Здравейте на всички. Имам пинчер на 7 месеца с кожен проблем, който се задълбочи преди месец. Купихме го на 6 седмици и още след първото къпане се появи пърхот. Казаха ни, че е с чувствителна кожа. След около месец отново след къпане(поне с това го свързваме) пърхота се върна, но вече падаше и козината му. На места имаше бели петна без козина. Заведохме го на лекар. Дадоха ни мехлем. Мазахме го и се оправи. Поне така си мислехме. След около месец отново по появиха старите проблеми, но вече бяха по ушите му. Имаше по целите връхчета люспи, които падаха но събаряха и козината. Отново на лекар. Пак мехлем и отново се оправи, но явно само временно. Сега косъмчетата по лапичките му се късат, а нагоре просто стават ленти без козина (като зебра), а на места са петна без козина. Зад лявото ухото има огромно петно. От време на време се появяват розови пъпчици(без връх), които след ден стават петна и после изчезват. Появиха се и по гърдите. Водим го постоянно на лекар, но нищо не излезе. Какво ли не пробваха и никакъв резултат. Накрая казаха, че е алергия. Не можем да разберем от какво. Забелязахме, че от топлината се зачервявя повече. Къпахме го и явно сме разнесли заразата защото от вчера много го сърби и започна да се хапе, чеше и тръска тялото си. Отначало го къпехме с шампоан купен от зоо магазин, а сега с медицински Medivet. Ето снимки
Моля Ви помогнете ни.
Пинчер с кожен проблем
Публикувано: 16 February 2010 - 09:30 PM
Горкия мъник...
Не взеха ли проби за изследване тея доктори??Точна диагноза явно не са дали.
За кой град става въпрос?Ако е за София мога да ти помогна поне с координати.

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 16 February 2010 - 09:35 PM
Цитат(kitana @ Feb 16 2010, 09:30 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Горкия мъник...
Взеха му проби, но нищо не излезе, незнам материала ли беше малко или не са го тествали за точното нещо. За Търново става въпрос.
Публикувано: 21 March 2010 - 10:18 PM
Както го описвате и като гледам снимките ми прилича на проблемите на моят дакел. Същият "пърхот" и люспи, но се оказа че това е микроспория, много проклети гъбички, не се лекува окончателно и е на приливи и отливи през 6 месеца до 2 години. Аз не съм вет и само описвам как е при моето куче. От водата микроспорията се разнася и пламва по цялото тяло. При нас първият път помогна лечение с "Имаверол", а вторият и третият път беше с ваксини, които се поставяха пред през 2 седмици и моят ги понесе доста тежко - местата от убожданията се възпаляваха и тнояха, но слава богу, се оправиха сравнително бързо. Другото което знам от нашият вет, е че микроспорията се проявява при отслабен имунитет. Затова сега давам всеки ден по 1 лъжичка "Саностол" - сироп за бебета и се надявам скоро да не се появи.

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +