Цитат
Marea,аз съм поканила Дидка като започне да извежда Лиса да се присъедини към нас на някоя от разходките ни.Нали знаеш колкото повече - толкова по-добре ;)
А иначе имам един малко глупав въпрос (е,не е малко ;)).Нали на кучетата трябва да се внимава да не им влиза вода в ушите и трябва да се пазят,а като плуват как си пазят ушите?Предното ни куче (НОК) си прибираше ушичките настрани и си ги пазеше,а при кокерчетата как става това?Стискат си ги сами предполагам :rolleyes:
И сега още по-глупав въпрос ;D Като сме на плаж Бенджи много рови в пясъка и става целия в пясък.По този начин не му ли влиза пясък в очите и ушите?
Славче и Мареа, трогната съм колко дружелюбни и мили сте , благодаря ви, :wub: естествено, че ще се присъединим към вас. Кокерчетата са много мили към бебетата, убедена съм че ще намерят обща "тема" на боричкане ;D. Досега не сме виждали други кученца -буквално, ще бъде интересно ;) Славче, въпросите ти не са глупави- напротив, похвално е, че се замисляш как можеш да предпазиш Бенджо, колкото повече знае един стопанин- толкова по- щастливо е неговото куче. :OK:. Доколкото съм наясно, ушите на кучетата наподобяват човешките- когато плуват те остават навън, имат "клапа", която не позволява навлизането на водата, по- навътре от допустимото, затова както при нас така и те не са уязвими. Допълнително предпазва и самата им козинка около ушето- има слой който, не пропуска водичка- както при патетата. Естествено, и ня тях понякога им влиза морска вода в ушите и се задържа там- ако не изтече сама скоро, след като усетиш по- добре потърси вет-а. А за пясъка- те са дори по- предпазливи от нас Славче, ако искаш обаче носи със себе си марличка и препарата за оченца, който използваш, ако Бенджо не се справи сам.
Пак казвам, това което споделих е това, което съм чела, не разчитайте на 100%, не съм специалист! ;)
Поздрави на всички дългоушчовци и техните мили стопани! ;D :wub: