Dog.bg Форуми : Въпроси и отговори за кокери

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (34 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпроси и отговори за кокери

#81 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 June 2008 - 06:43 PM

Цитат

Didka_puppy на колко е твоето бебе? :) и шпиц ли е или самоед, че на тази малка снимчица не мога да разбера :)

Мареа, здравей,
първо извинявай, че съм те повторила с отговора- несъзнателно, омотах се докато писах  :huh:. Снимката на аватара ми е на Лиса- среден немски шпиц, направих я когато беше на месец и 25дена, сега е точно на 2м. иииии....22дена. Врем си носа навсякъде и в момента сме придобили форма на кюфте ( ;D ест. ще изчезна след време). Да са ви живи и здрави вашите душички, пу-пу  :wub:

#82 Потребителят е офлайн   Marea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2008 - 11:19 PM

Didka_puppy значи скоро ще се присъедините към дългите щури разходки :)
User's Signature

Качена снимка

#83 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 11:58 AM

Marea,аз съм поканила Дидка като започне да извежда Лиса да се присъедини към нас на някоя от разходките ни.Нали знаеш колкото повече - толкова по-добре  ;)
А иначе имам един малко глупав въпрос (е,не е малко  ;)).Нали на кучетата трябва да се внимава да не им влиза вода в ушите и трябва да се пазят,а като плуват как си пазят ушите?Предното ни куче (НОК) си прибираше ушичките настрани и си ги пазеше,а при кокерчетата как става това?Стискат си ги сами предполагам  :rolleyes:
И сега още по-глупав въпрос  ;D Като сме на плаж Бенджи много рови в пясъка  и става целия в пясък.По този начин не му ли влиза пясък в очите и ушите?

#84 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 June 2008 - 12:08 PM

И аз съм си мислела точно същото!!!!!!!!!! Макс умира за плуване и си мисля, че все пак кокерите са специално селектирани за лов. в гората и полетата има много трънчета, реки, езера с патици в тях. те влизат, вадят - значи и плуват! трябва да има нещо, което да ги защитава и да ви кажа наблюдавала съм Макс - цялото ухо му е мокро от вън, обаче като отвориш вътре е значително по-сухо, просо няма вода,само няколко капки. не знам ако някой има научна обосновка би било страхотно!
User's Signature

Качена снимка

#85 Потребителят е офлайн   Didka_puppy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 12:34 PM

Цитат

Marea,аз съм поканила Дидка като започне да извежда Лиса да се присъедини към нас на някоя от разходките ни.Нали знаеш колкото повече - толкова по-добре  ;)
А иначе имам един малко глупав въпрос (е,не е малко  ;)).Нали на кучетата трябва да се внимава да не им влиза вода в ушите и трябва да се пазят,а като плуват как си пазят ушите?Предното ни куче (НОК) си прибираше ушичките настрани и си ги пазеше,а при кокерчетата как става това?Стискат си ги сами предполагам  :rolleyes:
И сега още по-глупав въпрос  ;D Като сме на плаж Бенджи много рови в пясъка  и става целия в пясък.По този начин не му ли влиза пясък в очите и ушите?
Славче и Мареа, трогната съм колко дружелюбни и мили сте , благодаря ви,  :wub: естествено, че ще се присъединим към вас. Кокерчетата са много мили към бебетата, убедена съм че ще намерят обща "тема" на боричкане  ;D. Досега не сме виждали други кученца -буквално, ще бъде интересно ;) Славче, въпросите ти не са глупави- напротив, похвално е, че се замисляш как можеш да предпазиш Бенджо, колкото повече знае един стопанин- толкова по- щастливо е неговото куче.  :OK:. Доколкото съм наясно, ушите на кучетата наподобяват човешките- когато плуват те остават навън, имат "клапа", която не позволява навлизането на водата, по- навътре от допустимото, затова както при нас така и те не са уязвими. Допълнително предпазва и самата им козинка около ушето- има слой който, не пропуска водичка- както при патетата. Естествено, и ня тях понякога им влиза морска вода в ушите и се задържа там- ако не изтече сама скоро, след като усетиш по- добре потърси вет-а. А за пясъка- те са дори по- предпазливи от нас Славче, ако искаш обаче носи със себе си марличка и препарата за оченца, който използваш, ако Бенджо не се справи сам.

Пак казвам, това което споделих е това, което съм чела, не разчитайте на 100%, не съм специалист! ;)
Поздрави на всички дългоушчовци и техните мили стопани! ;D :wub:

#86 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 01:03 PM

Диде няма защо да благодариш за нас (мен) е удоволствие,а и знам колко е приятно като те посрешнат така топло.Нас с Бенджи точно така ни посрешнаха тук и аз съм много благодарна за това и влизам с удоволствие тук  :blink:
Иначе за ушичките и аз така предполага,че те си "стискат" един вид сами и си имат инстинкт който ги кара да го правят и да се предпазват.

#87 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 20 June 2008 - 04:29 PM

Дано да не прозвучи моя въпрос смешен :blink:С какво бършете гурелчетата от очичките? На Бъди му ги махам с памуче. :blink:Това правилно ли е?
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#88 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2008 - 05:05 PM

Да, правилно е. Всяко оченце с отделно памуче, може да ги намокряш с преварена вода или отвара от лайка.  :blink: Особено в случай, че започне да се оцветява козинката под оченцето, лайката много помага!  :palec:
User's Signature

Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   desi_kz1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Фармация
Публикувано: 20 June 2008 - 08:04 PM

Благодаря, ще опитам с отвара от лайка :wub:
User's Signature

Качена снимка

"Ако вземеш прегладняло куче и направиш живота му охолен,
то няма да те ухапе. Това е принципната разлика между кучето и човека."
Марк Твен

#90 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2008 - 04:29 PM

Здравейте,искам да ви попитам нещо.Доста търсих във форум,но нищо не открих или може да съм пропуснала.Някой знае ли какви са признаците на алергия към кучето?Мисля че съм чела за обриви,сърбежи и проблеми при дишане (за последното не съм сигурна).Може ли алергията да е дразнене на очите?И също така може ли конюктивит да се предва от хората на кучето и обратно?Извинявайте за многото въпроси,но ми е нужна тази информация.Много ще съм благодарна ако някой успее да ми даде отговор.

#91 Потребителят е офлайн   Marea Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 June 2008 - 09:03 PM

За алергиите аз смятам, че мога да отговоря, алергиите се изразяват във всичко, което е нетипично - кихане, кашляне(продължително, водещо до задъхване в някой случаи), сърбеж(вкл. очи, дори усещане за сърбеж вътре в гърлото, ушите), нетипичен обрив и всичко дразнещо, което се появява само в присъствие на дразнителя-куче, котка, полени. И само за протокола - алергиите към кучето преминават с времето на съжителство с животинчето, стига да не са много остри. :) А най-сигурно е да се направи един тест... и ако има алергия - Зиртек, или нещо такова :) и Проблема е решен :)
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2008 - 09:43 PM

По повод конюктивита, той наистина се предава, знам, че е вирусно, така че взимай мерки, ако се съмняваш, но за всичко чичо ти доктор би трябвало да даде отговори.  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#93 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 June 2008 - 08:02 AM

Marea и idol ike,благодаря ви много за точните отговори.Като имам ясна информация по въпроса ще ви пиша подробно точно за какво става на въпрос.Сега просто не искам да гадая и да говоря глупости  ;) Пак благодаря за отговорите,както винаги сте много полезен източник  ;)

#94 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2008 - 08:41 PM

Aбе все се чудя, чудя... на каква възраст започват да си маркират територията? Щото той си пишка клекнал по средата на улицата ии... ми е чудно кога ще започне по-"нормално". ;D
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#95 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2008 - 10:05 PM

Ами Рони някъде около 4ти или 5ти месец почна да си вдига крака. Много беше смешен, така се засилваше, че понякога не успяваше да се задържи на един крак ;D.
Иначе като по-малки и ние бяхме същите, ако пресичахме или минавахме през улица, той се сещаше точно в този момент да си върши работите, дори и големите нужди !

#96 Потребителят е офлайн   juj Икона

• Обичам те, Бъки!
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2008 - 10:39 PM

Ама Бък вече е почти на 6 месеца :huh:
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

JujitYy --> juj

#97 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 June 2008 - 11:22 PM

Споко, Макс започна да вдига крак едва когато беше на 7-8 месеца  ;)
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 07:10 AM

irina_dimitrova,ние в момента сме точно така.Вършим си всичко по средата на улицата.Един път приятеля ми го изведе и Бенджи решиил че ще си свърши голямата работа по средата на улицата.Да но идва кола и приятеля ми вдигнал ръка на шофъора да спре  ;D Свършил си нашия работата и тогава се махнали от пътя  ;D

#99 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 June 2008 - 04:30 PM

С времето това ходене по неподходящи места преминава . Сега Рони нищо не иска да върши на асфалт, трябва да е трева, че и ако има нещо като храстче - още по-добре :) да се крие!

#100 Потребителят е офлайн   Sesili Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 June 2008 - 07:50 AM

irina_dimitrova,да права си,знам че със времето ще свикне.Аз се радвам че въобще си прави "работите" навън,защото знам че има кучета които си пазят всичко за вкъщи  ;)
Искам и тук да ви попитам нещо (аз и мойте безкрайни въпроси  :rolleyes: ) Нормално ли е Бенджи още да го е страх от кучетата?Ние започнахме да излизаме след 2-та ваксина,а от тогава мина един месец.Снощи на късната разходка се изплаши от бебе пинчер  :o Не ми пука дали ни се смеят или не,но да не би да има някакъв проблем?Може би аз не правя нещо както трябва?Като сме със други кучета,(примерно последния път с Мареа) аз го оставам да се "оправя" сам.Всмисъл него го е страх и се крие при мен,но аз не му обръщам внимание и оставям кучетата да го закачат независимо дали скимти или ръмжи.Кажете правилно ли е това?Найстина ми се струва много странно този негов страх,в крайна сметка не е нормално да го е страх от бебе пинчер  :o

• (34 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни