Dog.bg Форуми : Хранене

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (27 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Хранене Оцени темата: -----

#481 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 15 February 2006 - 09:57 AM

HERZ, темата има модератор. Решенията са негови.

#482 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 15 February 2006 - 09:57 AM

bushkata - то не е лесно дасе съдаде таква таблица, защото различните храни макра че имат едни и същи описания се оказва че в тия описание се имат предви определи неща който не обхващат всичко или обхващат повече от колко трябва и т.н., затов неможе да се направи тава сравнителна таблица.

#483 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 February 2006 - 10:36 AM

Цитат

Съгласна съм! И ако дог.бг размисли ще види, че не толкова лошо да има такава таблица. Повечето тук сме просто любители, търсещи най-доброто за любимците си. Така че... лошо няма. Според мен! Но в края на краищата той решава!

Ясно е, че ако изобщо е възможно (явно не е толкова лесно), подобна таблица би била от полза.
Единствената ми молба е, наистина да е сравнение между НЯКОЛКО храни, а не да се набляга на храната, от която някой има финансов интерес (и да се говори само или предимно за нея). Това е единственото "рекламно" отклонение, от което искаме да се опазим.
Всяка друга информация е добре дошла!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#484 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2006 - 12:30 PM

Цитат

HERZ, темата има модератор. Решенията са негови.

Ясно, благодаря!
:-) И ако някой е съгласен да създаде тази таблица. Чисто информативно ...

User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#485 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 February 2006 - 12:36 PM

Незнам кой ще се наеме с такава задача, аз лично не бих посмял да направя такова нещо.

#486 Потребителят е офлайн   ILIEV Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 16 February 2006 - 09:46 PM

Аз мога да направя таблица ,но модератора ме трие не занам защо?
Те си мислят че рекламирам,но аз публикувам цените за да знаят хората колко струват реално храните,ще направя таблица но ако не ме трият защото нямам време което да губя.
За да стане ясно на всички защото някои се бъркат,аз предлагам в цяла България всички марки храни/това не е реклама ,това е уточнение/ така че аз мога да ви кажа всичко за всички храни , в тоя бранш съм от 15 години.
на модератора моята информция също струва пари,защото хората я искат.
Така че помислете как ще ми плащатe ,и ще разнищя всяка марка до всеки елемент,аз съм бил в изследователските центрове на Пурина и на Хилс в Америка.
По отношение на храните мога да кажа много,повярваите ми.
Искате ли да знаете всично?
http://amstaf.hit.bg

#487 Потребителят е офлайн   HERZ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 10:44 PM

Това със заплащането нещо не го разбрах! За да се избегне всякаква реклама, според мен, цените не са нужни, както и каквито и да е големи подробности. Достатъчно е да знаем съдържанието на всяка храна и това коя за какви породи е предпочитана, примерно ако кучето се занимава със спорт какво му трябва и такива други... Една колко опростена, толкова и пълна с информация таблица. Смятам, че човек който има тази информация и е запознат с храните, няма да е чак толкова трудно да се изготви таблица.
Дано получим такава!

User's Signature

EPAGNEUL BRETON KENNEL От РАЙЧЕВ

Качена снимка

"Благородният дух има прекрасното качество да се вдъхновява за достойни неща!" Сенека

#488 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 February 2006 - 10:59 PM

илиев, от постингите ти не личи, че желаеш да си полезен.
чудя се на кого е нужна подобна таблица???? тя ще е субективна.
таблици има на сайта на всеки производител. ако не можете да ги намерите, наистина нещо ви липсва.

#489 Потребителят е офлайн   sheltie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 February 2006 - 11:03 PM

Цитат

илиев, от постингите ти не личи, че желаеш да си полезен.
чудя се на кого е нужна подобна таблица???? тя ще е субективна.
таблици има на сайта на всеки производител. ако не можете да ги намерите, наистина нещо ви липсва.

bravoS Както винаги казваш всичко много точно,кратко и ясно!!! bravoS
User's Signature

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ И ВНОСИТЕЛ НА КУЧЕШКИ И КОТЕШКИ ХРАНИ  BOSCH ОТ ГЕРМАНИЯ[br][br]ARMONIA DI COLORI- БАЛКАНСКИЯ РАЗВЪДНИК ЗА ШЕЛТИ И КОЛИ!!!

#490 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2006 - 09:11 AM

Цитат

чудя се на кого е нужна подобна таблица????

r) Ами грубо казано на някъде около 80% от аудиторията на форума ,стойност която не е за прнебрегване според мен ;)

Цитат

По отношение на храните мога да кажа много,повярваите ми.

Хайде де dribble не се срамувай victoryVVV
User's Signature

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!

#491 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2006 - 09:34 AM

Неможе да се прави сравнителна харекстеристика на храните, то е все едно да направиш срванение м/и далек и пойнтер. Няма на база на какво да се направи, нужанта информация за това не написна в и-нет нито пък я има описана по опаковките (става дума за нужната информация за таква характеристика). Според мен по-добрия вариянт, е да се опишат различните марки храни какви особенности имат, а не да се прави сравнение между тях. Прост пример, е че никой от вносителите на храни, продаващи храни и т.н. неможе да ми отговори какъв е процента на пурини в храните, но пък ако ми обясни какви продукти се използват за дадения вид храна, тогава аз мога да преценя коя е подходяща за моята порода.
Ако се направи нещо такова, ще е много по-полезно и ще върши работа.

#492 Потребителят е офлайн   RozaLiq Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2006 - 09:50 AM

Цитат

Според мен по-добрия вариянт, е да се опишат различните марки храни какви особенности имат, а не да се прави сравнение между тях.

И аз съм на това мнение super
Пък и много обективно сравнение не може да се направи! r)

#493 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2006 - 10:58 AM

r) Face напротив ,много по лесно може да се направи сравнение м/у храните по съдържание на протеини,мазнини ,въглехидрати и т.н. по простата причина че всички производители са длъжни да дават такива таблица (става дума за качествените храни),що се отнася до това от какво се правят тези храни то тук ще ударим на кокал просто защото това е търговска тайна. За пример ще ти дам колбасите които ние ядем ,там е казано че са съставени от чисто месо oleeee надявам се не им вярваш b)
User's Signature

#494 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2006 - 11:16 AM

Цитат

r) Face напротив ,много по лесно може да се направи сравнение м/у храните по съдържание на протеини,мазнини ,въглехидрати и т.н. по простата причина че всички производители са длъжни да дават такива таблица (става дума за качествените храни),що се отнася до това от какво се правят тези храни то тук ще ударим на кокал просто защото това е търговска тайна. За пример ще ти дам колбасите които ние ядем ,там е казано че са съставени от чисто месо oleeee надявам се не им вярваш b)

ей на виждаш ли от какво се правят храните. Има значение протеините дали идват от меса или от расмения, за мазните също. Затова казвам че не е удачно да се прави то това ставанение. Ако искаш да видиш коя храна какво съдържание има можеш и да го направиш само като влезеш в станицата на дадена фирма производител нахрани готово. Ама това няма нищо да ти даде и нищо няма да ти помогне.

#495 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 17 February 2006 - 11:25 AM

valev,

трудно можем да направим сравнение, защото различните марки имат различни по състав храни. Или ако се сравнява, трябва да се сравни храна от един и същи клас. Предлагат се специализирани храни за малки кучета, за отраснали, за бели, за активни, за възрастни. Всяка марка търси своята пазарна ниша. Но си прав, че на всички качествени храни състава трябва да е изписан. И пак не можем да кажем коя храна е най добра, защото кучета усвояват храната различно. Търсенето на индивидуалност е в основата на рекламата на храните - най общо взето, мотото на всички е - Това е храната за твоето куче. b)

Допълнително, за да видиш как дадена храна влияе, трябва да имаш база на сравнение. За да намериш разлика, трябва да храниш повече време, не можеш само с един килограм да кажеш - ето, влияе му добре. За да забележиш разлика, трябва да храниш повече време - поне така мисля.

Иначе за табличка ще направим ... ще се опитаме да представим и най известните марки храни като история и настояще. super

#496 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2006 - 11:30 AM

Цитат

. Има значение протеините дали идват от меса или от расмения, за мазните също.

oleeee Да ,виж тук си напълно прав super трябва и това да го има в табличката super
и ето един пример как би било хубаво да изглежда тя:

1. Среден анализ на съдържанието на специализираната храна за Английски Булдоци:

Протеин - 24%
Мазнини - 14%
Въглехидрати - 41%
Хранителни влакнини - 6,5%
Линоленова киселина - 2,9%

2. Точно това което ти каза "от какво са произведени" (стига да не е търговска тайна )

3. Средна цена за кг.

Какво ще кажете ? victoryVVV Само дето някой трябва да е направи dribble
User's Signature

#497 Потребителят е офлайн   Face Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 February 2006 - 11:39 AM

3. Средна цена за кг. -според кого? магазина, търговеца на едро, вносителя.

аз ще ти кажа направо, цените на който аз взимам храните и цените в магазинте, разликата е големичка 50-70% е по-скъп килограма храна от колко аз я взимам. коя е средната цена в случея? r)

#498 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2006 - 11:48 AM

Цитат

Допълнително, за да видиш как дадена храна влияе, трябва да имаш база на сравнение. За да намериш разлика, трябва да храниш повече време, не можеш само с един килограм да кажеш - ето, влияе му добре. За да забележиш разлика, трябва да храниш повече време - поне така мисля.

r) Да така ,и точно в тази връзка искам да споделя за това как дълго време храних Каспър с храна от реномирана марка но поради обективни причини реших да е заменя с храна от среден клас.Ефекта беше следния: първа седмица малко петънце на вратлето на Каспър ,в началото помислих че се е защипал или нещо такова ,скоро след това започна да се долавя лека миризма придружена от дискомфорт у кучето докато една сутрин Каспър не се събуди подпухнал като балон а там където беше петънцето беше разкървавено .Цялата тази история се разви за не повече от две седмици,естествено положението беше овладяно тутакси а на Каспър му мина като на куче r) Целта ми е не да подроня авторитета на дадена марка а да намеря най-добрата храна при една добра цена . victoryVVV

Цитат

трудно можем да направим сравнение, защото различните марки имат различни по състав храни

b) Ами дог,то ако беше лесно щях ли от два месеца да кукуригам че някой super трябва да го направи.
User's Signature

#499 Потребителят е офлайн   valev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2006 - 11:51 AM

Цитат

3. Средна цена за кг. -според кого? магазина, търговеца на едро, вносителя.

аз ще ти кажа направо, цените на който аз взимам храните и цените в магазинте, разликата е големичка 50-70% е по-скъп килограма храна от колко аз я взимам. коя е средната цена в случея? r)

oleeee Face ти ме разби честно ouu ще ме светнеш ли и мен на тоя номер dribble

100000000 х МОЛЯ
User's Signature

#500 Потребителят е офлайн   John Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 17 February 2006 - 05:27 PM

Face е прав.Миналата година купувах храна от вносител на цена1,60лв. за кг.Същата в магазините беше от 2,40 до 3,00 лв за кг.
User's Signature

Няма лошо куче,има лош стопанин.

• (27 Страници) +
  • « Първа
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема