- (5 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Българо-австрийския приют в КАЗАНЛЪК
Публикувано: 12 February 2010 - 09:40 AM
Преди няколко години бяхме там. Приютът беше чисто нов, бяха направени само офиса и операционната. Поканиха ни австрийките, за да обучаваме тяхната лекарка - гостенка. Комуникацията беше на английско-български, но по ръчно-крачната система. Прекарахме два цели прекрасни дни, поработихме здраво. Не си спомням точно колко кучета кастрирахме, но бройката доближаваше 30. Разбира се прибрахме се в Русе с подарък- две болни от гана бебета и една страхлива кучица, която приеха в приюта ни в Шумен. Не успяхме да спасим бебетата.
Въпреки това останахме с впечатление за желание за работа не само от австрийска страна, но и от страна на общината - с радост откривам, че нещата вървят в добра посока и много се радвам.
Браво!
Публикувано: 12 February 2010 - 10:31 AM
Удриха в земята всички големи общини!
Кофтито е,че осиновяват повече за околните села и за пазачи,което значи вързани до живот,но условията им поне са добри,та даже отлични!
"Всички гледат породата,търсят расови белези,
а пък има в природата удивителни мелези.
Тъй,че както при хората,приятелче мое,
и при нас е по-важно сърцето какво е!"
Валери Петров
торенти за български филми и музика
Публикувано: 12 February 2010 - 10:41 AM
И се осиновяват кастрирани животни, т.е. околните села и строежите не са поредните развъдници
Браво!
Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Публикувано: 12 February 2010 - 11:15 AM
"Забравила бях, че да не съм перфектна е част от това коя съм. И част от това да съм истинска, автентична, жива. И понеже забравям, все още лесно се разочаровам и трудно си прощавам."
Публикувано: 12 February 2010 - 01:54 PM
Може разбира се,стига да се иска и на някои да му пука.
Свалям шапка на хората от Казанлък за това
Публикувано: 12 February 2010 - 02:00 PM
Съмнявма се, че ще се случи. Добре, че все пак кастрираха доста кучета.
Виж някой извадки през годините:
2006: Българо-френската организация с партньорство между РЕПА и Общината щяха да строя приют. Общината се оттегли.
2007г:До края на тази година вероятно ще започнат строителни работи по изграждането на център за бездомни кучета, съобщават от пресцентъра на Община Сливен. Проблемът бе разискван на работна среща между ветеринарни лекари, представители на Ловно рибарския съюз, юристи и експерти на общината.
Центърът ще включва изолатор, кастрационен център и приют, съобразени с европейските законови норми. Вече има отреден общински терен в промишлената зона на града. До 10 дни се очаква да стартира процедура за обществена поръчка за изграждане на временен приют в село Тополчане. Процедурата обхваща залавянето на кучетата, преглед от ветеринарен лекар, евтаназиране на болните животни, кастрация на останалите и престой до 10 дни във временния приют.
цитат Дарик
2008г Проектът за изграждане на приют за кучета в Сливен е приет на архитектурен съвет в общината, съобщи агенция Фокус.
"Съгласно проекта ще бъдат направени дворове и къщички за кучета и ветеринарна поликлиника", каза Красимира Стойчева, началник на отдел "Екология" в общинска администрация.
По думите й в най-скоро време ще започне изграждането на дворната част от проекта, за да може там да бъдат прибирани бездомните кучета, особено тези в центъра на града. Стойчева заяви, че приютът ще се намира на общински терен зад бившите оранжерии на Комунални услуги....
цялата статия тук
Оттогава нищо свършено.
Дано не съм прав
Публикувано: 10 March 2010 - 05:27 PM
Публикувано: 14 March 2010 - 05:43 PM
Публикувано: 14 March 2010 - 07:12 PM
мисля, 4е да. едва ли ще им е излишна помощ. 4ао
Публикувано: 08 April 2010 - 07:49 PM
.
дребна мила душица
тези може би ще заминат заАвстрия
едно старо сляпо куче малко е плахо но с повече търпение ште свикне