можем да определим според състава на етикета... Това може да се разбере единствено на място в завода и да се установи от съответните компетентни контролни органи. А какво трябва да има в състава е много относителен въпрос и варира от организъм до организъм...

Моите впечатления са:

Bosch - Отлично съотношение качество/цена
Happy Dog - Отлично съотношение качество/цена
Bewi Dog - Много Добро/Отлично съотношение качество/цена
Belcando - Много Добро съотношение качество/цена (поради високите цени, за немска храна, на Белкандо по магазините. Но цена може да бъде направена при договореност направо с дистрибутора и тогава съотношението качество/цена става Отлично)

" "Дойчланд,Дойчланд,юбер алес" ae_085.gif ae_085.gif "

#64 Потребителят е офлайн   фех Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2010 - 12:24 PM

Въпреки, че става спам, интересно ми е защо сгълчахте "половината" от водещите диалога?!

А също така ми е интересно "кой" е експерта, който може да си изкаже мнението тук без да се смъмри от модератор и какво го прави такъв експерт, или всички пишат наровно или темата може не само да бъде заключена, но и изтрита.

Човек изказва мнение и бива нападнат, друг изказва мнение и е потупан по рамото, защо?! Това ме провокира да пиша. И ок видях палома какво написа след мене, но кое прави нейното мнение по-миродавно спрямо друго, на когото и да е то?!

User's Signature

Качена снимка

#65 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 03 February 2010 - 12:38 PM

И именно поради това модератора се опитва да ограничи до минимум рекламните постове. Недоумявам как препоръчвате една или друга храна, след като НЕ ВСЯКА ХРАНА Е ПОДХОДЯЩА ЗА ВСЯКО КУЧЕ.

Иначе е интересно, става видно че половината "високачествени" и съответно "скъпи" храни са пълни с зърнени култури. Не че е лошо, но куче да яде царевица или жито до сега не съм виждал, но ... щом "специалистите" казват, значи може ab_041.gif

За да не ме питате и мен - храня с натурална храна в момента и не се интересувам от рекламите на марките.

#66 Потребителят е офлайн   Archiball Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:жУвотни

Публикувано: 03 February 2010 - 01:02 PM

изтривам си поста, вече е отключена! Следя темата с интерес, но не заради караници в нея. Всеки, който има предпочитания за дадена храна, нека напише защо? как се отразява, каква е цената на която може масово да се намери, а не слад договорки с дистрибутори и т.н. Мисля, че след едно такова представяне, никой няма да получи нападки.
User's Signature

Качена снимка

"you cannot change the world by saving one animal, but for that one animal...you can change the world."

"Имаме земя, имаме вода... и си правим кал."

#67 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:08886080270
Икона за мнението  Публикувано: 03 February 2010 - 01:29 PM

Давайте да търсим най добро соотношение цена/качество! Само моля ви мирно!
Предлагайте храна в този ред
1. име на храна и линк към вносител и производител,
2. състав ,
3. цена и дажба. И може да кажете на моето месячна сметка е такава , а най добре да спазваме "стандарт за сравнение" колко струва хранене на 10 кг куче с тази храна.
А хора самите си изберат с какво да хранят кучето си! с картофиките, ориза,заешко, со штраус или риба!

Аз само коментирам дали това което предлагате е качествено и ефтино.
Качествени храни :
посочват от какво са направлени като на пример от пилешко или патешко, а не някакво птиче месо.
нямат глютен, соя, геномодифицирани продукти
месо и риба са годни за човешка консумация
Слагам един тест който намерих в интернрт, много удобно. Предлагайте в тази тема храни А и В.

Цитат
OЦЕНЯВАМЕ ХРАНАТА НА ВАШИЯ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ
Искате ли да оцените храните, с които в момента храните вашия домашен любимец?
Тази система за оценка на суха храна е доста обща, нейния автор е Fredalina, и аз съм чувала, че тя иска да коригира в нея нещо, но и в този вид тя просто ще ви помогне да разграничите добрата храна от лошите.
Бих искал да видя редактираната версия, която дава повече точки за по-малък брой на зърна, надявам се, че тя ще намери време за това.
И така, как да се оценяват кучешка храна?
Вземете 100 точки..
1. За всеки субпродукт извадете 10.
2. За всяка съставка, без да се посочва източник ( "месно брашно", "мазнини от птици" и т.н.) извадете 10.
3. Ако храната съдържа БИА, BHT или Етоксиквин - изваждате 10.
4. За всеки зърнен продукт (ориз, глутен, т.н.) изваждате по 5.
5. Ако същата съставка зърно е спомената 2 или повече пъти в първите пет съставки (като кафяв ориз, ориз, оризово брашно едно и същото зърно), изваждате 5.
6. Ако се използват растителни източници на протеини, както и ако от първите 3 съставки месните са по-малко от 2 - извадете 3.
7. Ако се съдържат изкуствени оцветители - извадете 3.
8. Ако съдържа царевица - извадете 3.
9. Ако царевицата е в първите пет съставки се изважда 2.
10. Ако съдържат животински мазнини (с изключение на риба), се изважда 2.
11. Ако агнешкото е единственият източник на животински протеини ( освен в случая, когато имате куче алергично към други източници на животински протеини), се изважда 2.
12. Ако съдържа соя - изваждате 2.
13. Ако съдържа пшеница (освен ако не знаете, че вашето куче е нормално я понася), се изважда 2.
14. Ако съдържа говеждо месо (освен ако кучето ви нормално я понася), се изважда 2.
15. Ако съдържа сол, се изважда 1.

А сега - добавяме:
1. Ако месните съставки са "Човешки клас" (Human grade) - плюс 5.
2. Ако храната е одобрена от диетолог или специалист по породата - плюс 5.
3. Ако храната е печена (?) (а не е не е направена чрез екструдер), плюс 5.
4. Ако съдържа пробиотици - плюс 3.
5. Ако съдържат плодове - плюс 3.
6. Ако съдържа зеленчуци (НЕ царевица или други зърна) - плюс 3.
7. Ако източниците на животински протеин са без хормони и антибиотици - плюс 2.
8. Ако съдържа ечемик - плюс 2.
9. Ако съдържа масло от ленено семе (не само ленено семе) - плюс 2.
10. Ако съдържа овес или овесено брашно - плюс 1.
11. Ако съдържа слънчогледово масло, плюс 1.
12. За всеки отделен източник на животински протеини (с изключение на първия; бройте "пиле" и "пилешко брашно" като един източник на протеини) - плюс 1 (за всяка)
13. Ако съдържа глюкозамин и хондроитин - плюс 1
14. Ако зеленчуците са били тествани за липсата на пестициди и не ги съдържат, плюс 1.

Резултати:
94-100 + = A
86-93 = B
78-85 = C
70-77 = D
69 = F

User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#68 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 February 2010 - 01:48 PM

Браво на модераторите, че отключиха темата! Широкоскроена постъпка... ae_085.gif Дано е оценена от всички и да покажат, че след като обичат животните, наистина са по-добри от останалите хора!
Темата не е място за целенасочена реклама, на която и да е марка, още повече на скъпите (в БГ) марки храни. Никой не ги определя като некачествени, а като скъпи... Коментират се марки със сходни качества, но на по-достъпни цени. Няма защо някой да се засяга, ако храната, която предлага като дистрибутор или с която храни кучето си не влиза в този ценови клас. Повечето хора не са чак толкова заблудени и умеят да преценяват кое е качествено и евтино, качествено и скъпо, некачествено и евтино или дори некачествено и скъпо. Аз лично съм много анти спекулата в цените на кучешките храни. Когато видях в Италия преди две години Роял Канин на почти два пъти по-ниска цена отколкото тук се предлагаше тогава, а и със значително по-качествена опаковка - направо паднах... какво има да говорим.... цената определено не е критерия за качеството. Тя минава много трансформации докато стигне от завода до клиента.

Аз по-горе изброих марките, които съм давал и които харесвам като съотношение цена/качество. Ако трябва да изброя само по критерий - качество, и кои марки харесвам от тези които съм давал, списъка щеше да е много по-дълъг. Белкандо малко не ми харесва като цена, защото там от където аз имам възможност да го купя струва около 120лв. - 15кг. чувал. Започнаха от 98 лв., а след половин година вече струваше над 120лв. Но пък цената, която един приятел е получил от познат дистрибутор е около два пъти по-малка. Значи или политиката на фирмата вносител/дистрибутор е сбъркана или магазините надуват цените бая....
А аз имам три кученца, които хапват общо по около 50кг. на месец... И ако не търся варианти да храня по-евтино, но не за сметка на качеството, разбира се, много бързо ще трябва да минавам аз на трици и вода, за да си хапват те храна от по 10лв. на килограм..... ea_103.gif ab_041.gif

П.П.
Пропуснах да кажа по темата нещо, което мислех. ЛИЧНО МНЕНИЕ разбира се smile.gif
Според мен не е критерий за висок/нисък клас това дали храната съдържа или не зърнени култури. Дори го смятам за недостатък ако не съдържа. Кой определи, че кучето няма нужда от зърнени култури, и че не са полезни или пък не се усвояваят, или там каквото и да било. Доколкото съм запознат пак производители на кучешки храни го съчиниха това правило. Кой определи пък, че ние хората имаме нужда от тези култури. Определено можем и без тях.
И обратния пример - вегетарианците.... не близват месо... но да не би да са по-болнави от тези, които ядат месо? Май не са...
Още нещо - теорията за различните източници на протеини и алергиите, които се получават при комбинирането на много видове протеин в една диета, важи на практика само за предразположените към такива алергии кучета и животни като цяло, а това често се използва като мотива да се определи една храна като не много хубава. Да тя може да не е хубава, но само за един малък процент от кучетата.
И все пак най-важен за потребителя е контрола върху качеството на съставките които се използват. Мисля, че зърнени култури трябва да има, също както трябва да има и протеин от истинско месо, а не от отпадъци, като пилешка перушина, пилешки крака, глави и т.н. А ако са използвани такива отпадъци, то поне контрола да си е свършил работата и това да е отбелязано в съдържанието, на етикета на продукта.

#69 Guest_Mataka_*

• Група: Гости

Публикувано: 03 February 2010 - 06:47 PM

Цитат(Apso @ Feb 3 2010, 01:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
3. цена и дажба. И може да кажете на моето месячна сметка е такава , а най добре да спазваме "стандарт за сравнение" колко струва хранене на 10 кг куче с тази храна.

То ако ще е 10кг куче въобще няма голямо значение каква ще е цената едва ли има храна която да идва повече от 40-50лв на месец.... така че предлагам да е за по-голямо 50кг примерно

#70 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 11:09 AM

Ето още една много качествена марка храни, която също се прави от продукти годни за човешка консумация. Белгийска е. Цените са нормални. Има и някои продукти, които са по-скъпи, но има и евтини.

BENTO KRONEN - http://www.versele-l...o...42&pro=2530

А ето онлайн магазин в БГ, където се продава. Но тук цените са завишени значително за всички марки храни, така че със сигурност се намира и по-евтино.

http://shop.zoomania...nto-Kronen.html

Аз лично не съм пробвал тази храна, но един от най-добрите развъдници за любимата ми порода храни само с нея, така че съм убеден в качествата и, имайки впредвид какви прекрасни и знайни кучета се хранят с нея.
Но дали според приложените тук тестове, тази храна се нарежда сред добрите?

В доста от храните на тази марка съдържат и телешко месо. Чел съм в други теми тук, че телешкото се разглежда като недостатък. Много интересно... Само аз ли съм хранил кучетата си, даже и със сурова телешка кайма, в продължение на дълги периоди, без да има никакви проблемни ефекти от това...? Напротив..! А и други приятели използват телешкото месо, като основна храна за кучетата си без никакви проблеми....

#71 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 February 2010 - 03:44 PM

Цитат(tok4ev @ Feb 4 2010, 10:09 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето още една много качествена марка храни, която също се прави от продукти годни за човешка консумация. Белгийска е. Цените са нормални. Има и някои продукти, които са по-скъпи, но има и евтини.

BENTO KRONEN - http://www.versele-l...o...42&pro=2530

А ето онлайн магазин в БГ, където се продава. Но тук цените са завишени значително за всички марки храни, така че със сигурност се намира и по-евтино.

http://shop.zoomania...nto-Kronen.html

Аз лично не съм пробвал тази храна, но един от най-добрите развъдници за любимата ми порода храни само с нея, така че съм убеден в качествата и, имайки впредвид какви прекрасни и знайни кучета се хранят с нея.
Но дали според приложените тук тестове, тази храна се нарежда сред добрите?

В доста от храните на тази марка съдържат и телешко месо. Чел съм в други теми тук, че телешкото се разглежда като недостатък. Много интересно... Само аз ли съм хранил кучетата си, даже и със сурова телешка кайма, в продължение на дълги периоди, без да има никакви проблемни ефекти от това...? Напротив..! А и други приятели използват телешкото месо, като основна храна за кучетата си без никакви проблеми....

Съжелавам не мога да й оценя като висок клас, същото важи и за БОШ. Няма проблем за телешко според мен, най голям проблем е свинско- много кучета го непонасят (знам много случаи на своите и познати кучета).
По коректно трябваше да каца че търся най добра и ефтина храна от клас Холистик. Но този термин е нов за БГ пазар.

User's Signature

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!
Качена снимка
училище

#72 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 04 February 2010 - 04:07 PM

Apso, едното ми куче е на 7години и първите пет от тях е живяло на холистична формула (няма да пиша марката, защото веднъж казах две добри думи за една марка и някои подскочиха, защото съм нямал необходимия брой постове, за да бъда компетентен и темата беше заключена). Който се интересува много добре знае какво е холистича храна, нищо че в БГ ядем доматите с колците.
С риск да се повторя-тази цялата тема е леко безсмислена-няма "най-хубава и евтина храна". Всяко куче е индивидуален организъм и на всяко може да му подхожда отделна храна.
Срам ме е да напиша с какво съм си хранил в определени моменти едно от предишните кучета в началото на 90-те. То тогава и за децата нямаше. И това куче живя повече от 14 години (което за куче 45-50кг е доста) и никога нямаше проблеми с храносмилането и въобще със здравето. А сега тия двамата ги глезя с какво ли не-резултат: в отлична форма са, но не дай бог да хапнат неще различно от това, което са свикнали...

#73 Потребителят е офлайн   likuku Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 04:28 PM

Цитат(Apso @ Feb 4 2010, 02:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Съжелавам не мога да й оценя като висок клас, същото важи и за БОШ. Няма проблем за телешко според мен, най голям проблем е свинско- много кучета го непонасят (знам много случаи на своите и познати кучета).
По коректно трябваше да каца че търся най добра и ефтина храна от клас Холистик. Но този термин е нов за БГ пазар.

добре де до каква градивна ДИСКУСИЯ може да се стигне, след като има такива обобщения? Нека това обсъждане да не се гради само на догатки и лични неподплатени мнения, ами да се взимат напредвид резултати и мнения на хора ползващи дадената храна.

ето исканата по рано информация за БОШ
the poultry meat meal contains meat meal form chicken, duck and turkey.
concerning the fat content, it depends on the product which animal fats are used. There are products where we use poultry fats ( chicken-, duck-, turkey-fat) or mixtures of poultry fat and beef tallow.

#74 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 04:39 PM

Цитат(Ники Колев @ Feb 4 2010, 02:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
С риск да се повторя-тази цялата тема е леко безсмислена-няма "най-хубава и евтина храна". Всяко куче е индивидуален организъм и на всяко може да му подхожда отделна храна.

Това е ясно на всички.Идеята на темата е да се търси храната с най-добрия състав на най нормална цена,а не наблюдения за това коя как влияе на дадено куче,то е ясно че всички са различни.Да сравняваме само състава и цената,а вече на кой ще му понесе идеалната храна ако я намерим,това вече е друг въпрос.Темата е много интересна и дано се намерят няколко храни които да отговарят на тези критерии.Само си мисля,че няма да е лошо да сравняваме примерно храни предлагани само он-лайн до които всички във форума биха имали достъп.

#75 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 February 2010 - 05:39 PM

Цитат(likuku @ Feb 4 2010, 03:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ето исканата по рано информация за БОШ
the poultry meat meal contains meat meal form chicken, duck and turkey.
concerning the fat content, it depends on the product which animal fats are used. There are products where we use poultry fats ( chicken-, duck-, turkey-fat) or mixtures of poultry fat and beef tallow.

най накрая! пиле,патица и индейка - а къде това пише по точно?
User's Signature

Качена снимка
училище

#76 Потребителят е офлайн   Apso Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 February 2010 - 05:42 PM

Цитат(Лола @ Feb 4 2010, 03:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Това е ясно на всички.Идеята на темата е да се търси храната с най-добрия състав на най нормална цена,а не наблюдения за това коя как влияе на дадено куче,то е ясно че всички са различни.Да сравняваме само състава и цената,а вече на кой ще му понесе идеалната храна ако я намерим,това вече е друг въпрос.Темата е много интересна и дано се намерят няколко храни които да отговарят на тези критерии.Само си мисля,че няма да е лошо да сравняваме примерно храни предлагани само он-лайн до които всички във форума биха имали достъп.

това е идеята! а втората идея беше храната да е достъпна - няма смисъл да говорим колко хубова на промер Иннова, ако няма тази храна в Бг.
User's Signature

Качена снимка
училище

#77 Потребителят е офлайн   rainbow4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 06:15 PM

Цитат(dog.bg @ Feb 3 2010, 12:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
И именно поради това модератора се опитва да ограничи до минимум рекламните постове. Недоумявам как препоръчвате една или друга храна, след като НЕ ВСЯКА ХРАНА Е ПОДХОДЯЩА ЗА ВСЯКО КУЧЕ.

Иначе е интересно, става видно че половината "високачествени" и съответно "скъпи" храни са пълни с зърнени култури. Не че е лошо, но куче да яде царевица или жито до сега не съм виждал, но ... щом "специалистите" казват, значи може ab_041.gif

За да не ме питате и мен - храня с натурална храна в момента и не се интересувам от рекламите на марките.

С това, че не всяка храна е подходяща за всяко куче съм съгласна, но за цяревицата не съм. Бившето му куче обичаше мюсли повече от всичко( може би не повече от всимко, но му беше от лябимите).
А като говорим за скъпите храни моя сладур някои изобщо не искаше да ги яде, а една от супера я обужаваше. Не й помня името, защото майка ми я купуваше, в супера при нас я нямаше. ae_085.gif

#78 Потребителят е офлайн   Viera Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2010 - 09:13 PM

Arden Grange

Моля за помощ! Ако някой потребител е хранил с такава храна, нека да сподели какъв е реалния размер на гранулите. Много ми харесва състава и на храната с пиле, и с риба и с агнешко, но не смея да поръчам, защото кучето ми е 3кг., а понякога размера на гранулите ... просто не е подходящ, въпреки, че в сайта пише " за всички породи кучета".
User's Signature

Качена снимка

#79 Guest_Mataka_*

• Група: Гости

Публикувано: 11 February 2010 - 10:50 PM

Цитат(Viera @ Feb 11 2010, 09:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arden Grange

Моля за помощ! Ако някой потребител е хранил с такава храна, нека да сподели какъв е реалния размер на гранулите. Много ми харесва състава и на храната с пиле, и с риба и с агнешко, но не смея да поръчам, защото кучето ми е 3кг., а понякога размера на гранулите ... просто не е подходящ, въпреки, че в сайта пише " за всички породи кучета".

T'ва к'во общо има с темата?

#80 Потребителят е офлайн   Лола Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2010 - 07:46 AM

Цитат(Viera @ Feb 11 2010, 07:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arden Grange

На агнешкото Adult,това в зелената опаковка гранулките са съвсем малки.Аз дори се учудих,защото за първи път попадам на толкова малки.
Не е по темата,но да помогна все пак.

• (9 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема