Dog.bg Форуми : Как трябва да се обявява клубно кучило

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как трябва да се обявява клубно кучило възникнали въпроси и спорове

#61 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 August 2011 - 11:43 AM

Нашите Талисманчета :wub: :wub: :wub:

Родословие

Прикачена снимкаПрикачена снимка

Пак ще кажа, че снимките носят логото на въпросния зоомагазин само защото са правени от Стамен и Надежда Стаменови.Кученцата не се продават в него :smile:

#62 Потребителят е офлайн   Lenard Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2011 - 11:54 AM

Супер са! :wub:

Не позволявайте на хора, които идея си нямат от чистопородно развъждане да ви лазят по нервите.
Винаги ще се намерят такива които ще оценят вашия труд :rc_036:

#63 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 August 2011 - 12:18 PM

Благодаря Lenard :smile:

Знаете ли какво ще ви кажа господин MagDeIv, в това че съм заплодила кучетата си не виждам нищо лошо, а дали ще го направя отново е въпрос на време и размисъл! Аз, за разлика от вас не купувам кучета с единствената цел - разплод. Средствата които влагам за отглеждане и ходене на изложби далеч надвишават приходите от продадените кученца, да не говоря за сумата, която съм дала за закупуване на Хели и Шая! Именно заради това при мен дума за печалба не може да става! Обожавам кучетата си и мога да кажа, че ги отглеждам с огромна любов! Така, че нека не си говорим кой е печелбар и фермер! Не ви прави чест да пишете подобни глупости, но ваша воля - бълвайте каквото искате.
И последно да спомена, че класа на едно кученце не се определя от това дали има по издължена муцунка, има достатъчно дисквалифициращи недостатъци, към които това нещо не спада... Шоу клас означава, че кучето не притежава тези дисквалифициращи пороци, има добър екстериор, поведение, характер.... отговаря на стандарта, което автоматично говори, че кучето е с изложбен потенциал.... Кажете ми според вас какво означава Шоу клас?

Защо не споменете факта как заплождате неродословни кучки??? Това ли е професионализма и любовта към породата?

#64 Потребителят е офлайн   MagDeIv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 06:50 AM

Показване на мнениетоkara and cveti, в 28 August 2011 - 12:18 PM, написа:

Благодаря Lenard :smile:

Знаете ли какво ще ви кажа господин MagDeIv, в това че съм заплодила кучетата си не виждам нищо лошо, а дали ще го направя отново е въпрос на време и размисъл! Аз, за разлика от вас не купувам кучета с единствената цел - разплод. Средствата които влагам за отглеждане и ходене на изложби далеч надвишават приходите от продадените кученца, да не говоря за сумата, която съм дала за закупуване на Хели и Шая! Именно заради това при мен дума за печалба не може да става! Обожавам кучетата си и мога да кажа, че ги отглеждам с огромна любов! Така, че нека не си говорим кой е печелбар и фермер! Не ви прави чест да пишете подобни глупости, но ваша воля - бълвайте каквото искате.
И последно да спомена, че класа на едно кученце не се определя от това дали има по издължена муцунка, има достатъчно дисквалифициращи недостатъци, към които това нещо не спада... Шоу клас означава, че кучето не притежава тези дисквалифициращи пороци, има добър екстериор, поведение, характер.... отговаря на стандарта, което автоматично говори, че кучето е с изложбен потенциал.... Кажете ми според вас какво означава Шоу клас?

Защо не споменете факта как заплождате неродословни кучки??? Това ли е професионализма и любовта към породата?

Какво имате впредвид - неродословни кучки ? Булдочката,която заплодих е член на клуба,минала е оценки и получи лично одобрение и разрешение за заплождане от Камен Литов +разрешение от отговорника по развъдната дейност на клуба.Хората си регистрираха развъдник !!!Ако не вярвате - проверете в БРФК !!! Спазвам си абсолютно всички правилници !!! Пак се изказахте неподготвена и водена от злоба и жажда за мъст....

#65 Потребителят е офлайн   MagDeIv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 07:09 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 28 August 2011 - 11:24 AM, написа:

Преди време бях писал, че се подарява Мопс, защото собствениците ще имат бебе.. и познайте кой се включи веднага? :ab_041: Казах, че кучето се дава само на познати и насреща: "ама моля ви се, защо ме приемате са НЕприятел" :ab_041: Сега няма да се сетиш, нали? Радвам се че тогава не се доверих и не го дадох, че сега или щеше да е продаден или да се ползва за разплод. :zz_020: Добре че писа за да видя ника и да ми стане ясно за какво "хоби" ставало дума. :ab_041: И за какво се ползват мопсчетата.. Като стана ясно, че няма да дам кучето и питах вие развъдник ли имате изчезна :ab_041:

Успех с развъждането и по-малко злоба! Сега явно пазара не върви а кучетата хапват, ваксини искат.. гледам вчера във един вестник някои развъждачи подаряват вече. :ab_041:

Преди колко години беше това? Ако исках да се скрия и да не разберете кой съм - начини много - близко е до ума ! Щом се е подарявал на познати,защо сте пуснал обява в нета-така ли си комуникирате с познатите?Странен начин... Да не си мислите,че всички женски животинки у дома се използват за разплод - не,разбира се ! А и в нито една обява за мои кученца не съм злоупотребявал и писал "ШОУ КЛАС"...Като сте от Варна - заповядайте в Добрич да видите условията и начина на живот на моите домашни любимци и тогава се изкажете за видяното и за продажбите и разплождането !!! Злоба ли наричате опита ми да предпазя хората от измама? Щом защитавате лъжливите обяви - няма проблем -те все пак са наистина "сладички"....

#66 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 07:33 AM

Не съм пускал обява. Просто споменах, че ако се наложи ще трябва да му търсим дом. В темата ставаше въпрос за бъдещи родители, които изоставят кучетата си. Не е било обява. И от каква измама ги предпазвате?

Мерси за поканата! Ще ми е интересно да разгледам.

На 06.08 в Албена имахте ли записани мопсчета на изложбата?

#67 Потребителят е офлайн   MagDeIv Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 07:54 AM

Развъждането не е само купуване на мъжко и женско френски булдочета (без да се интересувате какви са родителите им)

Отново трябва да се повтарям...Френските булдози ми ги избра ЛИЧНО Камен Литов /лично е видял и оценил родителите/ и аз му имам пълно доверие за професионализма му !!!!
Ако нещо не Ви се връзва - звъннете му и оспорете компетентността му !!!!

#68 Потребителят е офлайн   Chiita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 11:03 AM

Странно ,да не би Камен Литов да ги развъжда после тези булдоци, че за него ще е важно какви са родителите !?Или може би затова продавате същата тази двойка ?
Няколко снимки на кучето ,което ти казах да потърсиш в нета ,жалко , че не ти е познато името му.Снимките са от личния ми архив и не показват кучето в добра светлина , но това което искам да покажа се вижда! Коментар моля,все пак претендирате , че разбирате!Да уточним , че на снимките е куче ,което вече е завършило растежа си , но още ше се развива -на около 1, 5 години е на снимките (+/- 2-3 месеца)Та това същото куче стана Тази година/на три годишна възраст/ Клубен шампион на една от най важните и трудни специалки за френски булдог в цяла Европа ,в Холандия ,пред едни от най -големите имена в породата!
После ще пусна едно мнение на Vinus van der Veekens относно развитието на породата френски булдог, а той е човек с дългогодишен опит в развъждането.
User's Signature

Качена снимка

#69 Потребителят е офлайн   bagira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 11:25 AM

Здравейте!От доста време не съм писала във форума.Следя с интерес всяка една тема.Много е грозно,когато се започнат такива разправии на кой какви му били кучетата.За мен кучето си е куче, независимо от породата и родословието.Надявам се,че за всички пишещи тук е така. :smile:

Сега по темата...........

Очевидно е, че спорът е безсмислен.Виждаме само кучетата на kara and cveti и на Chiita, заедно с техните родословия и резултати от изложби.За съжаление на MagDeIv четем единствено обидите и не е защитил мненията си с нито една снимка, било то на френски булдог или на мопс.Мисля, че е редно да защитите изказванията си като покажете своите кучета и техните оценки от компетентни за това хора.Много се радвам, че полагате специални грижи за отглеждането на вашите животни, но начина, по който се нахвърляте на хората и ги обиждате, показва, че нямате елементарно възпитание.

Относно бебетата на kara and cveti мисля, че прекалено много се притеснявате за бъдещите им стопани.Всеки сам си преценява какво куче да си купи и от къде.Имат родословия и нищо не пречи на всеки един от стопаните им, който го интересува, разбира се, да изведе кучето си на няколко изложби и там да получи оценката, която толкова мъчи MagDeIv .
User's Signature

PUNISH THE DEED, NOT THE BREED!

#70 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 07:11 PM

Аз за последен път ще му отговоря на този господин MagDeIv....
Внесла съм от чужбина добри представители на породата Френски булдог, с отлични родословия, направила съм заплождане със също така отличен мъжки и не виждам къде в цялата ситуация попадате вие господине, че се намесвате да коментирате класа и цената!? Колкото и да плюете и злобеете, нито кучетата ми ще станат по-лоши, нито вашите по-добри! Това, че Камен Литов ви е избрал кучетата, съвсем не означава, че са класни и с добри родословия. Аз отново еи предизвиквам да пуснете техни снимки в допълнение с родословието им!

#71 Потребителят е офлайн   KAIPY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 09:31 PM

Не знам от къде да започна , защото след две форумни страници пумия, излята по наш адрес и адрес на Цветелина от Talisman de la Fortuna, съм изключително изумен и неприкрито ядосан , поради факта че , човек които ме познава от една изложба в Шкорпиловци , чул не дочул, видял не до видял , разбрал - не доразбрал, се осмелява да дава оценка на 4 годишният ни труд и не само това ами и на всичкото отгоре и да ни критикува и плюе. Изумен съм от ВИСОКАТА степен на "компетенция" с която го прави и дълбокото Чувство на "загриженост" и "морал" . И на какво отгоре ?
Magdeiv , може би имаш много опит в развъждането, създал си нещо изключително и завидно в породата , или притежаваш такова, или такива кучета?
Не мисля!
Аз не обичам да пиша в форума , но когато някой се опитва да ме компрометира с празни приказки и скалъпени историйки в стил " казвам ти дъще , сещай се снахо " не бих могъл да остана безучастен !

Ще се постарая накратко да опища дейноста на развъдника ни за да нямат възможност подобни "Робинхутовци" да спекулират с парченца информация до която се добират оттук -оттам:
Една дисквалификация на едно от кучетата ми на Шкорпиловци и какво от това ?
Аз не го крия - не крия и нищо от работата си свързана с породата Френски Булдог в БГ .
това е кучето:
Казва се NOBLIGE KAIPIROSKA
Внесен 2008 г от другия край на света Новосибирск - Куче с отлична кръв, което да постави начало на чистопородно развъждане в България.
Това куче за 2 год. е представяно на 27 изложби и е оценявано от 18 различни съдии :
NOBLIGE KAIPIROSKA

JUNIOR CHAMPION OF BULGARIA
CHAMPION OF BULGARIA
CHAMPION OF MONTENEGRO
CHAMPION OF MACEDONIA

BIS Puppy Winner
4 x BOB Winner
BOG Winner
6 x Best Junior
1 x Rez. Best Junior
Bis Junior 4
6 х САС
2 x CACIB
Прикачена снимка

След 1,5 години сериозен труд и инвестиции , кучето се оказа с генетично заболяване и последва тежко ,но правилно наше решение -да не се пуска в развъждане!
По стечение на обстоятелствата ,кучето беше върнато на развъдчика му с всичките му титли и не е направило нито едно заплождане в България .
User's Signature

Качена снимка

#72 Потребителят е офлайн   KAIPY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 09:51 PM

Feofaniya de Chantelle Exclusive French ФИФА
Прикачена снимка

CHAMPION OF BULGARIA

2 x Best puppy of breed
3 x BJCAC
5 x CAC
5 x BOB Winner
2 x BOG3 Winner
1 x BOG2 Winner
1 x R.CAC
2 x CACIB

В момента е на 4 години внос от Израел
Първо заплождане 2009 с едно от най- извесните и красиви кучета в Европа
Multi Ch A'Vigdors Brabus (owner Donatella Bennati ,Italy)
Прикачена снимка

Родиха се четири прекрасни кученца
BullBravery's Adriette de Feofaniya Exclusive French
Прикачена снимка
Тя живее в Израел в развъдник Exclusive French
и тази година ни дари с прекрасни внуци
Посещава изложби в Израел и не е получавала оценка по малко от отличен.
User's Signature

Качена снимка

#73 Потребителят е офлайн   KAIPY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 09:58 PM

BullBravery's Addicted to life
Прикачена снимка
Живее в Испания ( собственик Петя Христова , Фотомодел)

BullBravery's Aquamarine Vitreous
Прикачена снимка
На снимката с видимо щастливото си семейство
Иги е посещавал изложба през 2010 година и резултата е оценка отличен и JCAC!
User's Signature

Качена снимка

#74 Потребителят е офлайн   KAIPY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 10:08 PM

BullBravery's Amartia Dakota
Прикачена снимка

CHAMPION OF BULGARIA
1 x R.CAC
3 x JCAC
2 x CACIB
2 x BOB
2 x CAC
1 х BOG 3
Дакота е в развъдника ,в момента е на 2 години и все още не е заплождана.

Края на 2009 г. В развъдника посрещнахме
A'Vigdors Promethee Apporteur de Lumiere -Развъдник A'Vigdors ,Русия
когато дойде изглеждаше така;
Прикачена снимка
според разбирачи като Magdeiv пет клас

Сега изглежда така:
Прикачена снимка

CHAMPION OF BULGARIA

CHAMPION OF MOLDOVA

BALKAN CHAMPION

GRAND CHAMPION OF BULGARIA

BALKAN WINNER 2011
2 x JCAC
2 x Best Junior of breed
4 x CAC
2 x CACIB
3 x BOS

Неро е излизал на 12 изложби и е оценяван от 8 различни съдии.
User's Signature

Качена снимка

#75 Потребителят е офлайн   KAIPY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 10:28 PM

Тази година НЕРО има 3 кучила;
В нашия развъдник е първото:
A'Vigdors Promethee Apporteur de Lumiere X Feofaniya de Chantelle Exlusive French - ФИФА
Родиха ни се 4 прекрасни кученца

Bullbravery's Bono
Прикачена снимка
собственици Патриция и Франк от Англия

Bullbravery's Bora Bora
Прикачена снимка
Деси , Снежа и Иво, Благодарим за любовта и грижите за нашето момиче !Да е жива и здрава Бора Бора ,ще я видим как ще се справя в изложбения ринг , за сега чудесно се справя в това за, което е сьздадена -да бъде компаньон.
User's Signature

Качена снимка

#76 Потребителят е офлайн   KAIPY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 10:33 PM

Bullbravery's Burgundya
Прикачена снимка
Тя е Бургазлийка и много обича морето.Собствениците и Павел и Камелия ще я водят по изложби,млади хора с много хъс.
User's Signature

Качена снимка

#77 Потребителят е офлайн   KAIPY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 10:36 PM

Bullbravery's Brittany
Прикачена снимка
Моята любимка заминава в началото на септември в новият си дом в Полша
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   KAIPY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 11:09 PM

Graolis Blackberry Juisy Taste внос Русия
Прикачена снимка

JUNIOR CHAMPION OF MONTENEGRO
JUNIOR CHAMPION OF MACEDONIA

Best Baby
BIS Baby 1
6 x BJCAC
3 x BOB
1 x BOG 1
1 x BIS Junior 3
1 x BIS 4
2 x CAC
2 x CACIB
2 x BOS

Бери е на 2,8 г и също не е раждала!

Та ако може да ми отговориш на един единствен въпрос Magdeiv:
Какво те наведе на мисълта че,притежаваш качества, знания и компетентност да даваш оценки на чужди кучета и труд ?
Не се сещам също и как имената Камен Литов и ROYAL CANIN са отговорите на всичките въпроси които бяха зададени към теб !!!!!!!
User's Signature

Качена снимка

#79 Потребителят е офлайн   Valka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating
Публикувано: 30 August 2011 - 12:03 PM

Мислех да замълча......но не мога.

KAIPY браво,страхотна библиография,много ми беше интересно :)

MagDeiv лично мен много ме разочаровахте с тези ваши коментари....звучат ми много грозно и завистливо. Не знам кой е този Камен Литов....но вече го срещам за 20ти път във ваши коментари, звучащи от рода : "Внимавай да не кажа на Камен Литов какво казваш за мен и кучетата ми,той ги е избирал! " :ab_041: :ab_041: :ab_041:
Да нападате така Цвети Димитрова и развъдника и ,също е много грозно и не го разбирам! Мисля,че каквото трябва да се види се вижда! Аз лично вече от година редовно следя развитието на 2та развъдника- в Пловдив, и София-на Цвети - и съм очарована от начина по-който се грижат за кучетата и кучилата си ! За момента не разполагам с възможността за кученце от тях,но след време се надявам това да се осъществи, и ще бъде именно от ТЯХ.
Говорите за любов,хоби и какво ли още не ,а бяхте пуснали за продан двойката си френски булдоци :ea_103: това не ми изглежда нормално! Вижте на колко години са кучетата на тези хора и колко кучила имат.....вижте и вашите. Това кой за какво развъжда се вижда много добре!
Лчино мен просто ме отблъснахте като бъдещ клиент.....а и освен една снимка на бременната Дея ,2 снимки на Армагедон и любимото ви изречение: "Майка Дея,баща Моби" , друго не знам за вашите кучета и кучила! Много съм наблюдателна нали ? :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Един човек обичащ и милеещ за дадена порода никога не би се държал така със свои колеги, направили много за развитието на тази порода в България! Това кой за колко пари си продава кучетата не би трябвало да ви интересува ( и да злобеете,че за вашите няма кой да даде толкова пари).....и като толкова ви е жал за българите,че нямат пари за чистокръвни кучета подарете ни по едно :md_064: и аз храня само с Роял Канин, Хилс ,така,че ще бъдете спокоен, защото за вас очевидно грижите свършват до там - с Роял Канина!
User's Signature

Качена снимка

#80 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2011 - 09:50 PM

Hard Black Jack Sinead O'Connor & Helenka Milagnes

Прикачена снимка

Hard Black Jack Sinead O’Connor
/Шая/