Д-р Гетова, ще кажете ли истината за Зара-Алма? Изоставена женска НОК с бебета в изолатора в Сеславци!!!
Публикувано: 27 March 2010 - 11:55 AM
Публикувано: 28 March 2010 - 12:13 AM
Аммм, нали се сещате, че бащата може изобщо да не е нок и като пораснат да не приличат изобщо на това?
Някой погрижи ли се да се прибере изпуснатото кученце?
А някой ще помогне ли за плащането на престоя на малките след платената една седмица? И какво се случва след тази една седмица, ако никой не помага? Явно че само "нок"-четата ще бъдат грабнати, а другите?
Макар че ако не бъдат прибрани в домове - то тези кученца нямат никакъв шанс.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 March 2010 - 01:14 PM
Публикувано: 28 March 2010 - 02:51 PM

Публикувано: 28 March 2010 - 05:57 PM
Вчера е взето бебето за Стара Загора, а също така още едно от мушморочетата е осиновено от хора в Бистрица.
Останали са мишки - страшно уплашени - не дават да ги пипаш, но решхме да не ги насилваме още - неко се поокопитят.
Истината е, че малките там, в това състояние, в което се намират, едва ли ще издържат!
Имат спешна нужда от помощ - бебешка храна, одеалца и лекарства.
Най-вече имат нужда от шанс - дом, макар и приемен!!!
trenertg, искам да Ви попитам дали ще поемете и по-нататък отговорността за малките, докато се намерят домове и за тях? С други думи, разбирам, че хотелът им е платен за седмица.
Публикувано: 28 March 2010 - 09:11 PM
Вчера е взето бебето за Стара Загора, а също така още едно от мушморочетата е осиновено от хора в Бистрица.
Останали са мишки - страшно уплашени - не дават да ги пипаш, но решхме да не ги насилваме още - неко се поокопитят.
Истината е, че малките там, в това състояние, в което се намират, едва ли ще издържат!
Имат спешна нужда от помощ - бебешка храна, одеалца и лекарства.
Най-вече имат нужда от шанс - дом, макар и приемен!!!
trenertg, искам да Ви попитам дали ще поемете и по-нататък отговорността за малките, докато се намерят домове и за тях? С други думи, разбирам, че хотелът им е платен за седмица.
Това което мога да направя за кутретата е да се погрижа за тях, като ветеринарен лекар - лечение и в последствие безплатна кастрация , и да им се търси дом - всяка помощ е добре дошла.Във вторник ще мога да ида видя в какво състояние са - от мои приятели са осиновени 2 кученца , а и майката нок има нужда от лечение -цялата е в рани и колегата в Своге в момента се е заел с нея.
Публикувано: 28 March 2010 - 09:39 PM
Реално аз ги извадих от т.н приют в сеславци и нося отговорност - поемам ангажимента за безплатното лечение и кастрация на тези животинки от вторник нататък след като излезна от болницата - за заплащането на хотела ще има нужда от помощ докато се намерят желаещи за тях . Пак казвам който иска да осинови кутре или да помогне е добре дошъл, аз поемам лечението и кастрацията на кутретата поне на тези които ще са в София
Публикувано: 28 March 2010 - 10:51 PM
Радвам се, че Вие, като ветеринарен лекар, ще отидете да видите малките и ще можете съответно да прецените на място какви мерки е необходимо да се вземат, т.е. в какво здарвословно състояние се намират реално. Психически са доста смазани, но това Вие сте видяла сама.

Публикувано: 30 March 2010 - 01:34 PM

Няма да ги оставим!!!

Публикувано: 30 March 2010 - 02:35 PM

А това не е ли дивака който избяга и се скри под тировете, някой хванал ли го е или сам се е върнал обратно?

Не, не е кученцето, което е избягало.
След като са взети 2 кученца, сега в Суходол има 5.
А темичка в Без дом смятам, че трябва да се пусне от попечителката.
Публикувано: 30 March 2010 - 06:14 PM

А това не е ли дивака който избяга и се скри под тировете, някой хванал ли го е или сам се е върнал обратно?

Не, не е кученцето, което е избягало.
След като са взети 2 кученца, сега в Суходол има 5.
А темичка в Без дом смятам, че трябва да се пусне от попечителката.
Да ви кажа, точно то е

Който го вземе, няма да съжалява, такова оправно и борбено кученце не бях виждала! Първо в Сеславци ухапа човека който го беше хванал за кожата на врата, докато го носеше към колата, освободи се и се шмугна под колите, едвам успяха да го хванат няколко човека! После в Суходол, докато го свалях от колата ми го направи същия номер и на мен, докато се усетя се беше промушил през оградата на паркинга за тирове. Но това че се е върнал сам в хотела, че и си е влязъл в клетка даже, вече е просто невероятно!

Публикувано: 30 March 2010 - 06:31 PM
Минах отвън и както се катереше малчугана по мрежата реших да го хвана и пребера - ама то като почна да шрака със зъбки и ... Хванах го за вратлето и така успяхме да го приберем при другите. Всъщност ние с Анук решихме, че това се е промушило отвътре навън някъде, а то било обратното...

Много се радвам, че все пак е то! Голямо хапало е!
Имам предвид това:

Публикувано: 30 March 2010 - 06:43 PM
Имам предвид това:

Същия хапльо!

Публикувано: 30 March 2010 - 09:39 PM
днес изкъпахме майката нок и я дезинфекцирах ,обезпараитих и е със stronghold . малкия дивак след 2 дена отива при новите си стопани обезпаразитен е изпран и сега спи по операционната маса на кварцова лампа - сиамката го прие с голямо недоволство даже и на мен ми изсъска какъв е този навлек не ми ли стига Биба

ето снимчици
Публикувано: 06 April 2010 - 04:02 PM
Радвам се, че Нора е добре

За другите кученца и аз искам да помоля за информация от попечителката им - разбрах, че вече не са в хотела и бих искала да знам какво става с тях...
здравейте от всички 8 кученца - 3 починаха въпреки грижите, за 1 мъник, който е при мен и осиновен все още се борим - останалите бебета са добре и радват стопаните си .
Изказвам огромна благодарност на Denicc за помоща, както и на всички приютили малките души .
Публикувано: 06 April 2010 - 04:06 PM