Dog.bg Форуми : Спрете безогледната търговия с животни. Не купувайте животни от борси, ферми и зоомагазини.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (31 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Спрете безогледната търговия с животни. Не купувайте животни от борси, ферми и зоомагазини. ТОВА НЕ СА ЧИХУАХУА !!!

#581 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 March 2011 - 03:45 AM

Показване на мнениетоblaze, в 03 March 2011 - 07:12 PM, написа:

В много зоомагазини където редовно хвърлям по едно око на кучетата ги делят на нормални и мини, вероятно лидия и иван ще кажат има ли такова деление в породите. Специално в един магазин имаше йорки за Хлв. и друго за Х плюс 300лв., защото е мини..явно са забелязали на какво набляга купувачът..евтино, мини, бяло и здраво по възможност.

Аз ще кажа за йоркитата. "мини" е нещо не тачено от всеки кинолог. нещо което се получава случайно в целеносочената кинология, тъй като е невъзможно да познаваш всичко в "решетката". но пък за зооборсите и махленските развъждачи е "върха на сладоледа". Абе нещо дето при нас хората да се кефим на такива с ръст около 1,20-1,50 м
Ама българина е тъпак.
В Европа не може да продадеш йорки под 5,5 -7 м възраст. Хората са наясно, че това е възрастта когато достигат реални размери. Тук зооборзисте и махленските развъждачи ако може и 30 дена да ги дадат. Нищо, че до 49 ден трябва да бъдат кърмени и от 30-я се зхранват.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#582 Потребителят е офлайн   dreamer. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2011 - 04:00 AM

Съгласна съм с всичко казано до тук. Аз вече се отвратих да ходя по зоомагазини. Само простотии чувам да приказват за тази порода, а имам едно вкъщи и знам какво представлява истинското чихуахуа.
Както и да е. Нека спрем със спама, че си има други теми за подобни разговори и да оставим тук място за целта на темата. :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move
Sometimes I'm gonna have to lose...

#583 Потребителят е офлайн   luchi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2011 - 07:57 AM

ЗДРАВЕЙТЕ АЗ СЪМ ВАШ ПРОДУКТ!!!!

Напълно съм съгласна с всичко казано до тук и адмирирам подобни теми!!!! Когато преди няколко месеца реших да си купувам куче, бях наясно с породата която искам, но не и от къде да го взема . Първото място на което потърсих бяха обяви в интернет, но и понеже споменавах породата ми излизаха и много сайтове с напътствия. Естествено ми излезе и дог.бг., и това беше първото място на което разбрах , че много кученца купени от зоомагазини или часни лица , умират от неправилно отглеждане или генетични заболявания. Благодарна съм на хората създали тези теми!!!!

Та мисълта която ме провокира да пиша тук е, че във вашата тема се набляга на това ,че кучетата купени от борси и зоомагазини са некачествени. Според мен много по-важното е, че те често са болни и умират. Дефакто ако си купиш куче от тях имаш голям риск след това да платиш много пари за лечение или недай боже да умре и да загубиш всичко и в крайна сметка се оказва че сме си купили ефтино куче , но сме дали многократно повече пари. Във подобната тема при Помераните е наблегнато именно на това, че кученцата са болни и нещастни, отглеждат ги в отвратителни условия и , че ние не трябва с покупката си да насърчаваме това издевателство над тях.

Хората не се интересуват от това, дали са чистопородни или безпородни, когато става дума за това дали си харесват даденото животинче. Водени от по-ниската цена в повечето случаи си казват, че не ги интересува дали е истински представител на породата. Ако се наблегне на това , че здравето на кученцето не е гарантирано и то е отгледано в лоши условия, много хора ще се замислят дали си заслужава да се рискува с покупка от зоомагазин или зооборса.

Търсейки померан, категорично бях убедена ,че трябва да си търся кученце от развъдник. За вашата порода не съм се задълбочавала в търсене и затова не мога да кажа нищо категорично. Чета тук от любопитство. Дано като цяло информацията за породата да е убедителна, защото само от тези 30 страници тук, разбрах ,че основната причина заради която да не си купя куче от зоомагасин или борса е , че то няма да е чистопородно, което повярвайте ми много хора не ги интересува, когато опира до по-ефтиното.

Наистина е много полезно да има паралелни снимки за сравнение. Разбира се не навсякъде , но понякога когато имате подходяща за дадена поза. Следствие на няколкото сравнителни поста и аз разбрах каква е разликата м/у куче от развъдник и зоомагазин.

Намесата ми във вашата тема не е с цел да критикувам някого, а да подчертая,че и здравето на кученцето е МНОГО рисково ако си го купите от зоомагазин, зооборса или междусъседска връзка
БЛАГОДАРЯ ВИ , ЧЕ ВИ ИМА И ОТВАРЯТЕ НА ХОРАТА ОЧИТЕ!!!Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#584 Потребителят е офлайн   БРУНО Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2011 - 08:43 AM

Показване на мнениетоluchi, в 06 March 2011 - 11:52 PM, написа:

ЗДРАВЕЙТЕ АЗ СЪМ ВАШ ПРОДУКТ!!!!

....................................................................!!!Качена снимка

:ba_025:

#585 Потребителят е офлайн   blaze Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 07 March 2011 - 09:17 AM

luchi не мога да се съглася с теб, защото като наблюдател точно в темата чихуахуа, мога да ти кажа, че хората закупили си такива кучета на каквато и да е било цена и откъдето и да е било, държат на първо място да видят в тях породните характеристики(дори и липсващите) и успоредно с това следят здравето. Тоест ако искаш просто малко куче си купуваш дакел, пинчер, той териер и пр., когато изписваш в гугъл "чихуахуа" го правиш с ясното съзнание, че искаш куче с порода, а какво ще се случи оттам нататък е въпрос на информирано съгласие и шанс в общи линии.
User's Signature

Ние, хората, можем само да мразим като кучето – със сини пламъци в очите, но да обичаме като кучето, ние не можем! - Йордан Радичков

Качена снимка

#586 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2011 - 09:44 PM

Продавам миниатюрно чихуахуа, на 55 дни, с ваксина и паспорт - 400 лв
ТОВА НЕ Е ЧИХУАХУА

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

р-к http://zlaticamountain.com/

Който не е ЛУД не е НОРМАЛЕН

#587 Потребителят е офлайн   piletosasho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:chihuahua,miniature pincher,french buldog

Публикувано: 07 March 2011 - 11:35 PM

Продавам Чихуахуа-женско,чисто бяло-50 дни
Кученцето е с уникален Чисто Бял цвят,
много е дребно,в момента е на 50 дни
с 1ва ваксина и паспорт.2пъти е обезпаразитявано.
Родителите са с доказан произход,под 2,5 кг.
Доставка цялата страна.Гарантирано качество.
ТОВА НЕ Е ЧИХУАХУА!

User's Signature

"End ? No,the journey doesn`t end here. Death is just another path. :One that we all must take ."
Gandalf
Качена снимка

#588 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 March 2011 - 01:19 AM

Продава се мъжко чихуахуа. Кучето е с изградени хигиенни навици,ваксинирано и обезпаразитено,на 1,5 години - 500 лв

ТОВА НЕ Е ЧИХУАХУА!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#589 Потребителят е офлайн   ivan-z Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 March 2011 - 06:24 PM

Продава Чихуахуа - изгодно
За ценители се предлага 100% чистопородно мъжко чихуахуа на 3 месеца. Кученцето отговаря на всички критерии за отличен представител на мини породата - Чихуахуа. Общително и жизнено то ще ви отвърне на вниманието, което му обръщате и обратното. Цена по договаряне. Изгодно.
ТОВА НЕ Е ЧИХУАХУА

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#590 Потребителят е офлайн   tri Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 July 2011 - 04:15 PM

Показване на мнениетоelsss, в 13 October 2010 - 01:13 PM, написа:

Ето на какво попаднах днес :wacko:

1. ПИНЧЕРИ - 200 ЛВ.
ПИНЧЕРИ - 200 ЛВ. Продавам женски и мъжки мини пинчер,на 60 дни. Обезпаразитена вътрешно и външно.С паспорти. Очаквано тегло 2,5 кг.Майката и бащата са наши, могат да се видят на място. Възможна е доставка. Тел за връзка ...........

2. Чихуайхуа за 780 лева отлична реколта, няма по - добри! С малки муцуни и не повече от 1.5 кг. Не изпускайте.
Може коментар по цената до 750 лева. ...... :ud_009: :ud_009: :ud_009: :ud_009:

И познайте кои снимки бяха....двете обяви в два различни сайта (понеже проверих дали тоя продава само пинчери, е оказа се , че НЕ), с еднакви снимки ...... не знам много добре стандарта на породата, но това мисля , че няма как да е чихуахуа....пък и 780 лева , кой ли идиот ще се излъже да си вземе.... :cb_034:
ТО4НО ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ ПРЕДИ ВРЕМЕ МИ ПРОБУТАХА ЕДНО МЕЛЕЗ4Е НА 36ДНИ ЗА ЙОРКИ.ТЕЗИ СА ЗА ЛИН4 ЕДВАМ СПРЯХ БРАТ МИ КОИТО Е ДОСТАТА4НО ЛУД ДА ГИ ПОДПАЛИ ЗАЕДНО С КУ4КАРНИКА ИМ.ТЕ СА ОТ БЕЛОВО А СЕ ПРЕДСТАВЯТ ОТ ПАЗАРДЖИК.ТАКА ИМ БЯХ НАБРАЛА 4Е .....ИЗМАМНИКА СЕ КАЗВА СТЕФАН ОКОЛО 3ОГОД, ГАДНИ ОТРЕПКИ.

#591 Потребителят е офлайн   Jnr88 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 04 June 2012 - 12:01 AM

Някой ще ми каже ли това какво е? Че се бях засилил да го купувам, но са ме изпреварили :ab_041:

Качена снимка

Както и това:

Качена снимка

#592 Потребителят е офлайн   Jnr88 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 June 2012 - 05:43 PM

Вчера станах свидетел на нещо ужасно...

В зоомагазина на бул. Сливница до кафе Corner имаше 4 уж чихуахуа...бяха сложени в аквариум, а над тях имаше мини пинчери...разбира се между двете породи нямаше никаква разлика и попитах продавачката защо на аквариума пише "Чихуахуа". Тя ми отговори: "Ми защото е такова!". Не че съм много в час, но я контрирах, че определено кафявите не са чихуахуа, а другите ми изглеждаха някак странни...почти нямаха козина...попитах кога са родени пясъчните и жената ми отговори - 30 април (пишело си в паспортите) :ud_009: Те миличките бяха колкото шепичка :dry: Разбира се попитах и за цената - не били определили тъй като пристигнали предния ден и "изчаквали 4-5 дни да видят дали всичко ще е наред", но щяла да бъде от 1500-2000 лв :eg_033:

#593 Потребителят е офлайн   Poli-Klara Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 September 2012 - 08:28 PM

Като се натъкнах на тази обява щях да припадна как може да има такива стопани,какви породи какви пет лева,то това за тях е без никакво значение :eg_033:

Доказан мъжкар на 2г. Вече има 3 - поколения и очаква още търси женски за разплод. Параметри височина - 25см дължина с главата - 40см тегло - 3кг. Няма пропуск дори и на други породи, като мини пинчер мини шпиц и др. дребни породи. По договаряне

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#594 Потребителят е офлайн   boby_pl Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2012 - 08:44 PM

Показване на мнениетоPoli-Klara, в 08 September 2012 - 07:28 PM, написа:

Няма пропуск дори и на други породи, като мини пинчер мини шпиц и др. дребни породи.

Да, и аз съм я виждала тази обява в Продавалник. Това изречение ме потресе, когато попаднах на нея за пръв път. Ей така после се появяват обявите с текст "100 процента чистокръвни чихуахуа" - нищо, че майката е пинчер, а бащата чихиподобно.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#595 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 September 2012 - 08:45 PM

:eg_033: :zz_020: :zz_020:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#596 Потребителят е офлайн   Rio12 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 October 2014 - 12:01 PM

Хм , като гледам постовете от кога са , значи този проблем с малките породи не е от сега. Аз също съм се ориентирала към тази порода , но все още обмислям нещата .
В никакъв случай няма да е от борса или зоомагазин , трябва да си много глупав , след всичко написано , пак да не си вземеш кученце от развъдник(лицензиран) .
Иначе горките кученца , които се продават за чихуахуа , а излизат , че не са. Кой знае колко е гадно за тях като почувстват , че стопанина им е разочарован от факта , че не е породисто . Все пак се намираме в България , тук всеки иска ако може за 100 лева порода . Но не е само при кучетата де, в магазина на майка ми е същото - искат немски прибори за хранене най-високо качество , ама ако може 50 лева да са . Като им кажем цената (пак прилична за немски прибори де ) от 180 лева за 24 части и ... били боклуци нещата , които продаваме и си излизат от магазина . Та според мен само със закон ще се оправи положението . Просто винаги ще има хора , които са видяли , че някой си там има чихуахуа , скъпо куче , и те искат да имат този статут със скъпо куче , ама нямат пари и хоп .... виждат обяяяяви ....

#597 Потребителят е офлайн   Rio12 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 11 October 2014 - 12:08 PM

Пък и искат да ги развъждат нали... то нали лесно , взимаш женска, пускаш я на мъжки , раждат се и ехеееее лесни пари !!! Кои са идиотите като нас , които няма да правят така .
Онзи ден срещнах едно момиченце , което водеше йорки и я попитах мама и тате откъде са го взели от развъдник ли и тя : не , те там са болнави защото ги развъждат брат и сестра за да е чиста породата , затова го взехме от човек , че и по евтино , а и от развъдника в договора било казано , че не трябва да се запложда със всяко куче , а само след одобрение , а мама и тати искали да си ги продават .... Ето как и родителите учат децата си на безотговорност . То женското куче е само с цел да се продават бебета и .
Думи нямам.

#598 Потребителят е офлайн   dilyanad Икона

Публикувано: 13 November 2014 - 03:18 PM

Здравейте! Преди един месец и половина си купих мини йорки от кучкарник. Грешка! Взехме го на 2 месеца и 2 дни. Първоначално беше много игрив и любвеобилен, но след 3-4 дни престой у дома се разболя. Беше отпаднал, повърна и имаше разстройство. Заведохме го уж да го лекуват в кучкарника, но след 5-6 дни престой там ни съобщиха, че е починало. :( Дадоха ни го с гаранция.
Преди 3 дни взехме друго кученце на 2 месеца и половина. Когато дойде у дома беше със запушен нос и без желание да яде. Днес имаше и сополи. Заведохме я при ветеринар и вече е на антибиотици. Водата и храната(изкуствена) й ги даваме чрез спринцовки. Голяма мъка е! Много ми е мила и искрено се надявам да се оправи. В кучкарниците ги държат на студено и никой не полага кой знае каква грижа за тях. Не правете моята грешка!!

#599 Потребителят е офлайн   Zevzekova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 November 2014 - 07:22 PM

Съжалявам за горчивия опит :(, дано мъничето се оправи

И аз търсейки развъдник от който да си взема кученце, първо попаднах на Рая Догс. Отидохме да ги видим. Кученцата бяха една шепичка, поне 30 ина. Имаше и едно просто приличаше на гумена играчка, храниха го с глюкоза до колкото разбра и му течеше здраво носа. Не знам какво се случи с него, но след 10 минутно разглеждане жената се ядоса и каза бързо да си избираме, че от вън сме идвали и сме щели да ги заразим, не можело да и губим времето повече. Направи ми страшно лошо впечатление и се убедих, че всъщност не са развъдник както се пишат. Не можаха да ми покажат родителите и паспортите им бяха на някакъв странен език, да не говорим, че кученцата бяха страшно много и цветове ум да ти зайде. Като се прибрах веднага потърсих отзиви за тях и просто категорично се отказах.

Междувременно бях помолила приятел, който има развъдник за овчарки да ми помогне с търсенето. Имал работа в БРФК и ги попитал същевременно да му дадат имена на развъдници и познайте какво, казали му, че сега в не знам си кой зоо магазин в Сфия в момента продават за 400-500лв такива да отишъл да провери. Останах като гръмната! Е, кажете ми какво е това?!

Честно казано не ни беше лесно да намерим кученце. Благодарение на темата тук, успяхме да си вземем. Много съм благодарна на всички хора тук, който споделят и ме предпазиха да се опаря здраво :rc_036:

#600 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 13 November 2014 - 08:28 PM

Дано се оправи дребосъчето ви. В някой ферми кученцата са с много проблеми, паразити или други зарази. По-добре да се взима по-голямо на възраст куче,рисковете са по-малко.

• (31 Страници) +
  • « Първа
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни