thedude89, в 27 May 2010 - 05:55 PM, написа:
значи ще рискувам да ви повторя, но наистина секи е прав за себеси много ми е интересен cozenca днеска е на единя бряг студент и твърди, че това е идеалния момент, ама както пак той каза след година като дойде на моя бряг кво праим маха си всякакви животни щтот ша работи по 8 часа дневно...?
Най-добре е всеки сам за себе си да мисли...Щото нито някой слуша чуждо мнение, нито чуждото мнение винаги е меродавно!
И таки и ваки може, стига да има желание човек
Maari, в 27 May 2010 - 10:14 PM, написа:
Анимал,поста ти е чудесен,много ми допадна. Само не разбирам защо първото куче трябва да е женско,те не са ли по-податливи на болести. Ето моето момиче претърпя 3 операции и накрая почина миличкото от рак. Даже вече си мислех че ако се реша на друго куче ще да е мъжко. Но знам ли,сега съм объркана и ми е тъжно,къщата е празна,страшно ми липсва.Реших но не съм казала на мъжът ми :)
Податливостта на болести е индивидуално нещо, не е характеристика на пола.
Принципно женските кучета след една възраст са предразположени към хормонално провокирани заболявания - пиометра, тумори на млечните жлези, но това в голяма степен може да се предотврати с кастрация на 6-7-8 година.
Разликата между мъжко и женско е в характера - мъжкия е по-своенравен и инат, доста по-дълго време е по-буен и експанзивен, по-дълго време търси начин да се наложи като водач на глутницата в къщи, докато женската се привързва доста по-бързо, повече слуша, не е толкова склонна към инат и налагане.
Макар да има и изключения и от двата пола.
От друга страна мъжкия е по-мощен и внушителен като външен вид, докато кучката е по-лека, по-нежна...Е, и тук мога да посоча изключения
Вие сте имали пит, така че донякъде имате опит с инатостта и вироглавието на териерите тип бул, но мъжкия винаги има какво ново да покаже.За всеки избора е по сърце, не по разум ;)