Dog.bg Форуми : Д-р Гетова, ще кажете ли истината за Зара-Алма?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Д-р Гетова, ще кажете ли истината за Зара-Алма? Изоставена женска НОК с бебета в изолатора в Сеславци!!!

#121 Потребителят е офлайн   taraT Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:ВЕО,дизайн,риболов,оф-роуд

Публикувано: 24 September 2010 - 09:59 AM

Показване на мнениетоvano, в 24 September 2010 - 09:34 AM, написа:

Показване на мнениетоVersingetorix, в 24 September 2010 - 12:59 AM, написа:

ПС: Кучката изглежда много добре на снимките поне и изкушението е било голямо :-)

Няма лошо, но как я проучиха? Кой е бил предишния и собственик? Ако нямат отговор на тези два въпроса, значи произвеждат неродословни кученца. Тогава следва нов въпрос - Нормално ли е да го прави развъдчик с легитимен развъдник?

Нали уж се борим за чистопородно развъждане, нали даваме съвети и корим хората които развъждат неросодловни кученца. Това ли е примера който даваме?

От тук идва и следващия въпрос,аз например решавам да си взема НОК от вашия развъдник,с какво родословие щяхте да ми продадете кученцето?

Цитат

Отговорих на Denicc - мога да коментирам единствено и само с нея моите действия и то не тук.

Напротив,длъжна сте да обясните вашите действия на всички тук по отношение на Зара.Нямаше да бъдете длъжна,ако това беше ваше куче.
Дотук си плюхте на името и като доктор ,и като развъдник и като треньор.Поне запазете някакво достойнство като човек.
User's Signature

Качена снимка

"Само слабите се стремят към порядък,силните владеят хаоса!"

#122 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 24 September 2010 - 05:51 PM

Показване на мнениетоvano, в 24 September 2010 - 09:34 AM, написа:

Показване на мнениетоVersingetorix, в 24 September 2010 - 12:59 AM, написа:

ПС: Кучката изглежда много добре на снимките поне и изкушението е било голямо :-)

Няма лошо, но как я проучиха? Кой е бил предишния и собственик? Ако нямат отговор на тези два въпроса, значи произвеждат неродословни кученца. Тогава следва нов въпрос - Нормално ли е да го прави развъдчик с легитимен развъдник?

Нали уж се борим за чистопородно развъждане, нали даваме съвети и корим хората които развъждат неросодловни кученца. Това ли е примера който даваме?

Зара е с татуировка, предполагам така са я проучили.
User's Signature

АКО ИСКАШ ДА РАЗСМЕЕШ ГОСПОД.......КАЖИ МУ, ЧЕ ИМАШ ПЛАНОВЕ....

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#123 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 September 2010 - 06:20 PM

Но нали клубът трябва да се съгласи за евентуално развъждане!

#124 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 06:35 PM

Явно са разбрали кой е бил предишният и собственик и кое е кучето. Но явно го прикриват и мълчат.
Неофлай, клуба в който членува Таня Гетова се е съгласил. Сами си правете изводите за този клуб.

#125 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 September 2010 - 06:58 PM

Показване на мнениетоГеорги Симеонов, в 24 September 2010 - 06:40 PM, написа:

Неофлай, клуба в който членува Таня Гетова се е съгласил.

Това кой ви го каза?
User's Signature

"За величието на една нация, и моралния й прогрес може да се съди по отношението й към животните" - Махатма Ганди

#126 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 September 2010 - 07:02 PM

Айде ако обичате не накланяйте темата към любимата ви тематика!
ИСКАМ КОНКРЕТНИ ОТГОВОРИ, ОТ ЧОВЕКА КОЙТО Е ОТГОВОРЕН ЗА ЗАРА!!!
User's Signature

#127 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 September 2010 - 07:16 PM

Показване на мнениетоneofly, в 24 September 2010 - 06:25 PM, написа:

Кой клуб???
Нямам идея къде е Зара в момента, но това което разбрах е, че няма да са с Български родословия, и новите и собственници не членуват никъде в България!
User's Signature

#128 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 07:20 PM

Дениц, и аз чакам същото - конкретни отговори! Чакам и отговор и на запитването на Вано и Неофлай, а именно, каква е ролята на клуба в който членува Таня Гетова, при появата на тези кученца. Дениц, ти нали членуваш в същия клуб? Можеш ли да провериш, тези кученца имат ли издадени родословия или не?

#129 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 September 2010 - 07:31 PM

Вече отговорих мисля г-н Симеонов!Четете и по-нагоре моля!

И да питам и аз сега, къде бяхте когато трябваше да се спаси, помогнахте ли, потърсихте ли и дом?
Аз знам защо питам, и защо ми е отговорно, а вие?
User's Signature

#130 Потребителят е офлайн   Георги Симеонов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 07:35 PM

И само да вметна, с какво заслужих това неуважително отношение? Извинявам се че си позволих да изкажа мнение и да задам наивни въпроси, в този модеЛиран форум.
Простете ми че попитах, другарко модератор.

#131 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 24 September 2010 - 08:33 PM

Моля ви, нека не изместваме темата към междуклубните войни - става дума за елементарна човешка отговорност: вадиш кучката от Сеславци в окаяно състояние. Ок, кучката се оказва родословна с татуировка, намираш чия е била, разбираш потеклото й. От там нататък има само два варианта:
1. намираш дом на четирикракото за да си живее щастливо и спокойно.
2. решаваш че тя е изключително ценна за породата си и е жал да се похабят подобни гени та ще я заплодиш с цел поколение, подобряващото породата.

Дори и да приемем че така наречена "осиновителка" е фен на вариант 2, то защо не го направи максимално правилно?
- Кучката е с номер на тату .... от еди кой си клуб, документите са при еди кого си, бившите стопани са еди кои са, кучето от бащата .... и майката ....., представляват ценност за породата, при скачка с интересен мъжкар може да даде поколение което ще подобри породата.

Но дори и да го приемем вариант втори за обясним, акъла не ми го побира как веднага след раждането при следващото разгонване кучето, което бе извадено в окаяно състояние без никакви колебания пак са я пуснали да забременява-ражда-кърми.
Колкото добре и да се възстановила тя - това е отношение само към куче-касичка, а не към напатилото се животно. Или за някои това е само матка с лапи?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#132 Потребителят е офлайн   gergana faldgiiska Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 09:36 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 24 September 2010 - 08:38 PM, написа:

Но дори и да го приемем вариант втори за обясним, акъла не ми го побира как веднага след раждането при следващото разгонване кучето, което бе извадено в окаяно състояние без никакви колебания пак са я пуснали да забременява-ражда-кърми.
Колкото добре и да се възстановила тя - това е отношение само към куче-касичка, а не към напатилото се животно. Или за някои това е само матка с лапи?

Furia_S :rc_036:

Аз доколкото разбрах Зара-Алма вече не е при д-р Гетова, а при нови собственици. Д-р Гетова може би я е дала бременна незная, но прочетете темата назад. В началото толкова търсихте от кой клуб е пък нищо-кучката с кученцата си гаснеше в изолатора.
М да Норка значи е бая ценен екземпляр
User's Signature

Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 24 September 2010 - 09:53 PM

gergana faldgiiska
Ако пък я е дала бремена - изобщо не ми се коментира: изхвърлено и изоставено в Сеславци с две бебета ( като се обра каймака от кучилото от предишните стопани) след това измъкнато от там - ако ще да е и най-уникален представител на породата - заслужава да живее живота си като нормален домашен любимец при отговорни стопани, а не като дойна крава.

Какво им става на тези хора? Веднага се сещам за един канадски развъдчик, който приспива кучета си на 8 години, понеже имал над 40 и му трябва място за младо поколение и за ветерани няма място, без значение колко успехи и заслуги имат.

Отвратително потребителско отношение към кучето, което не очаквах да видя и тук.

Горката кучка, има сега да ги ражда тия нещастници, които наводняват животинския и обявите в нета....
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#134 Потребителят е офлайн   neofly Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 September 2010 - 10:02 PM

Показване на мнениетоdenicc, в 24 September 2010 - 05:21 PM, написа:

Показване на мнениетоneofly, в 24 September 2010 - 06:25 PM, написа:

Кой клуб???
Нямам идея къде е Зара в момента, но това което разбрах е, че няма да са с Български родословия, и новите и собственници не членуват никъде в България!

Ами и аз нямам представа кой клуб, но по правилата на регламентираното развъждане, клубът, към който членува настоящият "собственик", трябва да одобри евентуалното заплождане.
Аз мисля, че всички се борим за една и съща кауза. Да се спре нерегламентираното развъждане, но как може да се случи това, когато няма правила дори и в самите клубове и не се търси отговорност.

#135 Потребителят е офлайн   vano Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 September 2010 - 10:30 PM

Айде бре хора, кажете кой е този собственик дето си натирва кучетата бременни. Да не вземе да излезе че кучето е минало граница само и е на някой чужд развъдник :ab_041: :ab_041: :ab_041:

Относно кучката, колкото и да е ценна незнам в накой клубен развъден правилник да се допуска заплождане на всяко разгонване. С две думи имаме нарушение на правилника за РД.
User's Signature

www.bgdogs.net

Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн

#136 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 September 2010 - 10:36 PM

Показване на мнениетоvano, в 24 September 2010 - 10:35 PM, написа:

С две думи имаме нарушение на правилника за РД.

Не знам, не съм запозната с правилниците на мааааалко по на запад от нас.
User's Signature

#137 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 24 September 2010 - 10:53 PM

Показване на мнениетоvano, в 24 September 2010 - 10:35 PM, написа:

Относно кучката, колкото и да е ценна незнам в накой клубен развъден правилник да се допуска заплождане на всяко разгонване. С две думи имаме нарушение на правилника за РД.

Ima, ima .... kato si vpishesh v pravilnika, 4e ku4ka mozhe da se zaplozhda do 6-7 pati i ..... maj idva po4ti na vsjako razgonvane ......

4etoh objasnenieto na Doktorkata-Cesar Millan-BG ........ otdavna ne bjah 4ela takava glupost .....zhalko, mnoooogooooo zhalko .... oshte po-zhalko, 4e e lekar!!!! Na sveta njama tolkova bezcenen exempljar, zaradi kojto da se prenebregvva humannostta.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#138 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 04 October 2010 - 11:19 PM

подарявам намска овчарка на 3 г с родословие

Вижте всички обяви от д-р Т.Гетова подарявам намска овчарка на 3 г с родословие, женска
За контакти:
valq hristova
0895650435
своге

http://bezdom.info/i...atid=1&Itemid=1

Това ли се случи с нея? Взехте каквото можахте от нея, сега - къш! Предполагам и че няма да я кастрирате преди да я дадете, щото ще намалите интереса към нея.
Такава гадост, низост, използвачество и то от човек, който си мислех, че го е еня. Отвратително. Горкото куче.

Няма ли тук човек, който да я поеме, някой, който няма да реши да изкара набързичко някой лев от нея и да я кастрира? Та да се знае, че ако има интерес към нея поне няма да е комерсиален.

"Спасеното" куче има нужда от спасяване.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#139 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 04 October 2010 - 11:36 PM

И аз си мислех, че е Човек. А то какво било ...   :sad: :azz_020:

#140 Потребителят е офлайн   denicc Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 October 2010 - 12:05 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 04 October 2010 - 11:24 PM, написа:

Няма ли тук човек, който да я поеме, някой, който няма да реши да изкара набързичко някой лев от нея и да я кастрира? Та да се знае, че ако има интерес към нея поне няма да е комерсиален.

"Спасеното" куче има нужда от спасяване.

Как да стане това?Свързах се със "спасителката", но според нея, Зара си има дом и любящи стопани, за които не може да даде никакво инфо без съгласието им :zz_218: :zz_217:
User's Signature

• (8 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни