Промоционални изложби в България Кога и кои ?
Публикувано: 25 January 2010 - 10:01 AM
Е, уж вече нямаше да има промоции.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 25 January 2010 - 01:44 PM
ам с нетърпение някакви изложби,да открием и ние годината!!
Е, уж вече нямаше да има промоции.
Прощавайте, мили хора, а за какви "промоции" става въпрос?
Информирайте ме, ако може
Публикувано: 25 January 2010 - 06:11 PM
Публикувано: 25 January 2010 - 06:13 PM
10 х, схванах.
Публикувано: 25 January 2010 - 11:15 PM

www.irishwolfdog.com FILIPOPOLIS KENNEL , IRISH WOLFHOUND
Публикувано: 26 January 2010 - 11:24 AM
Едно въпросче - за какво ви са тези титли???
Не е ли по-важно от гледна точка на рзвъждането самата оценка. Уж всички гледате кучетата от любов, пък айде давайте титли, промоции и т.н.
Според мен, поради голямата конкуренция на нашите изложби трябва да има само два CAC-а на порода - на най-доброто женско и мъжко куче.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 26 January 2010 - 11:56 AM
Титлите трябват ... те карат хората да обръщат внимание на дадено куче. В огромния свят на интернет технологиите, да търсиш хубаво куче или перспективна връзка, без да си виждал кучетата на живо е трудно. За това титлите служат като малко реклама, която никак не е излишна в такива моменти - всеки си казва - бе хубаво куче, добри родители, ама защо не са Шампиони ? Какво им има, след като виждаме толкова, дето не са по добри от тях, а пък са шампиони ? - примерно казвам. Това е масовото мислене, поради тази причина титлата Шампион е толкова търсена и желана от изложителите - тя би трябвало да отличава отличните кучета от общата популация.
Не е лошо като идея, мен лично по скоро не ми харесва това, че шампионския сертификат се плаща. В някои страни той е безплатен, хората считат за престижно и достойно кучетата на носят титула CH и когато кучето си го е заслужило и е покрило изискванията, за тях е чест да го издадат, даже ти го пращат по пощата и си го получаваш у дома.
Иначе - почти навсякъде има различни промоции или варианти за Шампион. Било то на традиционно големи изложби, било то на определени изложби, най масовите и посещаеми, било то различни комбинации. В нашия случай по скоро би могло да се допусне да е с един CAC по малко или без време, ако дадено куче има един или два от специализирана за породата си изложба или е клубен Шампион - примерно казвам.
Публикувано: 26 January 2010 - 02:09 PM
Да, така е, но при нас тези титли са безсмислени. Аз не знам да има що годе прилично куче в България, което да не е шампион или поне млад шампион. Та на нашите изложби няма никаква конкуренция - отиваш състезаваш се сам със себе си в даден клас и ако кучето ти е за отлична оценка, 99% взима CAC. Ходиш на 4 изложби и си готов.
Не е ли малко нереалистично, почти всички кучета в България да са шампиони. Та колко хора ходят на изложби за да си вземат "полагащото" им се.
Иначе няма лошо, да има и промоции - ама нека е например на 2 изложби с по 1000-1500 кучета, нека с два CAC-а да станеш шампион.
Не знам, това е моето личното мнение - много лесно се става шампион на България, което автоматично обезсмисля тази титла.

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 26 January 2010 - 03:33 PM

Кога човек взима ски- пьрво,той идва да се научи как да ходи на тях. Кога човек купува кола, то идва в училище да се научи как да кара тази кола. Но кога човек взима куче, вместо сам да научи как да общува със куче, той опитва да учи куче! Тотално объркана работа!

училище
Публикувано: 26 January 2010 - 11:12 PM

Публикувано: 28 January 2010 - 11:26 PM
И не само в Индия е така!!!!В Европа също!!!!!!

Golden Nicol kennel
Публикувано: 29 January 2010 - 09:15 PM
Моето куче е шампион на 5 държави, интер (ловна порода) и кандидат шампион на още 2. В интерес на истината първия си шампионат спечели на промоционални изложби, после на други държави събирахме титли, както и невероятните 6хСАС на Русия, но никога не съм се замисляла аджаба и кво от тва??????? Хубо, хубо е кучето. Ама кво значи ШАМПИОН?
Някой мислил ли е за това, как точно трябва да се покрива един шампионат, освен да недоволстваме от случващото се (за което спор няма)? Като спечели кучето на 4/5 г. един шампионат, какво показва или доказва това? Че стопанина му е закъснял с 3г. и половина да се замъкне на изложба, или че най-накрая след толкова усилия хубаво куче е придобило титла?
п.с. само за протокола, един път видях куче шампион на 17 (!!wtf) държави и помня как се чудих дали има толкова държави в Европа. (Кучето беше руско естествено).
Публикувано: 30 January 2010 - 08:03 PM

"Ако хората обичаха така,както кучетата ни обичат - то светът би бил рая"
Публикувано: 31 January 2010 - 09:38 AM
Не се иска голямо "дупе", за да направиш кучето си шампион на България

www.bgdogs.net
Алберт Айнщайн
Публикувано: 31 January 2010 - 08:27 PM
Не се иска голямо "дупе", за да направиш кучето си шампион на България

Вход

Горе
Цитиране +