Кучето ми повръща преди хранене!
Публикувано: 22 January 2010 - 08:42 PM
Имам Бок на 2,5 години и едно прибрано от улицата сладурче.
Големия куч Бок повръща преди хранене рано сутрин или привечер, някой път и през другото време като това не е всекидневно, но често и взе да ме тревожи доста.Храня го два пъти на ден сутрин и вечер.Пробвала съм различни видове храна, но тази която му допада най много е готвената от мен, варя месце(най различно гледам да е разнообразно) и отделно ориз или качамак и ги смесвам с месцето леко затоплени и то си замирисва доста вкусно, куч го яде с апетит!И така, повърнатото е прозрачно или леко пенесто, някой път пасе тревичка преди да повърне а друг път без да пасе, и сега не мога да разбера от какво се получава и изобщо какво да го правя.Пробвахме с Ранитидин, нямаше ефект.Просто ще съм много благодарна за вашите мнения и препоръки, като с това не изключвам посещението на ветеринар(ние вече доста такива посетихме но досега никой не можа да открие от какво се получава, казват че не е обезпокоително, но аз не съм спокойна, защото другото кученце не е повърнало нито веднъж за 2 години!)
Благодаря предварително на всички които ще се включат!
#5 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 25 January 2010 - 01:20 AM
Имам Бок на 2,5 години и едно прибрано от улицата сладурче.
Големия куч Бок повръща преди хранене рано сутрин или привечер, някой път и през другото време като това не е всекидневно, но често и взе да ме тревожи доста.Храня го два пъти на ден сутрин и вечер.Пробвала съм различни видове храна, но тази която му допада най много е готвената от мен, варя месце(най различно гледам да е разнообразно) и отделно ориз или качамак и ги смесвам с месцето леко затоплени и то си замирисва доста вкусно, куч го яде с апетит!И така, повърнатото е прозрачно или леко пенесто, някой път пасе тревичка преди да повърне а друг път без да пасе, и сега не мога да разбера от какво се получава и изобщо какво да го правя.Пробвахме с Ранитидин, нямаше ефект.Просто ще съм много благодарна за вашите мнения и препоръки, като с това не изключвам посещението на ветеринар(ние вече доста такива посетихме но досега никой не можа да открие от какво се получава, казват че не е обезпокоително, но аз не съм спокойна, защото другото кученце не е повърнало нито веднъж за 2 години!)
Благодаря предварително на всички които ще се включат!
Здравей,
за да сме полезни имаме нужда от повече инфо:
какви изследвания направиха колегите досега, каква терапия приложиха и какви бяха диферинциалните диагнози.
Сутрин преди хранене какво точно повръща?
Публикувано: 25 January 2010 - 10:27 PM
Диференциална диагноза евентуално са споменавали гастрит или пък повишена секреция на стомашни сокове(изказано мнение, че може би е от лакомия, защото очаква да получи храна)
Повръща винаги преди хранене(той има режим и яде по едно и също време горе долу), а иначе има вид точно на стомашни сокове.
Терапията беше само с Ранитидин и Деган, но нещата пак си продължиха,честотата на повръщанията са около 2-3 пъти седмично, по никакъв начин не му се отразява на настроението и апетита.
Ако има нещо друго с което да ви ориентирам само кажете.Благодаря ви!
Публикувано: 26 January 2010 - 08:28 PM
имам същия проблем с моето куче, като описание се покрива напълно с това, което сте написали. Кучето ми е коли, в момента на 8,5 г., това с повръщането започна, когато беше около 3 годишна. Повръща само на гладно, стомашни сокове, ако и забавя закуската или тя ако не ще да яде. Водих я на лекар, известно време след като започна това, правиха и изследвания на АЛАТ, АСАТ, Гама GT, алфа амилаза и липаза - всичко в норма. Мина курс с ранитидин, после с алмагел - никаква промяна. Лекарите казаха, че явно стомахът и е по-чувствителен, а пък произвежда повече стомашни сокове, които го дразнят и затова повръща. И че трябва да се старая да и давам храна преди да е повърнала, защото ако се случва често, това може да доведе с времето до язва. Затова гледам сутрин бързо да и дам нещо да хапне, за да изпреваря повръщането. Общо взето се справям, понякога минават месеци без да повърне, но чат-пат я изпускам. Не трябва да се дават на кучето никакви кости. И при Ида със сигурност не е от лакомия, тя в определени периоди е изключително злояда и тогава най-много имаме проблеми с повръщането, в тези случаи се налага да и давам храна почти насила. Иначе тя е съвсем добре, здрава и жизнена, така че предполагам, че лекарите са били прави - не вярвам ако беше някаква болест да не се влоши и прогресира поне малко за повече от 5 години.
Пиша ви това, защото питахте за други със същия проблем, все пак не се успокоявайте съвсем и не разчитайте, че 100% става дума и при вас за същото. Най-добре говорете с лекар и направете необходимите изследвания за доброто на кучето и собственото ви спокойствие
Публикувано: 26 January 2010 - 09:21 PM
Ние сме така от година ако не и повече, наистина ако не повърне преди храненето после не повръща изобщо!
Естествено че ще се консултирам с докторите, но аз вече бая ги пообиколих и твърдят че няма нищо обезпокоително просто да му давам храната веднага щом се събудя, кучо щом види че се движим вкъщи и веднага се изправя на задни лапи и започва да ни шпионира през прозореца и да точи лиги!Кости не давам никакви, храни се както съм написала и по горе с варено месо, ориз или качамак и от време на време рибка, извара и ей такива работи.Това което съм забелязала е че повръщането не се определя от това с какво се храни(и нормално де той го прави преди да разбере какво ще му сервирам
#9 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 26 January 2010 - 10:49 PM
Поздрави
Публикувано: 27 January 2010 - 05:31 PM
#12 Guest_vet_voychev_*
Публикувано: 03 February 2010 - 11:40 PM
Как се движат нещата при вас?
Публикувано: 05 February 2010 - 11:29 AM
Вечер преди лягане го черпя със едно две сухарчета или обикновенни бисквитки, сутрин щом стане мъжо преди да го изведе по същия начин, иначе си го храним както преди и не смея да се похваля, но от както писах не е повръщал!
Дано продължим все така, ще ви държа в тчение, ако се яви друг куч с подобен проблем да сме му от полза!
Публикувано: 14 February 2010 - 12:30 PM
Публикувано: 14 February 2010 - 12:35 PM
Има кучета, които повръщат, ако не са яли - моето е такова.
PS Повторила съм се с Хърс. За куче на тази възраст и от дребна порода, бих препоръчала хранене 5 пъти на ден на +- равномерни интервали още поне месец.
Публикувано: 14 February 2010 - 10:49 PM

Вход

Горе
Цитиране +