Въпроси и отговори за кокери
Публикувано: 27 September 2011 - 08:33 AM
Кучето сега расте, още не е станало напълно стабилно. Моята Сара и до ден днешен като ходи малко по-бързо без каишка и я виждам пред мен, задницата се носи леко надясно, едва забележимо.
Ако не куца, не залита, не се препъва, не мята краката в различни посоки, не е страшно.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 27 September 2011 - 09:37 PM
Освен това си е жизнен, игрив, има си апетит, с 2 думи - всичко си изглежда наред. Обаче това дълго уриниране ме притеснява. Имате ли идея каква може да е причината? Така или иначе, утре ще ходим при вета, но все пак ще се радвам, ако някой може да даде някаква информация.
Благодаря предварително!
Публикувано: 25 October 2011 - 09:17 PM

Публикувано: 26 October 2011 - 12:15 PM
Изчакайте и ще видите, сега е рано.

Публикувано: 30 October 2011 - 02:12 PM

Публикувано: 30 October 2011 - 02:59 PM
Освен това не трябва да разрешавате на хората да я пипат и галят докато тя неистово се радва. Ако седне /да речем/ и стои послушна, тогава да я погалят. Тези силни емоции трябва да се тушират, защото може някой човек да се стресне, изплаши, и т.н.

Публикувано: 07 March 2012 - 11:20 AM
Иска ми се и аз да се включа, виждам,че тук всички сте много мили и компетентни и затова да се вредя и аз за съвет. На вън вече се стопли и гадинките ще плъзнат и по моя Лео най-вероятно, той е на 5 месеца и половина и въпросът ми е има ли проблем да му слагам някакви капки(възрастта ограничава ли избора) освен каишката против балхи, кърлжи и т н.
И другият ми въпрос е относно кг. последно като го теглихме беше 9кг. сега сигурно е 10кг, ако не и повече. Храним го според таблицата на опаковката на Роял канин, но забелязвам че има разлика и то не много малка в дажбата за кученца, който ще станат 11кг или 14 кг. в зряла възраст.Понеже се беше ушишкал малко му намалихме грамовете и сега като е по топло малко увеличихме и разходките, мислите ли, че е нормално да качва толкова бързо( около 1 кг на две седмици и малко може би...) Благодаря ви предварително :)
Публикувано: 07 March 2012 - 12:14 PM
За килограмите, ако расте на дължина, а не на сланини няма проблем, да си качва колкото си иска. Ако напипвате ясно ребрата значи не е дебел, а просто си расте. Ако имате проблем с напипването на ребрата, т.е. около тях има мастна тъкан, то намалявате леко дажбата или увеличавате разходките.

Публикувано: 11 March 2012 - 08:18 PM

Публикувано: 11 March 2012 - 08:56 PM

Опитвай се да учиш, поне у вас, да стои на едно място по команда и да не те преследва.
На мен ми отне много време, ама поне сега като кажа на място и стой и Сара не мърда.
Понякога се налага, никога не знаеш кога ще то потрябва.