Цитат
--------------------------------------------------------------------------------
днес излезнахме с бето пред входа за първи път и направо се хванах за главата.ми тва куче яде всичко,пръст,камъни,охюви.ужас.не знам как да го предпазя да не глатне нещо.
Со кротце, со благо и со мало кютек bash wink
Необходимо е малко повече старание от твоя страна и резултатите няма да закъснеят. Опитай по традиционният начин с подръпване на повода и поощряване след това (гранулка с храна). Тепърва ще открива света и трябва да сте по-търпеливи!
Иначе мога да ви споделя и един по-радикален начин, който беше приложил един наш познат! Беше прокарал едни жици в двора, в края на които закачваше месо и в момента, в който кучето му отиваше да яде от него, пускаше слаб ток (ръчно генериран от динамо). Това куче не яде нищо от земята!!! b) worthy
Но това е прекалено трудоемко и времеотнемащо, предполагам.
Пробвайте по традиционният начин, за който ви подсещам и резултатите няма да закъснеят. Аз моите така съм ги научил - даже като им кажа "плюй" и те изпълняват (не че има в книгите такава команда, но всеки луд с номера си angelpik )