Dog.bg Форуми : Проверяват за регистрация на домашните кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проверяват за регистрация на домашните кучета До месец стартира акция на Столична община Оцени темата: -----

#341 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 May 2010 - 08:18 AM

rimela,много,много ти благодаря за услугата!Желая ти приятни и безаварийни разходки!

#342 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 08:28 AM

Показване на мнениетоsin_zaek, в 04 May 2010 - 07:30 PM, написа:

днес се опитах да регистрирам куч.. в община слатина (защото регистрацията е по постоянен адрес).. но де такъв късмет..
освен че работят с граждани 4 часа седмично (вторник следобед и четвъртък сутрин) се оказа че единствената, която може да регистрира куч е в отпуска.. от целия отдел (поне 7 човека бяха доколкото видях) никой друг не можел..
бях бясна...

а и относно поста по-горе.. регистрацията и в община слатина се прави в отдел екология

Да Полина Димова е в отпуск ,на 10-ти ще бъде на работа,ако искаш обади се по телефона преди да отидеш,за да те изчака,защото непрекъснато е в движение и може да не е в кабинета-870 53 24.Жената е много свестна и точна-помагала ми е дост,включително и за едни кучета,затворени в строеж,просто има доста работа и е трудно да я хванеш.Можеш да си платиш данъка и бз регистрацията,т.е. да го направиш в обратен ред-долу,дето се плащат и другите данъци,влизащ и по коридора навътре,стаята в ляво от един възрастен,плешив и сърдит чичко в дъното н стаята трябва да вземеш бланка декларация,да я попълниш и пак той ти дава листче с номерче и дата,с което на касата плащааш 24-те лв.После като отидеш при Поли,тя те записва,трябва да си носиш паспорта,защото записва номера и ти издава бележка.Аз лично си регистрирах Чоки по телефона миналата година и после минах да си взема бележката,защото случайно разбрах,че пак се е сменил еколога и както винаги стария си е прибрал тетрадката и край-няма регистрирани кучета.

#343 Потребителят е офлайн   sin_zaek Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2010 - 10:30 AM

Показване на мнениетоdmst, в 05 May 2010 - 06:33 AM, написа:

Да Полина Димова е в отпуск ,на 10-ти ще бъде на работа,ако искаш обади се по телефона преди да отидеш,за да те изчака,защото непрекъснато е в движение и може да не е в кабинета-870 53 24.Жената е много свестна и точна-помагала ми е дост,включително и за едни кучета,затворени в строеж,просто има доста работа и е трудно да я хванеш.Можеш да си платиш данъка и бз регистрацията,т.е. да го направиш в обратен ред-долу,дето се плащат и другите данъци,влизащ и по коридора навътре,стаята в ляво от един възрастен,плешив и сърдит чичко в дъното н стаята трябва да вземеш бланка декларация,да я попълниш и пак той ти дава листче с номерче и дата,с което на касата плащааш 24-те лв.После като отидеш при Поли,тя те записва,трябва да си носиш паспорта,защото записва номера и ти издава бележка.Аз лично си регистрирах Чоки по телефона миналата година и после минах да си взема бележката,защото случайно разбрах,че пак се е сменил еколога и както винаги стария си е прибрал тетрадката и край-няма регистрирани кучета.

куч е освободен от данък, защото е кастриран.. а и при данъчните забелязах че все още има доста големи опашки..
а големият проблем при нас е че трябва да се регистрираме по постоянен адрес.. не живея на адреса по лична карта от мноого отдавна (куч никога не е живял там), но нямам възможност за момента да си сменя постоянния адрес, защото ще се наложи смяна на лична карта, което в момента просто не ме устройва..
явно ще трябва с уговорки да стават нещата, което е малко абсурдно...

а вчера избеснях защото за пореден път се уверих че тук нещата НЯМА да се оправят, не и в близко бъдеще.. интересно ми е ако въпросната госпожа отговаряща за регистрациите беше в отпуска или болнични месец или повече (както май се е оказало в някой от другите райони) пак ли нямаше да има заместник ? и толкова ли е трудно да се обясни на някой друг от отдела какво се очаква да направи? в крайна сметка не се изисква кой знае какво специализирано образование, за да можеш да се запознаеш що-годе с наредбата и закона, да дадеш и приемеш една декларация на един лист с 2-3 места за попълване и да запишеш куч в книга с каквито данни трябва...
в крайна сметка най-малкото, което можеха да направят беше да сложат една обява в интернет страницата си че от еди кога си до еди кога си еди кои се дейности в общината ще се въпрепятствани по еди какви си причини...

dmst, мерси за информацията все пак, а също и за конкретния телефонен номер.. дано успеем да се регистрираме скоро..
User's Signature

Качена снимка

#344 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 04:08 PM

Показване на мнениетоIna Gencheva, в 04 May 2010 - 08:06 PM, написа:

Конкретно за Средец, регистрацията не се прави в отдел Екология, а в данъчната служба. Знам го, защото направих така преди месец някъде. По-фрапантно обаче е мнението на еколожката от Середец, което стигна до мен, че за тази година имат само 1 регистрирано куче - аз знам за най-малко 10 от квартала, т.е. връзка м/у данъчна служба и Екология очевидно няма. Правете си извода колко са достоверни статистиките за регистрирани кучета..

Регистрацията се прави в данъчното, ако кучето не е освободено от данъци и трябва да се плаща такса. След като се плати данъка /или ако няма да се плаща/ се отива с паспорта в отдел "Екология" към общината, за да ти дадат заветната бележка, че си регистриран. Опитвам се да мина по тоя път от повече от година и все безуспешно.
User's Signature

Качена снимка

#345 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 05 May 2010 - 04:15 PM

Сори, че пак аз... ама...
Кучето ми е освободено от данък, пък аз само в данъчното го регистрирах. С никакви бележки не съм ходила в екологията. В данъчното си ми дадоха декларацията, попълних я, подчертах освободено поради... И един чичко след това ми даде бележката с която доказвам, че е регистрирано кучето.
В този ред на мисли мисля да ходя другата седмица да видя какво ли се случва с моята регистрация и дали случайно не се налага нова да си правя...
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#346 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 May 2010 - 04:20 PM

И аз не съм ходила в отдел "Екология", попълних декларация, дадоха ми входящ номер, платих такасата и ми дадоха бележка.
User's Signature

Качена снимка

#347 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 May 2010 - 04:27 PM

хм, ами че аз ги попитах изрично къде и дали трябва да ходя още някъде, казаха ми НЕ. Ааааааааааааааааа, да им се не знае!!!

#348 Потребителят е офлайн   Hawkeye Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 04:41 PM

В крайна сметка, това ли е заветната бележка, че си си регистрирал кучето? Или с тази бележка, отиваш на 5-та каса, за да получиш 20-та бележка?

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#349 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 May 2010 - 04:42 PM

Това е.
User's Signature

Качена снимка

#350 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2010 - 06:06 PM

Показване на мнениетоsamotnata, в 05 May 2010 - 02:20 PM, написа:

Сори, че пак аз... ама...
Кучето ми е освободено от данък, пък аз само в данъчното го регистрирах. С никакви бележки не съм ходила в екологията. В данъчното си ми дадоха декларацията, попълних я, подчертах освободено поради... И един чичко след това ми даде бележката с която доказвам, че е регистрирано кучето.
В този ред на мисли мисля да ходя другата седмица да видя какво ли се случва с моята регистрация и дали случайно не се налага нова да си правя...

E, нищо чудно просто администацията по места въобще да не е информирана за реда на регистрация... От общината ме караха да ходя първо в данъчното и после в "Екология" и бяха много учудени как така може да има освободени от данък, след което ми казаха направо при тях да отида. Абе, тъпа работа...
User's Signature

Качена снимка

#351 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 05 May 2010 - 07:47 PM

А от данъчното какво казаха?
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#352 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2010 - 08:44 AM

Вчера цял ден са обикаляли на проверки в парк Гео Милев-хора, внимавайте,носете си необходимите документи и спазвайте местата за разходки,торбички по стойките няма както винаги,така че си носете пликчета!

#353 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 May 2010 - 10:18 PM

Показване на мнениетоsin_zaek, в 05 May 2010 - 08:35 AM, написа:

Показване на мнениетоdmst, в 05 May 2010 - 06:33 AM, написа:

куч е освободен от данък, защото е кастриран.. а и при данъчните забелязах че все още има доста големи опашки..
а големият проблем при нас е че трябва да се регистрираме по постоянен адрес.. не живея на адреса по лична карта от мноого отдавна (куч никога не е живял там), но нямам възможност за момента да си сменя постоянния адрес, защото ще се наложи смяна на лична карта, което в момента просто не ме устройва..
явно ще трябва с уговорки да стават нещата, което е малко абсурдно...

а вчера избеснях защото за пореден път се уверих че тук нещата НЯМА да се оправят, не и в близко бъдеще.. интересно ми е ако въпросната госпожа отговаряща за регистрациите беше в отпуска или болнични месец или повече (както май се е оказало в някой от другите райони) пак ли нямаше да има заместник ? и толкова ли е трудно да се обясни на някой друг от отдела какво се очаква да направи? в крайна сметка не се изисква кой знае какво специализирано образование, за да можеш да се запознаеш що-годе с наредбата и закона, да дадеш и приемеш една декларация на един лист с 2-3 места за попълване и да запишеш куч в книга с каквито данни трябва...
в крайна сметка най-малкото, което можеха да направят беше да сложат една обява в интернет страницата си че от еди кога си до еди кога си еди кои се дейности в общината ще се въпрепятствани по еди какви си причини...

dmst, мерси за информацията все пак, а също и за конкретния телефонен номер.. дано успеем да се регистрираме скоро..

Аз също си регистрирах кучето в община Слатина - малко по-напред можеш да прочетеш за моите неволи там(да не се повтарям пак). Регистрацията са прави в стая номер 2 където се плащат данъците. Незнам името на госпожата която ме обслужи, но не беше запозната с нищо и на моите въпроси непрекъснато ме препращаше към Голяма Столична община. Въпросната бележка за регистрацията на двете ми кучета няма никакъв печат! Обяснено ми беше че не е необходимо и те не слагали такъв! Незнам, но ако ме глобят - ще пиша жалба! Въпросната госпожа даже ми отговори, че не знае дали тази бележка трябва да се носи заедно с паспортите! Даже се възмущаваха в общината, че ако ги принудят да следят и чиповете - трябвало да ходят на курсове "за да можели да се оправят с кучешките ни паспорти"Отгоре на всичкото ми тегли и една реч, че само кучета до 6 месеца можело да се чипират и кастрират! УЖАС! То бива неграмотност, ама пък като не разбираш някои неща, по-добре си замълчи....

#354 Потребителят е офлайн   petic Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 10 May 2010 - 02:21 PM

Аз в такъв случай да похваля община Лозенец, където нямах никакъв проблем с регистрацията на моето куче още през януари. След като му платих данъка отидох в отдел Екология с копие на квитанцията (за освободените от данък - копие на декларацията, в която се посочва причината за освобождаване от данък) и копие на страниците от паспорта, на които има писано. Там ми издадоха Служебна бележка, съдържаща моите данни и в уверение на това, че под еди-кой-си номер на дата ... съм регистрирала в регистъра на район Лозенец един брой куче, порода, номер на микрочипа и преитежаващ ветеринарномедицински паспорт еди-кой-си номер с необходимите ваксини.

#355 Потребителят е офлайн   ssiberia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 02:47 PM

Като си регистрирах кучето, явно бях от първите и никой нищо не знаеше. Ето защо, звънях в Столична община. Там ме препратиха към г-жа, която единствена разбирала от въпросите за кучетата. Изчаках я да се върне от отпуск и разговарях с нея. Тя заяви, че попълнената декларация и вх.№ в местни данъци и такси са единственото задължение на собственика. В екологията регистрациите се правели от ветеринарните лекари и собственикът не носел никаква отговорност. За всеки случай си пазя името и телефона й.

#356 Потребителят е офлайн   vessi8 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 09:50 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в 04 May 2010 - 11:55 AM, написа:

Показване на мнениетоAtma Raj & Tara, в 04 May 2010 - 12:52 PM, написа:

vessi8, кое му е смешното на ризеншнауцера, съвсем спокойно можеш да си го сравняваш с добермана и немската овчарка. Всичко си зависи от стопанина ...

и аз това се чудя, доста голямо, сериозно куче.

Мисля, че има доста по сериозни кучета от ризеншнауцера...които липсват в списъка им........а тук сте супер прави не породата като цяло а от стопанина зависи всичко........ами да включат и дакелите тогава............имам приятелка с дого аржентино което е хапано от дакел и сега се страхува от дакели......
User's Signature

Качена снимка

#357 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 May 2010 - 10:20 PM

Показване на мнениетоpetic, в 10 May 2010 - 12:26 PM, написа:

Аз в такъв случай да похваля община Лозенец, където нямах никакъв проблем с регистрацията на моето куче още през януари. След като му платих данъка отидох в отдел Екология с копие на квитанцията (за освободените от данък - копие на декларацията, в която се посочва причината за освобождаване от данък) и копие на страниците от паспорта, на които има писано. Там ми издадоха Служебна бележка, съдържаща моите данни и в уверение на това, че под еди-кой-си номер на дата ... съм регистрирала в регистъра на район Лозенец един брой куче, порода, номер на микрочипа и преитежаващ ветеринарномедицински паспорт еди-кой-си номер с необходимите ваксини.

Е кажете - това редно ли е? В една община така, а в друга друго? Все пак живеем в един град, общините работят под наредбите на Голяма Столична община, а ето, че има различия отностно не само самата регистрация ами и различия в бележките които издават! Ами като ме проверят примерно в Южния парк, как да докажа, че в община Слатина не издават такива бележки с моите данни и номера на чипа на кучето?
В община Слатина пак казвам, че въобще не ми поискаха паспортите на кучетата, а когато им ги наврях насила - отговориха, че не знаят какво да гледат. Поисках да приложат към декларацията ми за притежание на куче и копие на чиповете на кучетата, но отговора им беше, че не им трябва и чипа още не е задължителен! Изумях! Моята бележка, че съм регистрирала кучета съдържа само, че е от Община Слатина, входящите номера на кучетата в регистъра и дата от регистрацията - нито подпис, нито печат!

#358 Потребителят е офлайн   Ursus Arctos Икона

• Покажи галерията
  • Interests:Кучета, Лов

общуване с интелигентни хора :)
Публикувано: 11 May 2010 - 02:20 PM

Уникално. В същата община служителката ме пита каква е породата на кучето.
Аз отговарям, а тя се изчервява и казва "Шегувате се, нали?"

Казвам: Не е КУРцхаар а е КУРЦхаар!

И това не е ВИЦ. :eg_033:

#359 Потребителят е офлайн   Burr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 May 2010 - 02:51 PM

малко детайли и за община Витоша в София:

стъпка 1 - отиваш в данъчна служба Витоша и плащаш 24 лв на каса
стъпка 2 - отиваш в стая 2 и попълваш декларация
стъпка 3 - отиваш в община Витоша (която е на друг адрес от данъчната служба), за да ти издадат удостоверение за платена такса. Искат копие от паспорта на кучето и копие от платената такса, НО копирна машина в общината няма, трябва да намериш сам къде да си копираш документите по пътя от данъчната служба до общината...

стъпка 4 - попълваш друга декларация, докато еколожката подготвя въпросното удостоверение

... и точно когато мислиш, че му се вижда краят, чуваш "всичко е готово, трябва само подпис от заместник-кмета, но него го няма... елате допълнително да го вземете...

И още нещо интересно - диалог между мен и служителката в данъчното:

тя:
- и да знаете, срокът е 31/03, да не го изпускате вече

аз:
- знам, че съм го изпуснала, готова съм да платя лихвите

тя:
- е да, ама софтуерът не е пригоден да изчислява лихви

...???

#360 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip