Dog.bg Форуми : Забраняват кучета в парковете от 9 до 18 часа

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Забраняват кучета в парковете от 9 до 18 часа Оцени темата: -----

#201 Потребителят е офлайн   rage1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 April 2010 - 11:49 AM

Цитат(Ариел @ Apr 20 2010, 11:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Тодура @ Apr 20 2010, 09:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
И аз се изумих от изискването за намордник, но все пак Законът е по-висшият нормативен акт, тъй че не смятам да спазя заповедта в тази й част.

Слава Богу поне в Пловдив слагането на намордник е задължително само за няколко породи.И ако кучето е агресивно.

Да,ама не!И аз така си мислех,но след една кофти случка с кучето ми се появиха едни полицайчета,които ми казаха,че нямало значение от кучето,намордник трябвало да има задължително според закона.Останах зяпнала,ама какво да направа...
User's Signature

Качена снимка

#202 Потребителят е офлайн   Тодура Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2010 - 06:52 AM

Показване на мнениетоrage1, в 21 April 2010 - 11:54 AM, написа:

Да,ама не!И аз така си мислех,но след една кофти случка с кучето ми се появиха едни полицайчета,които ми казаха,че нямало значение от кучето,намордник трябвало да има задължително според закона.Останах зяпнала,ама какво да направа...

Еми ся, очевидно, освен паспорта на кучето, квитанцията за платен данък и хартиите за събиране на лайна, ще трябва да си носим и разпечатан Закон

#203 Потребителят е офлайн   plamenko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 April 2010 - 08:17 AM

Кучето трябва да е с намордник само ако е агресивно!
User's Signature

Качена снимка

#204 Потребителят е офлайн   land Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 April 2010 - 02:53 PM

Може да съм полезна с информацията, която получих от отговарящата за Екологията в район Витоша. Говорих с жената за определените места за същия район, защото него го няма в списъка в сайта на соф. община. Та тя каза, че община Витоша е прекалено голяма и още не могат да измислят определени места. Едни от предложените били на еди кой си, другите на някой друг. Приемат предложения и от гражданите. Каза ми, че след празниците тръгват много масови проверки. Във въпросната община имало най-много домашни кучета и най-много регистрирани такива. И каза, че ще падне голямо мислене, къде и какво. Каза, че е супер наложително, който не си е регистрирал кучето да го направи, защото били много сериозни в намеренията си. Който иска инфо, как става, ще му обясня.Попитах дали има вероятност част от парка, който е зад автогарата на Овча Купел да е определена зона, но тя каза, че това е към район О.К. и там имало големи спорове, и каза, че ще се почака за определянето. Въпросната служителка е изключително разбрана и мила, ако някой от Вас ще има вземане даване с нея.

П.П Надявам се, че не съм сложила коментара си на погрешното място.

Поздрави!
User's Signature

Качена снимка

#205 Потребителят е офлайн   stanka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2010 - 09:51 PM

Показване на мнениетоland, в 30 April 2010 - 02:58 PM, написа:

Може да съм полезна с информацията, която получих от отговарящата за Екологията в район Витоша. Говорих с жената за определените места за същия район, защото него го няма в списъка в сайта на соф. община. Та тя каза, че община Витоша е прекалено голяма и още не могат да измислят определени места. Едни от предложените били на еди кой си, другите на някой друг. Приемат предложения и от гражданите. Каза ми, че след празниците тръгват много масови проверки. Във въпросната община имало най-много домашни кучета и най-много регистрирани такива. И каза, че ще падне голямо мислене, къде и какво. Каза, че е супер наложително, който не си е регистрирал кучето да го направи, защото били много сериозни в намеренията си. Който иска инфо, как става, ще му обясня.Попитах дали има вероятност част от парка, който е зад автогарата на Овча Купел да е определена зона, но тя каза, че това е към район О.К. и там имало големи спорове, и каза, че ще се почака за определянето. Въпросната служителка е изключително разбрана и мила, ако някой от Вас ще има вземане даване с нея.

П.П Надявам се, че не съм сложила коментара си на погрешното място.

Поздрави!

Здравейте,
В сайта на община Изгрев в София няма публикувана информация къде са местата за разхождане на кучета.
Някой може би знае нещо по въпроса.Ще ви бъда благодарна, ако ме информирате.

#206 Потребителят е офлайн   petic Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 May 2010 - 11:49 AM

Най-сетне и община Триадица обяви местата за разхождане на кучета:
http://www.triaditza.org/
Позволени места за разходки на домашни любимци в район "Триадица"
Въз основа на заповед № РД-09-2-103/20.04.2010 г. на г-н Евтим Евтимов Кмет на СО район "Триадица" са определени следните места за разхождане на домашни любимци на територията на района.
10. Южен парк - 2-ра част - зад музея "Земята и хората".
11. Южен парк - 4-та част - поляната под басейните на Правителствена болница.
12. Всички междублокови пространства на територията на района, на които няма изградени детски площадки.

#207 Потребителят е офлайн   Spikes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2010 - 05:56 PM

Здравейте.
Аз съм от Варна, район Приморски, но никъде не успях да намеря информация къде е позволено разхождането на домашни любимци.
Да попитам, щом е забранено от 9 до 18 в училища и т.н., мога ли след 18 часа да влизам в училищата?
В училището, където преди се събирахме няма табела, че е забранено

#208 Потребителят е офлайн   Rita98 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 11 May 2010 - 12:56 AM

Здравейте, това са актуалните места за разхождане на кучета в София http://www.sofia.bg/...&sub_open=45558

#209 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 11 May 2010 - 09:42 AM

На територията на училища,детски градини и плошадки,както и болнични заведенеия изобщо е забранено разхождането на кучета.Във Варна все още няма ограничене за часа за разходка....все още :dry:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#210 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 May 2010 - 07:40 PM

Изчетох различни заповеди на столични райони за определяне на местата за разходка и Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни на територията на Столична община много внимателно и все пак искам да попитам и вас - значи на територията на София нямам право да пусна от повод кучето никъде и по никое време?! Станахме по-католици и от Папата! За какво са тия места, определени за разхождане тогава? Живея до огромната Борисова градина и ще мога да мъча животното на повод напред-назад по алеята до булевадра след 6 и преди 9? В големите паркове има условия за големи кучешки поляни/горички, според мен.
Извинявам се, ако криво съм разбрала и пиша глупости, но вярвам, че освен отговорности и задължения, имаме и права.

#211 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 May 2010 - 10:23 PM

Глупости се пишат в т.нар. "заповеди на районните кметове". :eg_033:
И мен живо ме интересува къде да разхождам кучето си в Борисовата градина, та се разтърсих и намерих това за район "Изгрев"
Прикачена снимка
Според написаното - мога да си пусна кучето по "черните пътеки" между бул."Др.Цанков" и "Цариградско шосе" - това и правя.
В т.6 пише, че въобще е забранено за кучета в парковете на района между 9 и 18ч. освен в местата, определени в т.3 - а в т.3 са изброени не места в паркове, а ... улици?

Аз ли съм луда, на луда ли ме правят??
:ud_009:
Как да спазваме въобще безумни наредби и заповеди?
Ама какво ли питам... кой ли му пука?

Приемам гневните упреци на всички "законопослушни" - и аз искам да съм такава...

#212 Потребителят е офлайн   lidiya Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2010 - 10:24 PM

E тези с определените места за разходка сте малко по-добре. Ние в Банкя няма за сега да имаме и такова, защо няма пари да се загради и да селожат табелки и кошчета. Е все пак имаме все още някоя и друга не застроена нива, където не важат наредбите.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

Отмъщението е най-сладко, когато не влагаш чуства и е като доброто вино, поднася се добре отлежало и добре изстудено.

#213 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2010 - 10:56 PM

Показване на мнениетоrimela, в 13 May 2010 - 08:28 PM, написа:

Глупости се пишат в т.нар. "заповеди на районните кметове". :eg_033:
И мен живо ме интересува къде да разхождам кучето си в Борисовата градина, та се разтърсих и намерих това за район "Изгрев"
Прикачен файл Clipboard.jpg
Според написаното - мога да си пусна кучето по "черните пътеки" между бул."Др.Цанков" и "Цариградско шосе" - това и правя.
В т.6 пише, че въобще е забранено за кучета в парковете на района между 9 и 18ч. освен в местата, определени в т.3 - а в т.3 са изброени не места в паркове, а ... улици?

Аз ли съм луда, на луда ли ме правят??
:ud_009:
Как да спазваме въобще безумни наредби и заповеди?
Ама какво ли питам... кой ли му пука?

Приемам гневните упреци на всички "законопослушни" - и аз искам да съм такава...

Е това се нарича отчитане на дейност на общината! Както се изказа някъде г-жа Ф. - "има определени места за разхождане на кучетата" Къде са, г-жо Кмет? Никакви табели - ЗАБРАНЕНО или ПОЗВОЛЕНО!
По напред бях писала, че аз не разхождам кучетата си само в моя квартал, та като няма такива табели, как да знам къде може, къде не?

#214 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 08:40 AM

Знаех си, че точно това ще се случи... Лично ме засяга община Триадица и местата за разхождане там...Това си е чиста проба симулация на работа от страна на СО. Пространставата са прекалено малки и са удобни само за живущите в Лозенец.. Ако изобщо стигна до там и всички кучкари са решили да спазят наредбата, кучетата няма да тичат, а ще се блъскат едно в друго..Или да си направим график по часове..? А моето ще е толкова уморено, че няма изобщо да се мръдне...
Аз повече данък няма да плащам... Взимат ми парите, гонят ме като финикиец, а аз дори нямам права за които да се боря...
Българска простотия..Край нямаше това нашето..

#215 Потребителят е офлайн   hrisi14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2010 - 05:46 PM

Хора, внимавайте утре!

"Утре, 15 май, инспектори и служители на СДВР ще обходят част от най-посещаваните градски паркове и градинки. Проверката ще обхване спазването от страна на гражданите на редица забрани, установени с наредбата за чистота, за домашните любимци и за зелената система. * Обект на особено внимание от страна на екипите ще бъдат граждани с домашни любимци с оглед изискванията на наредбата те да бъдат разхождани на указаните места с необходимите придружаващи документи. При повечето от тези нарушения санкциите са от 50 до 500 лв.
...
Проверката ще започне в 9,00 часа сутринта и ще обхване следните паркове:
Градската градина пред Народния театър
Градинката при Руската църква
Градинката при Кристал
Борисовата градина
Южния парк
Парк Владимир Заимов
Северен парк
Западен парк в частта му в район Илинден
Градинката Света Троица.
Проверки ще има и в други райони и паркове на София, съгласно графиците на районите инспекторати.
...."

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни