Dog.bg Форуми : Внимание: ОТРОВА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (14 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Внимание: ОТРОВА къде/кой/защо - как да предпазим любимците си Оцени темата: ***** 7 Гласове

#141 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 April 2012 - 04:41 PM

От ФБ:

Ina Gencheva

ОТРОВА в Младост 1! В момента моя позната се бори за живота на кучето си!
Още отровени кучета в Дружба днес!
Пазете децата и животните си!

User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#142 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 10 April 2012 - 10:32 PM

Цитат

Mimi Georgieva Внимавайте, в Надежда е започнало масово хвърляне на отрова, основно 2-а част. Горките бездомници не можете да опазите, но пазете децата и кучетата си!!!

Преди 3 часа. (Мими е вет. лекар)
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#143 Потребителят е офлайн   beep Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 April 2012 - 09:14 AM

Днес сутринта на входа на Южния парк в София охраната предупреждаваше за намерени три отровени (починали) безпризорни кучета, нагоре в горичката. Каза,че били викали Общ.полиция и Екоравновесие. Случката била от вчера или онзи ден. Ако някои има информация, моля да се включи.

#144 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 01 May 2012 - 11:59 AM

ВНИМАНИЕ - ОТРОВА!
В гр.Сопот (обл.Пловдив) от снощи има разхвърлена отрова, най-вероятно накисната котешка гранула. Има починали и пострадали бездомни и домашни кучета.
МНОГО е опасно за хора и особенно деца. Отровата е с нервно-паралитично действие, предизвиква залитане, треперене, постоянни спазми и парализа на мускулите.
ПАЗЕТЕ СЕ!

#145 Потребителят е офлайн   kris4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:мопсчета, котета и музика... :)

Публикувано: 05 May 2012 - 07:16 PM

Пускам коментара в темата за отрова. :( Не зная къде да го пусна... В Банишора около улица Опъленска са простреляни три кученца със съчми. :( Незнайни изроди са го направили. Едното животинче е доста зле. :(
User's Signature

Качена снимка

"Винаги се цели в Луната! Дори и да не я улучиш, пак ще се озовеш сред звездите."
Les Braun

#146 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 07 May 2012 - 11:45 AM

ВАРНА, района около Кукленият театър , някой трови с антифриз ! Пазете си животните и се оглеждайте за съдове с отровата.
User's Signature

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one

#147 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 May 2012 - 08:49 AM

Отново има отровено куче в района на пазара в кв. "Гагарин", гр. Пловдив. До момента са пострадали много домашни кучета и не всички са оцелели. За съжаление, отровителите стават все по-изобретателни без да съзнават, че могат да навредят и на човек, респ. дете. Явно на мода са пестицидите или такъв тип вещества, които действат дори само чрез помирисване.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#148 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2012 - 09:03 AM

Лошо, ние тук и да си пишем няма да променим нищо. Не ли по добре да се пусне слух, че някое дете е пострадало от подобна глупост на някой малоумник, че да се поспрат малко.

#149 Потребителят е офлайн   InaG Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 May 2012 - 09:30 AM

Дружба 2, София - кварталът ни е осеян с кучешки трупчета!!! ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА СИ, КУЧЕТАТА СИ, ...СЕБЕ СИ!
... Усещането да изведеш кучетата си на разходка сутринта и да заобикаляш трупчета е ПОКЪРТИТЕЛНО!!!
User's Signature

Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.

#150 Потребителят е офлайн   sheba Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 May 2012 - 02:48 PM

http://www.zoomania.org/?p=17433отрова в центъра на Перник

07май 2012
Днес за пореден път осъзнах какво е да бъдеш безсилен. Дори да чувстваш, че имаш цялата сила и енергия на света, когато се бориш срещу дебилизма на цяла една държава изнемогваш. Обадиха ми се от Перник, че е намерен професионално забъркан „Коктейл-отрова” за куче в центъра на града. И от там започна поредната главоблъсканица. Хората на място снимаха така приготвения „деликатес”, който по чудо не е стигнал до своето предназначение и сигнализраха на 112. Пристигнаха полицаи, които обаче казали, че не било тяхна работа и трябвало да се обърнем към Община Перник. Предвид „добрите” ни отношения с въпросната институция и предвид факта, че същата отдавна се е провъзгласила за над закона, сметнахме за излишно въобще да се занимаваме. Те общинските служители и без това имат достатъчно работа, за да ги притесняваме с подобни дребни неща. След като заявили своето отношение по въпроса полицаите застанали в страни и си вършили тяхната работа- т.е. стояли си. Решихме да документираме случката. След като колежката започнала да снима обаче, полицаите и казали, че нарушава закона и я вкарали в патрулната кола за проверка. Искаше ни се да бяха толкова стриктни, когато защитават и интересите на обществото, а не само своите. Интересно ми е също така какво ли щеше да стане ако недай Боже от това отровно саламче беше хапнал някой домашен любимец, бездомник или пък дете?! Дали тогава полицаите щяха да направят нещо, защото явно те за по- малко от смърт не се напрягат?! Дали ако вследствие тази отрова беше пострадал човек в пространството щяха да се задават до болка познатите ”умни” въпроси от страна на медиите „Можеше ли този инцидент да бъде избегнат? „ „Кой е виновен?” и „Как да ги предотвратим в бъдеще?” Почти си представям как Анна Цолова ще яхне вълната на недоволството и пак за всичко щяха да бъдат виновни кучетата- хем жертви хем винаги виновни. Ние просто изпълнихме гражданския си дълг, а те пък са регистрирали случая все пак.
Преди време ходих във Второ районно в кв. Изток по отношение на стрелби по кучета около и в завод „Стомана”. Първият път сякаш няколко човека ме чакаха, за да ме нападнат с обвинения. Служителите на реда, започнаха да ме приканят да си прибера кучетата пред този и онзи блок. Обясних им , че кучетата на са мои, и че по такива въпроси трябва да се обръщат към кмета на Перник. Бях възнаградена и с интересна история, която бях принудена да чуя въпреки, че изрично казах, че не искам да знам. Единият полицай ми разказа как негов съсед преди време измислил начин най- ефективно да се разправи с уличните кучета, като ги примамвал на висок етаж и ги ритал от там. Проявих търпимост към представителите на закона, пред които давах обяснение, защото знам, че това не би трябвало да е тяхна работа. Те трябва да защитават хората, а не животните, но поради липса на Зоополиция просто явно няма към кого да се обърна. Разбирам, също така, че е под достойнството на такива големи и много учили хора да защитават един „ничий живот”, вместо да правят разследвания от тип „Коломбо”, но и те трябва да разберат нас и да се отнасят с необходимата сериозност без значение чий живот защитават.
Искам да изкажа все пак благодарност на органите на реда за сериозно приетите и разгледани сигнали за случаи на насилие над животни. Благодарност и на директора на ОДП Перник Валентин Димитров, който на среща с нас изяви готовност да се съдейства за всяко закононарушение, независимо срещу кого е извършено.
Извинявам се за така написаните думи, но в безнадеждната ситуация в държавата и безсилието, в което живеем дълги години ни дава правото поне да пишем. Аз нямам политическа власт, нямам държавна или общинска власт, аз разполагам само със свободата на словото, за да защитя правата на един „ничий живот”.
----------------------------------------
След като няколко часа институциите са прехвърляли отговорността едни на други, след почти един погубен работен ден на няколко човека и на екип от кабелна телевизия „Кракра”, най- накрая компетентните органи са се размърдали. Остава да видим дали ще има резултат или както всичко в таи държава ще потъне някъде из бумагите на „Досиетата Х”.
И ако кажете, че кучетата са виновни за всичко помислете, че същата тази мудна, неефективна и не подлежаща на контрол система остави бременна в 5 ти месец жена с два инсулта почти 20 дни без адекватно лечение. А виновни все няма.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Истинската красота е невидима за очите - тя се вижда със сърцето.
http://www.facebook....100000299149953

#151 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2012 - 08:49 AM

София, в горната част на така наречената Борисовата градина, от Драган Цанков нагоре, около градинката на Дъновистите (там, където се събират сутрин за паневритмика) и в целия район на тази част на гората има разхвърляна отрова.
Кучетата, за които години наред се грижат дъновистите и които кучета на никого, никога не са направили нещо, бяха толкова мили и тихи, почти не се забеляваха, понеже се криеха от хората, са отровени.
...
User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   marti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2012 - 05:20 PM

Моля ви, ако имате повече информация за отровата в борисовата градина, пишете ми / аз си разхождам кучето там,

#153 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 14 May 2012 - 08:51 AM

Отровено e квартално куче в кв. Хладилника, София /в карето между бул. Черни връх, бул. Н. Вапцаров, ул. Сребърна и ул. Козяк.
Не е ясно още дали това е солова акция срещу конкретното куче. Затова внимавайте и в този район.
Клара беше любимка на всички и живееше в квартала от около 7-8 години. Огромна, добра и доверчива.
Е, отиде си и тя, след 4 дни битка за живота и.
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#154 Потребителят е офлайн   ilina888 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 May 2012 - 03:37 PM

Ако някой има повече информация за отровата в Борисова градина и Южен, моля нека сподели
User's Signature

“The average dog is a nicer person than the average person.”
― Andy Rooney

Качена снимка
Качена снимка

#155 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 15 May 2012 - 10:02 PM

от фейсбук:
"Някакви изроди са нахвърляли отрова (предполагаме, че стрихнин) покрай реката в парка зад хотел "Хилтън" (зад музея "Земята и хората"). Сутринта едно кученце си е отишло! :( Внимавайте!"

#156 Потребителят е офлайн   Gven Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 May 2012 - 05:12 PM

София, градинката с църквата на Света Трпица на бул.Константин Величков вероятно е разхвърляна отрова. Едно бездомниче е починало тази сутрин, друго се бори за живота.

#157 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 June 2012 - 09:14 AM

Имаше предупреждение вчера , 03 Юни, за хвърлена отрова на зелените площи по бул.В.Левски от Сточна гара до Дондуков.
Хора , какво можем да направим...да пишем до вестници и медии ли ??? Недоумявам как може да се справим с това!

#158 Потребителят е офлайн   kai_tina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 June 2012 - 03:02 PM

Показване на мнениетоdiadra, в 04 June 2012 - 07:14 AM, написа:

Хора , какво можем да направим...да пишем до вестници и медии ли ??? Недоумявам как може да се справим с това!

Дали обаче ще помогне, да не стане пак гаф както с всичко останало покрай кучетата изказано по медийте. В полицията няма смисъл, защото в петък ме викаха за отровените кучета в Малинова долина и аз казах на полицая, че е доста обезпокоително с тези отрови, а отговорът му беше - какво тогава кучетата ли да ни хапят. Няма оправия според мен.
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

http://forum.dog.bg/...0-%D1%82%D0%B8/

#159 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2012 - 08:12 AM

предупредиха ме за много изтровени кучета в района на "окръжна болница", младост-1, софия
User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 June 2012 - 07:27 AM

Днес ми казаха, че в градинката при КАТ, където попринцип покрай реката може да се разхождат кучета според наредбата има отрова, както и в Борисовата градина по Драган Цанков... пазете си кучетата. Аз на моето му купвам наморник..., че ми писна.
User's Signature

Качена снимка

• (14 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена