Това е вече сериозна работа!!! Няма фотошоп,няма генетични аномалии.
И кое му е сериозното!
Товаче хиената има най здравата захапка,нищо не означава!Като няма психика,не става за работа!
Исега не се опитвайте да ме убеждавате,че хиена е =на върколак!
Не знам дали хиената наистина има най-здравата захапка,но е достатъчно здрава за да строши и най-здравата кост.А пък това за психиката какво точно трябваше да означава,а?Нямало я,хм! Ти беше ли там?Чувал ли си че психика се гради.Има теоритици които твърдят,че до 10% от характера се унаследява.Отаналато каквото си го направиш.Един прост пример.Щом питбулите могат да бъдат научени да работят,какво по голямо доказателство ,че е въпрос на работа а не на наследственост.
Щом се позоваваш на теоретиците,значи си от тях-дотук слаб 2!
И какво си чувал за пит була-пак слаб 2-защотоси чувал,а не работил!
Работно от каквото и да е друго предназначение на кучето-се състой във това,че е минало през много по стоги и сурови критерий!И на първо място е психиката-да спомена,че сред така наречените служебни породи над 80 процента нестават за нищо,но не според теоретиците,а според моя преценка,като в зависимост отпородата,понякогапроцентът е близък до 100.
Което не означава,че куче от порода с нетепични за служебните породи,неможе да не се представи отлично за служебни нужди!
А хиената си е със психика тип мастия улична и няма начин да изпълнява охранителни функций!
Гледай сега "даскале",напъваш се като глист на буца и се излагаш,с глупостите които пишеш.
Цитат
Работно от каквото и да е друго предназначение на кучето-се състой във това,че е минало през много по стоги и сурови критерий!
Какви сурови и строги критерий?Нещо се опитваш да засилиш нещата май,а?Какви сурови и строги критерий?Има си изпити ИПО и Шутцхунд с по 3 нива.Това са критерийте за работно куче за спортна дресура и охрана и задържане в репресивните структури(армия,полиция) Като мине успешно изпитите вече е работно.Какви са тези толкова сурови критерий? За останалите работни предназначения като планинско спасяване,кучета водачи на слепи,кръвоследници,за водно спасяване нямам информация как се наричат работните нива и изпити.Ама ти хем ги опростяваш хем засилваш нещата.Чакай бе,полекичка!
Това пък за процентите от работните породи,си е пълна глупост.Може да се доближава до реалноста но точно в обратна пропорция.За нищо не ставали така наречените служебни породи.Няма служебни породи,има работни породи и служебни кучета.Твоята преценка и пет пари не струва.В цял свят хората са избрали,селектирали,преценили с какви породи да се работи,за оптимални резултати,ти се появи от нищото да отречеш всичко и да кажеш че не ставали.
Цитат
Което не означава,че куче от порода с нетепични за служебните породи,неможе да не се представи отлично за служебни нужди!
За това изречение съм съгласен с теб.Смислово.
Пак за психиката.Напълно съм съгласен че психиката е много важна,не съм го и оспорил,просто много малка част се унаследява.Психиката се гради,срива се,моделира се.Ти зе да ме учиш за психика,полекичка бе шефе.Никой не се ражда с завършена психика какви ги говориш,опитвайк и се индиректо да убеждаваш че едва ли не питовете се раждат със завършена психика.Унаследява се типа нервна система не и психика и характер.Характера се формира с течение на времето, темпераментът е генетически предопределен, макар че и на него би могло да се влияе трудно и в определени ситуации.
Я хвърли едно кученце от малко на улицата независимо от каква порода и го виж след 1 година каква психика ще има.И обратното прибери от улицата едно малко започни да го тренираш и обучаваш и виж след 1 година какво става.
А да, чакай да те подкарам и за работата ти с питове.Какво работиш с питове ти?Нито съм те чувал,нито съм те виждал.Якажи каде се намираш,да запаля колата и да дойда да те видя какво работиш с питове,пък тогава да си пишем оценки.Става ли? Аз съм от Велико Търново,ако си от Силистра както си написа,не ми е далече ,да дойда за демонстрация.Какво ще кажеш?