Dog.bg Форуми : Космата красавица не иска вече да живее на улицата !

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Космата красавица не иска вече да живее на улицата ! котка

#21 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 March 2010 - 04:05 PM

Довечера ще снимам един от прозорците вкъщи, за да видите за какво става дума. Темата определено е важна и не само не бива да се заключва ами е хубаво колкото може повече хора да я видят. Не за да се упрекваме взаимно, а за да предотвратим нечия друга нелепа смърт. Проблемът при тези прозорци е, че в най-високата си част са широки, а надолу плавно се стесняват все повече и повече. Котето се промушва в най-широката част, а после няма как да не се плъзне надолу към тясната. А оттам измъкване няма и паническите опити и дърпане на животното в уплахата му само допълнително утежняват положението, травмите, задушаването. Абе адско е просто!

#22 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 March 2010 - 04:14 PM

И аз да се включа в редиците на предупреждаващите, обаче комарниците не са достатъчна защита. Първо, че ги отварят, а второ - има по-оправни котки, които ги скъсват. Аз имам врати-комарници на двете си балконски врати. Затварят се с райбер, за да не може елегантно да си отворят от котките. Но! И двата ми комарника бяха скъсани. Първият път котката е блъскала през нощта, а ние не сме я чули и когато е прокъсала мрежата е избягала. Умрях тогава от мъка, все едно светът беше свършил. Но мацата реши да се завърне 5 часа по-късно. Това ми беше за урок - котки без мое присъствие не се оставят с потенциален достъп до терасата. Втория път скъсаха мрежата в мое присъствие и бяха нашамаросани.

Много жалко за мацата! Нелепа смърт!
User's Signature

Качена снимка

#23 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 05:03 PM

Доколкото разбрах, станало е ето това

Прикачена снимка

Винаги съм мислила, че е невъзможно и също редовно си оставям прозореца така. Сега и аз съм шаш.

User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#24 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 March 2010 - 05:11 PM

Наистина е страшно и за съжаление е много реално! Моята малка котка преди половин година се беше заклещила така, само че за късмет съм се прибрала навреме и успяхме да я извадим и се размина само с натъртвания и много голям стрес... Беше ужасно и мога да ви кажа, че още от долу пред блока чух кучетата ми да вият и се зачудих какво пък им е станало на тези... А те, стояха при нея в стаята под прозореца и се тресяха милите от страх...

Имала съм и преди котки, никоя не й е минавало през акъла да прави такова нещо, но има котки и котки... Опасността е налице - я някоя муха ще прехвърчи, я нещо друго... Горе е широко и те не могат да преценят, опитват се да се отблъснат, но пропаднат ли - нямат никакъв шанс! Паниката и болката прави всичко още по-лошо...

Наистина е ужасяващо, така че правете си изводите и който иска да мисли над обезопасяване на прозорците - именно за такъв тип отваряне на прозорците също се предлагат обезопасяващи джаджи. Мога да потърся и да кача снимка и линк при интерес.

Жалко за мацата...
User's Signature

Качена снимка

#25 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2010 - 05:14 PM

Да - беше точно както на снимката, но в обратна посока на прозореца.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#26 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2010 - 05:17 PM

Цитат(asar @ Mar 19 2010, 04:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да - беше точно както на снимката, но в обратна посока на прозореца.

асар, и при нас беше с главичката навътре...
Наистина съжалявам много!

User's Signature

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 19 March 2010 - 05:18 PM

Цитат(grima @ Mar 19 2010, 02:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Наистина е ужасяващо, така че правете си изводите и който иска да мисли над обезопасяване на прозорците - именно за такъв тип отваряне на прозорците също се предлагат обезопасяващи джаджи. Мога да потърся и да кача снимка и линк при интерес.

Да, моля те. Дай линкове към такива приспособления.

#28 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2010 - 05:19 PM

Изтривам , че се повтарям с друг форумец

#29 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2010 - 05:41 PM

Цитат(MechoPuh @ Mar 19 2010, 04:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да, моля те. Дай линкове към такива приспособления.

Намерих разни неща, ама не се справям с качването в момента... Довечера ще кача снимки.
User's Signature

Качена снимка

#30 Потребителят е офлайн   netware5 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2010 - 05:50 PM

Ужас! Никога не ми е хрумвало за такова нещо с моята покойна Сиса. Явно възрастта има значение. Тя си отиде през лятото на 18 години и 3 месеца от рак ... А такава дограма в къщи имаме едва от преди 5 години. Но със сегашния дзвер направо не ми се мисли - на 9 месеца е, 4.6 кг мускули, зъби, нокти и проклетия. Скача по всичко, което се движи. По балкона го пускам, когато съм си в къщи. Живеем на 4 етаж и отдолу е тревичка. Но от другата страна, откъм улицата са само прозорци, отдолу е тротоар и не знам как ще я караме през лятото.

Дали да не се постарая бързо да го докарам до 7-8 кила, та да не може да си промуши ни глава, ни тяло. ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#31 Потребителят е офлайн   wild_cat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2010 - 06:53 PM

Asar, разбирам мъката Ви и Ви съчувствам. Моята маца също е взета от улицата, но никога не е проявявала желание да отиде пак там, да излиза от апартамента. Кротува си вкъщи.
Никак не обичам този тип прозорци и, за щастие, нямам такива у дома.
Вие сте много симпатичен и отговорен човек. Моя колежка се свърза с Вас преди няколко месеца - искаше да осинови една от котките, които предлагахте. Но й подариха ангорец и се отказа. Тя остана с много добри впечатления от Вас. Не се самообвинявайте - случилото се с красивата писана е нелепа, отвратителна случайност.

#32 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2010 - 07:50 PM

Аз не обвинявам никого, много ми е тежко.. Единствено себе си обвинявам, защото котката след кастрацията 2 дни беше вкъщи и тъкмо започна да свиква, можеше да я осавя още малко, докато намери дом.....Взех я от леглото снощи, толкова сладко си спеше, сложих я в клетката, и сега вече я няма rf_011.gif
Не знам как ще го преживея, на хапчета съм цял ден и от работа си тръгнах днес. Много ми е мъчно,едва събрах сили да отворя темата и да пиша.....

#33 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2010 - 08:07 PM

Цитат(terra1 @ Mar 19 2010, 06:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Аз не обвинявам никого, много ми е тежко.. Единствено себе си обвинявам, защото котката след кастрацията 2 дни беше вкъщи и тъкмо започна да свиква, можеше да я осавя още малко, докато намери дом.....Взех я от леглото снощи, толкова сладко си спеше, сложих я в клетката, и сега вече я няма rf_011.gif
Не знам как ще го преживея, на хапчета съм цял ден и от работа си тръгнах днес. Много ми е мъчно,едва събрах сили да отворя темата и да пиша.....

terra1, много съжалявам! Т
Няма да ти олекне от това, но искам да ти кажа, че ти не си виновна, не се обвинявай, моля те!

User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   slawianka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2010 - 08:32 PM

Това е ужасно. Страшно много съжалявам за котето.

И ние сме с такива прозорци вкъщи и в началото се притеснявах да не се заклещи - после престанах да се тревожа, защото тя не проявява никакъв интерес, аз съм с нея през цялото време, не може да скочи нависоко, а и е малко пухкавка за такива изпълнения... но сега пак ме е страх. Нямам търпение да видя тези приспособления, за които Grima спомена.
User's Signature

Качена снимка

to cat around

#35 Потребителят е офлайн   terra1 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2010 - 08:36 PM

Цитат(grima @ Mar 19 2010, 05:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(terra1 @ Mar 19 2010, 06:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>

terra1, много съжалявам! Т
Няма да ти олекне от това, но искам да ти кажа, че ти не си виновна, не се обвинявай, моля те!

Благодаря ти grima !
Но и 100 човека да ми кажат " Ти не си виновна" аз не мога да го спра това чувство.... взех я от улицата уж да й помогна , а какво се случи...Трябва да си го изживея, и чак тогава ще мога да мисля трезво.

#36 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2010 - 05:49 PM

Ето два примера за предазна мярка при V-образно отваряне на прозорци в помещения, в които има котки (особено ако оставяте маците без надзор).

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#37 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 March 2010 - 06:28 PM

А откъде може да се снабди човек с такива приспособления? Някой има ли идея?
User's Signature

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2010 - 07:21 PM

Това решетки или мрежи са? И откъде могат да се направят?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   margokk Икона

• Грънчарско колело
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 March 2010 - 07:26 PM

А могат ли да се свалят? Аз обичам да си отварям прозореца напълно през лятото. Южно изложение съм и става страхтна жега вътре, даже и ако е само V-образно отворен.
User's Signature

"Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере вкъщи с гъска." Г.Лихтенберг

Ако се интересувате от някое от предлаганите животинки, пишете на margokk@abv.bg

#40 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 March 2010 - 10:06 PM

Леле, момичета, много въпроси, много нещо!...
Ще извадя подробна информация и описание, и ще наравя отделна тема ако искате в подфорума на котките - там мисля също, че бях качвала и снимки как аз бях обезопасила с мрежа наистина огромен балкон в Берлин.

Дано тези неща да са от полза на хората, че наистина толкова много инциденти стават макар и човек да си мисли, че на него не може да му се случи...
User's Signature

Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни