Dog.bg Форуми : Проверяват за регистрация на домашните кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (25 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проверяват за регистрация на домашните кучета До месец стартира акция на Столична община Оцени темата: -----

#441 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 March 2012 - 01:10 PM

За чип въобще не проверяват, само копия от регистрацията и паспорта на кучо. Тази сутрин пак бяха, малеее около 15 човека+полиция.

#442 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 March 2012 - 01:51 PM

Благодаря! Още не съм го регистрирала, мислех да свърша това днес, но много им късо работното време на общинарите...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#443 Потребителят е офлайн   Hello Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 March 2012 - 02:53 PM

Здравейте, при положение, че кучето ми е с турски паспорт, има ли нужда от някаква временна регистрация или нещо такова или ако евентуално ме проверят е достатъчно да покажа паспорта където го има адреса в Турция. Освен това има ли проблем, че кучето не е на мое име ако евентуално реша да го регистрирам в общината?
User's Signature

Качена снимка

#444 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2012 - 09:15 PM

Такам ето и на мен ми се налага да задам един въпрос,дано да не звучи много глупаво.
Та само хвърчащото листче от данъчното ли удостоверява,че едно куче е регистрирано?На него има номер и дата и пише куче/година.

Дамата си вкара моите данни и тези на кучето,чип,дати на раждане и придобиване,порода,адрес и т.н,взе ми копието на паспорта и декларацията.

Въпроса ми е такъв,защото отивайки в Общината разбира се нямаше как да стигна до отдел Екология,хората си имат приемни дни и часове и аз не съм ги уцелила,та направо се отвях до данъчното,попълних си декларация по чл.117 за освобождаване от данък,получих си хвърчащото листче и сега никой не ми каза какво следва... да хода ли до Общината или не?

Та хаотично малко писах и въпросите са ми 2,за да не се омота някой желаещ да ми отговори ги пускам като точки:
1,Та само хвърчащото листче от данъчното ли удостоверява,че едно куче е регистрирано?
2,да хода ли до Общината или не?

ПП.Дано някой наясно успее да се вклячи,че ако трябва да ходя до там ще да се наложи утре по първи петли да стане.

#445 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 April 2012 - 09:57 PM

Според текста на последната Наредба за придобиване, притежаване и отглеждане на животни - домашни любимци /кучета и котки/ на територията на Столична община - нищо повече от това не би трябвало да правиш. Декларирала си си кучето - това е всичко. Регистрацията следва да се направи от ветеринарния лекар, поставил чипа.
Друг въпрос е, че база данни за регистрирани кучета няма - не е готова програмата за въвеждане на данните в електронен регистър нито на национално ниво, нито за Софийска община.
Имало било регистри на хартия по общините - разбирай тефтери със записани Белчо и Шаро или хвърчащи листчета по папките в отделите "Екология" . :ab_041:

Така че ... сама си прецени, прочети си сама и в Наредбата.
http://sofiacouncil....rdinance&id=138

Моето куче е декларирано през 2007г., плащам си всяка година на касата в общината и си нося квитанцията - ако ме проверяват да я покажа. От миналата година е и чипирано, номера на чипа си го знаем само аз и ветеринарния лекар.

Миналия месец реших да проверя данъчните си задължения по ЕГН в сайта на Софийска община. Познайте какво намерих там! :ud_009: Водят ми се партиди за плащане на данък за ЧЕТИРИ кучета - всеки път, като са ми взимали парите, са ми откривали по номера на квитанцията и нова партида! Цял кучкарник са ми заформили в къщи, без да разбера - ужас! :dh_188:

Добре, че поне слонче не са ми вписали.... :db_046:

#446 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 09 April 2012 - 10:04 PM

Цитат

Миналия месец реших да проверя данъчните си задължения по ЕГН в сайта на Софийска община. Познайте какво намерих там! :ud_009: Водят ми се партиди за плащане на данък за ЧЕТИРИ кучета - всеки път, като са ми взимали парите, са ми откривали по номера на квитанцията и нова партида! Цял кучкарник са ми заформили в къщи, без да разбера - ужас! :dh_188:

Може да са ти зачислили моето куче. Аз имам входящ номер на декларацията в данъчното (от 2008 г.), но те са пропуснали да го впишат и на мое име не фигурира това куче. По същия начин нямам и кола на мое име. А съм ги декларирала лично и си пазя входящите номера :ab_041:
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#447 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2012 - 10:07 PM

Много благодаря,понеже чета от една камара време за регистрацията и понеже направих нещата по свое усмотрение(демек директното ходене до данъчното при неработещи общинари) и просто така се насметах,че нямам думи.... Значи има да си чакам вета да регистрира кучето сто години,но това вече си е негова работа.
Пфу размина ми се Общината.

Добре де и сега как ще се процедира при тези н-та бройка кучета,които са ти писали?
хаха само слон остава да впишат на някой и няма да имат равни.

#448 Потребителят е офлайн   katetol Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 09:02 AM

Показване на мнениетоATINA PALADA-DONICHKA, в 09 April 2012 - 07:15 PM, написа:

Такам ето и на мен ми се налага да задам един въпрос,дано да не звучи много глупаво.
Та само хвърчащото листче от данъчното ли удостоверява,че едно куче е регистрирано?На него има номер и дата и пише куче/година.

Дамата си вкара моите данни и тези на кучето,чип,дати на раждане и придобиване,порода,адрес и т.н,взе ми копието на паспорта и декларацията.

Въпроса ми е такъв,защото отивайки в Общината разбира се нямаше как да стигна до отдел Екология,хората си имат приемни дни и часове и аз не съм ги уцелила,та направо се отвях до данъчното,попълних си декларация по чл.117 за освобождаване от данък,получих си хвърчащото листче и сега никой не ми каза какво следва... да хода ли до Общината или не?

Та хаотично малко писах и въпросите са ми 2,за да не се омота някой желаещ да ми отговори ги пускам като точки:
1,Та само хвърчащото листче от данъчното ли удостоверява,че едно куче е регистрирано?
2,да хода ли до Общината или не?

ПП.Дано някой наясно успее да се вклячи,че ако трябва да ходя до там ще да се наложи утре по първи петли да стане.

Да, ходи се до Общината. Както всичко Българско и родно и тук нещата са мислени-недомислени. Когато аз тръгнах да си регистрирам кучето, си взех един ден отпуск, с предварително проучване за приемни дни, часове и т.н. При мен не искаха да регистрират кучето в Данъчното, докато не им показах печат от Общината, че е регистриран и там. Т.е. , регистрира се при ветеринаря с чипирането, като това регистриране е условно, тъй като не еднократно се повтори, че единният информационен регистър не е създаден все още, регистрира се в Общината, регистрира се и в Данъчното.

Поне такъв е моят опит. :ae_085: :ae_085: :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#449 Потребителят е офлайн   Wolfdiver Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 08:10 PM

Да, регистрацията в данъчното е "различна" от регистрацията в района. И двете трябва да се направят поотделно, но в реда, оказан по-горе. Поне за няколко района на София е така. Единния регистър ще спести много проблеми, но по-модна е крилатата фраза за спасяването на хората, агресивните кучета и евтаназията.
User's Signature

Дивото зове - гласът на кръвта!

#450 Потребителят е офлайн   Ники Колев Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 11 April 2012 - 10:28 AM

Аз тук нещо пак не схващам-какво значи регистрира се в "данъчното" и в общината? Данъкът за кучето се плаща като местните данъци именно в районната община, къде го регистрирате по два пъти?
Аз преди няколко години регистрирах възрастните и платих данък за две кучета. После се оказа, че по партида ми се води едно куче. После се опитах миналата година да регистрирам още едно-казаха не, при вета е достатъчно. Ветът дълго се смя. Тази година пратих шофьора да плати данък за две кучета (третото е кастрирано). Върна се с три нови регистрации в общината и учудващо, но правилно събран данък от некастрираните кучета. Новото е, че в квитанциите е отразен чипът., т.е. усетили са се, че с една квитанция може да рзхождаш безброй кучета. Друг е въпроса, че кой знае защо всичките ми кучета пише, че са порода "дог".
Явно са преписвали от реда "вид".

#451 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 April 2012 - 12:22 PM

Ние също регистрирахме кучето скоро, данък ще плащаме явно с всички други данъци, защото пари сега не поискаха.

Има номер на чип на листа за регистрация, ОБАЧЕ програмата/софтуерът им не може да изпише целия номер и затова той е без последните 3 или 4 цифри :ab_041: българска работа....
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#452 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2012 - 12:36 PM

Аз пък миналата година регистрирах кучето в общината, платих данък.
Тази година реших да платя пак ;). В общината ми казаха - пак да го регистрирам, защото тази година било различно.
Попълних същия формуляр по същия начин като миналата година, пак дадох копие на първа страница на паспорта, където е лепенката от чипа. Пак щракаха и въвеждаха нещо в компютъра. Дадоха ми бележцица някаква и и ми написаха в паспорта, че тази година е освободен от данък, заради чипа - така било за всички.
Това е поне за Подуяне.

#453 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 April 2012 - 01:19 PM

Май във всеки район спазват различни наредби :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Еми, значи и ние не трябва да плащаме щом има чип, ама на нас такова нещо не ни казаха, всъщност нищо не казаха, защото явно и те не са много наясно...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#454 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2012 - 01:52 PM

Ами аз изрично попитах за данъка, защото нашият чип е от миналата година - но не и преди 10 години да бил сложен - таз година ПРИМОЦИЯ. :be_107:
Макар че, аз предпочитам да си платим данъка и с парите нещо да се направи за кучетата - я градинка, я алейка ама...

#455 Потребителят е офлайн   ATINA PALADA-DONICHKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 01:53 PM

Леле няма такова мазало....
След като не стигнах до Общината и се изрепчих подобаващо в данъчното в отговор на тяхното гнусно държание зеха,че ми вписаха кучето в системата им,дадоха си ми малкото правоъгълно листче с печат и туй било...
И понеже ми се заядоха за дата на чипиране,че не е вписана,а пък аз от своя страна им съобщих,че хич не ме интересува,че няма да плащам за първата година от чипиране,защото кучето е кастрирано и никога няма да им платя :db_046:

Общо взето нямам и на идея дали ще мога да стигна до прословутата Община в тяхно работно време,все пак и аз работя,та така че май на този етап си оставаме само с данъчното.

Това и следващата година ли ще трябва да го преживея???

#456 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 April 2012 - 02:13 PM

Ама защо и в данъчното? Нали от общината по вътрешен ред си предават информацията на данъчните да знаят какво да взимат? хъ...

И аз предпочитам да го давам, ама какво ще направят с тия 24лв....просто е смешно...
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#457 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 02:19 PM

Съвсем ме объркахте, тук Пловдив кучетата се регистрират и се плаща само в общината. Не разбирам защо трябва да се ходи и на двете места(данъчна служба и община).
p.s. Или това е само за София.

#458 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2012 - 02:23 PM

Ми не знам - при на с в Община Подуяне - става на едно място - сградата на Общината. В едната стая подаваш, в съседната плащаш на касата - ако има какво да се плаща. Така е не само с кучетата, но и с имотите, МПС-тата и сигурно и разни други.

#459 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 11 April 2012 - 02:35 PM

И в Младост така
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#460 Потребителят е офлайн   aldald Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 April 2012 - 02:46 PM

ЕЕЕ, ама в Младост няма подуянска примоция -явно наща общинка е по-богата :be_107:

• (25 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни