грижа за зъбите
Публикувано: 07 March 2010 - 06:12 PM

И аз също искам да знам!

Публикувано: 07 March 2010 - 06:48 PM

И аз също искам да знам!

Давайте по една човежка бедрена кост на месец и няма да имате проблеми!

Публикувано: 07 March 2010 - 07:28 PM

Не е задължително да ги миете. Каквото и да правите все отивате на варианта поне 2 пъти в годината да чистите зъбен камък с машинка при ветринара.
Публикувано: 07 March 2010 - 07:29 PM

И аз също искам да знам!

Давайте по една човежка бедрена кост на месец и няма да имате проблеми!

Публикувано: 09 March 2010 - 01:29 AM

да наистина "глупости на кака", но щом ви влече спокойно си усложнявайте живота и вашия и на кучето.

Публикувано: 10 March 2010 - 09:49 AM

да наистина "глупости на кака", но щом ви влече спокойно си усложнявайте живота и вашия и на кучето.

И според мен няма смисъл да се затормозявате!

ПС:Може и свински кокъл.

Публикувано: 14 March 2010 - 05:40 PM

водата за уста върши страхотна работа , правите му гаргара и няма да има кариеси , зъбен камък нищо

Публикувано: 16 March 2010 - 06:32 PM
Публикувано: 16 March 2010 - 06:59 PM
До сега млечните зъби би трябвало да са паднали сами. След като това не се е случило ще трябва ветринар да ги извади. Тъй като това за разлика от почистването на зъбния камък се прави с упойка и Вие казвате, че кучето е съвсем дребничко ще трябва и много добър анестезеолог. Колкото по-дребно е едно куче толкова по-проблемна е всяка належаща манипулация. Не бива да ги оставяте така, защото с времето ще насложат редица проблеми.
Ноктите задължително се подрязват, тъй като прекомерното им израстване може да доведе до възпаление на възглавничките. Особено внимание се обръща на 5-я нокът, който много често се забравя и израства до толкова, че се забива в крачето.
Публикувано: 17 March 2010 - 12:12 PM
Щом до сега не са паднали, ще се наложи ветиринар да ги махне. Бари беше на същата възраст. Бях много притеснена, но всичко мина благополучно. Очаквах да е зле след упойката или поне да спи повече, но нищо подобно. Все едно нищо не се беше случило. След дивната радост, че пак си е в къщи, първото нещо, което направи беше да си махне лепенката от лапичката, второто да нахапе ушите на котката и .... т.н.

Хубаво е след манипулацията 1-2 дни да киснете гранулите във вода, за може бързо да се затворят дупчиците.
Ноктите, естествено трябва да се изрязват. При нас се налага често, тъй като не го извеждаме ежедневно заради студеното време и не могат да се изпилят. Манипулацията я извъшва фризьорката ни и вет., който има специална машинка. Сама не се наемам.
Публикувано: 18 March 2010 - 09:19 PM
моят йорки е на 3 месеца и доста здраво си хапе с тях
Имате още време До към осмият месец трябва да паднат сами инъче ще се наложи ветеринарна намеса,на моят му извадиха 8 зъба пазя си ги в една кутийка за бижута

Публикувано: 19 March 2010 - 11:40 AM

Публикувано: 19 March 2010 - 07:07 PM

Алекс
(пиша си вече името, за да не се бъркате, че и двамата с Боян пишем от този профил)