Неаполитански мастиф
Публикувано: 05 February 2006 - 12:02 AM
Благодаря за подробното инфо! Страхотно е, че в България породата се равива, печелят се титли и има все повече последователи.
В с. Сандрово има два прекрасни екземпляра от тази порода, които миналата година дадоха и потомство, но не знам дали са с родословия или не!

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека
Публикувано: 05 February 2006 - 03:24 PM
Публикувано: 05 February 2006 - 08:43 PM
Мастифа е страхотно куче. Респект .. той или те приема или не те приема. В момента, в който си мислиш, че той е трудно подвижен или ленив, вече те е оправдал - за секунди се променя и е готов ! Имах удоволствието да прекарам няколко дни с тези кучета на Камчия. За моя радост ни приеха добре. Гледката на мастифи и море е ... super Красота, бих казал. Невероятни пазачи - както Масаниело е на крака ти и се гали, само за секунда е обърнат и готов !
Наистина има нещо в тези очи .. когат опревеждах това, не зная .. написали са го толкова хубаво и правилно - погледа им е сякаш от вековете, дълбок, умен ..
Публикувано: 02 March 2006 - 07:24 PM
я опитай на кирилица, може би ще ти е по-лесно? b)
Обърни се към клуба, на тази забележителна порода:
НЕАПОЛИТАНСКИ МАСТИФ - БЪЛГАРИЯ
София 1000, ул."Уилям Гладстон" № 69, ет. 5
Председател: Ивайло Николов, 0888 560888; 02/9805253
Отг. по развъдна дейност: Даниела Дойнска

blood tells.
Публикувано: 22 March 2006 - 10:52 PM
Цитат
Не. Не е подходящ - това е мое мнение. Неаполитанския мастиф не е куче за двор. Изисква страшно много грижи, и то компетентни. Израства бързо, необходимо е правилно хранене и грижи. Не може и не обича студа, трябва много, много да се възпитава. Не е подходящото куче за двор.
Надя, молба - нека за неаполитанци след петък, може ли ... благодаря !
Публикувано: 22 March 2006 - 11:35 PM
Цитат
Цитат
Не. Не е подходящ - това е мое мнение. Неаполитанския мастиф не е куче за двор. Изисква страшно много грижи, и то компетентни. Израства бързо, необходимо е правилно хранене и грижи. Не може и не обича студа, трябва много, много да се възпитава. Не е подходящото куче за двор.
Надя, молба - нека за неаполитанци след петък, може ли ... благодаря !
И аз това и казах, но не ми вярва.Много я убеждавам, но да видим..
Публикувано: 26 April 2006 - 02:32 PM
наско сиракож има 5 такива ку4ета и те му пазят ку6тата и двор от можеби 4 декара аз ли4но боготворя своето ку4е и тази порода специално но в никакув слу4аи не говоря на изус а от опит.вярно е 4е искат много грижи но с помо6та на компетентен ветринар и добра храна в никакув слу4аи не някои ефтинжос може да отгледа6 едно добро ку4е и естествено с много лубов w)
Прикачени файлове
-
pg9_jpg_1_.jpg (58.08K)
Брой сваляния: 1852
Публикувано: 04 May 2006 - 10:10 AM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 19 August 2006 - 02:04 PM
неаполитанчеее w)
страхотна е
пожелавам и да расте здрава, щастива и да се дарявате с много обич
разкажи повече за нея - от къде я взе
доколкото знам това не ти е първия неаполитанец, нали
п.с.
извинявам се за въпроса, но видях малката Габи първо в темата за булмастифа
и исках да те попитам коя е Марта и как точно ти е помогнала....
може и на л.с.
мерси
Публикувано: 19 August 2006 - 07:33 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 20 August 2006 - 11:59 AM