Dog.bg Форуми : Питбул нахапа 10-годишно момче във Видин

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Питбул нахапа 10-годишно момче във Видин Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   rimela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 February 2010 - 09:07 PM

Още инфо по темата
от БНТ
Според тази информация човекът май не бил комплексар - просто си държал агресивни кучета да му пазят имота. Спасява се от крадци - друго не го интересува. Възприел е девиза "Поединично - спасявай се!" и си действа, както му изнася, последствията не го вълнуват.
Наказан е с глоба от 50лв (??!!!)и предписание в едномесечен срок (??!!!) да направи така, че кучетата му да не излизат от двора.
А всеки ден покрай къщата с двата питбула минават около 1000 ученици...
По информация от други източници в нет-а "Преди време същият питбул нахлул на игрището на гимназията по време на час по физическо. Животното обаче само разкъсало топките, с които учениците играели."
ud_009.gif

ПП Подписвам се под мнението на Galiadogs.

#22 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2010 - 09:18 PM

Жалко за детето,жалко и за кучето.Съгласна съм с мнението на Весела5.Живея в Испания,която не мога да кажа че е образец за европейска страна,но...За да имаш куче от този тип трябва да си пълнолетен, да не си осъждан,минаваш психотест,вадиш лиценз за притежание на куче от потенциално опасна порода,задължителна застраховка тип гражданска отговорност с минимална покриваемост 12 000 евро ,кучето минава тест за да се установи дали е агресивно и така всяка година.Не става въпрос само за породите които имат славата на опасни.Ако кучето не е породно,но има силно изразена мускулатура,силен характер,гръдна обиколка 60/80см и височина в холката 50/70см,тегло над 20кг,масивна глава,здрави челюсти .Кучетата се записват в специален регистър,трябва да имат чип.При кражба или бягство на животното сте задължен да уведомите съответните служби в срок от 48часа.За разходките с повод и намордник е излишно да споменавам-става въпрос в населено място.Глобите са доста солени.
Хубаво е в нашата Родина да вземат да обърнат малко повече внимание и на проблемите от този вид,защото в неопитни ръце и най-безобидната порода може да нанесе физически или психически щети,още повече при децата.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#23 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 09:59 PM

Цитат(desi79 @ Feb 17 2010, 08:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За да имаш куче от този тип трябва да си пълнолетен, да не си осъждан,минаваш психотест,вадиш лиценз за притежание на куче от потенциално опасна порода,задължителна застраховка тип гражданска отговорност с минимална покриваемост 12 000 евро ,кучето минава тест за да се установи дали е агресивно и така всяка година..

Всичко в "Испанските" правила ми се вижда логично и правилно без това-"да не си осъждан".Или си си го прибавила от теб или в Испания законодателството използва открито дискриминационни правила и нарушава по този начин човешките права.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#24 Потребителят е офлайн   Grassia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 10:06 PM

Аз имам една друга гледна точка. Живея в къща. Кучетата ми се разхождат свободно в двора. Когато ги извеждам винаги е на повод. Няколко пъти две деца (може би 1-ви или 2-ри клас), прибирайки се от училище и минавайки покрай нас замерят и дразнят кучетата. Съответно те се дразнят и лаят настървено. Децата, обаче, силни от факта, че животните са затворени, си стоят и тропат с крак и псъткат и замерят. Всеки път им се прави забележка, но мине някой ден и пак същото. Та значи...аз съм си затворила кучетата, не съм ги пуснала навън, няма процепи по оградата, от където биха могли да излязат. Децата ги дразнят. Изведнъж някое от кучетата намира начин и прескача оградата и напада децата. И после - ето, дете нахапано от домашни кучета. Е да, ама не винаги вината е в кучето или собственика му. В парка по същия начин. Аз и още други хора с кучета си ги разхождаме в единя край, който е противоположен на детската площадка. Майките се събрали, говорят си, а децата им щъкат навсякъде. Вярно, кучето е на повод, обаче може да стресне някое дете и после пак ние виновни. Ами както хората с кучета са си поели отговорността да не ги водят на детската площадка или да ги пускат без повод, така и родителите да имат отговорност за децата си. Незнам какъв точно е случаят с това дете, обаче мисълта ми е, както казах, че не винаги вината е в животното и стопанина му, но все те са виновни. Народът е толкова изтрещял, че нямам думи. Рядко срещам напоследък деца, които са възпитани в любов към животните. И ми е писнало от тъпото оправдание: "Ама то е дете." А защо да няма оправдание "Ама то е куче". eg_033.gif
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#25 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 10:12 PM

Цитат(Furia_S @ Feb 17 2010, 02:47 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Истинки питбул

Как се разбира кога един питбул е "истински"?
User's Signature

#26 Потребителят е офлайн   estrella Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2010 - 10:12 PM

Найстина жалко за детето и за кучето, аз също живея в Испания и бих казала само, че тук приспаха куче от породата Голдън Ретривър защото ухапа едно дете. Да много добри кучета ама всичко зависи от стопанина, така че няма значение дали кучето е от опасните породи или не просто глоба и изземане на кучето, след това водят дело и по преценка или се настанава в приют или се приспива а собственика се глобява. Надявам се следващия път да отворя темата и да видя, че стопанина е наказан правилно не със 50лв....
Жалко за породата ще и се опетни още името но сами си го правим, моето мнение за питовете е че са страшно лигавокрасиви създания ест. ако попаднат на човек а не на някакво подобие...
User's Signature

По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно.

#27 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 10:16 PM

Цитат(Grassia @ Feb 17 2010, 09:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Рядко срещам напоследък деца, които са възпитани в любов към животните.

Ето това е отговора на това което те "мъчи". wb_052.gif Народа масово е прост и няма елементарна домашна култура,пък какво остава за друга.
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2010 - 11:01 PM

Цитат(alexy @ Feb 17 2010, 10:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>
За да имаш куче от този тип трябва да си пълнолетен, да не си осъждан,минаваш психотест,вадиш лиценз за притежание на куче от потенциално опасна порода,задължителна застраховка тип гражданска отговорност с минимална покриваемост 12 000 евро ,кучето минава тест за да се установи дали е агресивно и така всяка година..

Всичко в "Испанските" правила ми се вижда логично и правилно без това-"да не си осъждан".Или си си го прибавила от теб или в Испания законодателството използва открито дискриминационни правила и нарушава по този начин човешките права.

Qué condiciones o requisitos debemos reunir para poseer perros potencialmente peligrosos?

Se necesita obtener una LICENCIA ADMINISTRATIVA, otorgada por la autoridad municipal o estatal, en nuestro caso puede solicitarse en la correspondiente JUNTA DE DISTRITO a la que pertenezcamos. Y debemos cumplir los siguientes requisitos:

Ser mayor de edad. (presentando fotocopia del D.N.I.)

No presentar antecedentes penales con respecto a algunos supuestos como delitos contra la propiedad, la moral, la libertad sexual, homicidio...Para demostrarlo se debe ajuntar un certificado de penales que se obtiene en el Registro de Antecedentes Penales (calle Noviciado), y una declaración jurada de no haber sido sancionado por la presente Ley.

Disponer de capacidad física y psicológica para poseer uno de estos animales. La certificación la obtendremos en cualquier centro de reconocimientos médicos como por ejemplo los centros para la renovación del carné de conducir o permiso de armas.

Acreditación de haber suscrito un seguro de RESPONSABILIDAD CIVIL por daños a terceros por valor de 120.000 (aprox. 20 millones de pesetas).

Това е извадка от условията.С гугъл преводач превода се получава що годе добре.Не бих си позволила да добавям нещо от себе си.
User's Signature

Елинор Рузвелт

#29 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2010 - 11:17 PM

Цитат(desi79 @ Feb 17 2010, 09:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(alexy @ Feb 17 2010, 10:59 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Qué condiciones o requisitos debemos reunir para poseer perros potencialmente peligrosos?

Se necesita obtener una LICENCIA ADMINISTRATIVA, otorgada por la autoridad municipal o estatal, en nuestro caso puede solicitarse en la correspondiente JUNTA DE DISTRITO a la que pertenezcamos. Y debemos cumplir los siguientes requisitos:

Ser mayor de edad. (presentando fotocopia del D.N.I.)

No presentar antecedentes penales con respecto a algunos supuestos como delitos contra la propiedad, la moral, la libertad sexual, homicidio...Para demostrarlo se debe ajuntar un certificado de penales que se obtiene en el Registro de Antecedentes Penales (calle Noviciado), y una declaración jurada de no haber sido sancionado por la presente Ley.

Disponer de capacidad física y psicológica para poseer uno de estos animales. La certificación la obtendremos en cualquier centro de reconocimientos médicos como por ejemplo los centros para la renovación del carné de conducir o permiso de armas.

Acreditación de haber suscrito un seguro de RESPONSABILIDAD CIVIL por daños a terceros por valor de 120.000 (aprox. 20 millones de pesetas).

Това е извадка от условията.С гугъл преводач превода се получава що годе добре.Не бих си позволила да добавям нещо от себе си.

Неподаването криминално досие по отношение на някои случаи, като престъпления срещу собствеността, морал, сексуална свобода, убийство ... За да се окаже сертификат на наказателното ajuntar, получени в секретариата на Наказателния История (улица стаж), и клетвена декларация не са били санкционирани от този закон

Ами това е превода от Гугъл.Простете че се усъмних че сте си го добавили.Просто неправилно сте го разтълкували.Защото "да не си съден" в общия му смисъл е дискриминационно изискване за този случай.Ами ако си осъден за неплатена сметка или клевета.Става въпрос за криминални прояви или присъди и то само в посочените случаи.Трябваше да бъде пояснено. ae_085.gif

User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2010 - 11:21 PM

Пояснението е на място. ae_085.gif .
User's Signature

Елинор Рузвелт

#31 Потребителят е офлайн   хиената Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 12:52 AM

Съгласен съм с повечето тук които казват че питбула не бива да е притежание на комплекситрани слаби хора , които го озверяват към всичко което се движи с цел да прикрият собствената си малоценност. Но медала има и друга старна поради която се случват подбни инциденти с тази порода. - ще се опитам да обясня:

В публичното пространство освен статитии за " кучетата убиици" има и много статии и мнения по фороми в които разни хора обяснават че в същност питбула е едно много добро кученце и проявява агресията си спрямо други кучета само селд спецялна дресировка от хора и т.н wub.gif wub.gif
И какво става когато ,подлъгано от подобни неща някое семйство реши да си вземе питбул за домашен любимец , да спи на дивана да бъде гален, да прави компания на детето на полянката пред блока и да се боричка с кварталните кучета??? Твърде е възможно всичко да си върви по мед и масло докато малкото кутре не достигне зрялост и инстнкта му на боец (а при пит була това е следствие н а дългогодишна селекция)не проговори и кокера с който до вчера са си играли бъде осакатен eg_033.gif
В повечето подобни случаи ( а те са много уверявам ви) неопитните стопани гледат ужасени и не знаят ка да помогнат на горкото куче ug_114.gif ug_114.gif А после започват вайкания и извинения от рода " Ама той никога не е правил така " или "ние не сме го обучавали за боец"
Вярно е че в селекцията на питбула се е избягвала агресията към хора но както знаем с дори и болнока може да се озлоби , а какво остава за това торпедо питбълът.
Мисълта ми е че един неопитен безодговорен стопанин който не знае закакво иде реч може да навлече страшни проблеми eg_033.gif
И накрая апелирам към всички бъдещи собственици на кучета :
АКО ИСКАТЕ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ КОЙТО ДА СИ ИГРАЕ СЪС СЕБЕПОДОБНИТЕ НА ПОЛЯНКАТА НЕ СИ ВЗИМАЙТЕ АМЕРИКАНСКИ ПИТБУЛ ТЕРИЕР ea_103.gif

#32 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 09:28 AM

Може би и в България трябва да се направи списък с така наречените "опасни породи" и ако човек иска да гледа куче от такава порода да минава някакъв разяснителен курс относно характерните особености на съответната порода и начините по които трябва да се възпитава подобно куче и евентуалните рискове или нещо подобно. И когато се случи някой инцидент да няма оправдания от рода на аз незнаех, ама то беше добро и никога не нападаше хора и кучета.

Проблемите ще са два - кой ще изготви подобен списък и кои точно породи ще влязат в него и кой да провежда подобен инструктаж на бъдещите собственици. Може би второто могат да го правят клубовете по породи, киноложките дружества и развъдчиците - защото те най-добре знаят (или поне би трябвало да знаят) за какво става дума.

Не знам, но постоянно четем за подобни инциденти и наистина нещо трябва да се направи.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#33 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 09:44 AM

Цитат(vano @ Feb 18 2010, 08:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Може би и в България трябва да се направи списък с така наречените "опасни породи" и ако човек иска да гледа куче от такава порода да минава някакъв разяснителен курс относно характерните особености на съответната порода и начините по които трябва да се възпитава подобно куче и евентуалните рискове или нещо подобно. И когато се случи някой инцидент да няма оправдания от рода на аз незнаех, ама то беше добро и никога не нападаше хора и кучета.

Проблемите ще са два - кой ще изготви подобен списък и кои точно породи ще влязат в него и кой да провежда подобен инструктаж на бъдещите собственици. Може би второто могат да го правят клубовете по породи, киноложките дружества и развъдчиците - защото те най-добре знаят (или поне би трябвало да знаят) за какво става дума.

Не знам, но постоянно четем за подобни инциденти и наистина нещо трябва да се направи.

Отсега знам кои ще са първите породи,които аз бих сложила в този хубав списък: пинчери, болонки ,чихуахуа ab_041.gif
Ако говорим за трудни(за някои трудно ,за други лесно,за трети изисква само малко повече усилие) за обучение кучета,това е друга бира.
Опасни породи няма.Има породи,които често попадат в ръцете на хора-идиоти.
Нали има треньори със сертификат.Не могат ли те да провеждат инструктажите,да обучат други тренери,да оценяват кучетата(характера им)....?Не ми се струва толкова трудно изпълнимо.

Не искам да стане като в някои щати на хАмериката-там хората не са се постарали да помислят за компромисно решение,ами направо са отрязали главата на петела до кръста:забранили са отглеждането на определени породи.Заради някои Сульовци страдат и отговорните хора-не могат да отглеждат любимата си порода вкъщи.....
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#34 Потребителят е офлайн   хиената Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 12:09 PM

Мисля че не бях разбран оравилно но .................

#35 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 18 February 2010 - 12:43 PM

хиената, лично познавам 2-ма собственици на питове, които са взели пит, без да са наясно с някои особенности на породата. Но - след като кучетата са проявили за пръв път агресия (не към хора, а към друго куче) - тези стопани са направили най-адекватното - просто извеждат кучетата си на повод и с намордник. Както и аз извеждам моя, нищо че не е пит dry.gif
vano, няма такова нещо като "опасни породи". Има безотговорни стопани. И има кучета, които не са подходящи за гледане от всякакви хора (забележи, не казвам "породи"). Винаги е важно какво в чии ръце ще попадне.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#36 Потребителят е офлайн   aak1983 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 18 February 2010 - 01:16 PM

Аз също смятам че няма опасни породи , когато бях много малка някъде на 6 годинки бях подгонена и нахапана жестоко от една болонка.....казвам жестоко защото болонката беше голяма колкото мен.....слава богу психическа травма не ми остана и при всички положения не смятам че болонката е опасна порода куче....... обожавам кучетата, играла съм с много кучета от " опасните " породи .....отглеждам такова куче....... но за 26 год. само болонка ме е хапала...... Вината и отговорността трябва да се поема изцяло от стопаните........
User's Signature

ТОЛКОВА МНОГО ИДИОТИ - А ТОЛКОВА МАЛКО ПАТРОНИ !

#37 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 04:05 PM

Цитат(gabipap @ Feb 18 2010, 11:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
хиената, лично познавам 2-ма собственици на питове, които са взели пит, без да са наясно с някои особенности на породата. Но - след като кучетата са проявили за пръв път агресия (не към хора, а към друго куче) - тези стопани са направили най-адекватното - просто извеждат кучетата си на повод и с намордник. Както и аз извеждам моя, нищо че не е пит dry.gif
vano, няма такова нещо като "опасни породи". Има безотговорни стопани. И има кучета, които не са подходящи за гледане от всякакви хора (забележи, не казвам "породи"). Винаги е важно какво в чии ръце ще попадне.

Аз съм написал така наречените "опасни породи"...
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#38 Потребителят е офлайн   хиената Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 06:21 PM

[quote name='gabipap' date='Feb 18 2010, 12:43 PM' post='769813']
ns22.gif ns22.gif ns22.gif ТОВА Е НАЧИНА

#39 Потребителят е офлайн   bullterrierka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 February 2010 - 08:52 PM

Цитат(kitana @ Feb 18 2010, 09:44 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(vano @ Feb 18 2010, 08:28 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Отсега знам кои ще са първите породи,които аз бих сложила в този хубав списък: пинчери, болонки ,чихуахуа ab_041.gif
Ако говорим за трудни(за някои трудно ,за други лесно,за трети изисква само малко повече усилие) за обучение кучета,това е друга бира.
Опасни породи няма.Има породи,които често попадат в ръцете на хора-идиоти.
Нали има треньори със сертификат.Не могат ли те да провеждат инструктажите,да обучат други тренери,да оценяват кучетата(характера им)....?Не ми се струва толкова трудно изпълнимо.

Не искам да стане като в някои щати на хАмериката-там хората не са се постарали да помислят за компромисно решение,ами направо са отрязали главата на петела до кръста:забранили са отглеждането на определени породи.Заради някои Сульовци страдат и отговорните хора-не могат да отглеждат любимата си порода вкъщи.....

не знам какви породи отглеждате,но се поинтересувайте от мнението на хора,които са гледали не едно случайно взето или подарено им питбулче,говорителката по нова телевизия или някое нищо не разбиращо журналистче ab_041.gif а хора които се занимават с породата с поколения и ще разберете истината,а пък по лесно е да послушате хиенчо!Има разбира се и други породи за които се отнася това,но за питбула се говори най много защото е най-популярен...та моя прост пример[като за вас ab_041.gif ]е....представете си човек,които си взима лъвче в къщи и започва да го гледа с огромна любов,гали го спи му в леглото и го нарича с мили думи....но след годинка лъвчето разкъсва всички кучета в квартала,а той изненадан се пита къде е сгрешил!Ами никъде не е съгрешил,просто е глупак,който очаква от лъв да се държи като домашна котка....та така,и при пит була трудно се подтискат инстинкти насърчавани стотици години,не при всички се появяват,но трябва да се очакват....много зависи и средата и опита на човека,които го гледа но за обикновен любител е трудна работа да овладее ненадейно появила с агресия.Даже за мен е погрешно да се наричча агресия или злоба....все едно да кажеш злобен вълк или агресивен тигър........това им е в кръвта ae_085.gif за агресията спрямо хора е друг въпрос,но от това не са застраховани повечето породи,хаха...освен породата Ландзер за която четох че не проявявя агресиа изобщо,хихиии.ама дали е вярно не знам

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#40 Потребителят е офлайн   ganetka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 February 2010 - 09:45 AM

Дали случайно някой има повече информация за случая? Например дали наистина единственото наказание е 50 лева глоба? Което би било много жалко за подобен инцидент. Аз съм хапана от куче, гончето на баща ми когато бях малка (беше случйно тъй като реших да го гушкам кучето докато се хранеше:) ) . Но това не ме накара да се откажа от любовта си кум кучетата, нито да се изплаша от тях. Но за това детенце и родителите му... не знам дали няма да намразят всички кучета и кучкари покрай този случай. Аз не искам, когато някой чуе "куче" да го свързва с тази грозна случка. Най-малкото, което може да направи стопанина на виновното куче е да поеме разходите за лечението и възстановяването. Плюс това не е лошо да вземе някакви мерки за обезопасяването на кучетата. Ако той сам не желае, може би властите трябва? ...

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни