Вчера разходих Санди из центъра на София. Момчето се държа изключително възпитано и си ходеше в крак, но за съжаление го правеше от страх. Много го плашеха колите, отказваше да пресича улицата ако има кола. Ще трябва да се опитам да го извеждам по-често сред хора и коли. Хората не му правеха никакво впечатление и даже изобщо не им обръщаше внимание. Но пък те на него му обръщаха внимание, основно пазейки се от огромният и страшен пес, който се разхожда по "Витошка". Един мъж като го видя и се скри зад жена си.

Заведохме го и на обяд, където отказа да седне под масата и през цялото време стоя прав като кон.За моя огромна радост хапна голямо количество печени сини домати и тиквички. Аз съм вегетарианка и много обичам кучета с вегетариански наклонности.

Знам, че не е много възпитателно да се дава храна от масата и по принцип не го правя, но със Садни беше забавно. Не проси, ако му дават храна взима я, като няма - няма. Голям проблем се оказа и качването в колата. Опитах да го прилъгвам с наградки, но той ги отказа, предпочитайки да не се качва в колата. Наложи се да го вкарвам насила. Но пък набутвам го, ляга на задната седалка, кръстосва си лапите и си лежи докато стигне до крайната точка, даже и не мрънка. Когато пристигнахме обратно в хотела нямаше търпение да се прибере обратно при Мери и радостно подтичваше към къщичката. Двамата започнаха да се радват един на друг през оградата и явно после цяла вечер са обменяли впечатления.
Мери трябваше да се разхожда днес, но нямаше късмет с времето. Ще трябва ден два да почака с излизането си пред света.