Dog.bg Форуми : Питбул нахапа 10-годишно момче във Видин

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Питбул нахапа 10-годишно момче във Видин Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Bobolin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 February 2010 - 08:56 AM

10-годишно момче е било нахапано от питбул във Видин, съобщиха от МВР. По първоначални данни инцидентът се е случил във вторник следобед близо до две училища в града. Никола Валентинов се прибирал вкъщи, когато срещу него изскочили два питбула. Единият се нахвърлил върху момчето и захапал крака му. На ужасяващата гледка свидетели станали четирима мъже, които веднага се притекли на помощ на детето. То е настанено в болница, няма опасност за живота му. По случая е заведена преписка.

ЛИНК КЪМ НОВИНАТА В DNES.BG

#2 Потребителят е офлайн   Princess_Brita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2010 - 09:08 AM

Отворих си е-вестника и го прочетох :(
Според мен собственика е за як бой, съд, солена глоба, ама мноооого солена, а за кучето, не знам... сложно е. По-скоро евтаназия ...Ох.. :(

#3 Потребителят е офлайн   julianas Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2010 - 09:23 AM

как може да има такива собственици
без значение от породата
ХОРА ВОДЕТИ СИ КУЧЕТАТА САМО НА ПОВОДИ
според мен трябва да се напрявят отряди от доброволци и всички които си разхождат кучетата без поводи да се глобяват солено а и по строги мерки от това да се вземат
това е поредния случаи причинен от собственик на кучета
за мен животните не се виновни всичко идва от собственика

#4 Потребителят е офлайн   Spikes Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 09:27 AM

Цитат(julianas @ Feb 17 2010, 09:23 AM) <{POST_SNAPBACK}>
как може да има такива собственици
без значение от породата
ХОРА ВОДЕТИ СИ КУЧЕТАТА САМО НА ПОВОДИ
според мен трябва да се напрявят отряди от доброволци и всички които си разхождат кучетата без поводи да се глобяват солено а и по строги мерки от това да се вземат
това е поредния случаи причинен от собственик на кучета
за мен животните не се виновни всичко идва от собственика

Как да си разходя кучето на повод, като ще ми изяде главата от скимтене и виене, защото не е бягал?

#5 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 09:29 AM

Цитат(Spikes @ Feb 17 2010, 07:27 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Как да си разходя кучето на повод, като ще ми изяде главата от скимтене и виене, защото не е бягал?

Надявам се го казваш с ирония...
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#6 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 February 2010 - 09:31 AM

Като бягате заедно до мястото, където е безопасно за него и за околните да го пуснете.
Без повод по принцип е забранено.
Ако не можете да осигурите на кучето си необходимото движение - или не си взимайте куче или да е от порода, която иска по-малко движение. smile.gif

#7 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 17 February 2010 - 12:29 PM

Ах, 'любимите' ми новини! Нужно ли е пак да се говори едно и също?

#8 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 17 February 2010 - 12:53 PM

Цитат(Princess_Brita @ Feb 17 2010, 08:08 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Отворих си е-вестника и го прочетох :(
Според мен собственика е за як бой, съд, солена глоба, ама мноооого солена, а за кучето, не знам... сложно е. По-скоро евтаназия ...Ох.. :(

A бяха 2 кокера, пак ли щеше да предложиш евтаназия. Писна ми от предубедени хора. Аз разхождам амстафката си само на повод и тя върви спокойно и не обръща внимание нито на кучета, нито на котки около нея. Всеки ден една "съседка" пуска без повод 2та си женски ирландски сетера, които по принцип като порода се славят че са добри душички. Да, ама не, спускат се да лаят и хапят, вчера едната сетерка толкова се беше назлобила, че скочи да хапе другата и то ОТ ЯД, че не може да се докопа до моето куче и дай да хапе, каквото първо й попадне в устата. Това са КУЧЕТА!!! Дръжте си ги на ПОВОД! Такива новини ще има докането всички не се научат, че повода не е да си го носиш в джоба, докато си разхождаш 30-40 килограмовият пес.

#9 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 12:56 PM

Весела,според теб има ли шанс питбула да бъде превъзпитан като се знае,че е нахапал дете?
Да допълня,че аз предубеждения такива,каквито имаш предвид,отговаряйки на другата потребителка,нямам.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#10 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 February 2010 - 01:11 PM

Цитат(kitana @ Feb 17 2010, 11:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Весела,според теб има ли шанс питбула да бъде превъзпитан като се знае,че е нахапал дете?
Да допълня,че аз предубеждения такива,каквито имаш предвид,отговаряйки на другата потребителка,нямам.

Отговорът ми е НЕ. Питбула и тем подобните му породи още от малки кученца трябва да се социализират с деца и други животни. Ако не са свикнали с деца, котки и т.н. те буквално ги приемат за плячка и съответно ги гонят и нараняват.
Всичко зависи от начина на възпитание на кучето. И отчасти от индивидуалният характер на кучето. Стопанина трябва да понесе отговорността за действията на кучетата си.

#11 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 01:13 PM

Цитат(Vesela_5 @ Feb 17 2010, 11:11 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(kitana @ Feb 17 2010, 11:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Отговорът ми е НЕ. Питбула и тем подобните му породи още от малки кученца трябва да се социализират с деца и други животни. Ако не са свикнали с деца, котки и т.н. те буквално ги приемат за плячка и съответно ги гонят и нараняват.

Тогава как би предложила да се процедира оттук нататък с въпросното куче?
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 01:19 PM

Цитат(Waikikii @ Feb 17 2010, 11:29 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ах, 'любимите' ми новини! Нужно ли е пак да се говори едно и също?

Според мен е нужно.
Два пита едва ли са улични кучета. По мои впечатления повечето инциденти са с погрешно тренирани и възпитани домашни , а не с улични кучета. На фона на истерията срещу уличните, мисля че е важно. Това едно.

Второ, мисля че всеки подобен случай трябва да се използва за разясняване , че зло куче само по себе си не е нито пазач, нито бодигард, а само опасност за околните. Така че агресивността към хора не е качество у никое куче, независимо от породата. Това заради всички недорасли любители на "страшни" кучета.

Трето, надявам се все някога поне един подобен собственик да влезе в затвора. Защото колкото и страшен инцидент да се случи, дори и да евтанизират кучетата, собственикът, който е истинският виновник, остава ненаказан. Кучетата ще бъдат унищожени, а той ще си вземе нови и пак така ще ги "обучи".

Давам си сметка , че за конкретния случаи не знаем нищо.
Надявам се детето да се оправи и да се съвземе от емоционалната травма.

#13 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 01:59 PM

Не всеки е за куче , особено не всеки е за питбул . . .

#14 Потребителят е офлайн   хиената Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 03:02 PM

Искам да попитам сигурно ли е че кучетата нападнали детето са питбули?
Щото много често при подобен инцидент вестникарите решават да напишат я пит бул , я някоя подобна порода зада е по автентично eg_033.gif .

#15 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 03:27 PM

Ако ще кокер да е-кучето е било без повод и е нападнало дете.Собственикът заслужава да бъде осъден и това трябва да стане достояние на обществото.Арес си играе прекрасно с женски 6 месечен пит,налита му злобно една далматинка(в детството си била хапана от хъски),а една комшийка си разхожда винаги на повод ирландския си сетер,който е свръх агресивен.Та-тук не породата е важна,а характера на кучето и отговорността на собственика му.
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#16 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 17 February 2010 - 03:42 PM

Докато по темите се пишат мнения с въпроси за озлобване и коментари,че дадено куче нямало да хване престъпник,защото в обучението му по защита има контрол,така ще е.Всеки средностатистически простак разбира от какво ли не и се изживява като какъв ли не.Кучетата в повечето случаи са домашни любимци и компаньони.Тези с работни качества би трябвало да тренират защита без да са агресивни.Другите за залавяне на престъпници не са домашни любимци,а служебни кучета и се ползват само по предназначение.
Жалко за детето,жалко за кучетата попаднали в неподходящи хора,избиващи комплекси.Жалко,че това скоро няма да се оправи и ще страдат хора и животни.
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 17 February 2010 - 03:47 PM

Истинки питбул да захапе дете? Нещо пито-подобно ще да е с рязани уши, но не и пит. Имам няколко познати с питове, та тези техните кончета децата ги яздят, държейки ги за ушите. Прекрасни компаньони са и в ръцете на вменяем стопанин просто няма как да имат агресия към хората...
Жалко е за песа, боя се че ще го отнесе точно той най-много, горкия...
Жалко е и за адекватните кучкари, защото покрай тях народа почва масово да истерясва заради подобни статии и "стопани", и да говори за кучета-убийци, като не прави особено разликата между куче и куче...
За хлапето пък да не говоря, дано всичко мине максимално безболезнено за детето и да не получи страх или ненавист през останалия живот към всичките кучета.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#18 Потребителят е офлайн   zuzuzi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 03:58 PM

Аз също имам питбул, но го разкарвам винаги на каишка и избягвам местата около детски градини и училища, за да нямам проблеми, защото заради всеобщата слава, която е изградена на тази порода хората се страхуват само като видят кучето и не се интересуват дали е злобно или не. А колкото до това какъв е характера на кучето според мен зависи изцяло от стопанина, както го възпита.

#19 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 04:11 PM

В съседния вход има два стафа,в отсрещния блок-два питбула,в някой от съседните блокове-още 2-3.Стафовете не са виждали никога каишка.Никога.Черния питбулоподобен от отсрещния блок подозирам,че както се използва за бой,така и го бият.Белия питоподобен се хвърли срещу нас с детето,русата му стопанка едвам го удържа на тъничката каишчица.
Кафевия е попаднал при момиче с комплекси,която се кефи ,когато някоя майка с дете прояви страх и се дръпнат от тях.
Накратко.
Имам чувството,че повечето от кучетата от тази прекрасна порода са обречени да бъдат отглеждани от некадърници......
User's Signature

#20 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 17 February 2010 - 08:31 PM

Цитат(kitana @ Feb 17 2010, 02:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Имам чувството,че повечето от кучетата от тази прекрасна порода са обречени да бъдат отглеждани от некадърници......

Най-накрая да се съглася отчасти с теб! Определно кучетата от тези "страшни" породи привличат като с магнит комплексирани и слабохарактерни хора. Понякога и престъпни елементи. Много РЯДКО семейство с деца ще избере питбул за домашен любимец. Което е жалко. Тези кучета стотици години са селектирани да бъдат близко до човека, да го защитават от диви зверове. Питбулите имат една много красиво нещо в характера, което аз много ценя. Те искат буквално да са залепени за собственика си, за семейството си. Питбула може да бъде невероятно куче-компаньон. Важно е в чии ръце ще попадне. Питбула е като пластелин, кучетата от тази порода са копия на характера на стопаните си. Те възприемат енергията, ако стопанина им е енергичен човек, приемат спокойствието, ако стопанина им е по-спокоен човек, приемат и агресията, ако стопанина им е откаченяк. Много жалко, че заради такива инциденти се създава обществено мнение, че питбулите са опасни, агресивни и злобни същества..

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни