Сляпо куче с дечица Сляпо куче с дечица
Публикувано: 27 January 2010 - 10:18 AM
Човече, станалото станало, грях да ти е на душата ако някое от тези кученца се озове след време на улицата и скита слабо по кофите или просто бъде сгазено. Вместо да се правиш на мъж във форума, стани от компютъра и започни от сега да търсиш любящи хора за тези кученца. На никой тук не му пука за теб и за чувствата ти. Хората се интересуват от резултата от твоето безотговорност- тези малки 8 кученца. Погрижи се за тях, длъжен си!

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Публикувано: 27 January 2010 - 10:18 AM

(... моля да ми се признае)

Човек е толкова голям, колкото са големи .... "творбите му"!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 27 January 2010 - 10:44 AM
Бях си приготвила картинката още щом видях, че цветанов вдига ръка да се изкаже. И понеже съм надарена, знаех какво ще напише, та бях готова с отговора.
(намерих най-приличната картинка по темата, това моля да ми се признае)

Искам и аз! Искам и аз:

''аз се гордея с постъпката на момчето,въпреки усилията му".
Забелязах,че забравих да добавя думата "не" се гордея,знаех за миналото му.Така,че и общо взето не е момче,казаното от него забелязвам,че изобщо не му пука и на всичко отгоре е мъж.А трябва да си поеме отговорността .Жал ми е за него.

Публикувано: 27 January 2010 - 10:48 AM

Kaкто казах-К.Е.

Много хубаво ,че си почнал да четеш,ама защо чак сега,джанъм?Аз лично Ницше и Фройд ги минах още след като излязох от тийнейджърския период.
Хубаво ,че си отишъл на хиляди км,за да миришеш нечии фъшкии и да се тупаш по гърдите като чисто бугарска горила заради това.
Ако не ти пукаше какво мислим,нямаше да пускаш тема ,особено с такова първо изречение.Това е очевидно и без да си припомням учебника по психология(още не знам дали да споменавам учебника по психиатрия,защото засега мисля,че си напълно вменяем,колкото и да не ми се иска да го призная).
Ти вече отговори на всички....Няколко пъти

Пътувала съм извън България,в няколко страни,но това определено не е за мен повод за гордост и не го приемам за нещо изключително така,както ти.
През кое точно ти е какво мислим?Многоточието ти е прекалено късичко,за да може да се види с невъоръжено око.Вероятно се е свило от кланяне и подкланяне.

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 27 January 2010 - 11:08 AM

Ей,човече,в голяма грешка си.........

Публикувано: 27 January 2010 - 11:29 AM

Много хора казват, че обичат кучето си, а само му се любуват отстрани. Да обичаш е отговорност, която не тежи. Да обичаш кучето си значи да му осигуриш нормален живот, достатъчно любов и време и да си готов да поемеш цялата любов, с която ще ти отвърне, а тя е безкрайна. Аз обичам моето куче, а вие?

Публикувано: 27 January 2010 - 11:30 AM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 27 January 2010 - 01:19 PM
Сигурна съм, че повечето нормални и инт4ересуващи се хора знаят, но повярвайте ми ферми има в цял свят! Няма хубави ферми или те там всички били с родословие!!! Това са пълни глупости! На това му се казва РАЗМНОЖИТЕЛИ ако на цветанов му харесва повече тази дума! Пълно блабла ни говориш, човече! Мислиш, че сме балами или какво???
Освен това някъде в другата ти тема прочетох, че понеже си си бил плащал данъка и всички лекарски услуги са ти безплатни?!!! Моля???? Ще умра от смях, честно! Незнам в кой Берлин живееш...
Имало места за такива специални животни, където си ги гледали супер???
Моля те, осъзнай се! Проблемите с осакатени, незаконно размножени и изоставени животни го има И в ах толкова цивилизованата Германия! Да, не е в такъв мащаб като в БГ, но хайде стига ГЛУПОСТИ!
Грижи се за кучето си, кастрирай я и се надявай, че и кученцата ще са здрави и ще имат добри и съвестни стопани!
На животинките стискам палци, дано имат късмет!!
Публикувано: 27 January 2010 - 02:14 PM
Г-н Цветанов, основното всъщност според мен е, че този сайт има правила, и регистрирайки се в него Вие сте се съгласил да ги спазвате. Ако си бяхте направил труда да прочетете малко, тази грозна тема нямаше да я има. Да, нападат Ви, но същите тези хора спасяват и ежедневно се борят да няма бездомни животни по улиците. Голяма част от нещастниците са плод точно на такива безхаберни постъпки, така че не очаквайте да Ви ръкопляскаме. Има някакво заядливо самодоволство у Вас и никакво разбиране за грешка, което всъщност раздразни всички.
Фактът, че сте се регистрирал в този, а не в немски форум предполага, да подходите с повечко уважение към тук пишещите. И не обиждайте българските ветеринари, нямате никакво основание!
Информация за отглеждането на кученцата може да намерите във форуми "Къщата на кучето" и "Обучение, възпитание, спорт". Там може да задавате въпроси за хранене и отглеждане. Темата Ви не е за тук! Във "Ветеринарен кабинет" пък ще Ви отговарят лекари, съвсем безплатно, от грижа за животните, ако имате специализирани въпроси.
Успех и късмет на малките и майка им!
Публикувано: 27 January 2010 - 02:15 PM
Имало места за такива специални животни, където си ги гледали супер???
Моля те, осъзнай се! Проблемите с осакатени, незаконно размножени и изоставени животни го има И в ах толкова цивилизованата Германия! Да, не е в такъв мащаб като в БГ, но хайде стига ГЛУПОСТИ!
Грижи се за кучето си, кастрирай я и се надявай, че и кученцата ще са здрави и ще имат добри и съвестни стопани!
На животинките стискам палци, дано имат късмет!!
Боже прости на глупака ... Много правилно казано, и тука (в Германия) единствения шанс на малките е много обяви в търсене на осиновители или да прекарат целия си живот в приют... Да страната дава възможност дори и на хора с Hatz 4 да се грижат за домашния си любимец, но
злоупотреби ли се, отговорност се търси. Поста му ако се преведе на немски и се пусне до местната организация, ще си има доста проблеми заради злоупотреба с домашен любимец. Хората имат сравнително стабилна организация за защита на животните и ГЛУПАВИ определено не са!
Публикувано: 27 January 2010 - 02:34 PM
"Eine blinde Hundin wird in Berlin misshandelt. Der Tierbesitzer hofft, dass die Tierschutzorganisationen ihn dabai unterstützen!"
"Злоупотреба със сляпа кучица в Берлин. Собственика се надява на подкрепа в това от Организациите за защита на животните "
Направо го виждам в Bild

Публикувано: 27 January 2010 - 02:48 PM

Публикувано: 27 January 2010 - 02:51 PM
Г-н Цветанов, основното всъщност според мен е, че този сайт има правила, и регистрирайки се в него Вие сте се съгласил да ги спазвате. Ако си бяхте направил труда да прочетете малко, тази грозна тема нямаше да я има. Да, нападат Ви, но същите тези хора спасяват и ежедневно се борят да няма бездомни животни по улиците. Голяма част от нещастниците са плод точно на такива безхаберни постъпки, така че не очаквайте да Ви ръкопляскаме. Има някакво заядливо самодоволство у Вас и никакво разбиране за грешка, което всъщност раздразни всички.
Фактът, че сте се регистрирал в този, а не в немски форум предполага, да подходите с повечко уважение към тук пишещите. И не обиждайте българските ветеринари, нямате никакво основание!
Информация за отглеждането на кученцата може да намерите във форуми "Къщата на кучето" и "Обучение, възпитание, спорт". Там може да задавате въпроси за хранене и отглеждане. Темата Ви не е за тук! Във "Ветеринарен кабинет" пък ще Ви отговарят лекари, съвсем безплатно, от грижа за животните, ако имате специализирани въпроси.
Успех и късмет на малките и майка им!
Много точно казано

Публикувано: 27 January 2010 - 02:57 PM
"Eine blinde Hundin wird in Berlin misshandelt. Der Tierbesitzer hofft, dass die Tierschutzorganisationen ihn dabai unterstützen!"
"Злоупотреба със сляпа кучица в Берлин. Собственика се надява на подкрепа в това от Организациите за защита на животните "
Направо го виждам в Bild

Не се сърдете, но смятам, че това е прекалено. Просто няма да отговаря на истината - т.к. няма Misshandlung в случая!
На коя организация точно ще се пише? Единственото, което биха могли да направят е да вземат кучето и кученцата и да се погрижат за тях.
Въпросът тук обаче всъщност е в постановката на въпросния господин. Аз честно не разбирам защо той пише в този форум вместо да седи денонощно да пуска още от сега в немските сайтове обяви за кученцата? Сигурно ще обясни, че град Берлин ще се погрижи за кученцата, понеже той си плаща данъка??!!!
Публикувано: 27 January 2010 - 03:07 PM
Заплождането, раждането и отглеждането на малки кученца за едно сляпо куче е огромен физически и психичеси стрес за животното. Опасноста от притискане и задушаване на малките също е голяма. Това, че не са взети мерки срещу това е Vernachlässigung, това, че е извършено преднамерено от където и да го гледам си е Misshandlung.
Публикувано: 27 January 2010 - 03:58 PM
Заплождането, раждането и отглеждането на малки кученца за едно сляпо куче е огромен физически и психичеси стрес за животното. Опасноста от притискане и задушаване на малките също е голяма. Това, че не са взети мерки срещу това е Vernachlässigung, това, че е извършено преднамерено от където и да го гледам си е Misshandlung.
Ми не е съвсем така, сори!

Тук става въпрос по-скоро за небрежността и неразбирането от страна на собственика! Да не говорим за НеИстините, които пише във връзка с това какви са законите и разпоредбите в Германия по отношение на кучетата, данъците, ветеринарите и тн...