Нито 10лв повече ми искаха, нито снимка като ходих да плащам членски внос...
"Членски карти на БРФК" Въпроси и коментари
Публикувано: 10 January 2010 - 04:29 PM
Публикувано: 10 January 2010 - 04:52 PM
Eто това вече е интересно...Кога си платихте членският внос?
Публикувано: 10 January 2010 - 05:06 PM
Публикувано: 11 January 2010 - 08:24 AM
Ще се опитам да я обобщя с една крилата фраза от един български филм - "За кучета и котки може, за прасета не може....".

Публикувано: 11 January 2010 - 10:22 AM
Според мен не само че редиците на клубовете няма да се попълнят, ами ще има и отлив на БГ изложители от изложбите.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 11 January 2010 - 11:22 AM
Доколкото до клубовете, защото виждам че всеки се упражнява да плюе по тях - повечето клубове работят, какви хубави специалки имаше миналата година - по това се вижда дали работи един клуб, а не по членската му маса.
Кучета да има по изложбите, другото ще се нареди ...
Отлив ще има с сигурност. Най малкото, защото съобщението е неясно и почти не остава време ... след това ще стане по сложно, защото един куп народ ще искат да се записват за изложби, а като не са подадени от клубовете и искат да платят веднага, а няма да има как и ще трябва да търсят клубовете си, да плащат такси за приемане и да се молят да клубните отговорници да им занесат документите и парите навреме, за да може да се запишат ... с намаление.
Публикувано: 11 January 2010 - 12:30 PM
Доколкото до клубовете, защото виждам че всеки се упражнява да плюе по тях - повечето клубове работят, какви хубави специалки имаше миналата година - по това се вижда дали работи един клуб, а не по членската му маса.
....
В БРФК има 50 клуба. Колко от тях работят? 10-15, а останалите?
Ето за последните 2-3 години, аз не съм чул да имат някакво мероприятие например - БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ АНГЛИЙСКИ СЕТЕР, БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ АФГАНСКИ ХРЪТКИ, БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ БАСЕТ ХАУНД, БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ БЕЛГИЙСКИ ОВЧАРКИ, БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ БУЛМАСТИФ, БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ РОДЕЗИЙСКИ РИДЖБЕК, БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ ЧИХУАХУА, БЪЛГАРСКИ РЕПУБЛИКАНСКИ КЛУБ СРЕДНОАЗИАТСКА ОВЧАРКА, КИНОЛОЖКИ КЛУБ НЕАПОЛИТАНСКИ МАСТИФ, КЛУБ ФРЕНСКИ БУЛДОГ, КЛУБ ШАР ПЕЙ, НАЦИОНАЛЕН КИНОЛОЖКИ КЛУБ ЧЕРЕН ТЕРИЕР БЪЛГАРИЯ, НАЦИОНАЛЕН КЛУБ АВСТРАЛИЙСКИ ОВЧАРКИ, БОРДЪР КОЛИ КЛУБ БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН КЛУБ РУСКИ ТОЙ, НАЦИОНАЛЕН КЛУБ БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ, НАЦИОНАЛЕН КЛУБ ВАЙМАРАНЕР БЪЛГАРИЯ, БОКСЕР КЛУБ БЪЛГАРИЯ ...
а някой породи, дори не съм ги виждал по нашите изложби. Някой може ли да ми каже колко родословни басета, или англиски сетера, или афгански хрътки, или булмастифи, или неаполитански мастифи има в България - има няма броят се на пръстите на двете ми ръце.
И какво ако аз имам куче от тези породи ще трябва да плащам членски вно с на подобни клубове. Защо?
И не се ли получава дискриминация - ако имам кучета от 3 породи, които имат клубове ще трябва да плащам на 3 клуба членски внос, а ако имам 3 кучета от породи, които нямат клуб в БГ, ще мина с един членски внос към някое регионално дружество. Не ми звучи логично.
Но както и да е.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 11 January 2010 - 12:53 PM
Не става въпрос нито за преброяване, нито за ред, защото като отидеш на годишното ОС на клуба си, ако не си платил, просто не те броят и нямаш право да гласуваш. За какъв ред говорим, за какви 5 лева, дето се вика?!?
А колкото до клубовете vano го е написал достатъчно ясно. Просто няма смисъл от дискусия, а и никой не плюе по клубовете. Тези, които работят си правят това, което са предвидили в уставите си и правилниците си. Никой не спори и не плюе върху тях. Факт е, обаче, че има и фантомни организации.
п.п. - А колко е просто да ти поискат към заявката, която пращаш да приложиш сканирана клубна членска карта с подпис и печат за съответната година!

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 11 January 2010 - 01:06 PM
Както всички неща - има породи с възход, има и такива с намален интерес. Но хората са запазени, това също е важно - това е опит, който те имат и биха помогнали на прохождащи ентусиасти.
Защо е интересен въпрос. Първо трябва да си изясните защо искате да имате куче, защо искате то да е с родословие искате ли да го развъждате и чак тогава ще ви дойде отговора защо трябва да сте член на породен клуб. Да, ако имате три или пет породи, ще трябва да плащате членски внос на три или пет клуба, ако породите имат клуб. Ако породите на тези кучета нямат клуб, можете да минете с едно плащане и да станете член на някое от киноложките дружества - те са за това, за кучетата, чиито породи нямат клубове.
И пак - нищо не е задължително. По желание е и всеки има избор дали да членува или не в клуб по порода или друг киноложки клуб. Както и цялата тази галимация е по желание и вътрешно убеждение, а не по задължение.
Публикувано: 11 January 2010 - 01:13 PM
Просто трябва да се поиска копие от тази карта при записване на изложба - лесно и просто, според мен, поне. Като я нямаш - двойна такса или там колкото кажат.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 11 January 2010 - 01:24 PM