Въпроси и отговори за кокери
Публикувано: 16 December 2008 - 07:39 PM
Публикувано: 16 December 2008 - 08:02 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 21 December 2008 - 12:00 AM
Имам английски кокер на 8 месеца,още от първия ден започна да хапе,в последствие разбрах,че това е нормално...
Но на последък ми прави впечатление,че се е озлобил.Ще дам няколко примера-преди не лаеше по чужди хора,сега го прави (мисля,че може би е нормално да се изявява,като пазач,но той го прави и на улицата и на места,на които сме за първи път) ,по-лошото е че ръмжи и лае нас т.е. стопаните си.И то не невинно,прави го с голяма злоба и понякога се спуска да хапе по-силно.
Само да кажа кучето е мъжко и не е бито.Незнам какво му става,но това поведение определено ме притеснява.Вие имали ли сте подобни проблеми и какво бихте ме посъветвали да направя за да се успокои.
Публикувано: 21 December 2008 - 12:55 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 26 January 2009 - 10:22 AM
Публикувано: 27 January 2009 - 05:55 PM
Сериозно занимание им трябва на тези кучета, ако стопаните не могат /след прочитане на темата в дадения линк/ да се справят, могат да се обръщат за консултация и съвети към треньори. Подобни неща МОГАТ и ТРЯБВА да се коригират навреме.

Публикувано: 28 January 2009 - 12:30 PM
Публикувано: 28 January 2009 - 01:07 PM

Публикувано: 28 January 2009 - 06:14 PM
Месеците минаха, всичко бе изчетено и другия месец купувам кокерчето, живот и здраве да го намеря :) Вече си има къщичка и сега му търся и купички...
Имам си вет, имам и избрана храна, обаче се чудя? каква разфасовка да му взема? Има от 4 килограма? Не е ли много голяма? за колко време ще ни стигне?
Имам и друг въпрос? За колко време стига 15 килограма храна за малко и за голямо кокерче. На другия форум питах вече за това колко яде кокерчето, благодаря на Биляна за отговорите, но освен нейния... само различни мнения чувам. За един месец 3килограма или 4 вършат работа?
ПС- къде има купички за кокерчета? в цял изток не мога да намеря :( 5 магазина обиколих :(
Багодаря предварително?
Поздрави
Мони
Публикувано: 28 January 2009 - 07:15 PM
Количеството на храната зависи от марката. По-нискокачествените имат по-голяма дневна дажба, която може да е и 200 грама на ден. Високият клас храни могат да имат дневна дажба и около 100 грама. Тогава месечното количество зависи от марката. Всяка марка има различна дажба.
На мен, за моята кокерка ми стигат точно 3 кила на месец. На други им трябват много повече. Това зависи И от дневната активност и големината на кучето.
Панички има във всеки магазин, или поне в тези по центъра, в които аз съм влизала.

Публикувано: 28 January 2009 - 07:43 PM
За 3 дена построих и къщата от мерак, само довършителните елементи остават :)
Благодаря ви че сте толкова отзивчиви :)
Поздрави
Публикувано: 29 January 2009 - 12:25 AM
Не е нищо особено иначе, покрива се отваря с панта, даже може и без него :) Смятам и колелца да й сложа след време, стига да оцелее :D Идеята беше да е баш къщичка, с вратичка, но се отказах в последствие...
А как ще се развият нещата с нея и с моето и леглото на брат ми е друг въпрос :D