Dog.bg Форуми : Френски булдог

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (159 Страници) +
  • « Първа
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Френски булдог

#1481 Потребителят е офлайн   pinkeybg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 April 2007 - 10:03 PM

днес излезнахме с бето пред входа за първи път и направо се хванах за главата.ми тва куче яде всичко,пръст,камъни,охюви.ужас.не знам как да го предпазя да не глатне нещо.

#1482 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2007 - 03:53 PM

Цитат

pinkeybg Публикувано на Apr 13 2007, 10:03 PM
--------------------------------------------------------------------------------
днес излезнахме с бето пред входа за първи път и направо се хванах за главата.ми тва куче яде всичко,пръст,камъни,охюви.ужас.не знам как да го предпазя да не глатне нещо. 

Со кротце, со благо и со мало кютек bash wink

Необходимо е малко повече старание от твоя страна и резултатите няма да закъснеят. Опитай по традиционният начин с подръпване на повода и поощряване след това (гранулка с храна). Тепърва ще открива света и трябва да сте по-търпеливи!

Иначе мога да ви споделя и един по-радикален начин, който беше приложил един наш познат! Беше прокарал едни жици в двора, в края на които закачваше месо и в момента, в който кучето му отиваше да яде от него, пускаше слаб ток (ръчно генериран от динамо). Това куче не яде нищо от земята!!! b) worthy

Но това е прекалено трудоемко и времеотнемащо, предполагам.

Пробвайте по традиционният начин, за който ви подсещам и резултатите няма да закъснеят. Аз моите така съм ги научил - даже като им кажа "плюй" и те изпълняват (не че има в книгите такава команда, но всеки луд с номера си angelpik )

#1483 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2007 - 08:04 PM

хаха и аз пручавам моите така (не с тока де) дърпам ги леко с повода и казвам НЕ, а ако метне нещо в устата си му казвам ПЛЮЙ, а когато се понаучи и iзплюй го или всqкакви подобни вършат работа, в които основата е плюй. Пинки, иска се време наистина и колкото е по -инат, толкова повече упорство се иска иначе схващат много бързо и съм ти отговорила в скайпа по повод малката питанка 1super cheers

#1484 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 06:57 PM

Вярно е, че са големи инатчии, но трябва да им се покаже навреме, кой е господарят - иначе работата отича много яко. angelpik

pinkeybg - успех в начинанието!

#1485 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 April 2007 - 09:59 PM

Цитат

Цитат

Значи скъпи са поради много причини, примерно трудно заплождане , трудно износване, трудно раждане- задължително секцио, малък на брой малки , голяма смъртност при малките, малка продължителност на живота, чести посещения при ветеринар.....и т.н.  всичко това изброено дава ясен отговор , защо са толкова скъпи тези кучета, но не ми дава отговор, защо да си взема точно куче от развъдник , след като точно тези  проблеми които изброих са причина и за високата цена , значи се признава , че това е проблемно куче дори и да се вземе от развъдник, ами тогава за какво да се дават хиляди в $ за куче с  проблеми??? Ако си го взема от магазин едва ли би имало по-вече проблеми нали така. Иначе и аз съм против продажбата на кучета в магазини.
Ето това не разбирам, значи така наречените брийдъри умишлено явно  поддържат проблемноста на тази порода ....но поради какви причини не знам.

Пич иди и си вземи от някой гюм,там са без пари,и нямат никакви проблеми кучетата.

Абе аз знам от къде да си взимам кучетата,мен хич и не ме мислете..... d)

#1486 Потребителят е офлайн   pinkeybg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 12:18 PM

днес му беше вторият ден вънка и 3-та разходка и чесно казано не мога да се оплача,като му кажа плюи и тои наистина плюи.много барзо запомня кво трябва и кво не.единственото което трябва да свикне е да не се дарпа на каишката.по някое време му втрасва и сяда и не марда ама аз го натхитрявам,пускам каишката и си заминавам и тои завалията тръгва след мен. b) голяма веселба.ето и една снимка да го видите с каишката на вън.

Прикачени файлове

#1487 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 April 2007 - 05:40 PM

Големи симпатяги сте и двамата cheers Наистина ще има да се занимаваш доста време докато се понаучи и свикне и е важно да придобие навиците си докато подраства n)

#1488 Потребителят е офлайн   redy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 02:56 PM

Цитат

днес му беше вторият ден вънка и 3-та разходка и чесно казано не мога да се оплача,като му кажа плюи и тои наистина плюи.много барзо запомня кво трябва и кво не.единственото което трябва да свикне е да не се дарпа на каишката.по някое време му втрасва и сяда и не марда ама аз го натхитрявам,пускам каишката и си заминавам и тои завалията тръгва след мен. b) голяма веселба.ето и една снимка да го видите с каишката на вън.

Ам и аз бих те слушал, наистина сте симпатяги, абе това правило ли е , че булдоците се водят все от хубави момичета , виж белисима сега и ти... angelpik

#1489 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 06:47 PM

bravoS Ех че сте сладки super best харесва ли му на вън на бебо d)
Ето малко снимки на калпазанката Кара,която напоследък е много непослушна l)

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#1490 Потребителят е офлайн   pinkeybg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2007 - 10:00 PM

мерси,ми харесва му но е доста стреснат като види кола или от по големи кучета но иначе му е много забавно и яде всичко.сега се учим да плуем.но до сега не си е варшил работата вън.нищо,има време за всичко.и твоита е голяма сладурана и се надявам за в бъдеще да слуша повече.успех

Прикачени файлове

#1491 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2007 - 11:46 PM

Кара изглежда доста добре 1super Нормално е да е своенравна за тази възраст, но с годините ще се налудува и олегне, което важи с пълна сила и за малчо на пинки...въпреки, че се надявах Белла след бебетата да се кротне малко, но си е същата щурачка... явно ще има още да почакам за да й дойде акъла в главата l) s) s)

#1492 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2007 - 03:41 PM

Да бе да - чакай ти! Да ти кажа честно, булдогът щур ли е си остава такъв за цял живот!!! Ако има такива, които се кротват, то те са изключения! Това, което ни остава да направим е да се опитаме да покажем "че ние сме водачът на глутницата" и да проведем един елементарен но упорит курс по възпитание, защото иначе животът ще ни се стори доста забавен b) d) Поне такива са моите наблюдения!

#1493 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2007 - 12:03 AM

О да, и този вариант го има! l) но с повече настойчивост нещата се получват както казват гадателките като Алена по БТВ сблъсък на характери ouu fow от различни зодии n) cl) l) l)

#1494 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 April 2007 - 12:06 AM

d)

Прикачени файлове

#1495 Потребителят е офлайн   kara and cveti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 April 2007 - 08:44 PM

Снощи на гости ни беше Бейли,френско булдоче на две години и половина,толкова кротко и любеобвилно същество,няма да лудее,да досажда........... angelpik Кара разбира се не я остави за секунда на мира,качваше се върху нея,хапеше й ушите не спря да й досажда l) а Бейли си остана все така спокойна и чак два часа по-късно се заформи игра върху любимото место на Кара нашата спалня b) b) b)

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#1496 Потребителят е офлайн   sher Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 02:04 PM

Имам едно дребно въпросче към Bellisima.Моля те кажи ми в краина сметка колко килограма е нормално да тежи една женска англ.булдог без да е затлъстяла заштото ми писна всички жетове да ми казват че кучето ми на год и 9 мес. е затлъстяло при положение че тежи само 21 кг.,а като гледам снимките от изложби всички там тежат видимо повече или пък съм се заблудила не знам вече.Какво 6те кажеш?

#1497 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2007 - 02:38 PM

21кг е много добро тегло за женска кучка.
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#1498 Потребителят е офлайн   sher Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 03:11 PM

Оф не знам вече нали ви казвам че всички ветове казват че била дебела и щяла да си има проблеми със здравето.Нашето Шери обаче е много игриво и подвижно и затова все ми струва че много не разбират от тая порода ветовете.

#1499 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 08:55 PM

За теглото е относително. Зависи от костната система на самото куче. Зависи и до каква степен е развито за възрастта си. Може би ще е по -добре да постнеш някоя и друга снимка. Моята женска е 24 -25 кг, но затова пък е суха/ което е повече генетично/, но изключително замускулена. А по повод ветеринарите, какво да ти кажа, все пак булдога не е толкова разпространена порода и един ветеринар, който няма такива наблюдения съвсем нормално е да изкаже такова мнение дори и всеки един, който вижда булдог съвсем рядко на фона на почти всички останали широко разпространени в БГ породи винаги ще му се стори дебел

#1500 Потребителят е офлайн   bellissima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 April 2007 - 09:01 PM

Ето а Алис, която живее в София и се развива отлично

Прикачени файлове

• (159 Страници) +
  • « Първа
  • 73
  • 74
  • 75