Питбул нахапа 10-годишно момче във Видин
Публикувано: 17 February 2010 - 08:56 AM
ЛИНК КЪМ НОВИНАТА В DNES.BG
Публикувано: 17 February 2010 - 09:23 AM
без значение от породата
ХОРА ВОДЕТИ СИ КУЧЕТАТА САМО НА ПОВОДИ
според мен трябва да се напрявят отряди от доброволци и всички които си разхождат кучетата без поводи да се глобяват солено а и по строги мерки от това да се вземат
това е поредния случаи причинен от собственик на кучета
за мен животните не се виновни всичко идва от собственика
Публикувано: 17 February 2010 - 09:27 AM
без значение от породата
ХОРА ВОДЕТИ СИ КУЧЕТАТА САМО НА ПОВОДИ
според мен трябва да се напрявят отряди от доброволци и всички които си разхождат кучетата без поводи да се глобяват солено а и по строги мерки от това да се вземат
това е поредния случаи причинен от собственик на кучета
за мен животните не се виновни всичко идва от собственика
Как да си разходя кучето на повод, като ще ми изяде главата от скимтене и виене, защото не е бягал?
Публикувано: 17 February 2010 - 09:29 AM
Надявам се го казваш с ирония...

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 17 February 2010 - 09:31 AM
Без повод по принцип е забранено.
Ако не можете да осигурите на кучето си необходимото движение - или не си взимайте куче или да е от порода, която иска по-малко движение.

Публикувано: 17 February 2010 - 12:29 PM
Публикувано: 17 February 2010 - 12:53 PM
Според мен собственика е за як бой, съд, солена глоба, ама мноооого солена, а за кучето, не знам... сложно е. По-скоро евтаназия ...Ох.. :(
A бяха 2 кокера, пак ли щеше да предложиш евтаназия. Писна ми от предубедени хора. Аз разхождам амстафката си само на повод и тя върви спокойно и не обръща внимание нито на кучета, нито на котки около нея. Всеки ден една "съседка" пуска без повод 2та си женски ирландски сетера, които по принцип като порода се славят че са добри душички. Да, ама не, спускат се да лаят и хапят, вчера едната сетерка толкова се беше назлобила, че скочи да хапе другата и то ОТ ЯД, че не може да се докопа до моето куче и дай да хапе, каквото първо й попадне в устата. Това са КУЧЕТА!!! Дръжте си ги на ПОВОД! Такива новини ще има докането всички не се научат, че повода не е да си го носиш в джоба, докато си разхождаш 30-40 килограмовият пес.
Публикувано: 17 February 2010 - 12:56 PM
Да допълня,че аз предубеждения такива,каквито имаш предвид,отговаряйки на другата потребителка,нямам.

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.
Публикувано: 17 February 2010 - 01:11 PM
Да допълня,че аз предубеждения такива,каквито имаш предвид,отговаряйки на другата потребителка,нямам.
Отговорът ми е НЕ. Питбула и тем подобните му породи още от малки кученца трябва да се социализират с деца и други животни. Ако не са свикнали с деца, котки и т.н. те буквално ги приемат за плячка и съответно ги гонят и нараняват.
Всичко зависи от начина на възпитание на кучето. И отчасти от индивидуалният характер на кучето. Стопанина трябва да понесе отговорността за действията на кучетата си.
Публикувано: 17 February 2010 - 01:13 PM
Отговорът ми е НЕ. Питбула и тем подобните му породи още от малки кученца трябва да се социализират с деца и други животни. Ако не са свикнали с деца, котки и т.н. те буквално ги приемат за плячка и съответно ги гонят и нараняват.
Тогава как би предложила да се процедира оттук нататък с въпросното куче?

Публикувано: 17 February 2010 - 01:19 PM
Според мен е нужно.
Два пита едва ли са улични кучета. По мои впечатления повечето инциденти са с погрешно тренирани и възпитани домашни , а не с улични кучета. На фона на истерията срещу уличните, мисля че е важно. Това едно.
Второ, мисля че всеки подобен случай трябва да се използва за разясняване , че зло куче само по себе си не е нито пазач, нито бодигард, а само опасност за околните. Така че агресивността към хора не е качество у никое куче, независимо от породата. Това заради всички недорасли любители на "страшни" кучета.
Трето, надявам се все някога поне един подобен собственик да влезе в затвора. Защото колкото и страшен инцидент да се случи, дори и да евтанизират кучетата, собственикът, който е истинският виновник, остава ненаказан. Кучетата ще бъдат унищожени, а той ще си вземе нови и пак така ще ги "обучи".
Давам си сметка , че за конкретния случаи не знаем нищо.
Надявам се детето да се оправи и да се съвземе от емоционалната травма.
Публикувано: 17 February 2010 - 01:59 PM
Публикувано: 17 February 2010 - 03:27 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 17 February 2010 - 03:42 PM
Жалко за детето,жалко за кучетата попаднали в неподходящи хора,избиващи комплекси.Жалко,че това скоро няма да се оправи и ще страдат хора и животни.
Публикувано: 17 February 2010 - 03:47 PM
Жалко е за песа, боя се че ще го отнесе точно той най-много, горкия...
Жалко е и за адекватните кучкари, защото покрай тях народа почва масово да истерясва заради подобни статии и "стопани", и да говори за кучета-убийци, като не прави особено разликата между куче и куче...
За хлапето пък да не говоря, дано всичко мине максимално безболезнено за детето и да не получи страх или ненавист през останалия живот към всичките кучета.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 17 February 2010 - 03:58 PM
Публикувано: 17 February 2010 - 04:11 PM
Кафевия е попаднал при момиче с комплекси,която се кефи ,когато някоя майка с дете прояви страх и се дръпнат от тях.
Накратко.
Имам чувството,че повечето от кучетата от тази прекрасна порода са обречени да бъдат отглеждани от некадърници......

Публикувано: 17 February 2010 - 08:31 PM
Най-накрая да се съглася отчасти с теб! Определно кучетата от тези "страшни" породи привличат като с магнит комплексирани и слабохарактерни хора. Понякога и престъпни елементи. Много РЯДКО семейство с деца ще избере питбул за домашен любимец. Което е жалко. Тези кучета стотици години са селектирани да бъдат близко до човека, да го защитават от диви зверове. Питбулите имат една много красиво нещо в характера, което аз много ценя. Те искат буквално да са залепени за собственика си, за семейството си. Питбула може да бъде невероятно куче-компаньон. Важно е в чии ръце ще попадне. Питбула е като пластелин, кучетата от тази порода са копия на характера на стопаните си. Те възприемат енергията, ако стопанина им е енергичен човек, приемат спокойствието, ако стопанина им е по-спокоен човек, приемат и агресията, ако стопанина им е откаченяк. Много жалко, че заради такива инциденти се създава обществено мнение, че питбулите са опасни, агресивни и злобни същества..