Dog.bg Форуми : Кучето ми повръща преди хранене!

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Кучето ми повръща преди хранене!

#1 Потребителят е офлайн   motoneti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 January 2010 - 08:42 PM

Здравейте!
Имам Бок на 2,5 години и едно прибрано от улицата сладурче.
Големия куч Бок повръща преди хранене рано сутрин или привечер, някой път и през другото време като това не е всекидневно, но често и взе да ме тревожи доста.Храня го два пъти на ден сутрин и вечер.Пробвала съм различни видове храна, но тази която му допада най много е готвената от мен, варя месце(най различно гледам да е разнообразно) и отделно ориз или качамак и ги смесвам с месцето леко затоплени и то си замирисва доста вкусно, куч го яде с апетит!И така, повърнатото е прозрачно или леко пенесто, някой път пасе тревичка преди да повърне а друг път без да пасе, и сега не мога да разбера от какво се получава и изобщо какво да го правя.Пробвахме с Ранитидин, нямаше ефект.Просто ще съм много благодарна за вашите мнения и препоръки, като с това не изключвам посещението на ветеринар(ние вече доста такива посетихме но досега никой не можа да открие от какво се получава, казват че не е обезпокоително, но аз не съм спокойна, защото другото кученце не е повърнало нито веднъж за 2 години!)
Благодаря предварително на всички които ще се включат!

#2 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2010 - 09:01 PM

Някои кучета като пригладнеят повръщат. Големия ако му забавя сутрин закуската и повръща стомашен сок.

#3 Потребителят е офлайн   motoneti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 22 January 2010 - 09:27 PM

И аз съм си го мислила, но просто искам да съм спокойна че съм направила всичко!
Благодаря ти че ми писа smile.gif

#4 Потребителят е офлайн   motoneti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2010 - 10:44 PM

Ако има някой ветеринар с предложение също ще съм много благодарна, или ако на някой му се е случвало нещо подобно нека сподели!
Благодаря ви предварително smile.gif

#5 Guest_vet_voychev_*

• Група: Гости

Публикувано: 25 January 2010 - 01:20 AM

Цитат(motoneti @ Jan 22 2010, 08:42 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!
Имам Бок на 2,5 години и едно прибрано от улицата сладурче.
Големия куч Бок повръща преди хранене рано сутрин или привечер, някой път и през другото време като това не е всекидневно, но често и взе да ме тревожи доста.Храня го два пъти на ден сутрин и вечер.Пробвала съм различни видове храна, но тази която му допада най много е готвената от мен, варя месце(най различно гледам да е разнообразно) и отделно ориз или качамак и ги смесвам с месцето леко затоплени и то си замирисва доста вкусно, куч го яде с апетит!И така, повърнатото е прозрачно или леко пенесто, някой път пасе тревичка преди да повърне а друг път без да пасе, и сега не мога да разбера от какво се получава и изобщо какво да го правя.Пробвахме с Ранитидин, нямаше ефект.Просто ще съм много благодарна за вашите мнения и препоръки, като с това не изключвам посещението на ветеринар(ние вече доста такива посетихме но досега никой не можа да открие от какво се получава, казват че не е обезпокоително, но аз не съм спокойна, защото другото кученце не е повърнало нито веднъж за 2 години!)
Благодаря предварително на всички които ще се включат!

Здравей,
за да сме полезни имаме нужда от повече инфо:
какви изследвания направиха колегите досега, каква терапия приложиха и какви бяха диферинциалните диагнози.
Сутрин преди хранене какво точно повръща?

#6 Потребителят е офлайн   motoneti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2010 - 10:27 PM

Изследвания не са му правили, той е доста трудно контролируем, но в интерес на истината не са ми и предлагали!
Диференциална диагноза евентуално са споменавали гастрит или пък повишена секреция на стомашни сокове(изказано мнение, че може би е от лакомия, защото очаква да получи храна)
Повръща винаги преди хранене(той има режим и яде по едно и също време горе долу), а иначе има вид точно на стомашни сокове.
Терапията беше само с Ранитидин и Деган, но нещата пак си продължиха,честотата на повръщанията са около 2-3 пъти седмично, по никакъв начин не му се отразява на настроението и апетита.
Ако има нещо друго с което да ви ориентирам само кажете.Благодаря ви!

#7 Потребителят е офлайн   mostly_harmless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 08:28 PM

Здравейте,
имам същия проблем с моето куче, като описание се покрива напълно с това, което сте написали. Кучето ми е коли, в момента на 8,5 г., това с повръщането започна, когато беше около 3 годишна. Повръща само на гладно, стомашни сокове, ако и забавя закуската или тя ако не ще да яде. Водих я на лекар, известно време след като започна това, правиха и изследвания на АЛАТ, АСАТ, Гама GT, алфа амилаза и липаза - всичко в норма. Мина курс с ранитидин, после с алмагел - никаква промяна. Лекарите казаха, че явно стомахът и е по-чувствителен, а пък произвежда повече стомашни сокове, които го дразнят и затова повръща. И че трябва да се старая да и давам храна преди да е повърнала, защото ако се случва често, това може да доведе с времето до язва. Затова гледам сутрин бързо да и дам нещо да хапне, за да изпреваря повръщането. Общо взето се справям, понякога минават месеци без да повърне, но чат-пат я изпускам. Не трябва да се дават на кучето никакви кости. И при Ида със сигурност не е от лакомия, тя в определени периоди е изключително злояда и тогава най-много имаме проблеми с повръщането, в тези случаи се налага да и давам храна почти насила. Иначе тя е съвсем добре, здрава и жизнена, така че предполагам, че лекарите са били прави - не вярвам ако беше някаква болест да не се влоши и прогресира поне малко за повече от 5 години.

Пиша ви това, защото питахте за други със същия проблем, все пак не се успокоявайте съвсем и не разчитайте, че 100% става дума и при вас за същото. Най-добре говорете с лекар и направете необходимите изследвания за доброто на кучето и собственото ви спокойствие smile.gif

#8 Потребителят е офлайн   motoneti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2010 - 09:21 PM

Много благодаря за отговора!
Ние сме така от година ако не и повече, наистина ако не повърне преди храненето после не повръща изобщо!
Естествено че ще се консултирам с докторите, но аз вече бая ги пообиколих и твърдят че няма нищо обезпокоително просто да му давам храната веднага щом се събудя, кучо щом види че се движим вкъщи и веднага се изправя на задни лапи и започва да ни шпионира през прозореца и да точи лиги!Кости не давам никакви, храни се както съм написала и по горе с варено месо, ориз или качамак и от време на време рибка, извара и ей такива работи.Това което съм забелязала е че повръщането не се определя от това с какво се храни(и нормално де той го прави преди да разбере какво ще му сервирам ab_041.gif )

#9 Guest_vet_voychev_*

Икона за мнението  Публикувано: 26 January 2010 - 10:49 PM

На прима виста без да съм преглеждал кучето забляването прилича на Билиарен синдром-/за повече ифо питайте личният си вет/ Просто казано вследствие силна перисталтика жлъчен сок се връща от дуоденума в стомаха- дразни лигавицата и предизвиква повръщане. Пробвайте следното и пишете дали има ефект: разделете на две вечерното хранене като втората порция давате възможно най-късно вечер, примерно когато си лягате вие вечер . по това време долу горе давайте и Дегана. Пишете дали има резултатат.
Поздрави

#10 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2010 - 10:49 AM

И кучето на майка ми,5-годишен НОК има същия проблем.Повръща сутрин,ако се забави закуската,но никога вечер,дори и да се забави вечерята.Така е от 3-4 години.
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#11 Потребителят е офлайн   motoneti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 January 2010 - 05:31 PM

Благодаря на всички за отговорите, ще пробвам предложения от vet_voychev вариант на хранене и ще пиша, но вероятно ще отнеме време защото кучо не повръща всеки ден!Сега съм сложила един календар до вратата и щом видим да е повърнал ще отбелязваме за да определим честотата.

#12 Guest_vet_voychev_*

Публикувано: 03 February 2010 - 11:40 PM

Цитат(motoneti @ Jan 27 2010, 05:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Благодаря на всички за отговорите, ще пробвам предложения от vet_voychev вариант на хранене и ще пиша, но вероятно ще отнеме време защото кучо не повръща всеки ден!Сега съм сложила един календар до вратата и щом видим да е повърнал ще отбелязваме за да определим честотата.

Как се движат нещата при вас?

#13 Потребителят е офлайн   motoneti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 February 2010 - 11:29 AM

Благодаря за съвета, аз малко го реновирах ab_041.gif
Вечер преди лягане го черпя със едно две сухарчета или обикновенни бисквитки, сутрин щом стане мъжо преди да го изведе по същия начин, иначе си го храним както преди и не смея да се похваля, но от както писах не е повръщал!
Дано продължим все така, ще ви държа в тчение, ако се яви друг куч с подобен проблем да сме му от полза!

#14 Потребителят е офлайн   emkatsia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 February 2010 - 12:30 PM

Здравейте, аз имам джак ръсел териер. Момченце е и се казва Дъсти, на 13 февруари навърши 3 месеца и на същата дата му направихме третата имунизация. Дадено му е за паразити(глисти и тения), нямаше такива гадости. Но и той от известно време повръща 2-3 пъти седмично, сутрин към 5-6ч. Повръщаното е като разпенена слюнка. Иначе е много лаком и все е гладен, храня го с Роял канин мини джуниър по 4 пъти на ден, по едно и също време(9ч.,13ч.,17ч.и21ч.). Много е жизнен и игрив. Все още не го извеждам на вън, но след около седмица ще започна да го извеждам. Питам ветеринаря, при който го водя за повръщането, а той ми казва, че сигурно го прехранвам. Аз мисля, че не е така, защото му давам 100-120г. от храната разпределена на 4 приема, а кучето повръща рано сутрин и то не храна, а нещо като слюнка-пяна. Мислите ли, че трябва да го водя във ветеринарна клиника в София, да му направят някакви изследвания, или да пробвам съвета да му разделям вечерята на две части, като едната му я давам по-късно. Ще съм Ви много благодарна, ако ми помогнете със съвети. Изпращам Ви снимка да видите какъв сладур е Дъсти re_037.gif dog.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#15 Потребителят е офлайн   Хърс Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2010 - 12:34 PM

От глад е. Времето между последното хранене вечер и първото сутрин е 12 часа. А през деня се храни на 4 часа. Сутрин му давай по-рано и вечер по-късно и няма да повръща.

#16 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 February 2010 - 12:35 PM

Кученцето още е малко, сред мен 12ч между вечерното и сутрешното хранене за него в момента са прекалено много. Добави още едно хранене късно преди лягане.
Има кучета, които повръщат, ако не са яли - моето е такова.

PS Повторила съм се с Хърс. За куче на тази възраст и от дребна порода, бих препоръчала хранене 5 пъти на ден на +- равномерни интервали още поне месец.
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   motoneti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2010 - 09:58 PM

Тазчо още държи положението и с въпросните бисквитки е повръщал само веднъж от първото ми писане smile.gif

#18 Потребителят е офлайн   emkatsia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 14 February 2010 - 10:49 PM

Много Ви благодаря за съвета, ще му давам вечер по късно да яде и ще Ви пиша дали има ефект. А как мислите добра ли е храната, която му давам-Роял канин мини джуниър. Той иска от всичко което ядем ние, но не му даваме. Много ми е жал, но мисля, че е по добре да си яде само гранулираната храна. rc_036.gif

#19 Потребителят е офлайн   Nickey Икона

• the BlueAngelicDevil
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 February 2010 - 10:56 PM

ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема