Dog.bg Форуми : Нанук - търси

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (13 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нанук - търси нейните Хора

#221 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 May 2011 - 09:28 PM

:ab_041: :af_089:

#222 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 May 2011 - 12:31 PM

Диагноза киселдак и мрънкало много ми харесва! :ab_041:
Страхотни!!! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#223 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2011 - 03:59 PM

Честно да ви кажа, вече една година, не мога да разбера кога и защо ръмжи-или пък се хили?! В клетката се намърда до някой да я гали, буквално повдига ръката му с муцунка, а после следва зъбене. Човекът спира, а тя пак побутва ръката за да продължи. Едно знам-хич не обича, ама буквално мрази да бъде галена грубо, има си тертип, мадамата и настоява да се съобразяват с него. И единствено на мен и малката ми дъщеря не протестира, когато я галим назад към дупето и опашката, коремчето и краката. Непознати-само и единствено по главата, между и по ушетата.
Както някоя от "лелите" беше казала-"мадамата си е чешит"-а на мен Грима, това ми допада:ab_041:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#224 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 May 2011 - 04:40 PM

Нанук е прекрасна, знае го и държи всички да го знаят! :ab_041:

#225 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2011 - 06:04 PM

Е как иначе:ab_041: , с нейната 24-каратова усмивка:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#226 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 25 May 2011 - 11:23 AM

Я,какво си открих :db_046:

User's Signature

Качена снимка

#227 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2011 - 12:09 PM

Галка, точно преди два дена отново препрочетох темичката и изгледах и твоите клипчета. Не знам защо, но често се връщам към началото на историята на Нанук. Много ми се иска да не е била такава съдбата и, но ми става някак мило да си припомням как чрез вас я открих.:rc_036: И ми харесва, и за това я обичам-именно защото е толкова различна, много индивидуална в поведението си, много умна, много изразителна, смешна, когато и кажа да направи нещо-показва, че не и е приятно, но го прави, защото знае, че трябва.
Не че нямаме и перипетии де...

Затвориха ни клетката за ремонт и се събираме до нея, в неоградената част на парка. Търсих начини да пускам и Нанук да се разхожда, да не я държа на повод и в продължение на седмица постигнахме напредък-оставям и повода, за да не тича бързо и я викам с наградка-лакомство /Ариел:rc_036: /. Идва и не се отдалечава на повече от десетина метра. До преди 2 дена:zz_217: , по обед, отидохме за малко и /къде ми беше ъкъла/ махнах повода и я пуснах да потичат с Айра. Трябваше да позная налудничавия поглед, този, с който ми казва "ще правя, каквота си искам"-див и своенравен. И духна-духна като вятър, тя тича, аз и Айра след нея. До около 100-200 метра, зад един блок с мого котки. Застанала под дърво, вдигнала се на задни крака, дебне коте. Около дървото бурени и бодливи храсти до кръста. Отивам бавно, да не я подплаша, и започва едно надхитряне-въртим се в кръг около дървото, а Нуна дебне котката и мен. Дивото я призова. С периферното си зрение видяла друго коте и скочи към него, разкрещях се и се хвърлих към нея, та го пусна и побягна./По-късно проверих, котето е живо и здраво, върнах се на мястото, за да го видя и го заведа на лекар, ако се налага./ Нанук избяга със скорост, която никога не съм предполагала, че е способна да развие. След един ъгъл ми изчезна от погледа. И така два часа, през които вдигнах на крак майка ми, приятел и други, които я познават, да се оглеждат за нея. А аз обикалям пазари, улици, по които минаваме редовно. Решихме да се върнем зад блока с котките, вече се бях отчаяла и щях да се прибирам, за да отпечатвам обяви, когато иззад пряката на това място се зададе тя-кална?, одрана, и размахала опашка, щастлива, че ме вижда! Кукнах и я повиках нежно, а тя изприпка ни лук яла-ни мирисала. Та се наложи и наградка да получи, въпреки, че бях ядосана на себе си и на нея, и в същото време щастлива, че я виждам!

Това е от последните дни с моята голяма любов-Нуна...
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#228 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 25 May 2011 - 12:35 PM

Добре,че всичко е приключило с хубав край,а можеше да стане беля. :dh_188:
Когато Нану беше тук,имахме два режима на ходене.Единият на повод да не дърпа ,просто на разходка,а другият с дълъг повод ,вързан за кръста ми,с още две кучета в ръце :ab_041: и я оставях да тегли.Все пак има северняшко в нея,защото това й доставяше огромно удоволствие.Тя никога не е харесвала повече играта с кучета,въпреки,че на двора имаше възможност да търчи с тях колкото си иска.Щом си гледала клипчетата си видяла,че за нея е важна играта с любимия човек.Това можеш да правиш и извън заграждението/клетката,но на дълъг повод и с особено внимание.Честно,аз лично не бих разчитала на тази клетка за физическо и емоционално разтоварване на Нануто.Тя определено тук скучаеше така и затова наблягах на впрягането :ab_041: и дългите разходки в полето.А за котките ме разбива :ab_041: .Тук не ги забелязваше,но явно движещи се навън ,предизвикват ловния й инстинкт за преследване на плячка.Аз го използвам това в обучението с определена техника и методика,като ги уча да играем заедно.Освен,че кучето се чувства добре,помага на по-късен етап за усвояване на команди,а и се гради връзка с водача.
User's Signature

Качена снимка

#229 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2011 - 12:44 PM

tigi, големи премеждия сте имали, ужас! Представям си какво ти е било във времето докато сте обикаляли, а маймуната недна я е нямало... :ud_009: Дивото в нея верно е много силно...
Важното обаче е, че всичко е приключило добре и Нануката е при вас!
Да я нагушите много от нас ! :wub:
User's Signature

Качена снимка

#230 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2011 - 01:37 PM

Галя, знам, тя още не обича и не играе с кучета. С обаче си играе само с пластмасово шише, но вниманието и желанието и е точно 5 минути. Наистина се чувства добре на дълги разходки-на гребната база или младежкия хълм, е, без да ме тегли, защото двете с Айра са на двойка повод и като се усетят силни не мога да ги удържа и сме смехотворна гледка. Мога да я извеждам сама... А котките не само предизвикват ловния и инстинкт, а знае и всички котешки явки и дворове в квартала.
Не знам това с тегленето къде можем да го правим, като по-пустите места около нас са обрасли с високи треви, пълни с кърлежи.

Grima, само се молех да не я блъсне кола, въпреки, че знам колко е внимателна с тях.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#231 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2011 - 06:49 AM

Ама и ние,кучкарите,сме си луди за връзване!Понеже сме извън клетката в парка очите са ни на 4,все се притесняваме в играта кучовци да не се залетят импулсивно към оживения център на парка.И...ни хрумна една идея,инспирирана от случайно оплитане на две кучета с един повод,които ходеха щат не щат заедно.Навързахме няколко,по на метър и ги оставихме да се разхождат.Имаше протестиращи по сурдинка (Нун),и такива,дето даже и не забелазваха.За момент дори се организираха във "ветрило" впряг.Добре,че не включихме и едно лудо женско хъски,дето като го викне стопанинът му,профучава покрай него и вече е в другия край на парка.Да се радва "леля ми",че за него не бе закачена,че...отиде и линията :ab_041: tigi наистина се опитва да я заиграе,но "класната" сякаш си пази калорийките и много не се хаби.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#232 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 27 May 2011 - 07:22 AM

Тогава и вие не се хабете и се впрягайте зад кучетата. :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#233 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2011 - 02:32 PM

Аааа,ние бяхме залегнали да се кискаме и да се чудим коскоджамите хора колко сме куку бръм.А кучетата с едни такива сериозни изражения-по-умни от нас определено в тоя момент. :af_089:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#234 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 August 2011 - 05:34 PM

Здрасти от нас с Нанучето!
Прелест! Днес нямам друга дума за нея.
Разходка из поляните на "Св. Кузма и Дамян"-тя се представи прекрасно. Тича, души, хапна си акоКачена снимка, но при всяко повикване идваше при мен.
Няма по-щастлив човек от мен! И по-доволно куче от нея!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#235 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2011 - 11:34 AM

Прелестната тя! :wub: :wub:
User's Signature

Качена снимка

#236 Потребителят е офлайн   Anuk Икона

• северен вятър
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 August 2011 - 11:39 AM

o Nukitooo

tigi - Много ти благодаря за снимките
:wub: :af_089:

#237 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона

Публикувано: 29 August 2011 - 10:01 PM

Anuk,мечтата ти да видиш щастлива Нануче се сбъдна.Момичета :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#238 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 August 2011 - 09:13 AM

Аз също ви благодаря! Не ме питайте за какво. Само като погледна Нанук и странно нещо заиграва в гърдите ми.
И може да ви звучи смешно и да си въобразявам, но ще си го кажа-когато я пуснах от повода и през цялото време на разходката, а и след това, в погледа и поведението на Нуна, виждах щастие, щастие и благодарност, че съм и се доверила! Което я караше да бъде още по-послушна, за да ми се хареса.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#239 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 26 April 2012 - 11:21 AM

В неделя се видяхме с тази красавица :)

Прикачена снимка

Прикачена снимка

#240 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2012 - 10:17 PM

Чудесни снимки! Изцедих и силиците на душицата с тази дълга разходка!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (13 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни