-кастрирани животни-няма данък
-некастрирани-данък 700лв примерно
-неплатен данък-глоба 1400лв
-нечипирани-глоба 1400лв
И тогава,който иска да въди,ама да продава кучета с чип,ваксини,обезпаразитявания,здравни книжки.И ако ревизията му излезе накрая-негова си работа.
То аз съм съгласна, ама какво ще го правим с такива като Дог, милосърдните, дето смятат че безхаберното размножаване било оправдано поради инстинкта "щото на момчето му се е искало"?
Такива ще останат много малко,повярвай ми.Както се казва пренебрежимо малко.
Съгласен съм с Дог, кастрацията не е нормалното състояние на едно куче. Не знам кой каза че веднага след кастрацията кучетата са ок. Това е операция бе хора! Все едно ние да започнем да се кастрираме. Милосърдни сме да. Оправдано е разплождането им. Това е природа. Не можете да направите нищо. Грешиш, повечето сме такива, които мислим като Дог. Вие сте малкото, които искате да кастрирате всичко живо. И какво? Никои не мисли трезво в случая. Проблема винаги са парите. Искате да спрете продажбата на кученца по борси и пазари- ще се продават винаги, докато са по-евтини. Не разбирате ли че не всички имат пари, но всички обичат децата си и искат да имат домашен любимец. Хайде почнете да мислите. Живеем в България. Ние и Еврото ще приемаме, ама дали сме готови? Когато средностатистическия българин взима 2000 евро заплата(колкото се взима в Европа), то тогава може да говорим за такива глоби като горепосочените и за кученца които не струват повече от заплатата. Човек дето взима 800 лв- 1200 как да си позволи куче за 1000 примерно? Помислете над това. И не ме нападаите. Едното ми куче е с чип, а на другото ще му сложа скоро, още е много малък, пазя си ги(не са кастрирани, няма и да бъдат). Не си мислиете че на хората дето взимат кученца от борсите и от пазарите не им пука за тях- е пука им, но нямат пари....