Dog.bg Форуми : Бъдете милосърдни - не заплождайте

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (7 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бъдете милосърдни - не заплождайте отново около кварталното развъждане Оцени темата: -----

#81 Потребителят е офлайн   jacko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 January 2010 - 11:09 PM

Цитат(Rinusha @ Jan 19 2010, 08:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Furia_S @ Jan 19 2010, 07:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Rinusha @ Jan 19 2010, 08:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз за това предложих и пак че повторя
-кастрирани животни-няма данък
-некастрирани-данък 700лв примерно
-неплатен данък-глоба 1400лв
-нечипирани-глоба 1400лв
И тогава,който иска да въди,ама да продава кучета с чип,ваксини,обезпаразитявания,здравни книжки.И ако ревизията му излезе накрая-негова си работа.

То аз съм съгласна, ама какво ще го правим с такива като Дог, милосърдните, дето смятат че безхаберното размножаване било оправдано поради инстинкта "щото на момчето му се е искало"?

Такива ще останат много малко,повярвай ми.Както се казва пренебрежимо малко.

Съгласен съм с Дог, кастрацията не е нормалното състояние на едно куче. Не знам кой каза че веднага след кастрацията кучетата са ок. Това е операция бе хора! Все едно ние да започнем да се кастрираме. Милосърдни сме да. Оправдано е разплождането им. Това е природа. Не можете да направите нищо. Грешиш, повечето сме такива, които мислим като Дог. Вие сте малкото, които искате да кастрирате всичко живо. И какво? Никои не мисли трезво в случая. Проблема винаги са парите. Искате да спрете продажбата на кученца по борси и пазари- ще се продават винаги, докато са по-евтини. Не разбирате ли че не всички имат пари, но всички обичат децата си и искат да имат домашен любимец. Хайде почнете да мислите. Живеем в България. Ние и Еврото ще приемаме, ама дали сме готови? Когато средностатистическия българин взима 2000 евро заплата(колкото се взима в Европа), то тогава може да говорим за такива глоби като горепосочените и за кученца които не струват повече от заплатата. Човек дето взима 800 лв- 1200 как да си позволи куче за 1000 примерно? Помислете над това. И не ме нападаите. Едното ми куче е с чип, а на другото ще му сложа скоро, още е много малък, пазя си ги(не са кастрирани, няма и да бъдат). Не си мислиете че на хората дето взимат кученца от борсите и от пазарите не им пука за тях- е пука им, но нямат пари....

#82 Потребителят е офлайн   Vasko5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2010 - 11:43 PM

Не чипа и продажбата са най - важни. Просто е пренаселено с кучета. И това са част от комплект от мерки които могат да ограничат популацията. Кастрация, чип и много стриктен контрол/повишаване на изисквания за разплод/ - това е начина. + приюти и т.н. Няма смисъл от емоции в тая тема. Проблема е практически. Докато има хора правещи бизнес, даже и за 100 лв. няма решение. И най - важното, да се промени манталитета на българина/почти невъзможно/.

#83 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2010 - 11:48 PM

jacko,моите и двете са кастрирани и да,минава много бързо.За пример мога да ти дам една бездомна котка,която заведах на кастрация и след по-малко от 24ч след кастрацията се покатери по едно дърво с такава лекота,че чак и мен ме изуми.От операцията имам лично впечатление-и двете си деца родих със секцио-минава.Е,не като на куче,но минава.Иначе и мойта малката кучка си я взех от зоомагазин,не защото водещият фактор са парите,а защото нямам доверие на развъдниците в България и ми се струва,че е все тая.Кастрирах я защото няма ябалка на тазобедрената кост и така или иначе нямаше да ражда.А дъртата ми кучка имаше две поколения(планови,не случайни) и чак след това я кастрирах,по това време гледах и мъжко куче и реших,че така е по-добре за всички ни.Но съгласи се,че мерки трябва да се вземат,аз все пак предложих кастрацията да не е задължителна,просто данъкът да е висок - ако мога да си позволя да отгледам поколение кученца,няма да ми бъде проблем 700лв,нали
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#84 Потребителят е офлайн   jacko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2010 - 11:49 PM

Цитат(Vasko5 @ Jan 19 2010, 09:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Не чипа и продажбата са най - важни. Просто е пренаселено с кучета. И това са част от комплект от мерки които могат да ограничат популацията. Кастрация, чип и много стриктен контрол/повишаване на изисквания за разплод/ - това е начина. + приюти и т.н. Няма смисъл от емоции в тая тема. Проблема е практически. Докато има хора правещи бизнес, даже и за 100 лв. няма решение. И най - важното, да се промени манталитета на българина/почти невъзможно/.

Ти си го казал- почти невъзможно.. Съгласен съм с теб. Просто в България има толкова неща да се правят че.. цял живот няма да ни стигне, но важното е да започнем от някъде.

#85 Потребителят е офлайн   Vasko5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2010 - 11:51 PM

ab_041.gif За някои хора почти невъзможно не значи невъзможно. И първата стъпка след приюти е домашното размножаване. Даже са една със друга. Развъдници и за тях трябва контрол, и там е батак пълен, но поне си правят сметка дали ще си изкарат парите и така си преценяват за заплождане.

#86 Потребителят е офлайн   jacko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 January 2010 - 11:56 PM

Цитат(Rinusha @ Jan 19 2010, 09:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
jacko,моите и двете са кастрирани и да,минава много бързо.За пример мога да ти дам една бездомна котка,която заведах на кастрация и след по-малко от 24ч след кастрацията се покатери по едно дърво с такава лекота,че чак и мен ме изуми.От операцията имам лично впечатление-и двете си деца родих със секцио-минава.Е,не като на куче,но минава.Иначе и мойта малката кучка си я взех от зоомагазин,не защото водещият фактор са парите,а защото нямам доверие на развъдниците в България и ми се струва,че е все тая.Кастрирах я защото няма ябалка на тазобедрената кост и така или иначе нямаше да ражда.А дъртата ми кучка имаше две поколения(планови,не случайни) и чак след това я кастрирах,по това време гледах и мъжко куче и реших,че така е по-добре за всички ни.Но съгласи се,че мерки трябва да се вземат,аз все пак предложих кастрацията да не е задължителна,просто данъкът да е висок - ако мога да си позволя да отгледам поколение кученца,няма да ми бъде проблем 700лв,нали

Да, права си. Но не можеш да сравниш раждане с премахване на матка, или вазектумия и премахване на тестиси със операция примерно на тестисите(след която пак си имаш тестиси)... Както един мъж би се чувствал по-малко мъж ако няма тестиси така и едно куче няма да се чувства комфортно (говоря в мъжки род, но става дума и за 2та пола) ако няма тестиси. Ще кажете то е куче.. е и кучетата имат чувства.. въпреки че ще е игриво, пак ще му е криво dh_188.gif И аз нямам доверия на развъдниците в България. За мерки- няма спор, не може оня мустакат циганин да продава пекинези с тения и с глисти по 50 см, съгласен съм, но ... няма действащи закони в България. Има кучета дето ги пребиват от бой и какво? Живея в Драгалевци, имам един съсед дето си смазваше кучето от бой, обаждах се по полиция насам натам, нищо братче, никои не му пука че животинката страда. Накрая една вечер се ядосах много и отидох и му обясних че ако още един път си пребие кучето аз ще го пребия и за по сигурно го ударих леко. Повече не си е бил кучето!

#87 Потребителят е офлайн   necessarypain Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 12:01 AM

Много съм против тези боклуци - без извинение, които правят тези работи.
Не може да правиш пари от свещенните животинчета!!!

#88 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 12:02 AM

jacko,браво на теб за съседа
Не си прав обаче,че няма закони - има,ама няма кой да контролира и всеки се мисли за недосегаем,върши каквото си иска и знае,че няма да бъде наказан,или срещу 20-50лв ще замаже очите на когото трябва.Всичко това стои в основата на не един проблем в скъпата ни Родина
User's Signature

#89 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 12:04 AM

Джако,сега разбирам какво имаха предвид жените,които казваха,че като се заговори за кастрация на кучетата и мъжете веднага почват да мислят за своите топки. ab_041.gif
Да си чувал,че има жени,които доброволно се подлагат на премахване на матката и връзване на тръбите,за да не раждат повече?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#90 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 12:06 AM

Цитат(kitana @ Jan 19 2010, 10:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Джако,сега разбирам какво имаха предвид жените,които казваха,че като се заговори за кастрация на кучетата и мъжете веднага почват да мислят за своите топки. ab_041.gif
Да си чувал,че има жени,които доброволно се подлагат на премахване на матката и връзване на тръбите,за да не раждат повече?

Връзване на тръбите да,ама чак премахване на матката ud_009.gif

User's Signature

#91 Потребителят е офлайн   jacko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 12:09 AM

Rinusha аз не съм видял нищо хубаво от законите, не съм видял и действащи закони за животните, сякаш боклука е по-голям проблем от бездомните кучета.. корупция корупция и само корупция.
kitana, моите уважения, естествено че ще мисля за топките си... db_046.gif Тия жени дали са много нормални? Дали не се подлагат на въпросната процедура след като са родили ? Или примерно ако са болни от нещо? НЕ СМЯТАМ че нормална жена, без да е родила и ако е здрава ще се подложи на тази операция.

Мъж, който не е бил в казармата, не е мъж. Жена която не е раждала, не е жена. Води се т.нар. фалшиво съществуване..

#92 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 12:16 AM

Вервай ми,докато лежах в търновското отделение за задържане се нагледах на всякакви случаи.А абортите да не би да са по-"леки" и във физическия смисъл,и в другия?Но,май отплеснахме темата.Говорехме за КУЧЕТАТА,момчета и момичета.Има огроооомна разлика между кучето и човека в това отношение.Ако една жена разбере,че не може да има повече деца(а желае) би искала да се самоубие,то за една кучица едва ли е от такова голямо значение.Нали се разбира какво искам да кажа?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#93 Потребителят е офлайн   paloma_blanka Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Dogo Group
Публикувано: 20 January 2010 - 12:18 AM

В каква полемика се вкарвате тук направо ме изумявате цяла вечер! А от къде тръгна всичко - от многократно разисквания казус, че не трябва да се въди безразборно. Аз лично имам изложбено куче, което тази година ще мине всички възможни изследвания от дисплазия до кожна биопсия и ако се окаже че има проблем само в едно от тези изследвания и за минута няма да се поколебая и ще я кастрирам. Не мисля, че трябва да измъчвам кучето и себе си с разгонвания по два пъти в годината, което води респективно до намаляване на разходките, разхождане само на повод, постоянна борба с ухажори, променяне на цялостния режим, евентуална мнима бременност месец след това, опасност от пиометра и т.н. след като това куче няма да се използва за развъждане!
User's Signature

Качена снимка

#94 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 20 January 2010 - 04:08 AM

Taя тема е тотално сбъркана, след като потребител, който пише това:
Цитат(Rinusha @ Jan 19 2010, 11:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Иначе и мойта малката кучка си я взех от зоомагазин,не защото водещият фактор са парите,а защото нямам доверие на развъдниците в България и ми се струва,че е все тая.Кастрирах я защото няма ябалка на тазобедрената кост и така или иначе нямаше да ражда.А дъртата ми кучка имаше две поколения(планови,не случайни)

в същото време се бори срещу...какво? Срещу себе си? Явно никой не схваща за какво иде реч. Хванахте се за снимките и пазара, посочихте ги като врагът, а отново тези които въдят куцо и сакато (примери във форума - хиляди) дори не схващат, че са част от проблема.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#95 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 07:47 AM

ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#96 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 January 2010 - 09:22 AM

Цитат(bushkata @ Jan 20 2010, 04:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Иначе и мойта малката кучка си я взех от зоомагазин,не защото водещият фактор са парите,а защото нямам доверие на развъдниците в България и ми се струва,че е все тая.Кастрирах я защото няма ябалка на тазобедрената кост и така или иначе нямаше да ражда.А дъртата ми кучка имаше две поколения(планови,не случайни)

в същото време се бори срещу...какво? Срещу себе си? Явно никой не схваща за какво иде реч. Хванахте се за снимките и пазара, посочихте ги като врагът, а отново тези които въдят куцо и сакато (примери във форума - хиляди) дори не схващат, че са част от проблема.

Много точна забележка. И докато не се кастрират домашни любимци без да се заплождат - всичко това ще продължи не пак - отново.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#97 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 09:26 AM

Цитат(bushkata @ Jan 20 2010, 03:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Не си ме разбрала правилно,аз не се боря срщу зоомагазина,нито срещу размножаването,боря се срещу нехуманното отношение към животните,срещу липсата на вет. грижи,срещу безотговорността на стопаните,срещу липсата на култура в отглеждането на дом. любимци-от храненето,през условията на отглеждане до размножаването.Не съм против всеки да прави каквото си иска,стига да полага адекватни грижи и да поеме отговорността от постъпките си.
User's Signature

#98 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 09:36 AM

Цитат(kitana @ Jan 19 2010, 10:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Само мъж може да знае какво чувство,когато се заговори за рязане на гениталии. ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#99 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2010 - 10:50 AM

http://forum.dog.bg/...t...st&p=751428
Другата тема със същото заглавие.Е,Бушка,мисля,че не Ринуша е тази,на която трябва да направиш такава забележка......
User's Signature

#100 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 20 January 2010 - 11:43 AM

Tотално се опропасти темата. Съвсем друга ми беше идеята, когато помолих Furia_S да копира темата в този раздел. dry.gif

• (7 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни