Френски булдог
Публикувано: 19 June 2006 - 09:23 AM
днес на 19 вече мисля че е добре дадах му малко гранули и кучешки бисквитки .... за сега нищо не е правило та това вече маи е минало или поне да се надявам въпросът ми сега е че допреди 3 дена кучето ми беше около 6 килограма и нещо а днес е към 4.5 -5 кг. давам му всякакви бисквитки с витамини калции които в момента почива 10 дена но към 24- 25 пак започваме
кажете ми как да си въстановим килограмите по бързо или да чакаме да си додат на мястото по нормален ред без допълнителни екстри ?!
Публикувано: 19 June 2006 - 09:34 AM
С какво го храниш и по колко пъти на ден ? Колко храна му даваш, като грамове ?
Публикувано: 19 June 2006 - 10:36 AM
за това му копувам повече витамини и калции за да може да навакса изгубеното от обогатените гранули макар да е малък на 4,5 месеца сам предпочита тези храни бях купил едни гранули (няма да ги споменавам за да не правя анти реклама) които само заобикаляше и ваобще не куса ... накрая за да не ги хвурля ги исипах на 2 малки улични кученца 1super затова немога да ти кажа като количество колко от кое иначе от гранулите деля на 3 дневната дажба и му давам толкова от тях горе долу за 1 хранене ... а и другият ми въпрос е кучето вече е на 4 месеца и половина да започвам ли да го храня по 2пати на ден или да продалжавам по 3 ?!
Публикувано: 19 June 2006 - 10:57 AM
Ако храниш с хубава гранула, тогава можеш да избягваш или да намалиш витамите и калция, който даваш. В самите гранули има достатъчно, те са витамизирани допълнително, а не е хубаво да се дават прекалено много витамини или калций.
За разделното хранене - можеш да комбинираш гранулана с това, което му даваш допълнително. Опитвай се да му създадеш хранителен режим, да се храни по едно и също време, на едно и също място. Хубаво е и е задължително да знаеш колко грама храна му даваш дневно. Има едни специални кофички, мерителни - можеш да намериш от тях в всеки зоомагазин, вземи си една и ще ти върши страхотна работа.
За храненено два или три пъти на ден - бих те посъветвал до 6 месец поне да храниш три пъти на ден. Но имай предвид, че хранта трябва да е една и съща като количество - просто я разделяш на три и даваш сутрин, обед и вечер. Не го храни преди разходка, с идеята да се изака като се разхожда. Кучето бавно усвоява храната, между хранене и разходка е хубаво да му осигуриш поне час и половина, два спокойствие, нека да усвои храната добре и след това да играе, тича и скача.
Публикувано: 19 June 2006 - 11:18 AM
Цитат
Цитат
ако си взел куче, което поне малко да прилича на френски булдог, то то би следвало да е родено без опашка
на френските булдоци не се купират нито ушите, нито опашките, особеност при опашките е, че трябва да са извити като тирбушон, което си личи от самото раждане на кутрето
не режи нищо, булдоците трудно понасят упойките и дишането по време на операция, това крие риск за живота му! bash bash bash
Мисля, че МееЛа е права 1super
Публикувано: 19 June 2006 - 11:29 AM
За разходките - най важното в тази възраст е да му осигуриш достатъчно движение. Но тук идва и особеността - не трябва да го претоварваш или да го караш да тича насила, или когато е изморено. Движенията и играта трябва да са съобразени с възрастта, не прекалено дълги разходки, да не вързано за колело и да тича примерно.
Кученцето само усеща кога и как, когато е на разходка, трябва да го наблюдаваш. Ако започне да се заседява, да лежи, да гледа с изплезено езиче - време е за почивка. Хубавото е, че можете и да си починете в парка на някоя пейка - ще видиш, колко бързо се възстановява. Сега е топло, носи винаги и минерална вода с себе си, не го оставяй да пие от локвите - там водата не е за пиене. Избягвай директното слънце, разходките трябва да са по хладно, рано сутрин или по късно вечер. Внимавай с игрите с по големи кучета - често техните игри са груби и неподходящи за по малките.
Основно в момента трябва да го учиш да си знае името, да идва при теб, когато го повикаш. Ще се справиш, вярвам 1super
Публикувано: 19 June 2006 - 12:04 PM
НАЛИ ВИ КАЗАХ ЧЕ Е ТАКАВА .... аз не съм чувал куче да се ражда без упашка сериозно говоря (може да съм неук по темата)
ПС : извинявам са за това кофти съобщение !
Публикувано: 19 June 2006 - 12:43 PM
Първо ;кака ти Meela и dob.bg правилно те посъветваха НЕ РЕЖИ нищо стърчащо по кучето (в т.ч. опашки,ушички,крачета и.т.н)
Второ : имаше един лаф"кон боб яде ли?" b) ми нито е коледа ,нито за кучетата е полезно да се хранят с баници r) за тази работа най -удачно е с гранули и то по схемата показана на самия чувал 1super
Трето : малките кучета -като френския булдог при условие че поемат гранулирана храна ,не само че не е нужно но е и вредно да му се дават добавки.
и четврто последно : не вади кучето през лятото по светло защото навън е топло (колкото и да е чудно) а за булдоците е вредно
victoryVVV

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!
Публикувано: 25 June 2006 - 11:38 AM

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Публикувано: 26 June 2006 - 08:57 AM

Твой приятел вечен ,весел Патиланчо!
Публикувано: 26 June 2006 - 12:33 PM
Меела кво става с Традемарк --опаричил и Рич и ся си харчи парите по Витошка l)
Публикувано: 26 June 2006 - 01:16 PM
Публикувано: 27 June 2006 - 08:32 AM
Цитат
И моята лудетинка си пада по пвц-тата, малки - големи не отбира.
Вечер ме дразни шума им - качва си шишето при нас на спалнята и който мръдне ouu иде ми да стана и да го изям. А като й скрия пвц-тата, обикаля като обран поп (love) и аз пак ги давам.
Надявам се bonboni, да каже все пак - какво има в предвид r)