Ограничаване териториите за разходка на домашните любимци предлага съветникът от Атака Деян Стойков, съобщи Дарик радио.
В докладна записка до ОбС той настоява колегите му да одобрят 8 района в Бургас, където ще могат да се разхождат кучета.Според съветника, те нямат място по централните улици на града. «Бургас постепенно се превръща в кучешка тоалетна. Безотговорните собственици на четириногите не само не плащат данък на общината, но и извеждайки безконтролно любимците си по градките улици способстват за разпространението на кърлежи и чревни паразити» , пише в докладната Стойков.
Той настоява собствениците на животните да ги разхождат само на определените места ,които ще бъдат обозначени с табели, и да носят със себе си торбички за почистване на фекалиите. В противен случай, подлежат на наказание, според Наредбата за изграждане, поддържане и опазване зелената система на Бургас, което е от 200 до 1000 лева.
От документа не става ясно, дали в тези обособени места кучетата ще могат да бъдат пускани свободно или на табелите ще има указание за дължината на повода- до 6 метра, както е в момента. По-какъв начин ще става придвижването на четириногите до съответните райони, след като собствениците им подлежат на санкция, ако са с тях по главната улица или на три метра от болницата, също не е указано.
Без кучета в центъра на Бургас 22 февруари 2010 / News.dir.bg
Публикувано: 22 February 2010 - 01:50 PM
Много хубаво да има определени места за разходка,каквито до сега липсваха в Бургас въпреки десетките табели "забранено разхождането на кучета","глоба незнам си колко лева"...Лятото бях там и честно да ви кажа не знаех къде да си разхождам кучето - навсякъде табели,недоволни хора, а място нямаше!?Въпреки това новия кмет е доста амбициозен и няма да се очудя ако бургазлии са сдобият с добре оборудвани места за разходки.
Публикувано: 22 February 2010 - 07:11 PM
Каква е разликата между "разхождам" и "минавам"?
Как ще се стига до тези специални зони?
Освен ако не са оградени места специално за кучета без повод, или оградени специално за деца, вcяко място , където се минава трябва да е отворено за всички.
И ,честно казано, човешките храчки по улиците не са по-симпатична гледка. Нито по-малко гнусни, нито по-малко потенциално заразни.
Как ще се стига до тези специални зони?
Освен ако не са оградени места специално за кучета без повод, или оградени специално за деца, вcяко място , където се минава трябва да е отворено за всички.
И ,честно казано, човешките храчки по улиците не са по-симпатична гледка. Нито по-малко гнусни, нито по-малко потенциално заразни.
Публикувано: 22 February 2010 - 09:50 PM
Явно не само на мен не ми е ясно от какъв зор се въвеждат "зони, свободни от кучета" - нито по закон, нито по логика има основание за това, освен за безспорните такива (болници, училища, детски градини и площадки и пр.).
Май лека-полека вместо принципа "разрешено навсякъде, където не е изрично забранено" се въвежда "забранено навсякъде, освен където е изрично разрешено".
Тъжно е да си признаем, но всеобщата антидог-истерия се подклажда не само от пропагандата на медиите, но и - за жалост - от наглото и безотговорно поведение на някои, хм, "кучкари". Знаете за какво намеквам - срещаме ги всеки ден. Мен лично ме е срам, че имам нещо общо с такива - само защото и те, и аз имаме кучета.
А върви обяснявай, че не си като тях и всъщност нямаш сестра...
И не на последно място - страстите се нажежават и заради тоталното дезертиране на официалните държавни власти от решение на "кучешките проблеми" - както с домашните, така и с бездомните кучета. И в резултат на това се появяват всякакви безумни идеи на местно и ведомствено ниво - като тази идея, идеята за евтаназия на кученца под 6 мес. и прочее бисери. Скоро сигурно ще се сетят пак и за "етажната собственост"...
Та аз не се радвам, че ще ни определят "кучешки гета", където да се навираме с кучетата си далече от очите на честните граждани, защото, видите ли - ръсим "кърлежи и чревни паразити".
Да се смееш ли, да плачеш ли - май по-скоро второто...
Май лека-полека вместо принципа "разрешено навсякъде, където не е изрично забранено" се въвежда "забранено навсякъде, освен където е изрично разрешено".
Тъжно е да си признаем, но всеобщата антидог-истерия се подклажда не само от пропагандата на медиите, но и - за жалост - от наглото и безотговорно поведение на някои, хм, "кучкари". Знаете за какво намеквам - срещаме ги всеки ден. Мен лично ме е срам, че имам нещо общо с такива - само защото и те, и аз имаме кучета.
А върви обяснявай, че не си като тях и всъщност нямаш сестра...
И не на последно място - страстите се нажежават и заради тоталното дезертиране на официалните държавни власти от решение на "кучешките проблеми" - както с домашните, така и с бездомните кучета. И в резултат на това се появяват всякакви безумни идеи на местно и ведомствено ниво - като тази идея, идеята за евтаназия на кученца под 6 мес. и прочее бисери. Скоро сигурно ще се сетят пак и за "етажната собственост"...
Та аз не се радвам, че ще ни определят "кучешки гета", където да се навираме с кучетата си далече от очите на честните граждани, защото, видите ли - ръсим "кърлежи и чревни паразити".
Да се смееш ли, да плачеш ли - май по-скоро второто...
Публикувано: 23 February 2010 - 12:14 PM
Не виждам проблем да си разхождам кучето по Александровска ,ако реша,стига да му събирам фекалийте,по принцип.На всички ни е писнало да гледаме всичко в кучешки лайна,това е ясно,но не мога да разбера защо останалите хора си мислят,че на кучкарите това не ни пречи.Специално да борисовата градина положението е отчайващо,въпреки че едно 60% си почистваме.Дори по алейте не може да се върви.Случвало се е да газя в полянките да чистя на моето куче и да настъпя!Решението според мен е общинска полиция да глобява най-вече за непочистване,а не че си си пуснал кучето на плажа през зимата.Забелязал съм,че хората,които не почистват са от онези,които си изкарват кучетата за 5 минути,не се събират кучетата си с други..просто минават транзит.Ако глобят няколко човека с една по сериозна сума и ние кучкарите правим забележки на останалите,те ще се научат,колкото и да не искат.Именно защото всичко е осрано с извинение,хората не искат кучета по парковете.
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +