stanislav13, в 26 June 2010 - 05:32 AM, написа:
Относно рязането на опашката За да не търсите други теми
Публикувано: 26 June 2010 - 08:01 AM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 26 June 2010 - 10:15 AM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 14 July 2010 - 03:04 PM
Публикувано: 14 July 2010 - 06:44 PM
На ловните кучета не им режат ушите, режат ги повече на овчарските като САО, и на тези, които се ползват за битки.
Темата е за опашките на кокера, заяждане няма да търпя.

Публикувано: 28 August 2010 - 10:28 AM
Освен това има голямо значение от развъдник ли се купува кучето или от ферма/борса/зоомагазин/произволен човек. Развъдниците вече не биха купирали опашка на куче, няма да могат да го покажат на изложба. Останалите, които не се интересуват от кинология и прочие хич не им пука и си режат сами опашките на кучетата.

Публикувано: 26 September 2010 - 07:36 PM
P.S: И на Бъкси опашчицата си има едно фонтанче накрая и понякога ме удря с нея без да иска
Публикувано: 24 November 2010 - 12:33 PM
И какво значи "може би така трябва"? Ще ми обясните ли откъде идва това трябва? На вас трябва ли да ви отрежем кутрето? Няма нито медицинска, нито друга причина да "трябва" да се реже част от кучето. Това, че все още се прави означава само едно - че не си спазваме законите, което не говори добре за нас като хора. Да не говорим, че който мисли, че е нормално да се реже част от кучето без причина, не говори добре за него самия.

Публикувано: 24 November 2010 - 08:47 PM
katq.trifonova, в 23 November 2010 - 07:18 PM, написа:
Чудя се дали ако се режеха ушите на хората пак щеше да кажеш "можеби защото така трябва"!?
Публикувано: 25 November 2010 - 05:00 PM
katq.trifonova, в 24 November 2010 - 05:03 PM, написа:
А, значи само вие можете да обяснявате, а останалите форумци не могат? Интересно. Така и не отговорихте на въпроса защо "трябва"?
Ми вживявам се, много ясно. Не стига, че не сте прочела явно достатъчно добре темата, ами и едва ли не призовавате да се нарушава закон, защото "така трябвало"?!? ЕМи сори, ама няма как да не се вживявам. Това са живи части от живо същество, а вие спокойно обяснявате как трябвало. Вашето мнение не е просто друго мнение, вашето мнение е жестоко и противозаконно.
П.п. И забележките в този подфорум ги правя главно аз ;)

Публикувано: 25 November 2010 - 10:42 PM
Второ, хубаво е когато някой е нов някъде да се поогледа първо, а после да се прави на силен, не мислите ли?
И трето според всеки закон нарушилите го подлежат на санкции. Друг е въпроса дали нарушителите са хванати, дали не са го направили в друга държава или дали не са използвали "вратички". Но това в никакъв случай не знчи, че закона трябва да се омаловажава.
За съжаление заради такъв начин на мислене, като вашият, държавата ни е тръгнала в много лоша посока.
Щом има закон Вие, аз, всички трябва да го спазват, независимо дали е правилен или не и дали ни харесва или не, и независимо "другите" какъв пример дават. За мен нещата са прости - има закон, забранява го, не се прави. Който наруши закона е престъпник, независимо дали е хванат или не. И това не важи само купирането, а за всичко.

Вход

Горе
Цитиране +