Dog.bg Форуми : Кокерче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокерче се нуждае от постоянен или временен дом

#41 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 February 2010 - 12:04 AM

Цитат(JennyB @ Feb 3 2010, 09:48 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Скоро ще станем една цивилизована държава в това отношение - все повече хора са склонни да променят стереотипите си.

Няма да стане. Никой не си променя стереотипите. Но така де, който вярва в "светлото бъдеще", му е по-леко. Аз не мога.
Както и да е, жалко за животинчето. Наистина, за малко се е разминало със спасението.

#42 Потребителят е офлайн   S.Petrov Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 February 2010 - 12:18 AM

Гледам темата и сърцето ми се къса... и това че беше толкова близко до спасението прави всичко още по-тъжно...

Почивай в мир красавице rg_057.gif

Днес докато четох тъжната новина за Биймър, а сега и това... си мислех дали не може да се направи един календар, но този път със снимки на душичките които си отидоха?! Не зная дали е добра идея, но мисля че на българина му трябва шок, за да си размърда з.....ка! А и ще бъде един начин да се остави спомен за съкровища като Индира, Биймър, сега и тази хубавица... dh_188.gif
User's Signature

Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните"

Махатма Ганди

#43 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 04 February 2010 - 12:28 AM

Toва куче бе оплакано от много народ. Като си помисля колко още безименни умират и в момента из дълбоката и не толкова дълбоката провинция. От студ, глад, мъка, родени на веригата. С извинение към националистката в тази тема, но изроди може и да има навсякъде, но никъде другаде няма толкова равнодушни хора като българите. И толкова комплексари! В Търново едно коте с откъсната лапа минава през няколко магазина и никой не му подава ръка. Другите му две сестрички прибрани от майка ми за през студовете, а една от продавачките й казва "Добре бе, Иринке, вярно, че много кофти това с лапата, но не ти ли мърсят из вас". Това ли е най-важното, за Бога!?
Разсеях се. Видях, че има активност по темата, реших, че обсъждате стационари или стопани, а то какво било...
Тичай покрай моста, мило кокерче и дано някой ден срещнеш и Човека.
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 February 2010 - 12:32 AM

Цитат(nort2005 @ Feb 3 2010, 11:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Но така или иначе, ако можех да избирам, нямаше да се родя тук, в никакъв случай.

Може би Господ те е пратил там, където има най-голяма нужда от теб ...

Сбогом, кокерче...
User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   janny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 04 February 2010 - 01:19 AM

Вероятно изродът, изхвърлил тази нежна душичка, живее в малък град. Било го е срам да я изгони навън, защото хората са щели да видят, пък и тя е щяла да стои пред къщата си. Затова е решил на чист въздух на село.
Почивай в мир мило създание и ни прости!

#46 Потребителят е офлайн   slawianka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 01:20 AM

Горкото момиченце - представях си я вече в дом и обичана. Дано е на по-хубаво място сега! Животът е много несправедлив, дори когато хората са с добри намерения.
А с това коте, с което са се топлили двечките, какво е станало? Може ли поне то да се спаси?
User's Signature

Качена снимка

to cat around

#47 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 February 2010 - 01:34 AM

И аз това исках да попитам - може би котето ще извади късмет? А за милата кокерка - сега си на едно по-добро място, мила. Радвай се на спокойствието и приятелчетата там.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 04 February 2010 - 07:36 AM

Цитат(tey4e @ Feb 3 2010, 09:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Толкова ме трогна като я видях.А сега катопрочетох,какво се е случило сърцето ми се къса.Дано изродът,който я е зарязал там си получи заслуженото.

Мисля,че си го е получил...Няма нищо по-страшно от това да си изрод и дори да не го осъзнаваш...

User's Signature

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 February 2010 - 09:05 AM

не съм националистка, бре жено. Ама хич. Просто изроди има навсякъде. Не вярвам в светлото бъдеще, вярвам, че успяваме да заразим много хора. Вярвам, че се разждат деца, които плачат, когато настъпят охлюв.
Не вярвам в цветя, рози, пухкави зайчета и всеобятна любов. Вярвам, че има надежда. Иначе... ще се гръмна:))
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   GAG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 10:02 AM

Точно така, д-р Бобадова, изроди има навсякъде. И не съм сигурна, че в Б-я са повече, отколкото в др. страни. Ако в "белите" страни имаше толкова бездомни по улиците и при тях щеше да е същото, в това съм повече от сигурна. В Б-я има много хора с добри сърца, но те в по-голямата си част са от тези, които смятат, че борбата е безсмислена, защото едно спасено куче е по-малко и от капка в морето на фона на останалите. Единственото, за което много завиждам на чужденците е това, че са готови да осиновят безпородно животно! Ей това направо ми бърка в здравето като гледам какво е отношението на българите по този въпрос. А зоополицаите отдавна ги гледам с едно наум след една серия, в която прибраха чудесна тигрова боксерка, гладувала почти до смърт и цялата кожа и кости. След няколко седмици й направиха теста за агресивност с храната и (колко невероятно!) тя изръмжа ръката, която й бъркаше в купичката. Е, приспаха я...
Така или иначе аз се надявам, че нещата ще се променят. Ако разсъждавах другояче, щях да си остана една от онези хора, които ги боли за животинките, но не правят нищо по въпроса, защото просто не виждат надежда.
User's Signature

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...

#51 Потребителят е офлайн   peeva1 Икона

• Member
  • PipPip

Икона за мнението  Публикувано: 04 February 2010 - 10:43 AM

Милата душица, как съжалявам, че закъсняхме да я спасим rg_057.gif

#52 Потребителят е офлайн   pili-me4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 11:07 AM

dh_188.gif вярвах,че я чака добро бъдеще и като прочетох..... rf_011.gif
Почивай в мир миличка и дано си по-добре там!

Навсякъде има изроди ,но по-безсърдечни същества от българите няма
На една от най-оживените уици,в делничен ден,пред магазин стоеше трупче на домашно куче с кожен нагръдник.Валеше и цялото беше кално.Никой не обръщаше внимание,поглеждаха го продължително,прескачаха го и си продължаваха по пътя.Попитах продавачаката в магазина знае ли нещо,а тя строснато ми отвърна ,че не е нейна работа.... tc_073.gif ......
И аз не искам да живея тук ,обичам си родината,но мразя тъпата държава eg_033.gif

Някой може ли данамери котето,сега няма да има с кой да се топли,поне него да сапасим. dh_188.gif
User's Signature

"Всички гледат породата,търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй,че както при хората,приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!"
Валери Петров
торенти за български филми и музика

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   cielo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 09:11 PM

С помощта на силен приятел я погребахме днес.
Джени, никой не е подал сигнал за нея. Аз я видях случайно, отивайки да храня бездомници, за които знам от лятото в
съседно на моето село. Баба от близка къща каза, че е там от есента. Вчера се похвали, че кокошките й много харесали сухата храна, която бях оставила за кучето. Какво повече да кажа.
Котето го нямаше вчера. Тази неделя ще отидем отново с кола, ще чакаме докато се появи и ще я взема тук. И то е момиченце. Красиво. Дано успеем да й намерим дом.
В близкия град Самоков никой лекар не прави кастрации. Искам да се науча да шофирам добре, за да мога да довеждам до тук за кастрация тези, които ми имат доверие. Капка в морето, но ще знам, че тихата лудост, която ме обзема сега от безпомощност е канализирана.
За краткия си живот темата е видяна от удивително много хора. Не знам дали е така защото кучето е чистопородно, но съм сигурна, че всеки търсещ дом заслужава това внимание. И малък процент от четящите да приюти бездомник би означавало няколко страници от форума да отидат в щастливия раздел. Това го прави едно от най-смислените места, на които съм попадала.
Благодаря за всички подадени ръце.

#54 Потребителят е офлайн   wild_cat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 February 2010 - 11:46 PM

Живях известно време в Лондон - при моя братовчедка, омъжена за богаташ от тузарския квартал Кенсингтън. Настаниха ме в стая, от чийто прозорец се наслаждавах на спретната малка частна градинка. В тази градинка често се подвизаваше изискана лейди около 40-те: разхождаше се, седеше на удобна дървена пейка и четеше някаква книга. Братовчедката ме "светна", че дамата обитава великолепна къща на съседна улица. Един ден, връщайки се от кварталния супермаркет, минах край луксозния дом. И станах свидетел на следната сцена: изисканата лейди излезе от него и с все сила изрита малко коте, което се замота в краката й. Котето излетя като торпила, падна на улицата и след броени минути бе премазано от един миникупър, чиято шофьорка можеше леко да свие вдясно и да не го убива.
Ние, българите, не сме по-гадни и по-безотговорни от представителите на други нации. Но ние не сме възпитани да обичаме живинките, да се грижим за тях, да ценим живота им. Проблемът не е в оскотяването, а в манталитета. Веднъж вече казах, с риск да досадя, ще повторя: новият манталитет може да се изгради чак след няколко поколения. Когато, както спомена д-р Бобадова, децата ще се стараят да не настъпват дори охлюв. wb_052.gif

#55 Потребителят е офлайн   moni80 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 04 February 2010 - 11:52 PM

Ние хората сме уроди.

#56 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 February 2010 - 11:56 PM

Цитат(wild_cat @ Feb 4 2010, 11:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Когато, както спомена д-р Бобадова, децата ще се стараят да не настъпват дори охлюв. wb_052.gif

А аз познавам такова дете:))
И знам как хората се променят. Родителите на мъжа ми живеят в малко градче. В началото бях "лиглата дето реве, като се коли прасето" само защото им обясних, че не мога да ям нещо, на което съм давала вода и храна и съм му видяла очите. Мислеха, че преигравам. Познаваме се вече 8ма година. Уверявам ви, промениха се. Прасето вече се кара в кланница, за да се "обработи" по европейски стандарти, защото "Мила е права, няма да мъчим гудето". Е, за мен това пак е кланница, но мисля че промяната в тях е потресаваща.
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни