Dog.bg Форуми : Хранене

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Хранене Оцени темата: -----

#301 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 November 2005 - 06:07 PM

Така е, всеки има право на избор! Всеки иска най-доброто за животното си! Затова е хубаво от време на време да се сменя храната, от гранули да се преминава на натурална и обратно! Като разбира се това не става ден през ден, а на по-големи периоди! За да може животното да получава, както се казва, от всичко по малко!
User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#302 Потребителят е офлайн   Sari4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 06:27 PM

Защо говорите за "изкуствени" храни? bl) Кои храни,според вас са изкуствени? bl)
Надявам се,не гранулираните храни!!!!
Гранулираната храна съдържа МЕСО,ОРИЗ,ЗЕЛЕНЧУЦИ и ДОБАВКИ(витамини и минерали) в СУХ вид(като сушените сливи,например)!
Гранулираната храна НЕ Е ИЗКУСТВЕНА,а ДЕХИДРАТИРАНА! Надявам се,че правите разликата...

Изключително погрешно е да се сменя вида храна на кучето! По никакъв начин не е полезно за него да му се правят периоди на гранули и на готвена храна-само можете да си докарате стомашно разстройство.

П.П. Дано не мислите,че месото в магазина не е обработено химически,или зеленчуците са без нитрати.Не ги давайте на кучетата си-вредите им!
П.П. Да уточня-не съм част от системата(и ветеринар не съм!)-купувам си гранулите най-коректно от магазина...Просто имам кучета отдавна и сравнявам състоянието на кучетата ми ,гледани с "естествена" храна(преди години нямаше гранули) и сега на Сара,която вече цяла година яде само гранули и е в перфектна форма и здраве!
User's Signature

Сара-кученцето,което носи усмивка в деня ти!

#303 Потребителят е офлайн   Vabank Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 07:35 PM

Темата наистина не е за тук... bl)
Пък и вече май доста е обсъждана - погледнете, както се казва, в архива на Къщата.
Като цяло споровете "за" и "против" и "посредата" се водят в цял свят (не сме само ние). В зависимост от това коя кауза подкрепя даден човек, може да се чуят какви ли не мнения, включително, че:
- гранулираната храна уврежда далак, черен дроб, бъбреци... кой каквото си избере
- "естествената" храна е вредна за кучето
- кучето е хищник и трябва да не яде зеленчуци
- ... и какво ли още не
Всъщност "суровите факти" са следните:
- диетата на кучето трябва да съдържа всички необходими за него вещества. Човек може да си каже, ако му се дояде нещо (т.е. ако организмът подскаже, че има нужда от...); кучето не може - то яде това, което му дава човекът
- диетата на кучето не бива да се променя драстично на 180 градуса, защото - за разлика от нас, хората, които се водим "всеядни" - стомахът му няма да го понесе.
Тоест...
Ако кучето се храни с естествена храна - месо, зърнени продукти, зеленчуци и витаминни добавки - то човек трябва да седне с тетрадка и калкулатор и да смята от какво по колко. Е, може би малко преувеличавам... но на практика създаването на балансирано хранене с естествена храна е сериозен и сложен проблем: шансът животното ВСЪЩНОСТ да не получава някоя ценна и нужна му съставка, не е малък. При това в храната наложително се добавят "изкуствени" неща от рода на витаминни комбинации, препарати за козина, масла... какво ли не.
Ако кучето се храни с гранулирана храна, тя трябва да е КАЧЕСТВЕНА, не "куча марка шарени топчета"; и дозировката да се спазва точно. Тук вече не преувеличавам - първо, защото "кучата марка" е действително шарени топчета без особена хранителна стойност и с неясен състав и второ, защото прехранването с гранули може да доведе бързо до затлъстяване. Хубавото е, че гранулата съдържа ВСИЧКО, от което кучето има нужда... ако е правилно подбрана.
Примерно: домашно куче, което по цял ден спи на килимчето и ходи на разходка за по 10 минути, НЕ СЕ нуждае от високоенергийна храна за спортни животни, която е с лесна усвояемост, но силно хранителна и съдържа разни полезни (примерно) за ставите, костите и мускулите вещества; ако яде от нея кучето явно ще гълта много повече от нужните му витамини и ще се тъпче с неща, които ама изобщо не му трябват. Все едно да не си културист, а да пиеш протеини за културисти... И обратното: активно ловуващо куче няма да се наяде и да бъде в добра форма с храна примерно за затлъстели, неактивни животни.
---
Аз лично предпочитам гранули НЕ защото имам много кучета и са ми по-удобни или излизат по-евтино (а те ИЗЛИЗАТ по-евтино от естественото хранене), а защото знам, че кучетата ми получават това, което им е необходимо, за да се чувстват добре, хранят се пълноценно и, следователно, са в добра форма.
В интерес на истината, давам и "готвено" като допълнение, десерт - така да се каже - тъй като не съм и краен привърженик на теорията, че смесването на едното и другото хранене вреди. Точно обратното. Но НЕ БИВА рязко да се сменя марката гранула; или един ден да се дава гранула, на другия - готвено... стомахът на кучето НЕ Е същият като при човека. Хилядолетия наред вълците са яли САМО убитите от тях животни (т.е. месо, кости, кожа... и съдържанието на стомаха на тревопасното) и са замезвали с някоя и друга тревичка. Което любимците ни правят и до днес. За разлика от маймуните, които пък похапват разнообразна храна, хищникът е пригоден да храносмила едно и също и "разнообразяването" му бърка в здравето (буквално). Както се казва, бактериите, които живеят в червата, изпадат в тих шок.
User's Signature

Качена снимка Почивайте в мир, мили ангели!

#304 Потребителят е офлайн   Eni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 07:57 PM

Vabank както винаги е убедителна. И на мен ми олекна, като и прочетох поста, защото съм имала само две кучета до сега. Първото живя 13 години и го хранехме основно с пилешки шийки, крака, глави и хляб. Когато си взехме второто, се оказа, че майката и бащата ги хранят с гранули Роял канин и Юкануба. Кученцата също бяха захранени с роял канин. И аз от единия страх да не му стане нещо, продължих с гранули, въпреки, че признавам си, не им бях привърженик. Само дето давам Даймънд, щото такива намирам в града. И от време на време давам шкембе, шийки, чер дроб, кисело мляко , извара, плодове и зеленчуци също много добре си хапва. Да чукна на дърво лакомийката ми е добре, расте здраво кученце, нямаме стомашни проблеми. Вчера навърши годинка и при чичо Ох боли сме ходили само за ваксини. Искам да кажа, че от гранулите се чувства добре и така ще продължаваме. Та човек се учи постоянно и схващанията му се променят по отношения на всичко в тоя живот. Нормално е.
w) d) w)
User's Signature

прочети правилата за подписите

#305 Потребителят е офлайн   galia69 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 November 2005 - 10:07 PM

Нашата калпазанка вече спи по цяла нощ даже сутрин се събужда от алармата на часовника b) но си е харесала единия край на дивана и там спи в креватчето си не иска n) .Какво да я правя преди спеше до към 5 часа и ставаше сега поне спи до 7 часа че покрай нея и ние .Може да не е правилно но какво да правя като там иска да спи и по добре че съпруга ми не дава да я вземам на спалнята.
Съгласна съм че са малки манипулатори нашата знае при кого ще мине номера и при кого не има страх само от съпруга ми като и каже НЕ и се подчинява . b) b) b)

#306 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2005 - 08:57 AM

Vabank, почти не съм срещал по-компетентно изказване на тема значение на баланса в храненето.
Сърдечни поздрави!
super best

#307 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2005 - 10:49 AM

Който си го може, си го може! d) b) И аз благодаря за изчерпателното мнение и за полезната информация! Това е! Няма две мнения по въпроса ;)
User's Signature

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#308 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 November 2005 - 10:51 AM

Хехе, умничка Сарка! Ще свикне, аз все си повтарям малка е, спокойно ще се оправят нещата! Приятелят ми е малко по-нетърпелив, но се оправяме заедно! :-) За пинчерчето няма значение според мен къде спинка, важното е да е спокойно и да спи! :-)
User's Signature

Качена снимка

#309 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 November 2005 - 05:09 PM

Ако моят сладур яде гранула за мен ще бъде идеално-изсипваш и готово.Аз се побърквам да му приготвям ядене.Па като земе да вири нос че неще примерно телешко месо с хляб и бульон го плаша че ще го продам за 5 лв.Друга ми е мисълта за тая гранула дето всички я хвалят.Има ли дата на годност----къде е произведена....верно ли съдържа тва дето го пише.При нас в магазина има 33 чувала на чиито етикети пише кво съдържат.ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ много месо--много зеленчуци((много енергиини източници a) на секи чувал различно.Ама хора вие вервате ли на всичко къде четете.То като при ракиите--всяка ракия от грозде b) ми де толкова грозде у българско.Ако храните са внос още по загадъчно кво ли месо и кви ли зеленчуци са гранулирани. s) по добре да си лапне пилешко бутче отколко една шепа нещо дет не знам какво е.А кат чуя за пилешки шиики че мога да му дам bl) се мсля да не ми се налага--нема ли да се задави с тях s) те маи имат много кости d) чафи

#310 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2005 - 05:46 PM

Това и аз винаги съм си го мислила! Голяма дилема, но като вникне във въпроса човек, ще види че всъщност в днешно време не може да сме в абсолютно нищо сигурни! Да - какво има втези гранули, вярно ли е това, което пише по чувалите, и т.н.. Но и другата страна - с какво са хранени тези кокошки, които купуваме от магазините, кравите, агнетата и т.н... Май остава единственото сигурно нещо, да си на село, да отглеждаш тревопасни животни и после като заколиш, да храниш кучето и да си спокоен, че не яде боклуци!
Къде тая възможност за всеки гледач на кучета?!?? Затова единственото нещо, което ни остава е да следим развитието на кучето, как му понася храната и от това ще си правим изводите дали тя е добра за него или не!
Ако греша, поправете ме, но това е моето мнение! То и човешката храна вече пет пари не струва! a)

User's Signature

Качена снимка

#311 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 13 November 2005 - 07:27 PM

Цитат

Ако моят сладур яде гранула за мен ще бъде идеално-изсипваш и готово.Аз се побърквам да му приготвям ядене.Па като земе да вири нос че неще примерно телешко месо с хляб и бульон го плаша че ще го продам за 5 лв.Друга ми е мисълта за тая гранула дето всички я хвалят.Има ли дата на годност----къде е произведена....верно ли съдържа тва дето го пише.При нас в магазина има 33 чувала на чиито етикети пише кво съдържат.ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ много месо--много зеленчуци((много енергиини източници a) на секи чувал различно.Ама хора вие вервате ли на всичко къде четете.То като при ракиите--всяка ракия от грозде b) ми де толкова грозде у българско.Ако храните са внос още по загадъчно кво ли месо и кви ли зеленчуци са гранулирани. s) по добре да си лапне пилешко бутче отколко една шепа нещо дет не знам какво е.А кат чуя за пилешки шиики че мога да му дам bl) се мсля да не ми се налага--нема ли да се задави с тях s) те маи имат много кости d) чафи

Има държави в които контрола към производителите на храни за животни е в някои отношения по-голям от контрола за храните за хора.
В USA има една организация ,която се занимава с контрола на храните за животни AAFKO.
Аз лично съм бил в офиса на тази организация 1999г. и направо бях смаян от това което видях и чух.
Всички храни и нови формули се тестват и се проверяват за опасни елементи.
Освен това ако някоя фирма желае да пусне нова формула то тя няма право да я пусне веднага на пазара докато не се установи дали тя няма да навреди на домашните любимци.
След като се тества /2години/тази формула чак тогава тя навлиза на пазара,но въпреки това формулата няма да носи печата на AAFKO.
Печата на AAFKO го има на чувалите на формули ,които са тествани и 7-8 години и е доказано че определената формула е безвредна и полезна.
Тук не говорим за това дали анализите отговарят на описанието на чувала ,това е немислимо защото глобите са огромни дори за Американските стандарти.
http://amstaf.hit.bg

#312 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 November 2005 - 08:05 PM

Съгласна съм за Америка-гледам анимал b) и даже ми минава през ум че ако полицаите са тук половината българи ще полагат обществено полезен труд наи-малко 200 часа за хранене на куче с ХЛЯБ. a) ма то маи ще продължи така и следващити 100 год.Херц права си че сега вече се не знае и нашта храна дали е от принудителна или естествена смърт при животни.Права си и за село-лично аз не бих се нагърбила да имам ранчо с животни само заради моито диване.Много го обичам w) ама.....нема да стане.Искам да яде гранула ма на него не му пука кво искам аз. b) тои е едно дребосъче с инат като на слон.Имам месо в промишлени количества и от всякакъв вид-давам му всеки ден различно.Дано не греша и наи вече да не му навредя s) Не бих си го простила по моя вина да се разболее ouu а и сърце не ми дава да го остава докото прояде гранула.По 5 зрънца му слагам в чиниика при месо те винаги оставът b) d) чафи

#313 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2005 - 08:30 PM

Не си ли пробвала да месиш гранулите с пастет да речем, или в бульон??? И аз не знам, може пък да ги прояде! b)
User's Signature

Качена снимка

#314 Потребителят е офлайн   Na40 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2005 - 09:50 AM

Качена снимка

#315 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2005 - 09:58 AM

хехе, това пале много сладко, а по какъв повод го слагате??? b)
User's Signature

Качена снимка

#316 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2005 - 10:07 AM

Цитат

Не си ли пробвала да месиш гранулите с пастет да речем, или в бульон??? И аз не знам, може пък да ги прояде! b)

4afi, HERZ е права, само да допълня.. пастета трябва да е кучешки! В човешкия има много подправки! И бульона трябва ти да си го направиш - отново без подправки! Готовите бульончета не са никак походящи r)
Моя капризньо прояде гранули и сега си ги хрупа и на голо, така че няма страшно и твоето куче ще се научи, а и да прескочи 1-2 ядения.. нищо няма да му стане -> ще огладнее и ще си изяде цялата купа с гранули! l)

#317 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 November 2005 - 10:10 AM

Начо, твоят мъник много е пораснал.. той хапва ли гранули(така и така сме в темата за храненето да видим той как се справя) l)

П.П. май си объркал темата в която да го пуснеш b)

#318 Потребителят е офлайн   dechi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 08:15 PM

Кучето ми е стаф на 5 месеца когато яде и пипна паницата рамжи яко и има згледи да хапе:))
Вече почти постигнах някакав напредак като даржа паницата в раце и го галя докато яде от нея. Но притеснявам се от това че когато паницата е на земята след като ме израмжи аз го гоня от нея с вестник и го бия по муцуната като рамжи..а тои вместо да се засрами и да се подчини тои ляга и продалжава да рамжи зло... Дали това е признак за неподчинение и дали тои го прави защото ме приема за по нисш в глутницата си от него и смята че може да се противопоставя ? Ако някои разбира моля да помогне !

Поздрави !

#319 Потребителят е офлайн   4afi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 November 2005 - 08:21 PM

Пастета у кучешки-бульона домашен(пилешки и телешки)а чафи е с инат на динозавър.Цял ден ходи до купичката и се връща без да се докосне и вечерта в 18.ч моят инат свърши и му дадох пилешко бутче варено и зе да гълта като мисирка bl) та ме притесни да не му стане нещо. s) после заспа за цели 3 часа та чак похъркваше. b) Ако права така всеки ден или ще свикне на гранула или ще хване гастрит bl) поздрави d) чафи

#320 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2005 - 08:23 PM

Дечи, има специална тема з атова как кучето пази храната си и защо прави така, потърси във форума. Там има доста професионални съвети, ще са ти от полза!
User's Signature

Качена снимка

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни