Проверяват за регистрация на домашните кучета До месец стартира акция на Столична община
Публикувано: 09 March 2012 - 02:53 PM
Публикувано: 09 April 2012 - 09:15 PM
Та само хвърчащото листче от данъчното ли удостоверява,че едно куче е регистрирано?На него има номер и дата и пише куче/година.
Дамата си вкара моите данни и тези на кучето,чип,дати на раждане и придобиване,порода,адрес и т.н,взе ми копието на паспорта и декларацията.
Въпроса ми е такъв,защото отивайки в Общината разбира се нямаше как да стигна до отдел Екология,хората си имат приемни дни и часове и аз не съм ги уцелила,та направо се отвях до данъчното,попълних си декларация по чл.117 за освобождаване от данък,получих си хвърчащото листче и сега никой не ми каза какво следва... да хода ли до Общината или не?
Та хаотично малко писах и въпросите са ми 2,за да не се омота някой желаещ да ми отговори ги пускам като точки:
1,Та само хвърчащото листче от данъчното ли удостоверява,че едно куче е регистрирано?
2,да хода ли до Общината или не?
ПП.Дано някой наясно успее да се вклячи,че ако трябва да ходя до там ще да се наложи утре по първи петли да стане.
Публикувано: 09 April 2012 - 09:57 PM
Друг въпрос е, че база данни за регистрирани кучета няма - не е готова програмата за въвеждане на данните в електронен регистър нито на национално ниво, нито за Софийска община.
Имало било регистри на хартия по общините - разбирай тефтери със записани Белчо и Шаро или хвърчащи листчета по папките в отделите "Екология" .

Така че ... сама си прецени, прочети си сама и в Наредбата.
http://sofiacouncil....rdinance&id=138
Моето куче е декларирано през 2007г., плащам си всяка година на касата в общината и си нося квитанцията - ако ме проверяват да я покажа. От миналата година е и чипирано, номера на чипа си го знаем само аз и ветеринарния лекар.
Миналия месец реших да проверя данъчните си задължения по ЕГН в сайта на Софийска община. Познайте какво намерих там!

Добре, че поне слонче не са ми вписали....

Публикувано: 09 April 2012 - 10:04 PM
Цитат

Може да са ти зачислили моето куче. Аз имам входящ номер на декларацията в данъчното (от 2008 г.), но те са пропуснали да го впишат и на мое име не фигурира това куче. По същия начин нямам и кола на мое име. А съм ги декларирала лично и си пазя входящите номера

Публикувано: 09 April 2012 - 10:07 PM
Пфу размина ми се Общината.
Добре де и сега как ще се процедира при тези н-та бройка кучета,които са ти писали?
хаха само слон остава да впишат на някой и няма да имат равни.
Публикувано: 10 April 2012 - 09:02 AM
ATINA PALADA-DONICHKA, в 09 April 2012 - 07:15 PM, написа:
Та само хвърчащото листче от данъчното ли удостоверява,че едно куче е регистрирано?На него има номер и дата и пише куче/година.
Дамата си вкара моите данни и тези на кучето,чип,дати на раждане и придобиване,порода,адрес и т.н,взе ми копието на паспорта и декларацията.
Въпроса ми е такъв,защото отивайки в Общината разбира се нямаше как да стигна до отдел Екология,хората си имат приемни дни и часове и аз не съм ги уцелила,та направо се отвях до данъчното,попълних си декларация по чл.117 за освобождаване от данък,получих си хвърчащото листче и сега никой не ми каза какво следва... да хода ли до Общината или не?
Та хаотично малко писах и въпросите са ми 2,за да не се омота някой желаещ да ми отговори ги пускам като точки:
1,Та само хвърчащото листче от данъчното ли удостоверява,че едно куче е регистрирано?
2,да хода ли до Общината или не?
ПП.Дано някой наясно успее да се вклячи,че ако трябва да ходя до там ще да се наложи утре по първи петли да стане.
Да, ходи се до Общината. Както всичко Българско и родно и тук нещата са мислени-недомислени. Когато аз тръгнах да си регистрирам кучето, си взех един ден отпуск, с предварително проучване за приемни дни, часове и т.н. При мен не искаха да регистрират кучето в Данъчното, докато не им показах печат от Общината, че е регистриран и там. Т.е. , регистрира се при ветеринаря с чипирането, като това регистриране е условно, тъй като не еднократно се повтори, че единният информационен регистър не е създаден все още, регистрира се в Общината, регистрира се и в Данъчното.
Поне такъв е моят опит.

Публикувано: 10 April 2012 - 08:10 PM

Дивото зове - гласът на кръвта!
Публикувано: 11 April 2012 - 10:28 AM
Аз преди няколко години регистрирах възрастните и платих данък за две кучета. После се оказа, че по партида ми се води едно куче. После се опитах миналата година да регистрирам още едно-казаха не, при вета е достатъчно. Ветът дълго се смя. Тази година пратих шофьора да плати данък за две кучета (третото е кастрирано). Върна се с три нови регистрации в общината и учудващо, но правилно събран данък от некастрираните кучета. Новото е, че в квитанциите е отразен чипът., т.е. усетили са се, че с една квитанция може да рзхождаш безброй кучета. Друг е въпроса, че кой знае защо всичките ми кучета пише, че са порода "дог".
Явно са преписвали от реда "вид".
Публикувано: 11 April 2012 - 12:22 PM
Има номер на чип на листа за регистрация, ОБАЧЕ програмата/софтуерът им не може да изпише целия номер и затова той е без последните 3 или 4 цифри

Публикувано: 11 April 2012 - 12:36 PM
Тази година реших да платя пак ;). В общината ми казаха - пак да го регистрирам, защото тази година било различно.
Попълних същия формуляр по същия начин като миналата година, пак дадох копие на първа страница на паспорта, където е лепенката от чипа. Пак щракаха и въвеждаха нещо в компютъра. Дадоха ми бележцица някаква и и ми написаха в паспорта, че тази година е освободен от данък, заради чипа - така било за всички.
Това е поне за Подуяне.
Публикувано: 11 April 2012 - 01:52 PM

Макар че, аз предпочитам да си платим данъка и с парите нещо да се направи за кучетата - я градинка, я алейка ама...
Публикувано: 11 April 2012 - 01:53 PM
След като не стигнах до Общината и се изрепчих подобаващо в данъчното в отговор на тяхното гнусно държание зеха,че ми вписаха кучето в системата им,дадоха си ми малкото правоъгълно листче с печат и туй било...
И понеже ми се заядоха за дата на чипиране,че не е вписана,а пък аз от своя страна им съобщих,че хич не ме интересува,че няма да плащам за първата година от чипиране,защото кучето е кастрирано и никога няма да им платя

Общо взето нямам и на идея дали ще мога да стигна до прословутата Община в тяхно работно време,все пак и аз работя,та така че май на този етап си оставаме само с данъчното.
Това и следващата година ли ще трябва да го преживея???
Публикувано: 11 April 2012 - 02:23 PM
Публикувано: 11 April 2012 - 02:46 PM