Dog.bg Форуми : Зъбите на котката

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Зъбите на котката

#1 Потребителят е офлайн   danihell Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2006 - 08:33 PM

Здравейте. Страшно се притесних преди малко защото котката ми си счупи голямия преден ляв зъб, докато ми хапеше пуловера. Нямам представа дали е нещо сериозно, тя дори не измяука, утре ще я заведа на лекар, но се чудя дали е възможно това да са още млечните й зъби и да й порастне нов, тъй като я имаме от възраст месец и половина, сега е на 4 и половина и не е сменяла зъби. Страшно много ще ме успокоите, ако ми кажете. Благодаря!

#2 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2006 - 09:05 AM

обикновено през 3-ия - 4-ия месец започва поникването на постоянните зъби, които постепенно заместват млечните, в следната последователност - резци (3-4 месец), кучешки (4-6 месец), премолари и молари. На 7-месечна възраст постоянните зъби на котката са вече напълно поникнали т.е. развити.
Така че ... bl)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#3 Потребителят е офлайн   danihell Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 February 2006 - 08:17 PM

Оказа се явно, че са били млечни зъби. Всъщност били, защото и падна и другия долен зъб, но много бързо започнаха да растат нови, два пъти по-дебели от предните. За една седмица вече порастнаха много. Благодаря ви!

#4 Потребителят е офлайн   Elfur Didu Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2006 - 02:38 PM

На моят Хектор от няколко години на сам му се развалиха и изпадаха почти всички эъби. Той е на 7 години. Сега има един горен и един долен кътник, резци и кучешки и един долен кътник готов да падне. Според неговия доктор това се дължи на лекуване с антибиотици на възраст преди смяната на млечните зъби. Той действително е лекуван като малък. Възможно ли е това да епричината? c)

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни