Dog.bg Форуми : Четири лапи ще кастрират уличните животни в Пловдив до края на март

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Четири лапи ще кастрират уличните животни в Пловдив до края на март

#41 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 21 March 2010 - 11:36 PM

Цитат(yavor50 @ Mar 21 2010, 07:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Помислете ние къде сме...

Ние сме там, където трябва да сме си smile.gif . С изключение на един откачен кучкар, който само храни, а не дава да се кастрира, в София и ветеринарите, и дружествата, и свободните елементи, горе-долу сме в час.
А за Пловдив - каквато и да е причината, не може да се водят такива допотопни спорове, бе, хора, вярно 21-ви век сме вече.
А аз да се оплача, в рамките на една седмица ми изскочиха 8(осем) женски кучета, които трябва да кастрирам. Ако не го направя аз, няма кой. Две от тях вече са бременни, две - разгонени. И сега се чудя къде да ги водя, кога, къде ще ги оставя да преспят една нощ. И затова като гледам, че този безумен спор продължава, чак не ми се вярва.
И стига с тези "оплодени" котки. Оплодена може да е яйцеклетката, а котката - заплодена, или бременна направо, то си е едно и също.

#42 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 March 2010 - 11:52 PM

Това същия Людмил Попов ли е, дето бил арестуван после "невинен", а иначе ходи по общината да разправя как котките загубвали "радост" от живота след кастрация?!?!?!?! Да ми дойде у дома да види колко не е радостна моята, че и ще му предложа да го поразкраси малко ненормалната дивотия eg_033.gif
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   Пепсова мама Икона

• a natural brunette
  • Икона
Публикувано: 22 March 2010 - 01:43 AM

Сега чак чета, че и тук имало раздвижване и сега чак чувам името, за което щях да попитам познати във форума.
Ще "разлая кучетата" май, но няма да го спестя и споделя само с приятели. Ще цитирам само по памет един телефонен разговор от преди няколко дни. Пък кой както иска да го тълкува. Може да е объркване на чоека, който ми се обади, но може и да не е... Звънят на моблиния ми - непознат номер.
Вдигам - търси ме мъж по име и фамилия. Иска да ме помоли за нещо, обажда се от БНТ Пловдив, ако не се лъжа, може и друга телевизия да беше. Разговорът, цитиран по памет :
- Искам да ви помоля, ако имате да ми дадете телефон на Людмил Попов от Пловдивското сдружение за защита на животните, с когото влезнахте в спор за кастрациите на бездомните котки.
Замислям се аз за кратко, стори ми се, че във форума лична информация не съм давала, нито мобилен телефон, а само и единствено тук съм имала "спор" с някой от Пловдивското сдружение за защита на животните относно кастрациите. Помислих си, че явно някой от познатите тук му е дал номер ми и какво пък...
- В движение съм в момента, мога да попитам за негови координати после, като седна на компютъра, но аз мисля, че човкът, с когото влезнахме в спор от Пловдивското сдружение за защита на животните, е Георги Сербезов, този г-н Попов не съм го чувала никога.
- Странно. Аз на Сербезов му имам телефона, и той ли е от сдружението?
- Ами аз само него знам от това сдружение, и то не лично, но защо не се обадите на него, щом му имате телефона, и да го попитате за номера на г-н Попов.
- Звънях му, но не си вдига телефона, ще пробвам пак.
- ОК, ако не успеете, звъннете ми пак към 3 ч следобед, ще се върна в офиса и ще разпитам за г-н Людмил Попов.
- ОК, благодаря ви много! Лек ден за сега!
- Благодаря, и на вас също.

Човекът не ми звънна към 3, явно бе намерил номера.
Няма да анализирам. Мен ме гризе от вътре, след като прегледах тази тема сега.

Относно коренячка пловдивчанка - ума ми не го побира как със зъби и нокти, по всякакви възможни начини се мъчи да настрои хората срещу 4 лапи. Не вярвам, наистина вече не вярвам, че е от чиста преданост към каузата им.
Нещо вони в цялата тая работа, ама вече яко...

Относно момчетата от екипа на 4 лапи... - нахвърлили се? Онези две тихи, внимателни, възпитани, търпеливи момченца? хаха, майтапите ли се бе хора? Боже, опази...

Относно статията, която прочетох за "случката"... Е, няма такова скалъпване на скандал...

Има нещо гнило в ЦЯЛАТА ТАЗИ ИСТОРИЯ...
Нещо не е наред. Нещо навързано има. Някаква логика има. Явно нечиста, щом се пази в тайна.
'Щото аз не я виждам... явно е тайна наистина.
Но определено има нещо гнило тук...

#44 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 22 March 2010 - 11:17 AM

Цитат(yavor50 @ Mar 21 2010, 08:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Тук може да се види и при какви условия работим: http://news.plovdiv24.bg/149798.html

Вярвам на очите си,а не на жълтини.На клипа са показани Гретел и Христина/кученцата имат теми в раздел ''без дом''/На другия ден играеха,а отношението на екипа беше съвсем хуманно и цивилизовано.

User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 March 2010 - 11:53 AM

Аз също съм доволна от екипа на "4 лапи". Аз се обадих на ветеринарния лекар, който спаси слепия Боран от изолатора и докато се "надръндя" да звънна на д-р Иванова котките около блока ни бяха кастрирани и върнати. Хич даже не са загубили "желание за живот"!!! Това са някакви тъпи бръщолевения. Даже са кастрирали и три от уличните ни кучета (видях маркерите) и те си бяха много добре. Аз също имах проблеми с някои от комшиите ми, които хранят котките, но категорично отказваха да ги кастрират и ми обясняваха, че то това "било природно", та добре, че друга, по-голяма част, от съседите в блока са се намесили и са помогнали за безпрепятственото извършване на процедурата.

Пепсова мама, парадоксалното е, че на мен също са звъняли за телефоните и координатите на т.нар. "природозащитници". Аз си задавам елементарния въпрос - как си мислиш, че извършваш някаква общественополезна дейност и претендираш за "позиция" в решаването на проблема, след като оставаш в "дълбока нелегалност"???

А Вие г-жо/це plovdivchanka_koreniachka като си свалите кепенците от очите и престанете да търсите под вола теле ще разберете защо и как се защитават правата на животните без да се нарушават правата и на хората. Защото уважаема г-жо/це има достатъчно хора, които не желаят да имат контакти с никакви животни и които на драго сърце ще изпотрепят всичко, що има 4 крака и те представляват една значителна част от избирателното население на тази община, а Вие, като "защитници" не сте направили нищо за да помогнете тази негативна нагласа да се преодолее. За мен едно от най-добрите неща, които някога е правила общинската администрация е наличието на този договор между "4 лапи" и тях, защото поне са се постарали да решат проблема с уличните животни по хуманен начин преди той да е добил размерите на софийския проблем. Това решение не изисква "крякане" и "вряскане", а дискусия и убеждение, което става по един-единствен начин, използван от "4 лапи" - показваш как работиш и резултат от извършената работа на други места. Вие така и не показахте никъде какво и къде сте свършили, може би затова Ви приемат несериозно.
Ако си направите труда да погледнете местната преса отпреди повече от 10 години, ще видите, че още тогава ветеринарната гилдия в града е апелирала към решаването на проблема по този начин (чрез кастрация на уличните животни) - същата тази гилдия, която Вие така грубо обвинихте, че ще скрие резултати от аутопсия или че няма да ги направи. Същата тази гилдия защитава по-успешно правата на хората, отглеждащи и грижещи се за животни, отколкото Вие т.нар. "природозащитници".
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#46 Потребителят е офлайн   Пепсова мама Икона

• a natural brunette
  • Икона
Публикувано: 22 March 2010 - 01:02 PM

DessyD, моята тънка мисъл беше, че човекът по телефона търсеше "Людмил Попов от Пловдивското сдружение за защита на животните", който очевидно е същият г-н Попов - пловдивски гражданин, засегнат и блъскан от служителите на 4 лапи.
Г-н Попов просто гражданин, с гражданска позиция по въпроса, както сме аз и ти, ли е? Или наистина е член на Пловдивското сдружение за защита на животните? И как, ако е такъв, точно на него се случи този сблъсък с 4 лапи, толкова ужасяващ и скандален?

#47 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 22 March 2010 - 01:32 PM

Цитат(Пепсова мама @ Mar 22 2010, 12:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
DessyD, моята тънка мисъл беше, че човекът по телефона търсеше "Людмил Попов от Пловдивското сдружение за защита на животните", който очевидно е същият г-н Попов - пловдивски гражданин, засегнат и блъскан от служителите на 4 лапи.
Г-н Попов просто гражданин, с гражданска позиция по въпроса, както сме аз и ти, ли е? Или наистина е член на Пловдивското сдружение за защита на животните? И как, ако е такъв, точно на него се случи този сблъсък с 4 лапи, толкова ужасяващ и скандален?

ab_041.gif ами човека е "в активна фаза". Върви, търси "врага" и го сборва. Явно така схваща ролята си на "природозащитник". ab_041.gif Тук, пък, си има интернет-защитник, който да обяснява как "ерудирания човечец" е пребит от хората на "4 лапи", т.е. PR-кампанията е в действие. Оффф, много е плоско, честно.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#48 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 March 2010 - 05:57 PM

Ето го и призива на ерудирания човек до пловдивската общественост. Всъщност май най-големият зор е, че се сключва договор със "софийска фирма".

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#49 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 23 March 2010 - 06:04 PM

Стига бееее! Аз не го комнтирах, защото помислих, че е измислица на медиите....
Това не може да е истина просто! Това е бисер, толкова е тъпо!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#50 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2010 - 06:06 PM

Верно ме хвърли в "голяма скръб" това изявление...срамота да е имаме подобни природозащитници...
User's Signature

Качена снимка

#51 Потребителят е офлайн   Пепсова мама Икона

• a natural brunette
  • Икона
Публикувано: 23 March 2010 - 06:37 PM

ud_009.gif
Това не е истина просто... ud_009.gif ud_009.gif ud_009.gif

#52 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 March 2010 - 06:48 PM

ud_009.gif Това не може да е писано от нормални хора ... те май наистина не разбират, че са достойни само за смях и подигравки ub_013.gif

#53 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2010 - 06:50 PM

Ахахахахахха, напълни луди хора, хахахахаххаа
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   yavor50 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2010 - 07:34 PM

Смейте се вие, ама ние по цял ден с такива се занимаваме. Добре, че имаме двама психолози в екипа, ама и те не могат да смогнат.

Между другото - доста местни медии са му обърнали внимание, което говори по-скоро лошо за тях и журналистите им.
User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 March 2010 - 07:46 PM

Те хубаво да му обърнат внимание, ама да го осмеят dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 March 2010 - 07:49 PM

На фона всичките тъпотии, искам много да благодаря на "4 лапи" за бързата реакция и кастрацията на 16 животни в индустриалната част на Пловдив.
Всички обработени и върнати.

Благодаря!

#57 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 23 March 2010 - 10:27 PM

Цитат(yavor50 @ Mar 23 2010, 05:02 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ето го и призива на ерудирания човек до пловдивската общественост.

Прикачена снимка

Гледам и не вярвам на ушите си ... какви смехории бъкат още в 21-ви век

User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#58 Потребителят е офлайн   Пепсова мама Икона

• a natural brunette
  • Икона
Публикувано: 24 March 2010 - 01:32 AM

Цитат(blueocean @ Mar 23 2010, 03:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ахахахахахха, напълни луди хора, хахахахаххаа

А, смешно ти е на теб, а ag_204.gif
xc_049.gif ... ама на мен са ми съграждани... zz_217.gif

#59 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2010 - 03:07 AM

Ама достойни за лудницата ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2010 - 08:56 AM

Цитат(yavor50 @ Mar 23 2010, 06:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Между другото - доста местни медии са му обърнали внимание, което говори по-скоро лошо за тях и журналистите им.

Факт е, че и тук се обръща незаслужено внимание на тази лумпенска работа. Не се хабете, граждани, не се палете, не оставяйте впечатлението, че приемате това сериозно.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни