Въпроси и отговори за кокери
Публикувано: 07 April 2009 - 08:26 AM

Публикувано: 08 April 2009 - 10:00 AM
Иначе много благодаря за подробното и точно обяснение.Беше доста изчерпателна в отговора си и нямам повече въпроси :)
Публикувано: 10 April 2009 - 12:24 AM
Мога само да пожелая бързо възсановяване и бързо завръщане към белите и нормалните навици.Страшно е да гледаш болката на животинче,но поне знаеш,че е за добро.
Целувки от нас,стискаме палци и лапи за бързо,бързо одравяване......
Публикувано: 10 April 2009 - 10:23 AM

Публикувано: 10 April 2009 - 01:33 PM
Успех след последния антибиотик и да знаете, че скоро всичко ще сте забравили. И всичко ще си е постарому, почти.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 14 April 2009 - 02:26 PM
Изчетох наредбите за БДЖ за пътник с куче и знам как стоят нещата но искам ако някой е пътувал да ми каже дали кокерчето трябва да е в клетка или може и без нея тъй като то не е голяма порода куче.Утре ще отива да ЖП Гарата с Кара и направо на място да ми кажат с или без клетка.
Публикувано: 15 April 2009 - 09:10 AM
Изчетох някои теми във форума и малко съм притеснена. Като оставим това, че наша Дженка е купена от магазин (което както разбрах не е хубаво, но нямах избор - децата се разболяха като я видяха...) опашчицата й е купирана. Лошо ли е това? Тя е американски кокер - така като гледам козинката й е по-дълга от на английския (приятел има такъв), лешникова на цвят, без никакви петна и копринено мека, лъскава, муцунката - малко сплескана. На месец и 18 дни е, тежи килограм и половина - много ли е това, малко ли е? Храним я с гранулите на роял по 120 грама дневно. Нищо друго не й даваме - а трябва ли?
Ох, знам, че по принцип ветеринарният лекар трябва да ми отговори на повечето въпроси, но при посещението вчера нещо не се получи както трябва... Първо ни пита каква порода е... после - ааа, да - кокер. Все едно много кучета приличат на кокер... И аз го питам - какво, може да не е кокер ли? - а, не, не - прилича си. После не знаеше като възрастен колко би трябвало да тежи. Аз, доколкото се запознах с породата, знам, че възрастен женски американски кокер ще е около 9-11 кг. И общо взето - не ми каза почти нищо. Само й даде лекарство за глисти , каза да не я къпем, а само с бебешка (човешка) пудра да я напудрим и позабършем - каза, че така се обирала мръсотийката, и да отидем другата седмица за ваксина.
Иначе малката е много добричка - игрива е, хапва си нормално и обожава да се гушка - както си играем ако я взема в скута си тя се укротява и си заспива сладко. Нощем не плаче - леко проскимуцва за малко когато къщата утихне и после си отива на местенцето и спинка там.
Та ето основните ми питанки - трябва ли да е купирана опашката или са го направили с някаква и аз не знам каква цел? За съжаление не съм виждала родителите...
Теглото й повече от нормалното за възрастта ли е или е добре?
Трябва ли да я разресваме (не че е много рошава нали е бебе още, но си има козинка) и ако да - с какви гребени?
Трябва ли да й даваме нещо различно от гранулки и от кога и по-колко.
И нещо друго много важно - началото на май (вече ще е минала втората й ваксина) ще отсъстваме от града и мислим да я вземем с нас. Просто няма как и на кога да я оставим . Там, където отиваме няма други кучовци и като цяло е безопасно, но знам ли аз - какви предпазни мерки да вземем? За пътуването с кола (около два часа) памперс ще свърши ли работа? А за повръщане - да се опасявам ли?
Ох, надявам се, че не съм досадила и много ще съм благодарна на всеки един отговор.

Публикувано: 15 April 2009 - 10:00 AM

За опашка не нетрябва да е купирана,вече до колкото знам има закон да не се купират опашки,уши...Каквото Бог си им е дал да си стои.По принцип така е било прието да са без опашки преди приемането на закона.Т.е при работните кучета е било желателно защото им се заплитали по храсти докато били на лов,така съм чела.Но че сега вече е купирана няма страшно,на повечето кокерчета тук им е купирана опашчицата.
За теглото незнам точно,ако ти се струва слабичка овеличи дажбата а ако дебеличка намаляш,за всяко пале си е различно.Аз непомня колко тежеше кара като бебе,ние я взехме като вас горе долу на 35-38 ден.Но на 3 месеца тежеше към 3 кг.
Гранулите са много хубави които й давате и мисля че сега друго не е необходимо.
За пътуването тя сигурно ще спи през цялото време но да се убедите в това я поизморете преди да тръгнете.Аз Кара я измаря и не й давах да легне да заспи и после в колата позяпа 10 мин и заспи.И сега е такава

За повръщането някой май веднъж беше писал че взимат кофичка от кисело мляко мисля че sesili :)
Дано за нещо не съм те подвела,нека се изкажат и по-компетенти от мен :)
Публикувано: 15 April 2009 - 11:45 AM
Аз лично бих сменила лекаря, този не ми вдъхва доверие с подобно изказване, я кажете къде живеете, може някоя хубава клиника да ви е наблизко.
За храната съм споменала в другата тема.
След втората ваксина вече не е толкова страшно да се излиза.
За сресването, аз лично бих купила една четка или гребенче, че да свиква от малка с тези процедури, че като порастне да не създават проблеми.
Преди пътуването в колата не е хубаво да яде, че наистина може да повърне, ма предполагам кофичка/пликче би помогнало, както и често спиране и дишане на чист въздух.
Памперса ще свърши добра работа, мисля.
Останалото също е свършен факт, от магазин... от магазин. Станало е вече, няма да я връщате я. Да се молим да е жива и здрава и да си живуркате съвместно и щастливо мноооого години.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 15 April 2009 - 12:26 PM
Когато решите да тръгнете с малката на път, външно обезпаразитяване е повече от задължително! Обърнете се към ветеринара ви, за да и сложи точната доза от препарата.
По въпроса за ресане и за други манипулации, малката трябва да свиква още от сега с всичко, за да няма по нататък инат от нейната страна. Четката за сега нека да е по мека, че все още няма какво да се реше толкова. Относно къпане, след като ви предстои ваксина, най-добре изчакайте. Относно къпане ще ви обясня като наближи момента по-подробно.
Май заедно с момичетата сме обхванали всичките ви питанки, но все пак , като имате свободно време вижте в темите, всичките въпроси вече бяха задавани не веднъж.

Да ви е жива и здрава малката сладурана!
Публикувано: 15 April 2009 - 01:39 PM

По въпроса с пътуването в кола (на другите въпроси са ти отговорили много по-компетентни хора от мен) аз имам доста опит в това.Бенджи първите няколко месеца повръщаше винаги когато се вози,но не е гаранция че и при вас ще е така.samotnata,ти е дала най-добрите съвети които трябва да знеш.На нас първото ни пътуване беше горе-долу на същата възраст (1-2месеца),като самото пътуване траеше около 2ч.Даже и като спирахме за почивки нямаше как да го пусна да се разходи,защото нямаше ваксините.Аз постлах задната седалка с памперси (от тези за легло дето са) и се возих отзад,че да не се стресира допълнително.Не го бяхме хранили,но пак повърна и за това както вече те посъветваха си носи някакви купички.Също за всеки случай не е зле да имаш сухи и мокри кърпички и резервни памперси

Публикувано: 15 April 2009 - 01:57 PM
Май наистина се шашкам повече от необходимото , но предполагам с времето ще се науча.
Засега тази хубавица е разкошотия - ориентира се много бързо къде се правят торти и локвички ( в банята за момента) макар че понякога се изтърва като всяко бебе , играе си чудесно и дори слуша като й се скараме да не ни хапе ръцете. Много е смешна - като й се повиши тон и почва да се чуди клатейки главичка наляво надясно

Сега ще я снабдим с четка за "коса" и зъби за да привиква с тях.
Надявам се и занапред да обменяме опит !Дано само положителни емоции носят на всички ни домашните любимци

Публикувано: 15 April 2009 - 07:10 PM
Sesili, в Apr 15 2009, 09:36 AM, написа:

Направо го преписвам от Темата " Във влак с куче" :)
Преди малко се прибирам от гарата.Жената която продаваше билетите е супер готина,нямах никакви проблеми при взимането на билетите.До колкото разбрах има значение в какъв влак ще си,дали ще е пътнически,или експрес.В пътическия май няма никакви проблеми за кучето-в купенцето и забравяш,до колкото в експреса няма купета и е като в автобус.Там май трябва да е в нещо.Аз ще бъда в такъв влак и жената от гишето ми каза да я сложа в нещо докато мине контролата и после да си я изкарам.Иначе билета си важи с място-две запазени места за мен и за Кара .Сега да се молим в събота конролата да е в настроение.Аааа и по принцип ти продават билет ако ти кажеш или прецениш че кучето е голямо.Нали ако е малко пътува без билет ако е голямо с половин билет.Жената там ми каза ако искам да си взема билет за мое успокоение,тъй като неможах да преценя кара от малките или големите е,да не ми направят проблем във влака.Поиска ми паспорта на Кара и вписа номера му.Това е общо взето.Другото мога да кажа след пътуването.
Публикувано: 16 April 2009 - 08:44 PM