Не знам от къде да започна , защото след две форумни страници пумия, излята по наш адрес и адрес на Цветелина от Talisman de la Fortuna, съм изключително изумен и неприкрито ядосан , поради факта че , човек които ме познава от една изложба в Шкорпиловци , чул не дочул, видял не до видял , разбрал - не доразбрал, се осмелява да дава оценка на 4 годишният ни труд и не само това ами и на всичкото отгоре и да ни критикува и плюе. Изумен съм от ВИСОКАТА степен на "компетенция" с която го прави и дълбокото Чувство на "загриженост" и "морал" . И на какво отгоре ?
Magdeiv , може би имаш много опит в развъждането, създал си нещо изключително и завидно в породата , или притежаваш такова, или такива кучета?
Не мисля!
Аз не обичам да пиша в форума , но когато някой се опитва да ме компрометира с празни приказки и скалъпени историйки в стил " казвам ти дъще , сещай се снахо " не бих могъл да остана безучастен !
Ще се постарая накратко да опища дейноста на развъдника ни за да нямат възможност подобни "Робинхутовци" да спекулират с парченца информация до която се добират оттук -оттам:
Една дисквалификация на едно от кучетата ми на Шкорпиловци и какво от това ?
Аз не го крия - не крия и нищо от работата си свързана с породата Френски Булдог в БГ .
това е кучето:
Казва се NOBLIGE KAIPIROSKA
Внесен 2008 г от другия край на света Новосибирск - Куче с отлична кръв, което да постави начало на чистопородно развъждане в България.
Това куче за 2 год. е представяно на 27 изложби и е оценявано от 18 различни съдии :
NOBLIGE KAIPIROSKA
JUNIOR CHAMPION OF BULGARIA
CHAMPION OF BULGARIA
CHAMPION OF MONTENEGRO
CHAMPION OF MACEDONIA
BIS Puppy Winner
4 x BOB Winner
BOG Winner
6 x Best Junior
1 x Rez. Best Junior
Bis Junior 4
6 х САС
2 x CACIB
След 1,5 години сериозен труд и инвестиции , кучето се оказа с генетично заболяване и последва тежко ,но правилно наше решение -да не се пуска в развъждане!
По стечение на обстоятелствата ,кучето беше върнато на развъдчика му с всичките му титли и не е направило нито едно заплождане в България .