Новата питбулка от Сеславци трябва й помощ, за да започне нов живот
Публикувано: 16 March 2010 - 04:20 PM
Публикувано: 16 March 2010 - 04:25 PM
Само от време на време рядко включване и пак тъмно. Уникално е за мен. Мисля, че в човешката психология има такъв феномен - при изживяване на твърде голям стрес личността се отдръпва, един вид "напуска" за да се спаси. Като я гледам имам точно това чувство.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 16 March 2010 - 04:33 PM
Публикувано: 16 March 2010 - 04:37 PM

Публикувано: 16 March 2010 - 04:41 PM
но, по простата психология и мисъл на кучето клетката в този случай се е явявала най-хубавото място и докато е в нея тя е в безопасност. Т.е. не би трябвало да се стресира от самата клетка, а да й харесва /което по-скоро наблюдаваме тъй като тя сама влиза в нея/.

Публикувано: 16 March 2010 - 04:43 PM
Само от време на време рядко включване и пак тъмно. Уникално е за мен. Мисля, че в човешката психология има такъв феномен - при изживяване на твърде голям стрес личността се отдръпва, един вид "напуска" за да се спаси. Като я гледам имам точно това чувство.
Аз честно казано се притеснявам от същото" при изживяване на твърде голям стрес личността се отдръпва, един вид "напуска" за да се спаси. Като я гледам имам точно това чувство"
Но пък ,както Грахче казва ще направим всичко възможно и това е .

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 16 March 2010 - 04:43 PM

In memoriam

За да си човек,бъди му приятел!
Публикувано: 16 March 2010 - 04:45 PM
Аз честно казано се притеснявам от същото" при изживяване на твърде голям стрес личността се отдръпва, един вид "напуска" за да се спаси. Като я гледам имам точно това чувство"
Но пък ,както Грахче казва ще направим всичко възможно и това е .

Публикувано: 16 March 2010 - 11:28 PM
Eй , горе главата.Душата и е там.Просто е уморено животното и няма силици.Писнало и е.
Сядай до нея.Говори и.Много и говори.Разказвай и нещо с бодър тон.лекичко ,стъпчица по стъпчица.Храни я от ръка от време на време.Търси очите и. да поиска да общува.
Пит кучетата са по-често отявлени холерици.Те много даянат ,но се сриват рязко и тотално психически - предават се, самотата ги убива.Но пък и се вдигат също толкова изненадващо .
Пиши ми ,моля те ,с какво да помогна.

Публикувано: 17 March 2010 - 08:23 AM

Даже вчера вечерта имахме момента на "разслабване", тя очевидно моного харесва мъжа ми /може би любимият стопанин е бил млад мъж и той я кара да си спомня хубавите неща/.
Изобщо, да кажа накратко - горе главата сме

Публикувано: 17 March 2010 - 08:58 AM
Мисля,че хората,които са писали преди мен са били достатъчно точни.Мога само да добавя,че ти ще си тази,която да прецени,да усети със сърцето си кога ще се случи чудото.
Публикувано: 17 March 2010 - 12:56 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 18 March 2010 - 01:58 AM
Киро:
1. Е нанесла N на брой синки на цяло грахово семейство /човешки тип/ - от радост и кеф.
2. Киро има здравословен стах от Чипса.
3. Арнолд мрази Киро, но тя него не... Все иска до си поиграят, ама ...на него толко му е втръснолооо
Обачеее, случаят с другите /бойни?/ питове не е такъв...
4. Киряка е много старателно социализирана от бебешка възрат + това е крайно разлигавена... На нея не й ясно какво е : Няма ядене; Трябва да се бия; Не може да се качвам по мебелите; Не мога да спя при хората ми в кревата и т.н.
Грах, имай едно много важно нещо предвид - човешкият контакт с Ада е наложителен! Много характерно за породата, особено, когато я освестиш /в което не се съмнявам!/. Забелязала съм, че за питовете няма по-важно от хората им /пък и то е писано по въпроса/. То и ти имаш идея - за Киро не е толко важно яденето, колкото да ви се качи на главите... Киро /също така/ отказва да се се храни ако не кисна в дадената стая!!!
Смятам, че неприсъственият поглед ще изчезне в течение на многото време прекарано със семейството... Оказвайте й толкова внимание и нежност, колкото ви е възможно /и Айки да се включва - той има подход/. При питовете и подобните на тях, е съвсем възможно да "увехнат" поради липса на човешки контакт - селекция....кво да прайш... До колкото ми е известно никоя друга порода не изисква толокова близост и внимание от двукраките. Това се отплаща многократно!
Публикувано: 18 March 2010 - 10:43 AM