Dog.bg Форуми : Блъснато куче с парализирана задница

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Блъснато куче с парализирана задница Помагайте кой както може!

#141 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 February 2010 - 06:14 PM

Те повелиха
ТОЙ да се мъчи

не, не, не

http://www.youtube.c...h?v=8xbkG8uU5bw

#142 Потребителят е офлайн   horserider Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 February 2010 - 06:20 PM

Нямам думи изобщо да опиша какво чувствам за това мило, невиновно за нищо куче, чиято тема следя от самото начало. Всичко вече приключи и затова ще спестя многото писане. Сбогом, миличък! rf_011.gif

#143 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2010 - 06:21 PM

Бо, не мога да опиша с думи, колко ми е мъчно, че ти трябваше да поемеш целия този психически товар на плещите си.
Прегръщам те силно!

#144 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 February 2010 - 06:25 PM

Благодаря ти. Благодаря и на Господ, че най-сетне се смили над клетото животно и взе нещата в свои ръце.
А Лъчо и Митрева, която го ръчкаше, че кучето има шанс... Моля се Господ да се смили и над тях.
Също така исках да попитам, остана една сума. Интересува ме дарителите, какво искат да се направи с парите. Ако ми се доверят отново, бих си помогнала за изпращането на тези 2 котки
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#145 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 February 2010 - 06:57 PM

Д-р Бо, днес бях при теб, имах глупостта да те попитам за Виктор и къде е. Сдържано ми отговори, че той е в друго помещение. Толкова ми е бил акъла, добре, че не настоях да го видя, понеже по тези снимки разбрах, че не става въпрос просто за миличко болничко животинче, а за Трагедията на Финала, тежка и за тези, които я съзерцават само отстрани, а за тези, които се борят да я отложат, със съзнанието за безплодността на усилията си - още повече.
Понеже различни хора пращахме парички, не знам как се брои, чии са останали, чии са изхарчени. Но ако мога да участвам във волята им за разпореждане с пари, колкото и малко да са останали, наистина бих гласувала за тези две котинки - трагедията на изоставени домашни котки много дълбоко и лично ме удря в сърцето - мен.

#146 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 February 2010 - 06:58 PM

Благодаря ти. Пратихте 3ма. Явор, ти и Асар. Явор и ти дадохте съгласие. Чакам Асар.
User's Signature

Качена снимка

#147 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2010 - 07:41 PM

Ужасно......горкият.... Направеното е подсъдно. Надявам се събирачът най-сетне да престане да събира животни.

Докторе, съчувствам ти...
User's Signature

Качена снимка

#148 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 07:55 PM

Това е ненормално,неморално ,нечовешко и ....

Д-рке направо Ви се чудя как издържате на тая мъка.
Свалям Ви шапка за търпението към хората и любовта към животните. rc_036.gif

пп Отървал се е милият от мъки.Сега вече нищо не го боли.

#149 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2010 - 08:29 PM

Добре поне, че успя тук да си умре животинчето. Спести си лашкане по коли и самолети. И да го снимат като маймуна по летищата, и да аукат и оукат разни "разбирачи" около него.
Имам опит с няколко животини, с парализирани задни крака. Едното стигна чак до Швейцария, след няколко месеца там го приспаха. Другите две аз си ги евтаназирах тук, тихо и кротко си ги изстрадах, но те не се мъчиха.
Хора, не мъчете животните! Щом лекуващият лекар каже, че кучето се мъчи, значи е така. Не развявайте нещастните животни по света и у нас, за да прехвърлите отговорността на други хора, или да помпате самочувствие на спасители, или знам ли... Раните са страшни, кучето изпитва дискомфорт, най-малкото. После ще дойде и болката.
Ако обичаме наистина животните и искаме да им помогнем, трябва да мислим първо за тях, после за нас. Няма значение на нас колко ще ни е мъчно, тъжно и т.н.

#150 Потребителят е офлайн   Veronika13 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 February 2010 - 09:45 PM

Цитат(nort2005 @ Feb 10 2010, 08:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Хора, не мъчете животните! Щом лекуващият лекар каже, че кучето се мъчи, значи е така. Не развявайте нещастните животни по света и у нас, за да прехвърлите отговорността на други хора, или да помпате самочувствие на спасители, или знам ли... Раните са страшни, кучето изпитва дискомфорт, най-малкото. После ще дойде и болката.
Ако обичаме наистина животните и искаме да им помогнем, трябва да мислим първо за тях, после за нас. Няма значение на нас колко ще ни е мъчно, тъжно и т.н.

+ 1

Почивай в мир, мило куче!
User's Signature

Качена снимка

#151 Потребителят е офлайн   Buddy28 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 February 2010 - 12:34 AM

Д-р Бобадова, страшно ми е мъчно и за кучето, и за Вас, моите съболезнования!
Хора, опичайте си акъла! От криворазбрана любов към животните измъчихме и куче, и човек!
User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   stassi Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 February 2010 - 04:19 AM

пиша и трия, пиша и трия...
то какво да каже човек,
освен...

почивай в мир, Виктор!
дано помниш д-р Бобадова, всички добри хора по пътя ти и топлата баня на изпращане!

#153 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2010 - 08:19 AM

Едва ли някой от Вас го боли повече, никой не е прекарал толкова време с кучето колкото аз!

Но явно пак трябва да пояснявам уточнявам и изяснявам.

Кучето го докараха при мен с обещанието да се погрижат за него. След месец ежедневно звънене и никаква реакция се обърнах за помощ във форума.

След като излязоха снимките на кучето поисках от екипа на "4 лапи" кучето да бъде евтаназирано. Обяснено ми бе че Явор не е човекът който решава това и тяхната докторка ще прецени дали да се евтаназира кучето. Няколко пъти повдигнах темата но ми бе обяснено че те не искат да евтаназират кучето и решението зависи от докторката на "4 лапи".

Оттам нататък, се е налагало да пиша защото Явор, Соня или Мила не са искали да напишат нещо - явно лошите неща трябва да ги пиша аз.

Много ме е яд, по принцип кучето имаше някакъв шанс, но когато помолих то да бъде приспано ми бе отказано с мотива че други поемат лечението му.

Така че моля спрете да плюете и обвинявате, относно стационара - според мен в денонощните клиники стационарите са с по-добри условия, но имат и недостатъци. След поредица от случай с летален край и разговор с д-р Кирилов, когато някой ми звъни за съвет къде да настани куче в тежко състояние не препоръчвам въпросната клиника. Не съм човек който дудне навсякъде, просто може и да е било лош късмет и безнадеждно лошо състояние на животното. Това също не означава че докторите от клиниката са виновни.

Благодаря на тези от Вас които помогнаха на кучето по какъвто и да е било начин.

Като автор на темата моля да бъде заключена.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#154 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 February 2010 - 09:02 AM

Лъжеш, лъжеш и лъжеш.....
Ще спестя горния ти пост на момчетата в клиниката, защото след като снощи видяха истерията ми и ме успокояваха не знаеш какво ти мислят!
След снимките поиска да бъде евтаназирано?!!?!?!? Колки пъти те помолих да го приспим? Колко пъти след снимките???? Безобразник!!! Дори и тук говорехме за евтаназия СЛЕД СНИМКИТЕ, и тук ти продължаваше да твърдиш, че не е правилно!! Примирих се с чудовищността ти и обгрижвах кучето, пишех по 1-2 реда, за да се знае, че е жив още, спестявах всичко.
Край.
Помолихме те по телефона, моля те и тук:
Никога, никога, не ми звъни и не ме моли за помощ! Никога!
Изненадана съм единствено от нападките ти към Соня Митрева! Ама какво ли се изненадвам... Божееей... Що да не охрачиш подадените ти за помощ ръце... Разбира се... Това си ти!
летални случаи? Гелето - парвовироза + премазани предни крайници, Желязка - за нея всички знаят, не и за това, че я взехте за 3 дена и ми я върнахте с червеи, кученцето със счупения крак - ден след операцията да спи на двор, на минусови температури оставено да спи на двор? А Теда, за която още не ни е платено? Дето се наложи да я сглобяваме?? За която "собственикът" каза, че ти е дал пари и беше изненадан, че не сме ги получили
Лъчо, наистина, изчезни! Вовеки! Ти си безочлив, неблагодарен, лъжец, мошеник и злоупотребяваш с всички!
Бушка, моля те, заключи, защото в безсилието си Лъчо започна с глупостите.

П.П. Размислих. Информирах момчетата за наглостта ти.
User's Signature

Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 February 2010 - 09:47 AM

Лъчо, няма да коментирам състоянието ти на болен събирач на животни, който живеят в ужасни условия и бавно умират в лайната си.

Нито ще коментирам колко си нагъл и не можеш да поемаш отговорност за кашите който си надробяваш.

Обаче тук се осра тотално:

1. Как може в продължение на месец да се обаждаш на някой си и да чакаш той да поеме отговорност - МЕСЕЦ и едва тогава да потърсиш помощ тук.

2. Как може да си позволиш след подадена ръка за помощ - не си платил и лев и за грижите за това куче, да прехвърляш отговорността на други хора.

3. С какво достойнство си позволяваш, при условие, че по назад в темата се вижда, че ти НЕ искаше евтаназия, в момента да пишеш пълни лъжи.

4. Как си позволяваш да плюеш медицинско заведение, което нееднократно се бори за твойте загубени каузи и накрая ти дори не си плащаш.

Няма въобще да споменавам наглостта с която смяташ, че хората тук от форума, са длъжни да ти помагат и дават пари.
Надявам се след този случай, никой повече да не ти помогне - да види що за стока си - мъчител на животни и подронващ авторитета на хората който са ти помогнали и на този форум.

Жалко за животните който спасяваш, който живееят в тъмни, хлъзгави бани, в лайната си , без разходки и слънчева светлина с месеци!

#156 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 February 2010 - 10:11 AM

Хора просто ви се чудя. Ако кучето ви гледа сега от някъде последното нещо , което ще иска е да се карате. Та вие сте по- зле и от хишници- готови сте да разкъсате Лъчо. Извинете, но не един случай всички сме имали, когато куче е простреляно, прегазено , пребито и измъчвано........ Защо така не съсредоточите сили срещу лошите хора? Искате да разкъсате един от нас. Лъчо може и да е допуснал грешка в този случай, но наколко други животни е помогнал?!? Знае ли някой. Аз смея да твърдя, че имам грехове към животни- има ли някой от вас , който да няма. Засрамете се. На всички ни е жал за кучета , но няма да е нито първото нито последното. Вчера се наложи да евтанизираме, куче , на което мозъка му изтичаше..........................ударено или застреляно в кратунката. Защо не положим усили в ползотворна насока. Само това ли куче умира по света в ужасни мъки. Защо си мислите , че на Лъчо не му е жал?! И пак човека се опитва да ви обяснява.....................Бъдете хора бе хора, а не чудовища. Простете му.
Спомням си един момент във форума, когато аз бях на пангара................и сигурно всеки един от вас е бил..... Не е приятно. При нас също има спорове. Айде съдете ме, че реших за една евтаназия на кученце с очевидно прекършен гръбнак. Тони и Нушка бяха против, но аз взех решението на своя глава и тоне защото искам да убивам, а защото някой трябва да вземе това решение и ако един не може трябва да е друг........Всеки от нас мисли, че прави най- доброто. Спомням си за куче, което беше лежало безпомощно на магстралата 6 дни бех храна и вода. Хората го подминавали, но никой не искал да му помогне. .................Дайте да се борим срещу лошите, незаинтересованиет и непросветените.
А С.Митрева просто е мислела, че може да помогне- нали помогна на Шоко и на Беба. Не съдете и нея.
Извинете ме, но никога не съм одобрявала, когато интелигентни хора се нахвърлят върху човек като хишници. Знам, че ви е мъчно. Плачете за мъртвите душици, когато останете сами и когато ви е тъжно- тогава ги споменете в молитвите си.
Има лоши хора, а Лъчо сигурно не е.
User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#157 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 February 2010 - 10:19 AM

Мъчно ми е, но това няма нищо общо.
Бясна съм и затова ще си позволя да ти отговоря. Човек греши и съответно му се прощава, но не безкрай.
Шеба - всяко нещо си има граници, когато се прекрачат толерантността липсва - няма какво да говорим за лоши и добри хора.

Бавната и мъчителна смърт на животно е особенна жестокост, куче да живее в клетка за котка в кола е особенна жестокост, 8 кучета да живеят в кола е особенна жестокост, куче да живее в баня - без слънчева светлина е особенна жесткост, куче със счупен крак да спи на двор ден след операция при минусови температури е особенна жестокост, куче със счупен гръбнак и парализирана задница да живее на минусови температури за месец е особенна жестокост - да продължавам ли?

Освен това не е плащано за оказана помощ на тези животни, не само това ами се прехвърля отговорност и се оплюват хората който са помогнали?

Не стига това, ами наглостта в конкретния случай да пише, че той е искал евтаназия - не е трудно върни се няколко страници назад - да видиш как точно се развива случая.

И това е само което се сещам веднага? Това нормално ли е? Колко нагъл трябва да си?
И това само за да се наречеш спасител на животни.
Не може повече човек да си затваря очите, това не е решение на проблема.

#158 Потребителят е офлайн   JennyB Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 February 2010 - 10:27 AM

Лека нощ, Виктор!

Д-р Бобадова, благодаря за всичко, което направихте за него и за всички душевни терзания! rc_036.gif

Лъчо, когато доктор даде мнение за евтаназия, това не е каприз, не е признак на мързел за лекуване. Това е диагноза. Ако обичаме животните, трябва да им подарим поне шанса да не страдат по време на остатъка на дните си. Те, за разлика от нас, хората, имат този шанс.

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни